drage moje rodice,

evo sta se meni desilo. Ostala sam trudna iz 4 IVF posle 3 spontana. Bili smo presrecni kad smo saznali da cemo dobiti blizance. Trudnoca je bila uredna osim sto je jedna beba bila jako nisko pa sam morala da lezim. Pocetkom 7og meseca su me ostavili u bolnici zbog otvorenog grlica i preteceg prevremenog poroda (4 cm ). Lezala sam nepomicno i primila injekcije dexa... za brzo sazrevanje pluca kod beba. Bebe su se jako lepo razvijale i sve je bilo u najboljem redu. Gledali su me na 4d ultrazvuku. U 33oj nedelji krenuo je porod. Porodila sam se prirodno i to za 45 minuta sa obe bebe. Obojica su zaplakali na rodjenju i imali prvi 2kg a drugi 1.7kg. Dobili su ocene 8 prvi, a 7 drugi. Doneli su mi ih i bilo je sve ok. Znala sam da ce ipak ici u inkubator. Sutradan ujutru kad sam isla da ih vidim saopsili su mi da je manji blizanac u intenzivnoj nezi i to na 100 % kiseoniku, da je nakon 5 sati od poroda zapaoo u krizu i da je u jako losem stanju. Drugi blizanac je bio u toplom kreveticu i rekli su mi da su njih dvojica kao od dve razlicite majke sto se tice stanja u kom su. Nakon 15 dana iscekivanja i neprospavanih noci rekli su nam da je beba umrla i da nije uspeo da se izvuce. Jos su nam rekli da su u soku jer ne znaju sta se dogodilo posto je beba bila dobro na rodjenju.
Mi smo ipak gajili nadu da ce biti sve u redu posto se izvlace deca od 1 kg a ne dete od 1.7kg.

Zahvaljujem Bogu sto imam moje malo zlato koje spava sad pored mene ali ipak covek nije robot pa da sve zaboravi.

Zanima me kako vi na ovo gledate.