Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 141

Tema: Jel ide tko tražit blago za kuću na Hrelić?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Jel ide tko tražit blago za kuću na Hrelić?

ja želim probat. što iz pomodnih, što estetskih, što kulturno-etnoloških, a što iz financijskih razloga.

može li mi tko reći svoja iskustva, ili ako ima iskusnih hrelašica - da me povedu prvi put jer sam jednom bila i izgubila se u tom živopisnom iskustvu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad bila - ali što zapravo tražiš?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja moram priznati da ne volim hrelić.
    Ali ako već želiš nešto jeftino, unikatno i nepomodno, mislijm da se dosta toga može s malo mašte i materijala. Ali kao što i sorc kažer, ovisi o tome što točno ti tražiš.

Ja sma 3 puta u životu bila na Hreliću i svaki put sam se samo smijala stvarima koje sam tamo vidjela jer nisam mogla vjerovati da netko to kupuje. I prodaje? :/

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

na svoje sam oči vidjela kredenc s hrelića koji izgleda kao remek djelo seoskog stolara - u najboljem smislu riječi, ono, da ti oči ispadnu. malo boje - i ludnica, nema tog modernog artikla koji mu je ravan.

s financijama se zezam - u biti je skuplje otić na hrelić, dovuć stvar, restaurirat, nego kupit nešto u ikei ili već negdje; imam moderno i minimalistički uređen dom kojem nedostaje (meni nedostaje, ne domu) tih nekih pomaknutih stvari s patinom.

po to bih - i na sajam antikviteta, i na hrelić

a i kadgod gledaš one lijepe časopise o kućama - sve nešto iz krupnog otpada, sa smetlišta, pa ajde da probam i ja... vidjela žaba...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    na svoje sam oči vidjela kredenc s hrelića koji izgleda kao remek djelo seoskog stolara
    ajme, jedva sam se takvih stvari riješila iz života :? ...

osim toga, unoseći neki komad namještaja - unosiš s njim i energiju vlasnika. a tko zna kakva je :/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

znam o čemu pišeš; ja kad imam takvih poriva idem na britanac - svake nedjelje je sajam starina - bude ti tu svega, od antikviteta i skupih stvari, do svega i svačega po raznoraznim cijenama.
    za hrelić nemam pojma.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja stara redovno pohodi hrelju

ponekad nešto ubode

zadnji put mi je kupila pretis lonac od wmf-a za 60 kuna ( ludoj makrobiotičarki 8) )

ona doduše ne voli kopati po stvarima za obući, no navodno da se tam možeš čisto fino obuči

a za namještaj nemam pojma

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne znam za namjestaj na hrelicu, to je valjda stvar srece...
    moji starci uvik odu kad su preko vikenda u zg, oni kupuju stare bačve, kante za mliko i svakakve nekakve sudove koji su se nekoc koristili... otprilike će to sve postat pitari
    treba malo iskustva za naucit kako se tamo svrlja i sto bolje prodje... ja sam bila samo jednom i mene su zbunjivale te stvari na hrpama, nista mi se nije dalo pregledavat...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene fascinira to šarenilo na tim sajmovima,. Još me više oduševljavaju šareni časopisi. Na kraju kupim i čini se da je to to. Inače bi me bunile vibre koje šalju bivši vlasnici ko što kaže sorci

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hm, svaki je namještaj netko negdje radio, vjerujem da su vibre i u namještaju iz Ikee, pa opet ga kupimo...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Hm, svaki je namještaj netko negdje radio, vjerujem da su vibre i u namještaju iz Ikee, pa opet ga kupimo...
    je, ali te vibre nisu osobne naravi...

ja nakon nekog vremena fizički nisam mogla podnesti stol i stolice koje su prije mene pripadale drugom vlasniku. imala sam još stvari koje su me smetale, ali manje... njih sam polako micala, a ovo izbacila svjetlosnom brzinom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je tamo kupio sve kvake za naš stan. Ja nisam išla s njim rtak da ne znam kakva je atmosfera (nije neka) ali on u stari stan nije htio staviti nove kvake jer to izgleda očajno. Na kraju ih je dugo tražio (imamo puno vrata) a onda ih je jpš trebalo i srediti. No, lijepe su, i pašu nam

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam bila tamo par puta i našla nekoliko starih stvarčica.
    Ja volim porculanske šalice, lampe, ogledala.
    Može se naći, ali nisam tip koji voli hrljati po nekim hrpama.
    Dok MM može po cijeli dan šetati.

Odemo često i do Remara, nedavno je tamo bio stari kredenac sa stolom za 800kn :shock: ali na našu nesreću već rezerviran.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam išla ponekad kao srednjoškolka i uvijek bih našla neku neodoljivu sitnicu.
    u svakom slučaju, Hrelić je doživljaj - odi, nemaš što izgubiti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je hrelić super, često sam išla kad sam bila u zg-u, ali onda sam bila podstanar i bez auta pa veći komadi nisu dolazili u obzir.

inače volim stari namještaj i na smetaju me tuđe vibre, ja sam tu da ih pokrijem sa svojim super vibrama. a ako vjerujem da su i one stare vibre dobre, onda su dobre

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hrelić mi je ostao u sjećanju kao šareno mjesto puno svakakvih drangulija među kojima se sigurno može naći i poneki biser, no zaista dugo nisam bila tamo. Tko ima volje i vremena tražiti, sigurno će naći zanimljivih stvari. Osim toga, to je mjesto raj za sve koji su spretni u cjenkanju.
    Eh sad, što se vibri tiče, to me uopće ne dira. Možda zato što se i moje tijelo sastoji od molekula koje su prije pripadale tko zna kome (možda i bolje da ne znam :shock. Što je namještaj spram toga? A imam i prilično podstanarskog iskustva, no svejedno su mi studentske godine protekle ugodno i sretno.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hrelić obožavam!!! to je nepresušni izvor moje inspiracije, nakit, torbice, ploče, od 1 kune do 10, 20 je već skupo. kupila sam pravi bubanj za 20 kuna imao čovjek i doboš ali još 30 kn mi se činilo strašno puno, sad ga ne mogu prežaliti. od raznih ogrlica po kunu dvije imamo hrpu materijala za novi nakit, torbice uz malo mašte postanu unikatne...
    namještaj nisam kupovala jer starog imam i doma pa sam se zabavljala s njegovim uređivanjem. inače čini mi se da najviše namještaja ima u vrijeme glomaznog otpada. i može se naći super komada. a ako si spremna izdvojiti više od 50 kuna (što nije moj slučaj) nađe se i starinskog koji na britancu navodno košta višestruko više

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja volim otici na hrelic i svrljat pregledavat cjenkat se stvarno se moze naci svacega i zanimljivoga i ljepoga samo moras biti strpljiv i mamat dobro otvorene oci a ako vidis sto ti se svida pravit se nezainteresiran inace cijena ide u nebesa

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da obiđete hrpe glomaznog otpada?

ajme čega sve ima!!! :shock:

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Odemo često i do Remara, nedavno je tamo bio stari kredenac sa stolom za 800kn :shock: ali na našu nesreću već rezerviran.
    što je Remar?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    što je Remar?
    to je neka udruga (ili poduzeće - ne znam kako su registrirani) liječenih ovisnika. oni skupljaju stvari, popravljaju i prodaju.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zar to nije Reto centar?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    zar to nije Reto centar?
    ja ne znam za reto centar - ali se sjećam da sam i ja davala neke stvari remaru.... možda su promijenili ime, ili se registrirali kao reto..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

glomazni otpad, zašto ne? osim što oni što prodaju na hreliću dođu prvi i rezerviraju sve što valja. ja sam danas pregovaranjem s njima kraj jedne hrpe glomaznog otpada uspjela otići sa elanovim sanjkama u savršenom stanju. za 0 kuna. uz hrelić obožavam i glomazni otpad!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da remar i reto centar nisu isto, razlicite su adrese i brojevi telefona....
    u zg su u selskoj 153, pise na letku

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zeko1 prvotno napisa
    glomazni otpad, zašto ne? osim što oni što prodaju na hreliću dođu prvi i rezerviraju sve što valja. ja sam danas pregovaranjem s njima kraj jedne hrpe glomaznog otpada uspjela otići sa elanovim sanjkama u savršenom stanju. za 0 kuna. uz hrelić obožavam i glomazni otpad!
    ma mene frapira što su sve ljudi u stanju baciti - a drugi si ne mogu priuštiti... kod nas već danima krstare kombiji i kamioni - i samo tovare :?

sanjki sam vidjela nekoliko, na raznim hrpama... prvo sam mislila da su potrgane, ali sam iz blizine vidjela da su gotovo nove. ili nove.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pošto je to bilo u tvom kvartu, možda si vidla i moje nove, kad već mene nisi vidla kako ih preko cijelog kvarta nosim na ramenu

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj mi samo rec da je to svjetlopavi kredenc s isto takvim stolom???

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja živim blizu Hrelići i povremeno odem prošetati ili nešto određeno naći. Tako sam našla knjige od Mahler i Delly po 10 kn komad, stari brojevi časopisa o heklanju koji me zanimaju nisu po 30 kn kao na kiosku, već 5 kn isl. Nađe se i odjeća nova za kupiti ( još nisam prekapala po onoj rabljenoj, takve imam doma dosta, mogla bi i ja prodavati tamo). A namještaj, pa kada ću sređivati prizemlje i restaurirati ove dvije starinske škrinje koje imam na tavanu, potražiti ću i kakvu starinsku komodu tamo ili tu kod sebe u susjedstvu. Definitivno se od starog namještaja da napraviti lijepi ukras za prostor u kojem živimo, samo ako imaš mjesta za to ( a ja trenutno nemam).

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

nemoj mi samo rec da je to svjetlopavi kredenc s isto takvim stolom???
    Nije, bila je boja trešnje

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu naći nijednu drugu temu - no sad sam srela susjedu koja je htjela pokloniti dva kreveta i dva jogija - potpuno cijele i neoštećene. navodno puno drvo... ja joj preporučila taj remar, čak našla i broj telefona...

danas su došli, i rekli da oni preuzimaju samo složene krevete :? :? , a ovi su demontirani. susjeda im je pokazala sve dijelove, vijke uredno složene - no - nula bodova... :/ iako su ih čak i spakirali tako da zaštite stranice da se ne oštete, jogije posebno...

ovi su ponudili da uzmu samo jogije , a ovo drugo ne bi...

tak da ih više ne budem nikom preporučila... očito imaju dovoljno.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sorc, možda im nije pasala energija koju kreveti nose
    sorry, zezam te
    htjela sam se samo ubaciti u temu i reći primjer svoje frendice koja je kupila brdo (različitih) starih stolaca, popravila ih i prefarbala sve u istu boju (tamno bordo), pa joj je sad to u kuhinji
    ekstravagantno, originalno i oku ugodno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okej, zezaj - al zato ja idem s tvojom prijateljicom preksutra na ručak ...
    ti se zezaš s energijom, no to stvarno može biti problem. :/

no ja se sad pitam - koga zvati kad imaš nešto takvo?? zar stvarno nitko ne treba stvari??? pa ja sam imala sudoper koji se raspadao, i po njega je došao čovjek koji nije imao nikakav. vozio ga je na ručnim kolicima oko 2 kilometra doma... došao je i po stari kauč, i isto tako ga prevezao... meni je čak bilo neugodno, jer sam mislila da je to dvoje ispustilo dušu - no on je bio sretan. i rekao je da je to "početak"...

a kad nekom poklanjaš nešto usčuvano i odmah upotrebljivo - pa te još traži i da mu smontiraš - e, to mi nije jasno...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo prije par godina s iskrenim žaljenjem ali silom prilika prodali stari art-deco (Italija, početak 20. stoljeća) Muzeju za umjetnost i obrt. Restauratori su nudili sramotno manje...

Da smo imali kuću, sačuvali bi to, a ovako - nije bilo mjesta za glomazni namještaj od punog drva kad je trebalo djeci kupiti standardne krevete. Čak ni u vikendici... Lijepo je to, ali primjereno nekim drugim vremenima.

A izvori takvih stvari (bolji od mog ljubljenog Hrelića) su Oglasnik i srodne novine i web stranice. Samo treba imati vremena i živaca...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

stavi u oglasnik

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaj se tiče glomaznog otpada, Reto centar ste već spomenuli - nama su uvijek bili pri ruci.

Ostalo - kako smo se rješavali furde: date oglas da nešto prodajete za 100 kn (da ljudi ne misle da baš niš ne vredi ako hoćete pokloniti) i doći će vam 2-3 obitelji ... Izbjeglice su tako svojevremeno odnijele bračni krevet moje svekrve. Mi smo likvidirali stari bojler, jednu staru vešmašinu i još toga.

A svjetloplavi kredenc nisu htjeli ni pripadnici etničke zajednice Roma, pa smo ga lijepo "scepali" i frk u kontejner...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja nemam kaj za dati ...
    al je dobro znati da se čovjek više nema kome obratiti - osim saznati usmenom predajom kome je nešto stvarno potrebno.

remar mi je od sada na crnoj listi...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što se tiče TRAŽENJA blaga po Hreliću, češće se tamo nađe nešto što je nemoguće kupiti, tipa gumbi za prastaru peć ili preša za čvarke (to ima i novo).

Namještaj - pouzdano znam da je kolega s posla nedavno išao baš onamo tražiti stolara da mu napravi nešto po mjeri (novo) jer čovjek je nedjeljom tamo.

Starih stvari (blago za kuću) dovlačila sam svojevremeno s Portobela, ali samo sitnice. Našla sam jednu prekrasnu drvenu kutijicu ukrašenu intarzijom, bilo je lijepih starinskih slika i okvira (toga se nađe i kod nas, samo treba dobro gledati u moru furde) itd. Nađe se koječega za vrt (starih tački, čak i starih kola, jasla i slično - to na proljeće, sad ne vjerujem da ima). Nađe se božićnog nakita s početka 20. stoljeća. Nađe se svega... a shopping je u vrijednosti 50-100 kn, puno sam i rekla. Našla sam tamo knjiga raznih koje sam dugo tražila. A kak imam punu kuću (zapravo podrum) slične furde, baš se premišljam da to likvidiram. No, do proljeća nek čeka, a ondak možda stavim ovdje na burzu... da ne moram pakirati i nositi na Hrelić.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Što se tiče TRAŽENJA blaga po Hreliću, češće se tamo nađe nešto što je nemoguće kupiti, tipa gumbi za prastaru peć ili preša za čvarke (to ima i novo).

Namještaj - pouzdano znam da je kolega s posla nedavno išao baš onamo tražiti stolara da mu napravi nešto po mjeri (novo) jer čovjek je nedjeljom tamo.

Starih stvari (blago za kuću) dovlačila sam svojevremeno s Portobela, ali samo sitnice. Našla sam jednu prekrasnu drvenu kutijicu ukrašenu intarzijom, bilo je lijepih starinskih slika i okvira (toga se nađe i kod nas, samo treba dobro gledati u moru furde) itd. Nađe se koječega za vrt (starih tački, čak i starih kola, jasla i slično - to na proljeće, sad ne vjerujem da ima). Nađe se božićnog nakita s početka 20. stoljeća. Nađe se svega... a shopping je u vrijednosti 50-100 kn, puno sam i rekla. Našla sam tamo knjiga raznih koje sam dugo tražila. A kak imam punu kuću (zapravo podrum) slične furde, baš se premišljam da to likvidiram. No, do proljeća nek čeka, a ondak možda stavim ovdje na burzu... da ne moram pakirati i nositi na Hrelić.
    Molim za pravo prvokupa

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam Hreliću nasla pletaće igle po 2-3 kn, isto tako i nekog konca za pletenje-heklanje.
    a mm super sliku za 40 kn, i dok je setao trazili ga da mu proda sliku dalje.
    Obrisali prasinu, flekicu i sad visi na zidu

Sve mi ok, ali me muka hvata kad idem s djecom i kad vide polomljene igračke i hoće baš njih.
    Već sam im zaprijetila da ću s kutijom autića otići i prodavati.

A Remar u Zaprešiću se ofucao, nema skoro ništa meni interesantno.
    Otvorili su negdje u Ilici još jedan dućan pa valjda tamo nose bolje stvarčice.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jel možda znaš točno gdje u Ilici?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne
    i mene zanima

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

remar centat i reto centar su 2 ratzličita centra!
    http://www.retocentar.hr/

mi se opekli jednom sa remarom, ali reto mi se čine ok!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima Reto centar i neku svoju trgovinu (puna isto starudije) na Resničkom gaju. Vidjela iz auta... nisam zavirivala unutra.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma ja imam stari monitor i nekome bi ga dala, al nemam ga kako prevesti, a ovi iz remara su rekli da ne dolaze po to

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    ma ja imam stari monitor i nekome bi ga dala, al nemam ga kako prevesti, a ovi iz remara su rekli da ne dolaze po to
    stavi u oglas, uvijek će se naći neki kompjuterski frik kojem možda trebaju dijelovi

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

misliš tu ili neki specijalizirani

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    misliš tu ili neki specijalizirani
    ne, neki besplatni online oglasnik, znam da mm na taj način dovlači kompjutersku kramu doma
    (i da mu se nisi usudila ponuditi, imamo već četiri monitora 8) )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa

a onda je ovo valjda bio reto centar!? broj telefona počinje brojem 2, i negdje su u dubravi :?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj bucka prvotno napisa

a onda je ovo valjda bio reto centar!? broj telefona počinje brojem 2, i negdje su u dubravi :?
    Resnik, kod starog kolodvora (tam je taj dućan, mislim da je to produžetak Čulinečke, 100 puta sam prošla onuda autom. Oni imaju zgradu još negdje...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •