-
što ne/jesti za vrijeme dojenja
stalno muku mučim sa prehranom...
imate li kakve preporuke što izbjegavati a što bi bilo poželjno jesti....
-
Osoblje foruma
na ovom topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=prehrana , možeš pročitati iskustva forumašica...
ali, jesti možeš sve, u normalnim količinama.
ako primijetiš da bebi nešto smeta, to na neko vrijeme izbaci, ali ne postoji hrana koja bi univerzalno bila zabranjena/nepoželjna/loša.
za vrijeme dojenja, ono što je neprihvatljivo su alkohol i droge, ali to vjerojatno znaš...
-
Moje prijateljica rodila prije 20 dana. Mala joj zadnja 3-4 dana ima neke grčeve te se ona ograničava od svježeg voća, kobasica, kiselog.....
Išla s malom kod pedijatrice zbog grčeva i ova ju pita jel jede svježe voće, ona naravno, odgovori negativno jer je svega već željna. Na to će pedijatrica kako joj je jučer došla mama koja se najela svježih šljiva i kako naravno da dijete ima grčeve. Komentar pedijatrice je bio tipa -halo, pa nemojte mi to raditi!!!
Kako da je uputim, ima li kakva novija literatura o prehrani i tome da sve može jesti? Kad pedijatri ovako nastupaju što očekivati?
I mi se čudimo smješnim komentarima na forumu a sve počinje krivo u savjetovalištu i od patronažnih (barem što se tiče ove teme)!
(O ovome sam već pisala na Nakon poroda pa molim moderatorice da se ne ljute jer ovdje se više ljudi javlja. Thx)
-
Ja tokom dojenja nisam smjela jesti salatu, mlijeko i mliječne proizvode jer bi dobio grčeve a i stolica bi mu se promijenila.To je trajalo do nekih 3 mj...Navodno kako mi je rekla patronažna da prvih 1-2 mj treba na to paziti
________
D 1998.
I 2007.
-
Osoblje foruma
majka u nacelu moze jesti sve. u normalnim kolicinama. majka koja se prejela sljiva sigurno je i sama imala nekakvih problema- nadutost, vjetrovi...
ako majka primjeti da dijete reagira na neku namirnicu moze tu namirnicu izbaciti par dana iz prehrane da vidi da li je ona uzrok problema.
-
Osoblje foruma
roby sto se tice grceva, ne mora nuzno hrana biti uzrok.
beba se npr. moze nagutati zraka zbog prejakog LD ili ako hlapljivo jede.
potrebno je vise informacija.
najbolje bi bilo da nazove sos telefon ili se ovdje javi.
-
Da, beba joj jako halapljivo jede. Ma žao mi tih žena koje totalno izbacuju voće iz prehrane zbog tih rekla-kazala priča.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma