Gledala sam sve Rodine tekstove i svi su super, ali možda malo predugi. Od onda mi se u glavi kuha novi tekst, kao neki sažetak svega što sam pročitala, naučila i iskusila u vezi rađanja. Stavila bih ga na A4 i distribuirala svim mogućim i nemogućim kanalima. Mali je problem nedostatak vremena, ali potrudit ću se pa ću dati svima zainteresiranim da ga dopune, poprave, isprave, dotjeraju.zrinska prvotno napisa
U pon. sam bila u gradu i trebala pod hitno podojiti malog; sjela sam u Havanu i prištekala malog na opće zaprepaštenje skupine srednjoškolki za susjednim stolom. I pomislila sam, naći ćete se vi u istoj situaciji vrlo brzo, i nekako sam se ponadala da su nešto naučile, da im taj prizor dojenja nije ostao u sjećanju kao nešto ružno i da će učiniti isto kad za to dođe vrijeme. Pogotovo što im se malac počeo smješkati i osvojio njihove simpatije. Zar nije to neobično; da sam izvadila flašicu i nahranila bebu, svima bi to bilo normalno. Kako smo došli do toga da je normalno postalo nenormalno, a nenormalno prihvatljivo u očima društva? Tako je i sa rađanjem i sa dojenjem, kako se sve uspjelo okrenuti naopačke? :?