Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: čuvalica bez iskustva?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno čuvalica bez iskustva?

Trenutačno sam u potrazi za čuvalicom. Primijetila sam da svi inzistiraju na osobama s iskustvom u čuvanju djece. Naravno da je iskustvo prednost, ali je li to presudno? Meni je važno da je osoba topla i inteligentna, a bilo bi dobro da je mlada pa da može bez poteškoća u šetnjama trčati za J. i penjati se na drugi kat. Varam li se kad mislim da se i neka studentica može brzo ufurati u potrebe malog djeteta? Ima li tko iskustva s početnicima?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svatko je od nas u svom poslu jednom bio početnik

Ako mi osoba "sjedne" po ostalim pitanjima, iskustvo mi ne bi bilo presudno. Čak bi preferirala mladost i entuzijazam u odnosu na ozbiljnije godine i dugogodišnje iskustvo.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo, naša teta je bila početnica, studentica predškolskog odgoja (ako isključimo jednu praksu u dječijem vrtiću, ali u biti niš tamo nije radila, samo je gledala )
    bilo je problema oko npr mijenjanja pelena jer to jednostavno nije nikada radila, pokazala sam joj i to više nije bio problem
    ali ju je zato mala curka zavoljela vrlo brzo jer se s njom bez problema igrala, valjala, plesala, pjevala.... sve što bi npr gospođa od 50ikusur teže odrađivala (fizički)
    osim toga, u svom neiskustvu vrlo je rado prihvaćala sve moje i MMove savjete, držala se svih uputa i bili smo jako zadovoljni

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    evo, naša teta je bila početnica, studentica predškolskog odgoja (ako isključimo jednu praksu u dječijem vrtiću, ali u biti niš tamo nije radila, samo je gledala )
    ali ju je zato mala curka zavoljela vrlo brzo jer se s njom bez problema igrala, valjala, plesala, pjevala.... sve što bi npr gospođa od 50ikusur teže odrađivala (fizički)
    osim toga, u svom neiskustvu vrlo je rado prihvaćala sve moje i MMove savjete, držala se svih uputa i bili smo jako zadovoljni
    e ovako isto je bilo i kod nas; naša čuvalica je vrlo mlada, ali apsolutno pouzdana, nježna i brižna osoba, također studentica predškolskog odgoja.
    mi smo prezadovoljni, a vid ju obožava i stalno govori da će ju oženiti

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

...ipak ću nadodati da je to mlađa sestra od osobe koju poznajem, pa mi je i to dalo dodatnu sigurnost i pouzdanost.
    neiskustvo se uopće nije pokazalo kao problem; ako netko zaista ima afiniteta i ljubavi prema djeci, vrlo lako će pronaći zajednički jezik i s vama i djetetom, i uhodati se dosta brzo u čitavu priču.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam bila apsolutna početnica kad sam rodila i ipak sam se nekako snašla Nama iskustvo nije bilo uvjet, dapače, mislim da je ponekad i minus jer je teško izbrisati neke ideje. Ako imate dovoljno vremena za privikavanje, mislim da se te tehnikalije bez problema stignu naučiti.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam imala jednu mladu tetu čuvalicu, "sa iskustvom" - nećak iste dobi. Iskustvo se sastojalo u tome da je dizala glas i kad nije trebalo, pomalo se svađala sa klincem od 2.5 god. i samo gledala da ga stavi pred crtiće i primi se "korisnog"posla - spremanja i ćišćenja. U to vrijeme sam ju zapravo trebala samo da klinca odvede u vrtić, a i odgovaralo mi je da nakon toga napravi malo reda po stanu ( ja sam taman bila rodila). Ali kad je jednom ili dvaput čuvala mišonju popodne, pa je dijete bilo 3 sata ispred TVa, bez užine...
    Ukratko, vrlo je bitno da osoba ima prirodnu toplinu i "talent " za djecu. Osobe mlađe dobi često nemaju živaca ni strpljenja za te malce.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bok, Anek! Nadam se da ćeš i ti u nedjelju doći malom Vidu (mirta30) na ročkas, pa će se moja Jana igrati s tvojim velikim (i nježnim, i predivnim) Vidom
    Imam zamolbu! S obzirom da imaš čuvalicu s odgojiteljskog studija, možeš li ju, molim te, pitati ima li kakvu kolegicu za preporučiti? Hitno! Puno hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja stara je jedva našla posao čuvalice jer nije imala iskustva ( osim sa nas 3) i sada se mala plaće jer ide u vrtič, pa stara dolazi dva puta tjedno da se njih dvije šeću. mala ju obožava.
    tak da je najbitnije da se klinac i čuvalica jako dobro kuže i vole.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da treba pružiti šansu i mladim i neiskusnim curama. Na upoznavanju se vidi jesu se beba i čuvalica našle i mislim da je to presudno.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sve mi se čini da ću i uzeti neku bez iskustva, ali još teku razgovori. Javim rezultate! Hvala svima na odgovorima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •