Šta se vama pokazalo kao najbilje riješenje za igru i puzanje :?
Šta se vama pokazalo kao najbilje riješenje za igru i puzanje :?
puzle, mada ona mnogo više voli parket![]()
Još bi me zanimalo koje puzle su najčvršče da se nemože komadič odgrist :/ :?
Jer je jedna mama napisala potresnu priču o tome kako je dijete odgrizlo komadič i bila je velika panika,ali na sreču sve je dobro prošlo
Mi tek od prekjuče imamo zubpa ne znam o tome. Ove naše puzle su neke slovenačke. Nisam htjela one iz kineskog šopa, nekako su mi se gadile. Mislim, i ove su napravljene u Kini, ali bar imaju onaj CE znak na sebi i još nekakve "štambilje". A računam da Slovenci, sad kad su u EU ne bi za svoje tržište uvezli nešto što nije OK. Eto, nadam se da sam pomogla bar malo. Pusa
![]()
Mi još nemamo zubić,ali mogli bi skorodijete bi puzalo a nemam ga na šta stavit na pod.Imam samo parkete bez tepiha- ni nebi tepihe a opet se dvoumim jet bi ipak bilo mekše za padove i toplije :?
vještičica vi uvjek pomognete i to brzinski![]()
![]()
![]()
Definitivno je bolje od golog parketa, naročito za one umorne padove kad Mici neće sebi da prizna da je vrijeme za krevet, pa padne na leđa ko proštac, i svom snagom zvizne glavom od pod :shock: Jednom (i nikad više!) je tako pala na parket. Nakon toga sam kupila puzle (dotad je puzala po jorganu)
P.S. Bez persiranja molim![]()
mi smo kupili puzzle u turbo limaču,ne smrde kako su neke cure imale iskustva,imamo ih par komada viška pa sam ja odrezala škarama one sitne "izbočine" kojima se spajaju i maknula slova i sitne dijelove tako da se njima zabavlja i gricka ih i ne skida ove složene po podu,ali ga ipak imam stalno na oku..
MA meni te puzzle nikako nisu sjele. Kupili smo ih i da, poslužile su za one okolne djelove oko tepiha... ali kod svakog usisavanja se sve raspadne kad ih dižem... pa sve to slagati ponovno.... ne znam...
Ja glasam za deblju deku i naravno tepih.
mi smo nabavili strnjacu jo kad je bila beba 1mx2m u elanu na trgu sportova, ~1000kn, al se isplatila svaka lipa
i uvijek drzimo pamusnu plahtu s gumicom preko strunjače
Joj dileme,trileme
Deblji tepihom i pokojom stazom bi pokrila veči dio-ali tu je i prašina,grinje itd a i neznam dali usisavač iz podruma dobro radi(znači i novi usisivač)
strunjača ok ali dosta novaca za nešto što se bojim da ga neče zadržati na tom mijestu
pa se nameče pitanje(pošto moj S još puza po jako tvrdom i velikom krevetu,ali bi polako i dolje) koliko djeca metarski puzaju :?
Dali prelaze po cijelom stanu uzduž i poprijeko ili se zadovolje jednim tako složenim dijelom za njih
Mi smo kupili puzzle na brojeve, ne sjecam se vise gdje, bilo je to davno.
Za puzanje i igru na podu (inace imam parket) bile su mi super.
A kako sad ucimo racunati (ima skoro 4 godine), jos uvijek su u uporabi i nisu se nista ostetile.
Nije ih bas grizla, pa ne znam sto bih o tome rekla, no ove nase su mi se cinile (i dokazale) doista podstojanima.
Sitni dijelovi nisu problem. Zalijepili ih ljepljivom trakom stragaNišta ne ispada van kad ih pomijeram radi brisanja :D Ali zato ona uredno, svako malo dograbi po koju krajnju puzlu, iščupa je i strpa u usta
![]()
Mi smo imali puzzle,bolje rečeno more puzzli.U početku sam im kupila one bez sitnih djelova.Te iz jednog dijela su mi puno praktičnije,više puta sam ih samo prebrisala vlažnom krpom,a jednostavno se mogu prati u mašini za veš i posušiti na štriku![]()
imamo puzle,ali smo ju stavili svega jednom na njih i za dve min je sirota imala crvena koljena jer su nekako grube :/ ...tako da sam odustala..barem dok nebude nosila deblje stramplice...
Moja je imala i žuljeve, jer je bila bosaa puzle postale aktuelne ljetos. Ništa joj nije bilo, nogice se navikle i sve 5. A ne znam ni kako bi joj zabranila da puže kad ima motor u guzi :/ Velim, ipak bolje da puže po puzlama nego po golom parketu...
moja je imala doslovno zadebljanu kožu na koljenima u fazi puzanja ... ja probala par puta igrati lovice s njom i odustala, koljena me ubilabraziljanka prvotno napisa
![]()
Mi isto imamo puzzle i za sada sam zadovoljna. P. ih ne grize, probao je, zaslinio, polizao ali kad je skužio da su ravne i da ih ne može dignuti od poda, prestao je pokušavati ugristi ih. Nadam se da će tako i ostati.
Prekrili smo dobar dio poda njima a ispod sam stavila deku.
Prebrišem ih vlažnom krpom.
Mi kupili veliku spužvu debelu 6 cm i obukli je u tirkizni pamuk. Strunjača je mnogo zanimljivija, nego su to puzzle bile nekad. Uvijek bi sjela na komadić poda gdje baš nisu bile.
Super :D
Mi smo kupili spužvu 1,6 * 2,0 m na koju navučemo plahtu s gumicom koju jednostavno promijenimo i operemo. Prezadovoljni smo, mada od kada je krenula s puzanjem nema te sile koja bi je zadržala na spužvi.
djeca imaju osjetljivu kožu, normalno je da se zacrveni. L. se zacrveni pol face dok spava ili dok si ruli oko...braziljanka prvotno napisa
imat ćete puno više problema ako je ne budete stavljali na pod :/
anki prvotno napisa
na primjer??
mislila sam zbog motoričkog razvoja; okretanje, puzanje, dizanje...krevet je ok, ali im treba tvrda podloga. a i sigurnije je na podu![]()
I mojavještičica prvotno napisa
a propuzala je baš na moru. Nije se htjela držati ručnika i ležaljki, nego je išla i na goli kamen, i nikako ju zaustaviti. Ko navijena. A ni sad nije usporila (sad će skoro 3) - već je brža od mene, morat ću poraditi na svojoj kondiciji da ju uspijem uhvatiti
![]()
Imamo podne puzzle i L.je zadovoljna a i ja,lako se održavaju, svaki ih dan prebrišem vlažnom krpicom.
Nama su puzzle poslužile za vježbice motorike,ali kad je Jana počela puzati,nema gdje je nije bilo; po kući,po dvorištu,...,navukla bih joj dvije deblje trenirke i bila je oduševljena na vanjskom prostoru,ali tad je bilo toplo kasno ljeto...
Al kad propužu, ne znam kako bih ih zadržala samo na puzzlama ili strunjači :/
100-200kn komad 1x1m, ovisno o debljinifegusti prvotno napisa
anki prvotno napisa
, jer ponekad zaboravim tu navratiti.
, ja vec gore stavila link, ali evo za tebe jos jednom
Je li se ovdje radi o tome da vas strunjače, puzzli i slično vesele, ili milsite da djeca ne mogu puzat po podu?
ne, nego imamo viška slobodnog vremena, pa da imamo još pokoji objekt za čišćenje.
anki prvotno napisa
![]()
da, obavezno trebam jos nesto za raditi, ostalo mi je jos slobodnog vremena iza ponoci![]()
da bas
mi smo bas danas kupili puzzle. s obzirom da on mora dosta biti na podu jer smo mi vjezbaci, moram ga poticati na puzanje, didakticka dekica mi je postala premala (ispod nje smo imali tanku spuzvu). u dnevnoj sobi imamo parket i strah me je da ne razbije glavu a on mora biti na tvrdom... eto samo zato sada imamo puzzle. cim propuze... skidamo ih...
Ja sam ih uzela i zato što je S kad bi došao do igračke uzeo ju i prevrnuo se na leđa da je pregleda e ovo prevrnuo me zabrinjavalo pa sam nabavila puzzle, a dijete svatilo da se nije pametno prevrtat osim na krevetuvertex prvotno napisa
![]()
Sada nam služe kao izolator od hladnog parketa za dio* gdje su igračke![]()
*pola sobe![]()
kod nas cijela dnevnassss prvotno napisa
![]()
Mi smo kad je Le puzala prekrili cijeli stan onim mekanim trakama za kupaonicu koje se prodaju na metre.
Ma ja sam ustvari zaboravila na taj period kad tek propuzavaju/ prosjedavaju pa mi zato nije bilo jasno čemu strunjače. Onda sam se sjetila da je D. znao iz puzanja past na lice.ssss prvotno napisa
Mi smo u tom početnom periodu pokušavali ostat na tapetu+neki prekrivač. A kad su stvarno propuzali, pustili smo ih da se snalaze spodom kakav jest - parket, tapet, pločice.
Mi smo to isto napravili radi padanja na lice, što se dogodilo samo jednom - ali kasnije je mekana podloga divno poslužila NAŠIM koljenima i zaštitila ih, jer smo dosta puzali za Leom radi ispravljanja stopala.
:? kako to treba ispravljat stopala tj. kako nesmiju biti da bi ih trebalo ispravljat (samo da obratim pažnju)Mima prvotno napisa
Ma ne treba, Lea je vježbala i jedno stopalo joj je išlo na van kod puzanja.
mi smo kupili hrpu puzzli sa slovima, brojevima i prijevoznim sredstvima, iako su mi najzgodnije one koje je dobio lani od djeda mraza, oliti božićnjaka, u vrtiću, jer su u pitanju brojevi, koji nemaju onoliko sitnih dijelova za rastavljanje. mi smo uvijek u blizini pa nije bilo nikada nikakvih problema. ima ih svakakvih za kupiti.
Mi imamo isto takvu prostirku. Kupili smo onu najveće širine, uzeli cca 5 m duljine i presavinuli, ali tako da šarena strana bude iznutra pa je izvana bijela strana (maleni se teško mogu skoncentrirati na neki predmet kad je podloga jako šarena, a mi smo vježbači). Sad kad je propuzao raširili smo kompletnu prostirku pa on lijepo ima pistu od 5 m.Mima prvotno napisa
Ja stalno mozgam šta stavit bebaču na pod kao podlogu za igru..
Inače on je puzač i pomalo prohodava, a kad puže puže po cijelom stanu. Al voljela bi da ima nekakvu podlogicu toplu i lijepu za igru na sredini sobe, s koje ne može pasti (kao sa kreveta) i gdje se možemo i skupa valjati. Ništa od kojekavih gotovih proizvoda za tu namjenu mi se ne sviđa, i nakon puno razmišljanja pala mi na pamet sljedeća ideja: običan jorgan (ne znam da je to baš standardna riječ, ali ne mogu se sjetit sad druge) obući u meku pamučnu tkaninu koju bi sama sašila, i na nju prišila koji cvjetić u kut recimo, čisto radi estetike), staviti na pod i eto za mene savršene podloge za igranje
! Još ako se i bebaču svidi
! Kak vam se sviđa ideja?