Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Naknada Velika Gorica - Zagreb

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Naknada Velika Gorica - Zagreb

Moj budući muž i ja trenutno živimo u Zagrebu, a prijavljeni smo u Velikoj Gorici. Nakon vjenčanja planirali smo promijeniti adresu na trenutnu u Zagrebu. Budući da ćemo iduće godine dobiti bebicu hoću li imati pravo na naknadu od grada Velike Gorice ili nećemo imati pravo na nikakvu naknadu budući da nećemo živjeti u Velikoj Gorici, a da ćemo u Zagrebu živjeti tek nekoliko mjeseci? :?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za zgb je uvjet 5 godina neprekidnog prebivališta, odnosno ostvaruju oni koji ispunjavaju i slijedeći uvjet
    koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidnim prebivalištem u Gradu Zagrebu najmanje pet godina prije rođenja toga djeteta i koji, nakon rođenja toga djeteta i u vrijeme podnošenja zahtjeva, prebiva u Gradu Zagrebu.
    Za VG ne znam točne uvjete, ali vjerujem da nema šanse da dobiješ naknadu ako tamo više ne živiš.

Tako da vjerovatno nećete dobiti ništa.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda ipak da pričekaš s prijavom u Zg,pa da ipak od Gorice dobiješ 1500kn.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U mom slučaju nije stvar u potrebi za tom pomoći, iako naravno da bi kao i svima drugima dobro došla.
    Budući da moram mijenjati dokumente poslije vjenčanja (jer mi mnogi ističu), da to radim dva puta zbog adrese vjerojatno bi potrošila više od tih 1500 kn.
    Zanimalo me je samo kako naš sustav funkcionira u mom slučaju!
    Znači, 25 godina živiš u jednom gradu i te godine kao da ne postoje jer pet mjeseci živiš u drugom gradu!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

problem je u tome sto taj uvjet od 5 godina vrijedi samo za zagreb, ja sam imala obrnut slucaj, prije bila prijavljena u zg, neposredno prije trudnoce se odjavila iz zg, al dobila sam na novoj adresi bez problema pomoc, iako sam kratko bila tamo prijavljena (mozda godinu i pol). da sam se tek doselila u zg ne bih dobila nista, kao sto ce mi sa sljedecom bebom najvjerojatnije biti, jer sam nedugo posliej rodenja djeteta opet napravila prijavu u zg.

stvarno ne kuzim zasto za zg treba uvjet od 5 godina, pa nije to neka velika razlika (evo, ja u gradu blizu zg dobila 1500 kn, a u zg je 3000 za 1. dijete), da bi sad ljudi se masovno prijavljivali u zg samo da dobiju tu pomoc. a cini mi se nepravedno da neki ne dobiju nista, jer su prijavljeni u zg recimo tek 3 godine.
    a i prijavit prebivaliste negdje nije bas tako lako, sa mnom uvijek ide mama jer su sve nekretnine na nju, a to je stvarno blizak rod.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vidi na www.gorica.hr
    Dobit ćeš od Gorice 1500 kn, ne mijenjaj još prebivalište. Od Zg nećeš dobiti ništa jer ne ispunjavaš njihove uvjete. Ili nazovi u Zg - ured koji je tu nadležan i provjeri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •