Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: obavijest roditeljima o cjepivima

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno obavijest roditeljima o cjepivima

dakle, moja me pedijatrica zamolila da zbog neznanja velikog broja pedijatara prosirim po forumu jednu temu pa da ako roditelji pocnu zapitkivati pedijatre da se mozda oni malo trgnu.
    mozda se o tome vec pisalo ali ne skodi ponoviti ako je takva situacija. radi se o jednom konzervansu u cjepivima, zove se tiomersal (thyomersal) koji je po nekim istrazivanjima povezan sa pojavom autizma. u americi navodno je zabranjen, EU ga preporuca ne koristiti a nase pedijatrijsko drustvo ne zeli ga izbaciti. inace nalazi se u DTP cjepivima, nema ga u IBERIX i slicnim.
    ona kaze da je na zadnjem skupu pedijatara pokusala pokrenuti raspravu o tome ali da pedijatri su samo gledali u neznanju.
    i sad eto, ona moli ovim putem roditelje da zapitkuju svoje pedijatre o tome, da ih pokrenu na citanje novijih istrazivanja od onih koja su naucili kad su bili na faksu.
    eto.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dtp?

u koje spada 5u1?

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

mislim da su to ona Iberix, hiperix ii tako nekako, ta su ok....

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Misliš možda na Hiberix? Koliko ja znam, to je cjepivo protiv hemofilus influence, do prije godinu-dvije nije čak bilo ni obavezno.
    Mislim da se cjepivo za Di-Te-Per zove Infanrix, je li u tome ima taj konzervans? Mislim da su mi malca cijepili i s nekakvim drugim, moram pogledat.
    Koje bi onda bilo prihvatljivo cjepivo?

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

e, da taj infarix ili iberix kako sam ja anpisala mislim da je ok. ali ja ne znam previse o tome , poanta je da se pita svoje pedijatre da oni objasne, ja ipak nisam pedijatar. meni je rekla dr da ono s cim smo mi cjepili je ok, to je to ...rix, ono tipa 3 u 1. ali stvarno ne znam tocno.rekla mi je da malo pogledam po netu o tome a to je sve bilo prije bozica i kako do sada nisam stigla ni pogledati morala sam konacno pustit ovu informaciju bez detaljnijeg iscitavanja jer ovom brzinom ko zna kad bi to stigla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bIO JE PRIJE DVA-TRI MJESECA DOKUMENTARAC o autističnim svijetovima i bavili su se i uzrocima
    Veliki dio roditelja se kleo da su promjene u dječjem karakteru dogodile nakon cijepiva. Na kraju su došli kao na to da cjepivo ne može biti razlog ali da je na neki način bio okidač. Cijel a stvar je ostala vrlo otvorena a ja dalje razmišlam
    Sjećate se talijanskih časnika koji su mosovno oboljevali od leukemije što su pokušali povezati s osiromašenim uranom? Zadnji članak koji sam pročitala o tome je povezanost sa cijepivima.
    Sjećate se američkih vojnika koji su vrativši se kući (ne znam koji rat, zaljev-afganistan?)u baze poubijali svoje žene?
    U prvo vrijeme povezivali su to s tim što ljudi nisu imali period prilagođavanja već su direktno iz bitke prebacivani kući. Potom sam čitala i članak koji tvrdi da su ljudi i premalo vremena dobili goleme količine cijepiva i prolupali :?
    Sve mi se to taloži u mozgu i sad sam u situaciji da Damjana ima dvije ipo godine a da je nisam vodila na MOPARU :?

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

veceras ce mi dokrotica mejlat neke clanke amera o tom konzervansu u cjepivima pa cu ih prikacit ovdje....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.davidleehowells.com/chiro...ccinations.htm

[quote]From an economic standpoint, it makes a lot of sense to have vaccinations come in multiple use vials so that a needle can withdraw a designated dose, be thrown away after use, then another needle can withdraw the next dose from that same vial. But the question of sterility comes into play. Not so with Thimerosal. It is a mercury based substance that keeps any pathogenic bacteria or virus at bay. However, mercury is a toxic heavy metal.
    The argument for using Thimerosal(thiomersal) has been that the amount is so small that there is very little likelihood of a problem. The mercury concentration appears to be about one part per ten thousand, and this gives about 25 micrograms of mercury per

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA OVO NE RAZUMIJEM :?
    VIDI OVO:
    Istina. Autizam je zajednički nazivnik za trovanje živom, olovom te drugim teškim metalima, metaboličkih i gastroenteroloških problema s implikacijama na CNS (centralni nervni sustav), imunoloških poremećaja itd. Zbog jednostavnosti u komunikaciji lakše je ipak koristiti pojam autizam kao bolest iako je to krivo nego nabrajati gore navedene bolesti čiji je konačni manifest u biti autizam.

sa:

[/url]http://www.bertid.hr/ria/2.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa
    JA OVO NE RAZUMIJEM :?
    VIDI OVO:
    Istina. Autizam je zajednički nazivnik za trovanje živom, olovom te drugim teškim metalima, metaboličkih i gastroenteroloških problema s implikacijama na CNS (centralni nervni sustav), imunoloških poremećaja itd. Zbog jednostavnosti u komunikaciji lakše je ipak koristiti pojam autizam kao bolest iako je to krivo nego nabrajati gore navedene bolesti čiji je konačni manifest u biti autizam.

sa:

[/url]http://www.bertid.hr/ria/2.htm
    lalah, sto ti tocno nije jasno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Autizam je zajednički nazivnik za trovanje živom[/b]

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hipoteza je da ziva iz cjepiva ili okolisa ili zagadjenja nekim drugim teskim metalima je jedan od okidaca autizma; nije jedini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •