Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 278

Tema: Shantanino i Ayanovo rodjenje kod kuce

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

prekrasno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

čudesno

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ćitam ispravno
    čitam ispravno

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ime njenog muža se čita Đotirmaja

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

trebalo mi je dva dana da 'progutam' priče.
    predivne su, dirljive i tako 'normalne', a opet nevjerojatne!

za svakoga od vas

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tvoje priče ostat će mi urezane u sjećanje.
    Čitajući ih, odmah sam poželjela roditi (a trebam se strpiti još 2,5 mjeseca).

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon sto sam procitala uvodni dio cekala sam priliku da price procitam u miru jer sam slutila da ce biti fascinantne. sada kad sam ih procitala, malo je reci da su fascinantne, toliko su jake da se osjecam ispunjeno nakon sto sam ih procitala.

tesko je reci najdojmljiviji trenutak, ali opcenito me dojmilo kako su napisane bez ikakvih materijalnih mjerila; vremena, broja, tezine i duljine djece... sve ono cime su ispunjene nase ostale price s poroda.

mozda kao i Shantana, i ja sam najvise fascinirana posteljicom. od toga kako je puno vremena proslo do poradanja posteljice (nevjerojatan podatak za nase bolnicke porode) do cisto tehnickih pitanja kako se to hendla beba koja je pupkovinom spojena s posteljicom...

za Shantanu sam znala da si rodila doma u vodi, za Ayana sam cula da je roden u opni... ali ovako ispricano... nesto preposebno.

hvala!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moram ovdje reći da da sam nakon ovih priča, danas, nakon što svo slobodno umno vrijeme provodim vraćajući im se, shvatila neke puno dublje stvari o sebi koje su me nemalo iznenadile. Još jedno veliko hvala!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Tako lijepo ispričano, osjećam se gotovo kao da sam ja glavni lik..

Hvala na inspiraciji i prenešenoj energiji

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajme već dva dana čitam prvi dio i shantanino rođenje.
    stalno želim mir a nikako...
    ostaje mi još ayanova priča
    ali ovo što pročitah ostavi me bez riječi...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ove su priče definitivno nešto što ću uvijek pamtiti.
    tako su jake

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sorry, ali meni nikako ne sjeda ono puštanje vrpce da se osuši. Zar ste 6 dana nosali posteljicu zajedno s djetetom? Kako ste to izveli?
    Neugodan miris?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tako moćno i tako normalno, baš kako bi naši porodi trebali biti

hrabra si

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala vam!
    kako sam pisala ovu odiseju, tako sam se pitala zasto to pisem. Citajuci sada vase postove, nekako mi je sinulo.
    Porod je jednostavan fizioloski dogadjaj (i trudnoca je isto takav dogadjaj).
    Ali nasa kultura je oba procesa otudjila od nas, mehanizmom straha i potrebom da se kontorlira i kvatificira.
    Ako se malo odmaknemo od straha, kontrole i kvatifikacija, priblizimo se ponovo jednostavnoj fiziologiji.

Hocu reci, nisam ja nikakva posebna cvjecka pa da mi se djeca radjaju k'o od sale uz nekakva misticna iskustva.
    To moze biti stvarnost svake zene, ili ako ne bas svake, jer ponekad je medicinska intervencija u kojoj je kvantifikacija i kontrola itekako vazna i vrijedna, onda barem vecine zena, a zasigurno onih koje imaju relativno zdravo tijelo i zdrav um.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    Sorry, ali meni nikako ne sjeda ono puštanje vrpce da se osuši. Zar ste 6 dana nosali posteljicu zajedno s djetetom? Kako ste to izveli?
    Neugodan miris?
    Da, nosis posteljicu s djetetom. Nije komplicirano, osobito kada vec jednom kroz to prodjes .
    Postoje razlozi za lotos rodjenje (tako su to nazvali) i meni, tj. nama su oni nesto znacili tako da nam nije bilo komplicirano. Vjerujem da je jako komplicirano kada nisi uvjeren u razlog zasto bi to bilo dobro.
    Neki ljudi su imali iskustvo neugodnog mirisa. Mi nismo , ni prvi ni drugi put.
    Posteljica se dobro ocisti i ili dobro osusi ili balzamira sa solju. Sol se mijenja svakih dan ili dva. Ni prvi ni drugi put nije se razvio miris truljenja.

Najbolji ucinak toga je taj da po rodjenju djeteta nitko ga ne moze odvojiti od majke, barem dok se ne rodi posteljica. I to stvarno jako uspori i umiri to razdoblje po rodjenju i pruzi priliku za povezanost.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ako nije previse indiskretno pitanje, sto znace vasa imena i odakle poticu.
    sanskrtska su; J. je "onaj koji je ispunjen svjetloscu", Shantna je po hrvatski Mirna ( za one koji je znaju...), tj. "ona koja daje smirenost i mirnocu", Ayan je "Najvise utociste", a S. je boginja znanja (o bitku )

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    duboko i inspirativno u svakom pogledu....eto, kod mene se već krčka miso juha od blitve i tofua
    ima jos nesto...poprzis tamno zelenu papriku na malo ulja pa onda dodajes sve ostalo.

I ovaj put sam je jela.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mozda kao i Shantana, i ja sam najvise fascinirana posteljicom. od toga kako je puno vremena proslo do poradanja posteljice (nevjerojatan podatak za nase bolnicke porode) do cisto tehnickih pitanja kako se to hendla beba koja je pupkovinom spojena s posteljicom...
    da, meni se najveci pomak dogodio u razumijevanju tog treceg porodjajnog doba. To je svarno najuznemirivaniji dio poroda, a uopce se ne prepoznaje kao takav jer se dijete rodi i sve ostalo se cini manje vaznim.
    S Ayanom je bilo toliko malo uznemireno i to je bio bas jedan poseban dozivljaj. Bez puno rijeci, bez jake svjetlosti bez pitanja, razmisljanja.
    Kada nema veceg krvarenja, moze se cekati satima. Naravno, u uvijetima kakvi su u bolnici, to je neizvedivo.

Medju nizozemskim babicama postoji neko pravilo da kada posteljica ne izadje nakon sat vremena, sanse da ce sama izaci se svakom minutom sve vise i vise smanjuju.
    Ovdje su bolnicki protokoli da se ceka do sat vremena, nakon toga se daje oksitocin.
    Michel Odent ima naravno svoje teorije. Ako nema krvarenja pretjeranog, ceka se (rekord mu je 22 sata).
    Ayanova se posteljica odvojila vjerojatno puno prije, ali nije izlazila van, nego je "sjedila na rodnici", tako to zovu. Trebalo ju je malo "pogurnuti" pritiskom na pubicnu kost.

Sto se hendlanja tice, ovaj put mi je bilo stvarno jednostavno. Prvi put je malo zeznuto, jer si s prvim djetetom opcenito nesigurniji u nosenju. Ovaj put je najveci problem bilo kako je zastititi od Shantane
    Osim toga, pupkovina postane vrlo kruta nakon prvoga dana, tako da se treba paziti da ne zareze kozu oko pupka
    Ali se bas osjeti neka razlika u djetetu kada je otpusti. Tj. ja sam je osjetila oba puta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Mi smo 2002 isto bili "na" Leboyeru. Oduševljava me koliko se od tada napredovalo - kao da je svanula nova era.
    Da, meni se isto cini da je sada nova era, osobito u odnosu na devedesete.
    Stvari se mijenjaju u nasim glavama, ali, na zalost, ne dovoljno brzo i u drustvu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    Ali se bas osjeti neka razlika u djetetu kada je otpusti. Tj. ja sam je osjetila oba puta.
    Razlika u kojem smislu, dijete je spokojnije, mirnije ili u drugu krajnost? Ili nešto treće?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kako si se pomirila s rizicima koji se mogu dogoditi u nekim porodima ?
    npr. prijateljica mi neki dan kaže da je njenoj kolegici umrlo dijete u izgonu, pupkovina je bila oko vrata, prekratka i zategnula se (bolnički porod)
    šta da se u prvom porodu krvarenje nastavilo još neko vrijeme?
    U drugom porodu je M.Odent bio negdje iza vrata ili je došao poslije ?
    Zašto nisi napisala u priči da se beba rodila u vodenjaku?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čitajući tvoje priče, prisjetila sam se svojih osjećaja i razmišljanja kroz moj bolnički porod.

A upravo u ovim trenucima, moja sestra možda rađa.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

spominje se miris plodne vode, miris djeteta ... da, sjećam se tog mirisa koji mi se urezao u pamćenje sa mog drugog poroda, i dan danas se totalno rastopim i i utopim kad se približim mlađem djetetu, taj miris me razoruža i bez obzira na nestašluke prije toga i moje namjere, rastopim se čim se približm toj malog glavici, osjetim miris kože, dobijem želju da ga ljubim i mazim bez prestanka, valjda bih svoje dijete po mirisu prepoznala i zavezanih očiju

U prvom porodu nije bilo mirisa, ničega, dobila sam dijete već "sterilizirano", oprano, i sjećam se mirisa bebe, ali onog ugodnog mirisa po kojem mirišu sve bebe.

Neke ženke sisavaca ne reagiraju na svoje mladunce kasnije, odbacuju ih, ako se na tren odvoje od nje nakon rađanja, ili ih netko drugi dira, prenese svoj miris (zečevi npr.)

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Predivni porodi

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Napokon

Sad mi više nitko ne može skinuti osmjeh s lica. Porod je prekrasno, divno i posebno žensko iskustvo a ti si ga tako lijepo opisala.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tako jednostavno i iskonski baš onako kako bi sve bebe trebale biti rođene.

i ja sam čekala mir u kojem ću moći bez daha pročitati ove predivne priče.

ma, nemam riječi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala ti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala ti što si priče podjelila sa nama.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Razlika u kojem smislu, dijete je spokojnije, mirnije ili u drugu krajnost? Ili nešto treće?
    Shantana se bila smirila nakon sto je odbacila posteljicu (doslovno, jer ju je u duhu svoje konstitucije pocetkom sestog dana nogom "kiknula", kako bi ona to rekla). Nije da je bila jako nemirna prije toga, ali sam primijetila da je nakon toga postala smirenija.

Za Ayana mi se ucinilo da, kada mu je otpala pupcana vrpca (njemu se samo neprimjetno odvojila), kao da je tek onda usao u ovaj svijet.

Razlike su bile vrlo suptilne, mislim da ih ne mogu dovoljno jasno opisati...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    kako si se pomirila s rizicima koji se mogu dogoditi u nekim porodima ?
    npr. prijateljica mi neki dan kaže da je njenoj kolegici umrlo dijete u izgonu, pupkovina je bila oko vrata, prekratka i zategnula se (bolnički porod)
    šta da se u prvom porodu krvarenje nastavilo još neko vrijeme?
    Rizici uvijek postoje. Ziviot je pun rizika.
    Vjerojatno bi najkraci i najposteniji odgovor na tvoje pitanje bio da mi je u tome pomogla moja zivotna filozofija.

O krvarenju...nemam pojma sto bi se dogodilo. Vjerojatno bi babica pokusala jos neke svoje metode, ako ne bi bile uspjesne, pozvala bi hitnu.

Ali, to nije relevantno za moje pph. Ono je bilo cisti kvantitativni cin, procijenila je da sam izgubila oko 900ml krvi, pola u bazenu, pola dok se cekala posteljica. Ova druga polovica je bila u obliku nekog hematoma koji je ispao neposredno prije posteljice. Dakle, nije bilo otjecanja krvi koja se nije mogla zaustaviti.
    Kao sto sam napisala, u Engleskoj se preko 500 ml smatra pph, cula sam da se u nekim zemljama tek preko 1 litre smatra pph.
    Neke babice smatraju da brojke ne bi smjele biti te koje odlucuju sto je pph, tj. da je vazno uzeti u obzir stanje zene.
    Zena koja je u dobrom zdravstvenom stanju, ima dobru krvnu sliku i sl. mozda moze izgubiti, kazu i litru krvi bez nekih ozbiljnih posljedica, dok zena kojoj je sve to lose, moze izgubiti i puno manju kolicinu krvi, a da posljedice toga budu gore.
    Rijesenje je u individualnom pristupu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dosao je poslije

pa jesam. samo sam spomenula opne, ne vodenjak

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Što reći draga Saradadevii, nego... čestitam ti od srca...
    i hvala ti što si ove priče dala u javnost... apsolutno se prekrasne.

inspiracija si mi

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao sto sam napisala, u Engleskoj se preko 500 ml smatra pph, cula sam da se u nekim zemljama tek preko 1 litre smatra pph.
    Neke babice smatraju da brojke ne bi smjele biti te koje odlucuju sto je pph, tj. da je vazno uzeti u obzir stanje zene.
    Zena koja je u dobrom zdravstvenom stanju, ima dobru krvnu sliku i sl. mozda moze izgubiti, kazu i litru krvi bez nekih ozbiljnih posljedica, dok zena kojoj je sve to lose, moze izgubiti i puno manju kolicinu krvi, a da posljedice toga budu gore.
    Rijesenje je u individualnom pristupu.
    Slazem se. Ja sam s Robijem izgubila jako puno krvi poslije poroda al mi je krvna slika bila fenomenalna.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I sama se čudim otkud mi to pitanje, ali eto, kopka me.
    Kažeš da si Ayanu ponavljala "mamina ljubav" - na kojem jeziku?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cekala sam na tvoju pricu i citajuci ih sam se tako vratila u predivne trenutke mog poroda kod kuce...
    ..citala sam tvoju pricu a ona se u mojim mislima odvijala u mojoj sobi u kojoj sam radjala...cudno..
    hvala ti sto si podijelila svoje price s nama...ja svoju kad bih sada pisala bila bi sigurno drugacija u nekim dijelovima...vrijeme cini svoje...
    saljem vam puno vibracija````````````````````````````````````````` ````

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    I sama se čudim otkud mi to pitanje, ali eto, kopka me.
    Kažeš da si Ayanu ponavljala "mamina ljubav" - na kojem jeziku?
    pa valjda na materinjem

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, bio je hrvatski, nikada ne pricam s djecom engleski

ne bi znala sto sam ponavljala, osim da je bilo nesto u vezi ljubavi, ali mi je mm rekao da je to cuo kada je usao u sobu.
    Ja sam poslije bila samo svjesna da sam nesto "Ljubavno" ponavljala i da nisam mogla prestati ponavljati. I sjecam se tog snaznog osjecaja koji me preplavio.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam s Robijem izgubila jako puno krvi poslije poroda al mi je krvna slika bila fenomenalna.
    Ja nisam uopce bila svjesna koliki je estimate za gubitak krvi dok nisam to procitala u biljeskama nekoliko dana poslije.
    Ne bih uopce znala, jer sam se dobro osjecala; sama sam se ustala iz bazena, otisla do sobe, poslije do kupaone i otusirala se.

Odent kaze da je pph cest kada zena nije dobro utopljena nakon rodjenja bebe, kada postoji uznemiravanje u obliku prisutnosti puno osoba, kada se pupkovina reze prije rodjenja posteljice, i kada radja u vodi (lakse je pothladiti se po izvlasku van)

Sto se ovog prvog razloga tice, preporucuje za porod kod kuce da se ima spremna elektricna grijalica (ona koja baca topli zrak) i produzni kabel , tako da se moze staviti u funkciju odmah po rodjenju djeteta, u bilo kojem dijelu stana (npr. ako se rodi u kupaonici, sto se cesto prolaz djeteta osjeca kao potreba za praznjenjem)

A ako se radje u bolnici, da se ponese topli pokrivac ili poplon tako da se zena moze odmah utopliti.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tako prirodno sa svim najmoćnijim prizvucima te riječi...

I vjerujem da je točno da rađaš kako živiš.... zato sam sad opčinjena sa "tvojim životom" i tvojim porodom u istoj mjeri. Baš si ŽENA... opet sa svim najmoćnijim prizvucima te riječi!

Na isti način kako je tebe inspirirala crno bijela fotka, tako su i tvoje priče stvorile neku sliku u umovima čitatelja i vjerujem da znaš koliko je to veliko i važno. Osim što činiš velike stvari na velik način i ja bih ti željela dati do znanja da je važno da svoju poruku širiš jer i to radiš tako dobro!

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

potpisujem Anitu AZ od riječi do riječi

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    potpisujem Anitu AZ od riječi do riječi
    i ja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čarobno

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uuuuuf kako sam uživala čitati!

Hvala ti

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dakle kako tuđa iskustva utječu na nas:

Jučer radim javljanje u živo iz nekakvog Pet shopa, čekam da krenemo i gledam okolo po zidovima (uz duboku koncentraciju da ne povratim od mirisa hrane za životinje). Sa strane ogromna polica s koje vise lajne za pse i mace. Ja gledam, počnem ih razgledavati i skužim da imam u ruci jednu jaku, čvrstu i pokušavam ju zamisliti obješenu za kuku na zidu (kao sling iz Ayanove priče) 8)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ako nije previse indiskretno pitanje, sto znace vasa imena i odakle poticu.
    sanskrtska su; J. je "onaj koji je ispunjen svjetloscu", Shantna je po hrvatski Mirna ( za one koji je znaju...), tj. "ona koja daje smirenost i mirnocu", Ayan je "Najvise utociste", a S. je boginja znanja (o bitku )
    predivno. ali to su nickovi (kao moja zxuja) ili ? :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imena su.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prekrasno
    savrseno
    savrseno.

kad budem drugi put radjala, citat cu samo ove price, iznova i iznova.

mogu si tocno zamisliti tvoje mantranje 'mamina ljubav' - tako sam i ja ponavljala i ponavljala 'ja sam tvoja mama'...

a ovo je vrlo zanimljivo, nisam dosad znala... odmah sam se sjetila produzenog dojenja prvog djeteta i VBAC-a:

Postoje na maternici receptori za oksitocin i ti receptori se „vježbaju“ kroz sve aktivnosti u kojima se luči oksitocin (rađanje, dojenje...) Dojenje povećava oksitocinske receptore maternice, kaže moja doula, i time sljedeći porod ubrzava i olakšava, bez obzira na prethodno iskustvo (uključujući i carski bez trudova).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

specijalno zbog tebe sam ukinula tocku 4 iz uputa za pisanje prica s poroda 8)
    da nam je sto vise kilometarskih bozanstvenih prica o dolasku na ovaj svijet...

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •