Imate li vi glavobolje? Mene nekad zna tak boljeti glava! Počne već ujutro, kod vrata, pa sve jače, tak da moam stavljeti hladne obloge. Jučer me tak boljela da sam i povraćala i tak sve dok nisam zaspala!
Sad sam u 17. tjednu.
Imate li vi glavobolje? Mene nekad zna tak boljeti glava! Počne već ujutro, kod vrata, pa sve jače, tak da moam stavljeti hladne obloge. Jučer me tak boljela da sam i povraćala i tak sve dok nisam zaspala!
Sad sam u 17. tjednu.
Jelcek, virni ovdje glavobolja
hoće to tako...od 13 tj. nadalje...
Išla sam na pretražnik da vidim da li postoji ta tema, ali mi nije to pokazal!momze prvotno napisa
pokusaj nakapati pola limuna u crnu kafu, bez secera, mnogo jacu...
mene je prosla iste sekunde. i- nije se vise vracala.
mozda ne bi trebala toliko soliti hranu, zbog bubrega, a i zbog okusa. radije uzmi kasicicu soli i zalij vodom. nije prijatno, ali najbolje pomaze kod tlaka. znam, jer mi je i samoj tako. samo- bez pretjerivanja.![]()
potpisujem bjumu
Moram pokucat, ali nemam. Inače imam migrene a u trudnoći sam bez glavobolje. Samo me jednom glava bolila užasno jako i popila sam Lupocet i sve ok. Ali dok se sjetim prije - katastrofa![]()
Jelcek, da li piješ možda Prenatal ili još neke vitaminske nadomjeske?Znaju ponekad izazivati glavobolju.
Pijem samo Heferol (željezo)!
Nasla sam ovu staru temu pa da ne pokrecem novu sa istim pitanjem, nastavljam ovdje.
Sada cete reci opet ona dosadna Bebano sa svojim pitanjima.
Sta mogu kada me glavobolja muci vec dva dana i ne znam sta da radim. U 15 sam tjednu i do sada je bilo skroz ok. Inace sam i prije trudnoce imala jaaake glavobolje vrlo cesto i tu mi je pomagao jedino kafetin. Trazila sam na internetu pa kao kafetin bi se i mogao ponekada popiti ali ono ni jedna tableta nije dobra i bla bla.. tako da ja odustadoh od kafetina. Nadjem da je ok paracetamol ali ne vise od 120 mg, a svaki koji imam je 500mg i u apoteci ne postoji blazi :?. Molim vas savjet cure sta ste vi pile, kada vas je bolila glava. Ono nesto casa hladne vode, masaza, to meni ne pomaze. Hvala.
Glavobolja - cini mi se da je to bol koji jedino osjetim. Migrene su pratile sve moje cikluse, a evo sad se pojavljuju i u ranoj trudnoci. Ja vec duze vrijeme pijem iskljucivo caj protiv migrene koji kupujem u apoteci. S tim da osluskujem kad se probudim da li me boli glava i ako boli odmah napravim caj i popijem dok je glavobolja u pocetku, jer kasnije mogu samo tablete pomoci. Nekad ranije dok nisam pronasla ovaj caj pila sam na dan nekad i 6 tableta od 500 mg. jer mi je zbog posla glava morala biti u funkcijiSa cajem treba biti samo uporan, piti cim osjetis i najmanju bol.
bebano, pokušaj masažom ruke između palca i kažiprsta i to tako da palcem i kažiprstom desne ruke (ako si ljevak onda obrnuto) pritisneš mjesto između palca i kažiprsta i to otprilike 3 cm od kože koja spaja ta dva prsta prema zglobu ruke. pritisak treba biti jači tako da osjetiš bol. već nakon nekoliko minuta masaže glavobolja bi trebala popustiti.
jednom davno mi je netko otkrio ovaj trik i meni uvijek pomaže. nadam se da će i tebi![]()
I ja inače imam migrene, ali zasada u trudnoći sam bez (10+5). Samo me jednom glava bolila užasno jako od sinusa jer sam pobrala neku virozu. Stavljala sam hladne obloge, muž me masirao (jer me i inače boli od leđa preko vrata, glave i oka i to desna strana), povraćala, prožvakala nekoliko grisina, popila Lupocet da ne bude na prazan želudac i zaspala. Da to nije pomoglo stvarno ne znam šta bi jer mi nikada ne pomogne ista terapija kod migrene. Ono sa masažom između palca i kažiprsta nikad nije upalilo, a ni ono s kavom i limunom.
Meni neki puta pomognu čudne stvari, jednom sam desnom rukom jako otresala mali tepih o drvo, jednom sam legla na školsku klupu na 10 min (radim u školi i mrzim kad dođem s glavoboljom na posao, ali mi i nastava i predavanja obično pomognu), a jednom sam jednostavno sjedila po turski i istegnula se svom snagom gornjim dijelom prema dolje :? i svaki put je ta čudna terapija instant pomoglaPomaže mi i eterično ulje lavande ili ružmarina (to je jedino što mi od mirisa ne smeta), mrak, tišina i san.
Inače imam problema s migrenama i nisu me mimoišle niti u trudnoći. Prije bih na naznaku prve boli odmah popila tabletu (kafetin ili ketanol) no sada ništa ne pomaže nego mračna hladna i tiha prostorija i oblog na glavu.
Joj koliko nas je sa glavoboljom, na zalost.
Da i ja sam bas tako na prvi znak glavobolje uvijek uzimala kafetin i to je to. Prodje za tren, jer drugi 'recept' nikada nebi upalio. Najgore mi je kada me glavobolja probudi, e onda znam da se sa njom trebam boriti cijeli dan. Evo sve do sada mi je u trudnoci bilo ok, ali danas me bas pegla i to zestoko. Malo sam se masirala nekim etericnim uljem za masazu, ima mentola u sebi pa nekako hladi i ipak daje oduska. Ne za dugo nazalost, ali barem malo umiri. Hvala vam svima na savjetima i ja se tako dovijam na razne nacine, a kafetin tj pola kafetina mi je zaista zadnje ono kada bas vise ne mogu da izdrzim bol.
i ja patim od glavobolje... samo što je u trudnoći intenzivnija... ali mora se trpiti![]()
Glavobolje nekad zna uzrokovati anemija, pa si provjerite željezo!
I ja se stalno borim s time, iako sam i prije trudnoce imala glavobolje. Moj ginic mi je rekao da slobodno, ako glavobolja ne posustaje, popijem 1000mg paracetamola. Zasada sam par puta morala popiti tablete, a ponekad (evo kao danas) glavobolja sama nestane. Ja sam primjetila da mi pomaze tjelesna aktivnost, a pogotovo na svjezem zraku.
Iako sam se strasno bojala uzeti paracetamol, moje glavobolje, negdje na samom pocetku trudnoce, ne bi prestajale danima...Nije pomogla ni kava s limunom, ni mracna prostorija, ni masaza, ni etericna ulja, ni tusiranje...NISTA! I hvala Bogu, da imam predivnog doktora kojeg mogu nazvati kad god, nazvala sam ga nakon jedne takve epizode od par dana, nakon placa i iznemoglosti. I on smatra da takve glavobolje i takvo stanje ne mogu biti dobre ni za dijete ni za mene...
Pa eto, nije sve bas tako crno. Probaj pitati doktora...
I ja mislim da je 1000mg previse, pogotovo sto sam negdje nasla da se ne preporucuje vise od 120mg iako ja takav paracetamol nisam nigdje mogla naci :? .
Ja sam u ljekarni uzelja eterično ulje od mente + od borovnice, piše da je to za masažu protiv boli. Meni pomaže, a isto me par puta boljelo da mi se povračalo. Ovo nisam je miksale već ta dva ulja dođu zajedno u boćici.
Evo i sa stranice poliklinike Harni, o koristenju paracetamola:bebano prvotno napisa
...Kao sredstvo protiv bolova i povišene temperature koristi se paracetamol (Panadon, Panadol, Lekadol, Lupocet...) 3-4 tablete dnevno...
Ne znam da li ste razgovarale sa lijecnicima o tome. No, cak ni 500mg ne moze uopce djelovati na bolove. 500mg je dovoljno samo za sniziti temperaturu. Stos sa svim lijekovima je umjerenost. Istrazivanja u vezi paracetamola pokazala su da je stetan samo ako se koristi svakodnevno, u vecim kolicinama od propisanih, a propisati moze samo lijecnik. Po ovome sa stranice poliklinike Harni sigurno je popiti i 2000 mg dnevno. No, samo dan, dva. I vjerojatno kod povisene temperature, ne kod glavobolje.
Raznorazne web stranice, razni casopisi pisu svasta. Ja za sve pitam lijecnika, sto ginekologa, sto svoju lijecnicu opce prakse. Smatram da su oni jedini kompetentni da nam daju savjete u vezi trudnoce. Tako da je moj savjet, ne slusati sve i svakoga (pa ne i mene), vec vidjeti sto ce reci lijecnik.
Nema na cemu, ja sam ti mala kukavica, pa za sve pitam (da ne skitam)![]()
mene je glava boljela samo jednom ali do te mjere da sam se držala sat vremena za glavu i plakala, muž je zvao hitnu da pita šta mogu popit ( mi čak ni nemamo tableta u kući jer nas nikad niš ne boli a kad boli malo pretrpimo) i donio mi lupocet, to mi je jedino pomoglo taj dan da se ne bacim kroz prozor :shock: , sva sreća pa se više nije ponovilojer bi svisla
Ja sam u pocetku trudnoce imala strasne glavobolje koje bi me hvatale kasno popodne,trajale bi cijelu noc i sutra dan do popodne!Nesto prestrasno!Popila bih lupocet ali uzalud!Dok ne prode sama od sebe nista nije pomagalo!Hvala Bogu da sada nemam takvih problema,ali mislim da me je glava boljela od silnih hormona koje sam primila! :?
ja inače imam migrene, u trudnoći su bile rjeđe, al kad je zagustilo, ginić mi je savjetovao 2 lekadola i normabel od 2mg. malo odspavati i ok. ja sam pokušavala samo s jednim lekadolom i ništa. ova kombinacija koju je on preporučio mi je pomagala. pokušavala sam bez ičega, ali kad više nisam mogla izdržati....
inače mi jedino pomaže voltaren čepić![]()
voltaren se ne preporuča u trudnoći. ovo sam napisala da mi inače pomaže voltaren. u trudnoći ga nisam uzimala
o sad vidim da nisam jedina
i ja sam u pocetku trudnoće imala prestrasne glavobolje koje su trajale i po 3-4 dana, naravno sa kratkim periodima bez boli.
budući da sam inače migrenaš i jedino mi je kafetin ili čepić voltarena pomagao u trudnoći je to bilo strašno da ne mogu zamisliti ponovo tu bol.
u drugoj polovici trudnoće su prestale, odnosno negdje oko 16-17 sedmice i nikad me nije zaboljela do prije 2 mjeseca kad su počeli periodi opet strašnih glavobolja.
meni je jedan gin rekao da većina tih glavobolja kod zena ima neke veze sa prolaktinom kad se on nalazi negdje oko gornje granice u normalnom stanju (dojenje-povišen)
e sad se ja pitam ima li to mozda sad veze s tim da smo uveliko smanjili dojenje i da je prolaktin dosao na tu svoju neku razinu od prije trudnoće ili je to slučajno ne znam, ali dok sam dojila intezivno nikad me nije tako zaboljela glava
razmišljam da dojim do kraja zivota i intezivno po xy puta dnevno
svega sam nabacala