Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Kratki podoji, spavanje

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kratki podoji, spavanje

sri stu 12, 2003 2:33 pm
    VanjaB

Muči me sljedeće:

Mi smo sada (sa 6 mjeseci) po uputi pedijatra krenuli s dohranom (za početak voćne/žitne kašice) no čini mi se da što je isa veća sve je više zaokupljena okolinom i podoji su nam (po mom) strašno kratki (neki put doslovce par minuta).
    Pokušavam napraviti neki ritam oko hranjenja - da npr. Prođe 1,5 sat od kašice pa da dobije prsa, no ni to nam ne pomaže. Cijelo vrijeme maše rukama i nogama i koncentracija joj je svugdje samo ne na ciki.
    Inače beba isa je rođena 3 tjedna ranije i iz bolnice smo izašli s 2.390 kg/46 cm.
    Bila je isključivo na prsima i ok. Je napredovala.
    Bojim se da ne izgubim mlijeko zbog tih izuzetno kratkih podoja, odnosno ne znam koliko treba puta jesti kašicu/koliko treba čekati s podojem i da li uopće treba čekati ?
    Hranimo se i po noći (desi se da traži papati i 4 puta)

Kako održati dojenje???

Veliki pozdrav i hvala

Isa 27.04.2003.

sri stu 12, 2003 3:09 pm
    Iva

Vanja, to je normalna stvar u toj dobi. Podoji su ti kraći jer je i ona sad veća pa puno brže povuče koliko joj treba.
    Samo je prati, ako ti se čini da je zadovoljna i nije gladna, ne gubi na kilaži, ima dovoljan broj mokrih pelena, onda bisve trebalo biti u redu i ovo bi mogla biti samo "faza".
    Ako bi htjela da doji malo češće, probaj je nosati dok dojiš i općenito češće nuditi.

Polaznica RODA-ine edukacije za pomoć u dojenju te članica Udruge

sri stu 12, 2003 3:45 pm
    VanjaB

Puno ti hvala na odgovoru i podršci.
    Mislim i ja da će biti sve ok. I da ćemo se obje truditi.
    Svako dijete je svoja priča samo ga treba shvatiti, odnosno odgonetnuti što mu kada treba.
    Imam još jedno pitanje.
    Isa ima prijatelja koji ima 4 mjeseca i spava cijelu noć, a isto je na prsima. Isi se to za sada nije desilo.
    Meni je patronažna rekla da isi po noći ponudim vodu (čak ne čaj) pa da će se odviknuti od hranjenja noću.
    Ja za to nemam srca odnosno nije mi teško dati prsa kad isa hoće nastaviti sa spavanjem. No, ja imam problem da se nakon cicanja ona u potpunosti zna prrobuditi i jednostavno se želi igrati. Ta igra zna trajati i 2 sata usred noći.
    Ja se čak potrudim cjelokupno hranjenje obaviti u potpunom mraku i tišini, no ni to baš ne pomogne. Nažalost obzirom da ona nije spavalica, a ja sam na rubu snaga od nespavanja zna se desiti da počnem zračiti nervozom što rezultira još većom njenom aktivnošću i nedolaženjem spavanja u obzir.

Da li netko ima takvo iskustvo i nekakav prijedlog ili mi preostaje i dalje dojiti i igrati se.

sri stu 12, 2003 4:04 pm
    Iva

Stvarno je vrlo rijetko da bebe koje doje spavaju cijelu noć. Pa i mi sve ovdje smo kronično neispavane (neke više neke manje), ali stvar je u tome da ako nisi za poduzimanje drastičnih mjera jednostavno to moraš izdržati. A i ona je još jako mala i normalno je da nema ritma. Moj mali je tek prije par mjeseci počeo koliko toliko spavati u komadu, ali se svejedno probudi jednom pred jutro i onda ga stavim kod sebe u krevet. Drž se

Polaznica RODA-ine edukacije za pomoć u dojenju te članica Udruge

čet stu 13, 2003 9:03 am
    LedinaMama

Uh, nemam puno vremena za pisanje, ali cisto da znas - to je faza i proci ce. Znam da zvuci samo kao fraza, ali i mi smo imali isti problem i proslo je (to sa igranjem nocu, a ne sa budjenjem, budjenje jos uvijek traje).

A da se nocu bude samo dojena djeca - po mom misljenju to je mit. Dojenu djecu samo drugacije uspavljujemo nego nedojenu.

Mala "utjeha": uskoro ce sve to biti adolescenti koji "spavaju do podne".

čet stu 13, 2003 9:11 am
    marival

mi smo dojeni od rođenja s mamom i tatom u krevetu, sa 13 mj. smo preselili u krevetić i samo par puta smo se budili od tada
    Članica udruge Roda od 9. mj. 2002.

čet stu 13, 2003 10:01 am
    VedranaV

... (Moj Vid, 24 mjeseca) još nijednom nije prospavao cijelu noć, spavamo skupa, a ja nisam imala nikakvih problema oko neispavanosti i umora, i to zato što radije odem spavati ako sam umorna nego da ostanem budna i npr. pospremam stan ili radim neke druge kućanske poslove za koje mislim da mi nisu apsolutno nužni. A često i delegiram poslove mužu .

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada dojite? izmedju 2 kasice, ili nakon svakog obroka ponudis jos i cicu?
    mozes probati prije kasice ponuditi cicu - neka djeca hoce tako dobro prihvatiti dohranu, da im cika naglo padne u drugi plan.

Početno

Isa je za sada na žitnim/voćnim kašicama.
    Pojede prijepodne 1 kašicu (žitnu) od 190 g i 1 voćnu kašicu od 125 g (neki put i više) poslijepodne.
    Dojim ju u pravilu svaka 3 sata, no zna se desiti da preko dana sama izbaci pokoji podoj (čitaj: zubićima me tako izgrize da odmah primiš poruku da joj se više ne cica).
    Zato onda (imam osjećaj) poveća broj podoja po noći. No nije pravilo da je samo to razlog češćeg dojenja po noći.
    Čak sam joj "oplemenila" voćnu kašicu Petit B. keksima kako bi možda dulje potegnula po noći (naravno prije spavanja je još 1 dojim), no nije imalo nekakvog efekta.
    Sada bi trebala polako uvoditi povrće. Da li to znači da se uvede obrok više, odnosno 3 kašice dnevno? Da li će se zbog toga još više smanjiti broj podoja?
    Malo je isprepletena tema Dohrane i Dojenja pa sam se ipak odlučila ovdje locirati s pitanjima.
    Puno hvala svima na dosadašnjim odgovorima.
    Veliki pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U sustini za tako malo dijete jedan obrok bi trebao biti vocni a jedan povrce i eventualno izmedju 7 i 8 mjeseca uvedes meso.Ostalo ti je sve dojenje.Voce moze biti sa zitaricama a ovaj povcno mesni sa rizom palentom krompirom jer to cini obrok jacim.

Je tesko je kad cujes da neke bebe spavaju po cijelu noc a tvoja ne i vec si skroz umorna ali ima i takve djece.Moj Noah je skoro godinu dana a jos noc nije prespavao.Lakse ti je dati joj da doji po noci jer onda predpostavljem da ti odma zaspe nego da se skroz razbudi jer joj pokusas uvesti neki red.

imia

Početno

Naravno da je mit da se bude samo dojene bebe. Evo, moja Mia ima frendicu preko puta, koja je mjesec dana starija i na adaptiranom, pa se uredno budi 2-3 puta po noci i jede, a moja zna potegnuti cijelu noc, a ako i doji po noci, to je obicno samo jednom.
    I nisam ja njoj nikakav "red" uvodila, to si je ona sama tako izorganizirala.

Sa otprilike 8 mjeseci je isto usla u neku fazu da se htjela igrati po noci, i imale smo cesto seanse obicno od 2:30 ili 3:00 ujutro do jedno pola 5, onda bi ona odspavala jos sat - sat i pol vremena, a ja na pola, pa smo ustale i onda si je ona fino nadoknadila preko dana, a ja sam teturala. I onda je samo prestala s tim isto kako je pocela.

I nista ti ne koristi nasopati ju kasicom prije spavanja. Ne budi se ona jer je jako gladna, nego zato sto si zazeli cicu. To s davanjem vode po noci sam i ja cula, ali ne poznam nikog kome je tako uspjelo.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo samo kratko da ti pišem, uz sve ostalo što su cure napisale, potpuno je normalno da se neka djeca bude, a da druga spavaju i to nema veze s načinim prehrane. ja sam prvu kći dojila pa se budila kad god, onda je s 6 mjeseci prešla polako i na adaptirano samo zato da se ne bi budila, ali opet se budila, a ova sad mala ta samo spava, kad god hoćeš. sada ima 5 mj, samo sisa i spava i po danu i po noći kad god. mislim da je to stvarno ovisno jako o naravi bebe. drži se i izdrži, sve će to doći na svoje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vanja, djeca su nam rođena isti dan! Gdje si ti rodila?

Ni moj ne spava u komadu.

A što se trajanja podoja tiče, ja sa zavišću gledam svoju sestru koja doji svoju ni mjesec dana staru bebicu. To tak lijepo trajeeee. A ovaj moj gricne pa prestane. I tak stoput po podoju.

A noću mi nije teško dojiti jer onda barem lijepo i polako jede. U zadnje vrijeme malo predugo, ali i to će proći.

Početno

Evo i nas! Vidim da nas je Vanja B već spominjala. Naime, moj Franco je Isin prijatelj koji se sada navršio 5. mjeseci.
    evo,s amo kaj nas je Vanja pohvalila da spava cijelu noć, počeo se i on buditi i to 2 puta po noći i to traje već 5 noći za redom.
    Problem je (barem se meni tako čini) da je gladan jer je počeo cicati po 3 minute dnevno po podoju.
    Sada ja ne znam kaj da radim. Po danu cica po 3 minute, a ova dva buđenja po noći po pola sata.
    Da li je gladan ili kaj se dešava?
    Da li da podebljam hranu s kašicama preko dana?
    Help!!! Očito sam se razmazila kada je punih mjesec dana spavao cijelu noć!
    Kako da uskladim kašice i cicanje?
    Naime zabrinuta sam jer je prije spavao a sada ne! Jasno mi je da bebe imaju svoje faze, ali me brine da li ja negdje griješim (naime počela sam vježbati jer imam 12 kg viška!)?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •