Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Roditeljski sastanak

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Roditeljski sastanak

Danas mi je prvi :D
    pa imam malo tremu

sigurno ima nekaj za kaj ste se kasnije sjetile da niste pitale uciteljicu - Kaj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ništa ne brini, sve će biti u redu. Nama je naša uvijek ispričala kakav im je plan, napisala na ploču neradne dane, kad nemaju škole, izabirali smo koji će dijete časopis primati (ako želi), ove godine smo potpisivali da smo primili udžbenike, platili osiguranje (ako hoćeš) i takve neke formalnosti. Onda nas ona malo upozna s onim što od njih očekuje ove godine, što bi trebali savladati, rekla je da svaki mjesec jednom bi trebali ići na terensku nastavu itd. Mene je uvijek i jedino zanimalo kako se moj malac snašao, što joj se čini jel se uklopio u razred, jel našao prijatelje, jel ima nekih problema-njena zapažanja o njemu.
    Eto, sretno ti danas!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jedini savjet koji ti mogu dati je da uzmeš blok i kemijsku jer češ imati puno za pisati

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kreni na vrijeme

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitaj je sto ocekuje od tebe kao roditelja i na koji nacin je najbolje da vas dvije komunicirate. Daj joj do znanja da ti nije stalo (samo) do toga kakve Oki ima ocjene u imeniku, bit ce i njoj drago.

Pitaj jel mozes kako pomoci. Jel bi dobro dosli, recimo, otpadni kancelarijski papiri (kojima je jedna strana cista), ili bilo kaj drugo.

Pitaj je o tome kako i kada klinci jedu, sto bi bilo najbolje za poslat s Okijem za gablec (voce i sl.?). Pitaj detalje u svezi zadaca, jel se vracaju odmah sljedeci dan, jel se trebas potpisat da si procitala njenu poruk u informativci, da je zadaca napravljena i sl.

Reci joj da se kuzis u dizajn, mozda joj dobro dode pomoc u odrzavanju panoa, i sl.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije bilo individualnih razgovora Ana. Samo informativni roditeljski za sve roditelje.

Odma na pocetku imali smo malu radionicu. Podjelili su nas u 3 grupe na ucitelje, roditelje i djake. Djaci su trebali napisat sto ocekuju od skole, ucitelji sto ocekuju od roditelja, a roditelji sto ocekuju od ucitelja.

Bilo je bas interesantnih odgovora

Ana klinci u skoli imaju 4 obroka, dorucak u 7,45, uzinu u 9,30, rucak u 12 i jos jednu uzinu oko 14 tak da ne moramo furat klopu u skolu. Sva ta klopa kosta nas 12 kn na dan.

Nastava traje od 8 do 11,30 (s uzinom u 9,30)
    U 12 je rucak
    do 13,30 je SOV tj. slobodno organizirano vrijeme
    od 13,30 do 15 se pisu zadace (uzina u 14)
    od 15 do 16 je opet SOV
    a od 16 do 17 je dezurstvo

Za tjelesni trebamo donjet bilo kakve kratke hlace i neku bijelu majicu, a ak nemamo bijelu moze bilo koja druga. To se nosi ponedeljkom jer jos nij enapravljen fiksni raspored pa nikad ne znaju kad bu slobodna dvorana ili igraliste (imaju super, ogromno igraliste s terenima za nogomet, kosarku, stazu za trcanje i sl.). Tenisice ne trebamo jer su im slape koje imaju u razredu skroz oke.

Klinci mogu izostajat do 3 dana uz ispriku roditelja, a za sve preko 3 dana moramo donjeti potvrdu od doktora.

Za rockase i sl. sve ko i u vrticu - samo ono sto se kupuje u ducanu i ima deklaraciju.

Od casopisa cemo uzimati RADOST, ali tek u drugom polugodistu kad svi nauce citati i pisati.

Svi smo pristali da kupimo dodatne ispitne zadatke iz prirode (19 kn) i matematike (24 kn). To nas kosta 43 kn i nema ih u slobodnoj prodaji (zato da ih ne bi roditelji kupovali za po doma i doma rjesavali s klincima zadatke). Narucuju se samo preko skole.

Informacije ce biti srijedom od 17,30 - 18,15 i ujutro onim danima i u onaj sat kad ce oni na rasporedu imati vjeronauk (jer tada uciteljica ima slobodan sat pa mogu doci na informacije oni kojima pase ujutro).

Ko krene na vjeronauk mora ici do kraja sk. god. Predmet je izborni, ali ocjena ulazi u prosjek. Kad sam pitala kaj s onima koji nejdu receno mi je da ce oni (iz naseg razreda mi se nekak cini da je to jedino Oskar) za to vrijeme biti u knjiznici.

Morali smo potpisat hrpu formulara. Sluzbeni forular Ministarstva da cemo vratit knjige, potpisat se da dopustamo da djecu vode na terensku nastavu, napisat u koje ce vrijeme i tko dolaziti po dijete.

U 10. mj. je Dan skole pa taj dan nema nastave nego samo izlozba u sklopu Dana kruha, za koju bi roditelji trebali nesto ispeci (btw. javila se samo ja da bum spekla nekaj).
    U travnju idu u posjet vatrogasnoj postaji i veterinarskoj ambulanti u zapresicu.
    U svibnju se, obzirom da je ovo godina zivotinja (nisam opce znala) ide u posjet ZOO-u, a u lipnju ce posjetiti neko seosko gospodarstvo.

Kad god budu imali prilikuici ce u setnje Podsusedom - upoznati mjesto, na stari grad...

Planira se i jedan odlazak u kino te jedan u kazaliste.
    Sutra im dolazi prometni policajac.

I trebaju donjeti neke igracke od doma (koje ce ostati u boravku dok im ne dojade i dok ih ne pozele zamjeniti novima) tako da se imaju cime igrati (covjece ne ljuti se, uno i sl. tj. sto god zele).

Torbe ostaju u skoli od pon do petka. Doma nose samo informativku i slape.
    U sklopu price o povjerenju u njih kao uciteljice zamolile su nas da ne furamo torbe svaki dan doma jer su nam klinci gotovo 8 sati u skoli i da ce one sasvim sigurno sve sto se ucenja tice obaviti s njima, a da je klincima zadnje sto zele je jos i doma uciti nakon sto su, neki i vise od 8 sati, proveli u skoli.

Uciteljica iz boravka zamolila je sve roditlje da ne dolaze po djecu prije 15 sati kako bi mogli nesto konstruktivno raditi. Raniji dolasci roditelja po djecu prekidaju ih u radu. Djeca cesto, ako su usred necega ne zele ici dok ne zavrse i na kraju ispada da od recimo 14 do 15 sati stalno netko prekida nastavu, sto uopce ni za koga nije dobro.

Savjetovale su nas da ih ne ispitujemo "Kak je bilo u skoli?" nego da radije pitamo "Sto ti se danas najbolje dogodilo u skoli", "Sto ti se nije svidjelo?" i tome slicna pitanja...

Trebamo jos donjet kutije u kojima ce drzat pribor za likovni, moram donest jos i kolaz, sva taj pribor z alikovni, pap. rucnike, sapun.

Oslobodjenje od placanja prehrane dobit ce djeca branitelja, umanjeni dio ce placati i oni koji primaju DD, a za samohrane roditelje je rekla uciteljica da ce se raspitati ) iako sam se ja vec raspitala i znam odgovor, a taj je da ak ne primam DD nemam ni nikakva prava da bilo sto placam umanjeno).

Eto.
    Znam da vas nije zanimao bas tak jako opsiran zapisnik s mog prvog roditeljskog, al morala sam sve zapisat jer ja jako brzo sve zaboravim.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad samo pazi da ti moderatorica ovo ne obriše.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo je fantastično i trebalo bi biti stickano na vrh

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se, ovo je super uvid u to sto se moze ocekivati i od roditeljskog i od skole/ucitelja i od roditelja...

ako jos tko ima takvih lijepih primjera - neka napise, bit ce inspiracija novim generacijama

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je bilo sve isto (ista vrsta informacija) samo se nismo igrali na početku 8)

Mi smo se zapisali za časopis Prvi izbor, čini mi se jako zgodan, ima puno zadataka što je B zanimljivije, nego samo pričice.

Osiguranje - kao isto dobrovoljno ali je naglasila da ne može voditi na terensku nastavu ili izlete dijete koje nije osigurano :shock:

Meni se sviđa naša učiteljica jer je sve potrepštine svela na minimum, iako nismo u boravku dosta knjiga je ostavila u školi, papučice također mogu ostati u školi, za sada ništa posebno nije nužno za tjelesni, bitno je da dođu u trenerki.

Vjeronauk je prvi i zadnji sat. Informacije imamo svaki drugi tjedan u popodnevnoj smjeni.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da...ančica, ova tvoja pitanja si moram pripremiti kada idem na prve informacije, super!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

muks, super

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super izvještaj

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je super škola.

Ovo s pitanjima je dobro.
    To i ja kažem svojim roditeljima. Nikad nemojte čim dijete dođe iz škole pitati ga kako je bilo u školi. Jer postoji mogućnost:
    -da vam neće ništa odgovoriti
    -reći će: dobro
    -reći će: kaj me gnjaviš
    i sl.

I ništa nećete saznati.

Može se razgovor i početi tako da roditelj kaže nešto dobro što je doživio danas na poslu ili tijekom dana. Tako će navesti dijete da i ono ispriča što je doživjelo.
    To ne vrijedi samo za školu, to vrijedi i za vrtićance.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo se zapisali za časopis Prvi izbor, čini mi se jako zgodan, ima puno zadataka što je B zanimljivije, nego samo pričice.

I mi smo se odlučili za "Prvi izbor". Nekako je najprimjereniji prvašićima!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam propustila prvi roditeljski, jer je isao muz, i tak sam bila ljubomorna na njega :/
    a nisam htjela pokazati, jer i on ima pravo ici.

uglavnom, cuo je puno informacija, pitanja bas nije puno postavljeno jer su zurili zavrsiti (nakon sastanka je u obliznjoj crkvi bio blagoslov knjiga).

btw. da li je takav blagoslov knjiga i drugdje ustaljeni obicaj?
    ja nisam nikad cula za to.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ne mogu ići oba roditelja?!

mi uvijek i svugdje idemo zajedno! :shock:

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu doći i mama i tata.
    Ja sam jednom na roditeljskom imala sestru. Ženska je punoljetna, roditelji nisu mogli pa došla ona. I sve 5.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a ne mogu ići oba roditelja?!

mi uvijek i svugdje idemo zajedno! :shock:
    dolaze i djed i baka u kompletu s tatom i mamom

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas mogu doci i mama i tata, ali nama je to neizvedivo jer nemamo gdje ivara ostaviti za to vrijeme, jedan ga treba doma cuvati

ali ima roditelja koji dolaze u paru

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi iz organizacijskih razloga idemo jedan ili drugi, a bogami ponekad i jedan od nas (olitiga - ja ) sa svom raspolozivom djecom :D

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas mogu oba roditelja

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma mogu i kod nas oba, ali ja sam cuvala djecu.
    dakle, bilo je jedan od nas, ili svo 4 u paketu.
    A to mozda nije najprakticnije rjesenje...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene kao razrednicu niš ne smeta, nek dođu svi, još i bolje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aaaaa, ja mislila da je kapacitet učionice premali, pa da su molili da dođe samo jedan...

dobro je...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

aaaaa, ja mislila da je kapacitet učionice premali, pa da su molili da dođe samo jedan...

dobro je...
    mislim da uvijek i svuda mogu doci oba roditelja, samo se to ne dogada precesto.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod Filipa većinom dolazimo mame. Dobra ideja sa sastanaka je bila razredna kasica - svaki mjesec smo donosili po 20 kn i iz toga plaćali sve te dodatne knjige, fotokopije, poklon za učiteljice, pa i poneki izlet (barem dio iznosa). Novac je skupljala jedna mama.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaaaa, ja mislila da je kapacitet učionice premali...
    pa ima nesto i u tome
    mi smo uutorak morali dovlacit dodatne stolce iz drugih razreda jer je bilo vise roditelja nego stolica zbog toga sto je njih nekoliko doslo u paru

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cesto mislim, samo cu malo "prosurfati" i odoh, ali se precesto i nakacim, pa ostavljam postove.. 8)
    Jucer sam bila na 1.sastanku sa novom razrednicom(5.razred)
    I kako je to sad velika promjena za nasu djecu, oduzilo se...Bratemili, sat i pol je trajalo. :?
    No, dobro prvi put je razrednica, specifican razred,upoznavanje, kaotican raspored i tako to, ali ja skoro zakasnih na sljedeću obavezu.
    Medutim, razrednica je brizna, zainteresirana i topla.

Ono sto me s druge strane brine je razrednica starije kceri koja je sad 7.razred i ja ne znam da li je to promjena koja je nastupila nedavno ili ja ne percipiram dobro ljude.Ona sa njima ne zeli na maturalac(zasto bi ona pazila na njih?!), ne zeli sa njima na izlete(ne pada joj na pamet svoje vikende trositi ne njih!),odbija njihove pozive na sladoled ili kino, ne pokazuje volju da intervenira kod nastavnog vijeća zbog katastrofalnog
    rasporeda, itd... :?
    Mrtvo puhalo...blago receno.
    Moja brineta je htjela pisati peticiju u vezi rasporeda,ali u razredu nije naisla na zadovoljavajuci odaziv i sad se ustremila na mene!
    Ona sto ja kao roditelj mogu(barem tako mislim) je da na roditeljskom iznesem problem, no na razrednici je da to proslijedi odgovornima...
    Sto mislite o ovome?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ću se samo onesvijstiti: 5. i 7. razred?!?!?!
    pa jučer si bila trudna!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

brzo obrisite ovu oftopicarku!!!
    sreco, u subotu sam ofishli dobila prve valunge!!
    a sad nas obje mozete zbrisati

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj babyface prvotno napisa
    Moja brineta je htjela pisati peticiju u vezi rasporeda,ali u razredu nije naisla na zadovoljavajuci odaziv i sad se ustremila na mene!
    Ona sto ja kao roditelj mogu(barem tako mislim) je da na roditeljskom iznesem problem, no na razrednici je da to proslijedi odgovornima...
    Sto mislite o ovome?
    Tvoja "brineta" može i sama otići do ravnatelja kao i ti. Naravno, pristojno je najprije reći razrednici što se ima i pitati "hoćete li vi ti proslijediti dalje ili da ja to učinim?"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •