kojeg datuma u mjesecu sjeda porodilna naknada na račun? Imam otvoreno u rba, dali netko zna?
kojeg datuma u mjesecu sjeda porodilna naknada na račun? Imam otvoreno u rba, dali netko zna?
oko 20-tog, ali nismo u istoj banci. meni svaki misec dodje 20-tog.
Tražila sam po forumu, ali na žalost nisam našla...
Imam tu sreću da mi je plaća veća od famoznih 4250kn, pa mi je porodiljna naknada limitirana na taj iznos. Ali, za prvi puni mjesec porodiljnog (7. mjesec) sam dobila 3870,25kn. Kako su došli do te cifre? I zašto toliko, a ne 4250?
I još jedno pitanjece, je li porodiljna naknada oporeziva?
Fala
na porodiljnom vjerojatno nisi od 1. u mjesecu, nego od nekog kasnijeg datuma, pa je i porodiljna za taj mjesec utoliko manja
(a za razodblje do tog datuma si dobila ili dio plaće, ako si radila, ili dio naknade za bolovanje)
nije oporeziva, odnosno dobit ćeš povrat poreza
sorry, tek sad vidim da si napisala "puni mjesec", prebrzo čitam![]()
Da li ti je kompletan 6-mjesečni prosjek veći, ili samo zadnje plaće?Micika_8 prvotno napisa
Porodiljna naknada nije oporeziva.
Kompletan prosjek
Ma sad sam skužila o čemu bi moglo biti riječi, bila sam na očuvanju trudnoće, pa onda na porodiljskom, a mislim da je porodiljski otvoren 4.7. dakle, nije puni sedmi mjesec, nego tri dana manje. Čekam sada izvod iz banke, pa da vidim koliko je za osmi mjesec plaćeno.
Hvala na informacijama