-
Silikonski stitnici za bradavice
Mozda se vec pisalo...ali ja ne mogu dugo sjediti i traziti, pa mi ne zamjerajte.
Naime, patronazna sestra mi je umjesto krema, preporucila stitnike za bradavice, jer moj maleni od pocetka ima tako snazan stisak da me raskrvari. Trudim se i uspijevam mu ugurati i aureolu, ali prvi "ugriz" me baci do plafona. I tako ja pocnem koristiti te stitnike, a bebach cini se, sad sisa duze. Primjetno se ubucio, ima svaki put pokakanu pelenu, stolice su boje senfa. Nadam se da njega i cijeli proces dojenja ne izlazem riziku zbog ovih pomagala...
U ovdasnjem centru za dojenje pedijatrica preporucuje te silikone, ali sad vidim da ih na Rodi niko ne spominje...(ili ja samo nisam nasla)
Prosvjetlite me!
-
odredeni rizik postoji (da dijete ne prazni dobro dojku i smanjuje se kolicina mlijeka, da se stvore ranice, da sdode do konfuzije bradavica), ali ponekad sesirici dobro dodju kao privremeno rjesenje.
bitno je da je sesiric dobro izabran, da bebi odgovara duzina sesiriceve bradavice, a i da tvojoj dojci odgovara, treba i dobro prijanjati.
ako nakon podoja osjecas da ti dojka nije ispraznjena (tu je najcesci problem sa sesiricima), izdoji se.
u situaciji poput tvoje mozda bi pomoglo da sesiric koristis samo to prvo vrijeme dok je bol tako jaka ili - ako ce pomoci da bradavicu anesteziras kockicom leda prije podoja.
za ostecene bradavice savjetuje se sto vise luftanja, ja mamama savjetujem pa se smiju, staviti cjedilo za caj u grudnjak, ako ga nose. i - cesti podoji, dojiti sto cesce, ne kad beba vec place nego vec kad u polusnu pocne usnicama kao dojiti, micati ocima....
koliko imate podoja kroz 24 sata?
sto se tice teksta o sesiricima, mislim da ima jedan stariji na portalu, ali treba ubrzo izaci novi, evo ga na mom HD, ceka jos par recenica.
-
Pa oko 7 do 8 podoja. I 6-7 mokrih i pokakanih pelena.
Znam da zvuci cudno, ali mene cak i kroz sesiric zaboli taj prvi cug...
Sada ga pustam da potpuno prazni jednu dojku - zna ostati i po 40 minuta na njoj, a dok nisam imala sesirice, svakih 10 minuta sam ga maltretirala mijenjajuci ih.
Probacu taj fol sa skidanjem sesirica nakon par najsnaznijih pokreta...
Inace, luftiram se kao sumanuta - sama sebi izgledam sado-mazo sa otvorenim grudnjakom.... Srecom, niko me ne vidi :D
-
Jelena je dojila preko sesirica ((kršitelj koda)ovih) do 4 mjeseca. Iskljucivo sam je dojila do 6 mj i super je napredovala. Htjela sam ju prije skinuti s sesirica, ali me svaki podoj bolio (sta cu kad sam osjetljiva
). Sad nakon 2,5 g jos uvijek doji, i malo me smetalo do 4 mj trudnoce, sad me vise ne smeta.
Ono sto sam primjetila kod podoja sa sesiricima je da su dulje trajali, nego kad smo se skinuli sa sesirica. Poslije je prihvatila golu dojku bez problema. Imam jednu frendicu cija mala isto doji sa sesiricima, ali ne zeli prihvatiti golu dojku :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma