Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Tablete za glavobolju u trudnoći

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Tablete za glavobolju u trudnoći

Ima li još netko problema s glavoboljom? Ja sam već luda.
    Znam da smijem pit samo Lupocete - popila sam 5 u cijeloj trudnoći i sad se već brinem da je to previše. Ali me boli i boli.
    Ima li možda neki narodni / prirodni lijek?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mene su ti ubijale glavobolje, a sad ih ocekujem opet s prvim zahladnjenjem jer imam kronicnu upalu sinusa... mene je spasio lekadol... nije prirodan, ali lupocet mi nije nis pomagal

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ja bila luuuda. Rekla bih da je to bilo od preopterećenosti na poslu.

Popiješ jednu ili dvije tablete istovremeno? Obično je jedna premalo (10mg/kg).
    Postoji i kombinacija paracetamola s kofeinom, Panadol extra - kofein potpomaže djelovanje paracetamola.

A najbolji narodni lijek ti je 'malo oladit' od svega i od svih

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

panadol, lupocet, lekadol - svi imaju isti sastav.

Prije kupovah panadol, zbog izduženog oblika. Sad su i lekadol tako preoblikovali, a jeftiniji je od panadola. Nije 'kupujmo hrvatsko', ali se, brate, lako proguta, za razliku od lupoceta

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja nisam godinama ništa od lijekova uzela zbog trudnoće i dojenja
    preživjela sam s homeopatijom i utrljavanjem eteričnih ulja

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jedan prirodni lijek je kava sa limunom (odvratno je ali djelotvorno). Napraviš jaku kavu, sipneš u šalicu jedan-dva gutljaja i nacijediš limuna. Kada popiješ to ti je kao kafetin jer limunska kiselina reagira sa kofeinom što su dva osnovna sastojka kafetina, jedino što je ovo potpuno prirodno i nije ni malo štetno. Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je ginekolog prepisao samo za hitne slučajeve isključivo Lekadol. Ništa više!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Umeboshi sljive Sto posto pomažu. Kiselo-slanog okusa. Bio&bio ili bilo koja trgovina prirodne hrane. Ljekovite su i sigurne za sve. Nema greške.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

možda da probaš homeopatiju, ali meni isključivo pomaže panadol. Mislim da on jedini za razliku od lupoceta i lekadola ima kofein, koji sigurno pomaže glavobolji.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

potpisujem kavu s limunom...M;ozda ti fali tekucine...zna cesto boljeti od dehidriranosti...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    potpisujem kavu s limunom...M;ozda ti fali tekucine...zna cesto boljeti od dehidriranosti...
    slažem se s Angelinom.Mene bi glava prestala boljeti kad bih popila dovoljno vode.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj daj cure, pa kava je zadnje što trudnici treba. S limunom ili bez ne bi je preporučila. Uzrok je mnogim ženskim tegobama i samo može štetiti.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo je dobronamjerni komentar.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

[b]LeaB jedna mala kavica nebu nastetila nikom pa da se popije i svaki dan. Sve je ok ako je u razumnoj količini. Bolje kava nego tablete

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

JA sam za biljnu alternativu. Preporučila sam Umeboshi sljive. I kava je koma kao i tableta. No to je sad druga priča.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja bih probala ovaj redoslijed: popiti veliku čašu vode (zbog dehidracije), popiti magnezija (opušta mišiće), zadnje neki lijek s paracetamolom (Lekadol, Lupocet i sl.).

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Osim dovoljno vode na dan, probaj na čelo (sljepoočice) umasirati par kavi lavandinog ulja.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mislim da je najpametnije probati rjesit se glavobolje na prirodnije nacine : magnezij,vise tekucine,lavanada pod nos a meni je puno puta pomogla tigrova mast,ima u dm-u(oko 30,40 kn)...namazes pod nos i na mjesto di te boli...a koliko sam se samo nagutala tableta kad bi me bolilo...sad prvo probam to,pa ostalo i na kraju ako nejde - tabletu...

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam pokušavala sa magnezijem, al s obzirom da ja imam stravične migrene, a koje su u trudnoći bile ipak malo slabije, jedino što mi je pomagalo su 2 Lekadola i 2mg Normabel. Pokušavala sam izbjegavati lijekove, ali kad me tri dana za redom bolila glava..... ova kombinacija mi je pomagala. Naravno, preporučena i odobrena od strane ginekologa.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U prvoj nisam imala ni jednu jedinu glavobolju, u ovoj drugoj kako je gotovo sve drugačije, zaboli me glava onak krvnički bar jednom mjesečno, što će reći da sam već nekoliko puta popila lupocet (držim se paracetamola, iako mi je gin rekao da smijem analgin :shock: :shock: :shock: na kojem naravno piše da se ne preporučuje u trudnoći pogotovo u prvom i trećem tromjesječju), koji nekad pomogne, nekad ne.

Inače da, mene uvijek popodne boli glava kad ujutro ne popijem kavu, ali ako je i popijem popodne nikakve koristi, onda je već kasno.........isto sam primijetila da me boli i ako nisam dovoljno pila taj dan, ali to su sve mjere za možda malo ublažavaje glavobolje, nikako za otklanjanje........
    jučer me navečer rasturila glava, tko zna od čega sve - napetosti, umora, vremena........ i nisam htjela piti nikakve lijekove i popila sam par čaša vode, navečer sam legla i dugo nisam mogla zaspati koliko me rasturalo, ali onda me samo odjedanput počelo otpuštati..........tak da može se izdržati i bez lijekova, ali ovisi o situaciji - da je to bilo preko dana kad nisam imala priliku odmoriti, mislim da bih ipak posegnula za lupocetom :/

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pozdrav, cure. Ja imam grozne glavobolje, od prije jedno mjesec dana. I inace patim od migrena, ali u trudnoci su jos gore. Nazalost, osjecam da moram uzeti tabletu protiv bolova, negdje 2-3 puta tjedno. U protivnom ne mogu gledati, sjediti, lezati niti naravno zaspati od bolova i sva sam na sto muka. Uzimam samo tabletu za koju znam da smijem (kod nas je to Tylenol). Nadam se da ce uskoro te glavobolje prestati, ili se barem smanjiti jer stvarno ne volim kad nesto moram uzeti. Osim jedne kure antibiotika zbog streptokoka B i tih tableta protiv glavobolje nisam nista drugo uzimala do sad i nadam se da necu niti morati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Za sve cure koje u trudnoći imaju problema s glavoboljom. Pročitajte ovo:
    http://www.zzjzpgz.hr/nzl/11/anemija.htm
    i prekontrolirajte željezo!!!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I gledajte izbjegavati bilo koju vrstu lijekova!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mojoj kumi sui rekli da može uzet samo lekadol ili Lupocet - ostalo da zaboravi. A inače ja patila od migranskih glavobolja i jako se bojala kak će joj bit u trudnoći, na kraju su joj i te tabletice pomagale (stvarno je trudnoća čudnovata - nekad bi joj to bilo niš, ko tic-tac!)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •