Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Za one drage cure koje ne maju JOŠ +,-OHRABRENJE :)

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Za one drage cure koje ne maju JOŠ +,-OHRABRENJE :)

Drage moje!
    Danas sam se čula sa prijateljicom! Podijelit ću vam njezinu priču

Vjenčala se iz ljubavi,svadba iz snova ,obožavali su se.Sve je bilo po planu u njezinom životu...
    Onda su željeli jednu :beba: ,i pokušavali su 1god.Napravili sve pretrage ona i on,i sve je bilo u redu nikakvih prepreka..Prošle su tako 4godine u veeeelikoj želji...Ali ništa se nije desilo..Samo je ostala želja,obilaženje doktora,čak i travara i velika nada da će biti....
    Prilikom dolaska kod jednog ginekologa u čekaonici je slučajno je čula od jedne gospođe kojoj je kćerka imala sličnih problema, za jednu doktoricu točnije mikrobiologinju privatnicu u našem gradu(ZG),koja ima uspješnost liječenja i traženja problema neplodnosti oko 90% !!!!...
    Znam da je bila šokirana da me je nazvala i rekla,draga moja ja ću još ovo pokušati,ali ako ne budem mogla ne znam,nemam snage više....
    Nakon svih tih pretraga kod dotične doktorice,i terapije(ustanovilo se da je jedna bakterija imala tu svoje prste u prihvaćanju :beba: u maternicu)i detaljnom analizomse to samo moglo ustanoviti i stručnim vodstvom moja draga Marija je trudna!!!!!!!!
    Danas me nazvala i plače od sreče
    Eto drage moje...
    Meni nije cilj reklamirati doktoricu,već samo reči da postoji nada..Da postoje stručni ljudi,ljudi koji vam mogu pomoći da dobijete toliko željene O O

Ako vas zanima,možete mi poslati pp pa vam dam adressu i broj telefona..
    Ja opet kažem to je njeno vlastito iskustvo,a ne moje i zato nisam željela stavljati te podatke na net...

Sretno! želim vam od srca da osjetite čari materinjstva što prije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, čestitam prijateljici!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:D

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cestitam prijateljici! :D

paola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ..

ja sam isto sretna sa svakom curom koja nakon truda osjeti svoje malo

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ...

:D :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lijepa prica radujem se
    Moja prica nije lijepa...danas mi je receno da nemogu postati bioloskom majkom.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Yana, što se to dogodilo? Tko ti je to rekao?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MPO-ovci su mi rekli. Teska deformacija maternice. Sad sam stavrno nijema.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Yana, kakva deformacija, pa kako bi je tek sad vidjeli?
    Što je točno napisano na nalazu?
    I koji MPO-ovci?

Molim te, ne pokapaj svoje nade, molim te... sad ćeš usmjeriti svoje pretrage kako bi saznala kakve su mogućnosti pred tobom.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Problem je sto vise nema mogucnosti, osim vjerovati u neko cudo.
    Moja ionako deformirana maternica dodatno je 'izdeformirana' zadnjom operacijom i zametak se nema 'za sto' primiti.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ...

Nisam zato nikada čula....A naslušala sam se svakakvih priča...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Yana, pa kako? zar stvarno nema nikakve šanse?
    kod koga si bila?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja isto. Ako to nije rekao jedan od sljedećih - dr. Lučinger (VV), dr. Bauman (SD), dr. Šimunić (IVF) ili dr. Vlaisavljević (Maribor) ja bih svejedno otišla kod nekog od njih.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    I ja isto. Ako to nije rekao jedan od sljedećih - dr. Lučinger (VV), dr. Bauman (SD), dr. Šimunić (IVF) ili dr. Vlaisavljević (Maribor) ja bih svejedno otišla kod nekog od njih.
    Od svih koje spominjes jedino nisam bila kod dr. Vlaisavljevica.
    Kod zadnje histeroskopije ostecena su mi oba roga maternice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Yana, i svi se oni slažu o dijagnozi - nepopravljive deformacije maternice - trudnoća nemoguća?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Yana strašno mi je žao, ali nikad se ne zna, pa sigurno barem male šanse postoje

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Yana, i svi se oni slažu o dijagnozi - nepopravljive deformacije maternice - trudnoća nemoguća?
    Hvala Bogu pa me moje tuge ne slome. Jucer sam bila na pocetku sloma no onda sam opet po stoti puta 'preispitala' sve iznova. Dakle, moze li UVZ, ma koliko njegova jacina bila 3D, 4D...."prikazati" zenu bioloski nesposobnom za majcinstvo? Odnosno koliko pravo i moc imaju ljudi koji prate UZV da zeni saopce to isto? Razumijem da nemam materinicu, ili neku tesku bolestinu, da mi je maternica npr jako miomatozna ili nesto deseto...no kod mene je sve "cisto" osim sto imam uterus bicornis, odnosno dvorogu maternicu. Sad...postavlja se pitanje kako je kod histeroskopskog zahvata doslo do ostecenja oba roga moje maternice, odnosno do 'perforacije' (?) Doktor koji me operirao i to 3 puta mudro suti. Dakle, ako HSG, pa zatim 2 laparoskopije u kombinaciji sa histeroskopijom, nisu pokazali "teski deformitet" kako ga onda pokazuje sad UZV (?) Koje je vase misljenje o svemu tome?
    Kontaktirala sam opet Bec i tamo odlazim za nekoliko dana pa cemo cuti jos misljenja...Maribor jos uvijek nisam uspjela dobiti.
    Dr.L. smatra da imam problem ali da nitko nema pravo 'nagadjati', odnosno suditi o mojem bioloskom majcinstvu i on me hrabri da krenem dalje s MPO, hvala mu.
    Hvala i svima vama koje ste sa mnom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moje je mišljenje sljedeće:

- slažem se s dr. L-om, ali on slovi fakat kao onako "optimist with a vengance", znači turbo optimist, ali i ogroman stručnjak. Ne može ti UZV to pokazat, onda nitko ne bi išao na histeroskopije - jer čemu to. Jedino bi mi trebala kronologija - koja je bila ta histeroskopija koja je to navodno oštetila - zadnja? Ne znam imaš li snage ili ima medicinskog smisla novu raditi ako je ta bila zadnja.

Zato bih otišla i u Maribor, di su onako više "down to earth" tj. hladno-objektivni - reći će ti što misle bez ustezanja i pažljivog emotivnog pakiranja da bolje zvuči, ali vrlo humano.

Definitivno bih se makla od doktora koji te 3x operirao, on je svoje dao, bez ironije, vrijeme je da se krene dalje.

Radije bih se koncentrirala na Maribor nego na Beč, ali otišla bih i u Beč po mišljenje o toj maternici - Maribor slovi kao statistički uspješniji u IVF-ovima od Beča.

Pretpostavljam da je onih 4 koji su te jučer gledali bilo sve kolege tog doktora koji te gledao i operiravao 3x, tako da bih njihova mišljenja računala kao jedno mišljenje.

Pokušala bih u međuvremenu da godine ne idu razmišljati i o drugim načinima roditeljstva - meni je to stvarno izjednačeno i ja se trudim na oba polja, ali tu odgovor znate samo ti i TM.

Također, između svega toga bih pokušala živjeti i misliti na druge stvari - zato ti ja volim Maribor - dobiješ svoj termin i adio Mare, nisi stalno u nekom stand by-ju i vrtiš se u tisućama postupaka, nego čekaš svoj red. Tako bi ja na više klinika - recimo dvije - dobila mišljenje i čekala red za IVF, a u međuvremenu živjela.

Želim ti od srca sve najbolje, stay cool and hopeful !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, da još konkretiziram - vezano za MPO ne bih nikako odustala jer ti de facto imaš jedan UZV koji je tako kao crn - a koncentrirala bih se na a) Maribor, b) Lučingera, c) Beč - na sva tri, išlo bi to uz menadžiranje IVF tretmana. Ako si mlada (ispod 35) imaš vremena, ne gori, da se to sve i još uz to živjeti.

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ruza cestitke prijateljici :D
    yana mislim da ne trebaš gubiti nadu,vjeruj dr.L on je stvarno stručnjak

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam 'vise' ispod 35...pa zato i nema vremena za rastezanje. Prva i druga histeroskopija + laparoskpija radjene su u svrhu uklanjanja "septuma", prvi puta sam jako krvarila i "septum" nije bilo moguce odstraniti pa je dr. bar kako kaze i pise... odstanio priraslice, a drugi puta mi je nakon operacije "usmeno" receno da je septum odstranjen dok to isto nikad nije potvrdjeno "pismeno." U ljubljani mi je prof. T. rekao da je meni ikad 'rezan' septum da bi se to onda i vidjelo (?) a to mi je rekao i dr.L. a nagadjala jos 2 MPO-ovca. Receno mi je da septum izgleda nije niti postojao a da je dr. prilikom 'makivanja' istog ostetio moj rog ili rogove maternice te se spominje i razdvajanje endometrija (?).
    Iscrpljena jesam od svega, tuzna i confused, ali snage za dalje imam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, ključno je ko ti je ovo rekao "Receno mi je da septum izgleda nije niti postojao a da je dr. prilikom 'makivanja' istog ostetio moj rog ili rogove maternice te se spominje i razdvajanje endometrija (?)." Ako je to tvoj operater, onda traži druga mišljenja kako sam ti savjetovala, tako bih ja. Sretno i onda čim prije u postupke! Javi što su ti rekli Maribor i Beč, ako oni ne vide problema u maternici i endometriju, onda bi ja eventualno imala još ideja za provjeravanje - tipa just in case kontrola hormona štitnjače, koagulacije itd. Da ne ide previše vremena. Ovako ti je najbolje kako si sad krenula - uzet stvar u svoje ruke i bit bormašina, a više glava je pametnije. Ja bih sad na konzultacije u Maribor i ako oni daju zeleno svjetlo vis-a-vis maternice ubilježila se kod njih za listu čekanja za postupak - to ti najranije može ispast cca u 12. mjesecu 2008.-me. Dok me moj terminić u Mariboru čeka ja bih probala još negdje (ako maternica dozvoljava) na stimulirani IVF - ili Lučinger ili Beč, tko god te hoće primiti cca 8 mjeseci prije Maribora jer toliko bi trebala bit pauza zbog mariborskog dugog protokola. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I samo za kraj - drago mi je da od jučerašnjeg stava - potvrdili mi svi relevantni MPO-ovci da neću moći biti majka (tako sam ja to pročitala) dolazimo svi skupa do stava - onaj koji me operirao 3x mi je rekao da neću moći biti majka . A to je huge difference.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Yana, želim ti svu sreću ovoga svijeta, a ina, kao i uvijek, dala ti je najbolje savjete....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Yana, samo ti želim zaželjeti sve najnajbolje, da ustraješ i kada ti dođe da odustaneš, da se sjetiš koliko čudesnih trudnoća je bilo u ćini mi se ipak težim dijagnozama, od tvoje......čuda se događaja moramo vjerovati u to i naravno raditi sve što je u našoj moći, ma sve za jednog, dva...malog

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •