Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: glazbena edukacija

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno glazbena edukacija

il kako to vec nazvati... sve vezano za glazbu, od skola, do igraonica, radionica... bilo zborovi, bilo orkestri, bilo ritmika, igra il sto vec. za djecu svih uzrasta...

zelja mi je da na ovom topicu budu postavljeni linkovi ili dane informacije (posebice telefonski brojevi) o svemu vezano za glazbu u zagrebu (a moze i sire)...

motivi za postavljanje ovog topica jesu egoisticni... zelim dijete upisati ili u djecji zbor ili (kao sto vec spomenuh negdje) dati na sate pianina/klavira/glasovira il kako se to vec sad zove. trazim po netu, al nikako da nadjem ono sto mi se svidja.

nadam se vasoj pomoci... :D

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa krenimo...

ako imate poneku dodatnu informaciju, pohvalu, zamjerku na pojedine skole/vrtice/igraonice slobodno napisite. samo molim za kratak osvrt na pojedine linkove. hvala.

hr katalog na temu: glazba

Glazbeno uciliste Elly Basic info: tek od 5. godina

zagrebacki malisani

klinci s ribnjaka

zagrebacka glazbena radionica

djecji zbor Pahuljice

/nastavlja se/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam informaciju, ali ću se prikrpati na topic s pitanjem:

gdje bi se moglo trogodišnjem djetetu omogućiti da vidi i čuje različlite glazbene instrumente "uživo" i možda izbliza? Zasad mu je još prerano za formalnu glazbenu edukaciju, ali već neko vrijeme pokazuje intenzivan interes za različite instrumente (a sve pod utjecajem "Peće i vuka"), ispituje me kako sviraju pojedini instrumenti, mislim da bi ga veselilo da ih vidi i čuje uživo, a ne znam postoji li takva mogućnost.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Najbolje ti je navratiti na običnu, popodnevnu internu priredbu u dvoranicu neke muzičke škole. Po mogućnosti manje škole jer veće najčešće imaju priredbe grupirane po instrumentima (gudači, puhači, klavir, pjevanje). Ne vjerujem da će te interne igdje početi prije sredine listopada. Nazovi škole pa pitaj.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi se upisali u Elli Bašić.
    Danas je prvi sat.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Najbolje ti je navratiti na običnu, popodnevnu internu priredbu u dvoranicu neke muzičke škole. Po mogućnosti manje škole jer veće najčešće imaju priredbe grupirane po instrumentima (gudači, puhači, klavir, pjevanje). Ne vjerujem da će te interne igdje početi prije sredine listopada. Nazovi škole pa pitaj.
    Misliš da bi nas pustili unutra iako ima samo tri godine?
    (iako, u kazalištu smo već više puta bili i savršeno se ponaša!)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa

Misliš da bi nas pustili unutra iako ima samo tri godine?
    (iako, u kazalištu smo već više puta bili i savršeno se ponaša!)
    Bez brige: kad je priredba dođu mame djece koja nastupaju i s manjom djecom. Samo dođite.

Priredbe će se održavati krajem polugodišta tj. pred Božić. Tad ih ima u svim školama. Evo, ja ću te obavijestiti kad će biti u našoj pa slobodno dođite ako želite.

Što se tiče instrumenata: ako postoji netko od roditelja djece iz vrtića u koji ti ide dijete (ako ide ) a da je glazbene struke možda bi se mogao organizirati posjet nekom orkestru. Vjerujem da bi klincima bilo zabavno. Naša grupa je svojedobno bila u laboratoriju, u tiskari.... Sve su to organizirali roditelji. No, to je ipak za malo stariju djecu. Uzrastu od 3 godine bilo bi dovoljno da im netko donese neke puhače instrumente, prenosive udaraljke, bongose... Probajte nešto organizirati.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    mi se upisali u Elli Bašić.
    Danas je prvi sat.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tanja, ne znam da li bi vas zadovoljio 'obični' koncert, Filharmonija ima jednom godišnje program za Glazbenu mladež, u kojem je prije dvije godine bio baš Peća i vuk, sa predstavljanjem instrumenata na početku, lani su svirali muziku iz Harry Pottera, uglavnom uvijek je nešto prigodno za djecu sa nekakvim popratnim događanjima; ove sezone je to u četvrtom mjesecu ali MM još ne zna što će svirati - evo, ja ću ti javiti kad se bude znalo što je na programu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Što se tiče instrumenata: ako postoji netko od roditelja djece iz vrtića u koji ti ide dijete (ako ide ) a da je glazbene struke možda bi se mogao organizirati posjet nekom orkestru. Vjerujem da bi klincima bilo zabavno. Naša grupa je svojedobno bila u laboratoriju, u tiskari.... Sve su to organizirali roditelji. No, to je ipak za malo stariju djecu. Uzrastu od 3 godine bilo bi dovoljno da im netko donese neke puhače instrumente, prenosive udaraljke, bongose... Probajte nešto organizirati.
    Ide u vrtić, ali tek je krenuo, pa je sve još u počecima.
    mim, koja je vaša glazbena škola? I ja sam zamalo postala glazbene struke, ali su neki drugi interesi prevagnuli

Mima, naravno da bi nas zadovoljio i običan koncert, samo, većina koncerata je navečer (što nam ne odgovara). A nisam znala da glazbena mladež (je li to muzička omladina?) još uvijek postoji - mislila sam da je to zamrlo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa valjda je to ono što se nekad zvalo muzička omladina - samo ne znam jel' to cijela organizacija kao nekada, ali ovi koncerti se zovu 'za glazbenu mladež'. To ti dođu škole iz cijele Hrvatske, koncerti budu preko dana, a ima i koncert za građanstvo, barem je Harry Potter bio.

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Nemam informaciju, ali ću se prikrpati na topic s pitanjem:

gdje bi se moglo trogodišnjem djetetu omogućiti da vidi i čuje različlite glazbene instrumente "uživo" i možda izbliza? Zasad mu je još prerano za formalnu glazbenu edukaciju, ali već neko vrijeme pokazuje intenzivan interes za različite instrumente (a sve pod utjecajem "Peće i vuka"), ispituje me kako sviraju pojedini instrumenti, mislim da bi ga veselilo da ih vidi i čuje uživo, a ne znam postoji li takva mogućnost.
    Ne znam ide li Andrej u vrtic, ali ako ide, mozda se moze dogovoriti da klinci iz neke glazbene skole dodju nesto odsvirati. Ja radim u jednoj takvoj i znam da bi to i ucenicima bilo korisno (ne jos sada, jer je pocetak godine pa nitko jos nista ne zna svirati) a vrticancima bi bilo super slusati djecu (a ne odrasle) kako sviraju.

A jos je jedna solucija.. nasa skola imat ce u 5. mjesecu koncert prvasica (malo boljih), pa se moze i na to doci. Mozda cak bude i u HGZu, ali nisam sigurna. U svakom slucaju, nece biti navecer, jer su i prvasici jos maaaali i umorni navecer.
    Imat cemo i nekoliko matineja u HGZ-u, malo starije djece. Ulaz je uvijek besplatan. Ako je netko zainteresiran, ja mogu obavijestiti prije nego sto to bude (? napisite ako da, da ne radim nezeljenu reklamu ), a djeca mogu na svemu tome biti, a ako im bas dosadi, pa pocnu negodovati, s njima se onda malo izadje van. Ali iz iskustva.. nije im dosadno, slusaju razjapljenih usta i ociju..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mia prošle godine pjevala u zboru Loptice sa Jasnom Doležal. Pjevaju u DV Bajka. Dobro se zabavljaju i to je sve.
    Sad je u Puli i Mia i Mo pjevaju u Mići Zaro sa Lindom Milani, e to je super. Žena sa njima radi profi, dakle to je kao škola pjevanja i klinci pjevaju sami a ne na playback. Mia i Mo čak imaju pjesmicu koju soliraju a imaju 2,5 i 4 godine. Sad su mi preporučili da idemo u Kikiće kod Maje Rogić jer ona u Zagrebu jedina radi sa klincima da oni uistinu nauče pjevati a pri tom se i zabavljaju....

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam preko frendice saznala za zbor Kikići, idemo sutra prvi puta vidjeti da li će se Nusi sviđati. Imaju nekoliko djece od tri godine... Ak koga zanima, šaljem broj na pp.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nama se ljetos super potrefila jedna ulična grupa svirača sa puno instrumenata i još su zabavljali klince. Mali je bio oduševljen. To naravno može biti više za malene da se uopće pobudi neki prvi interes, a ne za vas koji bi se već ozbiljnije bavili glazbom. Evo ovaj vikend je čini mi se Peća i vuk u kazalištu lutaka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eto bili smo dva puta u Kikićima. Mia još sve veoma strogo proučava, nisu još baš svi zadovoljili njene kriterije da se opusti, ali je zato Mo sto posto opuštena i sudjeluje u svemu. Sviđa mi se način rada i imaju sasvim OK muziku i pjesmice. Vidjet ćemo kako će se sve razvijati ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •