Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 250

Tema: Rodilište u Čakovcu, 2. dio

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Susjeda rodila prije tjedan dana u čk rodilištu dječaka 3250g i 53cm bez rezanja i kaže da je bilo super - čak su bili i ljubazni. Tako da nije sve crno u ck rodilištu!!

Ja idem drugi tjedan (ako) pa se javim onda i sa svojom pričom!!!

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

čestitke novopečenoj mamici

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MAJJA držimo ti fige

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moja frendica je rodila prije 4 dana u čk prekrasnu princezu od 3,66 kg :D .Nije se otvarala , zatim su nestali trudovi , dobila drip i MORFIJ(pitali su je dali želi i rekla je da želi jer joj je bilo užasno , a dobar dio vremena je molila i za carski od bolova )! pa mi nije jasno zakaj morfij?to se inače daje?Ima još neka od vas koja je to dobila?? jako sam zbunjena.I bila je jaaaaako rezana , ali rekli su da je to potrebno :/

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da , unaprijed se ispričavam ako sam postavila glupo pitanje , ali to još nisam nikad čula.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

na porodu joj je bio neki doktor J koji je prije radio u Zagrebu. :?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ono što daju u porodu je dolantin, koji je opijatni analgetik i ima djelovanje koje je slično morfiju. Možda je to dobila.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

morfij :?
    doktor J :?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam jučer bila na pregledu i ctg kod dr. Škvorca i pitala sam ga što daju protiv bolova i kaže da Dolantin koji stvarno ima slično djelovanje kao morfij. Kolegica je valjda krivo čula, jer morfij sigurno ne daju.
    Također sam pitala i za drip i kaže da ga ne daju samo tako nego kada je to potrebno.
    A i po pričama (rodila mi susjeda i nekoliko poznanica) u čk-rodičištu nije više rutina drip i rezanje. Ovisi o situaciji (trudovima, otvorenosti, komplikacijama).
    A što se ljubaznosti tiče, danas dok sam bila na ctg (kraj rađaone) sestra S. je bila jako ljubazna (i do cure kraj mene kojoj je curila plodna voda i bila prestrašena i van sebe), primalja K. došla se s nama malo našaliti, a dr. Škvorc lijepo mi je objasnio kako izgledaju trudovi i da se vidimo 9.10. (tada mi je termin). I još su se dvije bebe u međuvremenu rodile :D

Moj savjet za one koje još moraju roditi:
    Nemojte slušati svega i ne vjerujte svemu jer "Sto ljudi-sto ćudi"
    I svi stalno pišu samo o negativnim stvarima i primjedbama a stvarno poznam puno žena koje su rodile u čk i nemaju loše iskustvo - samo te žene nažalost ne objave svoje priče!!!

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A možda je krenulo nabolje??? :/
    Znači ima nade i za nas koje još nismo bile tamo...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo mene još ovdje. Jučer sam imala termin pa stoga i ctg te pregled. Nemam još trudova i otvorena sam 1 prst, tako da mi je doktor rekao neka odem na kavu u grad i iskoristim još ovo sunčano vrijeme.

Znači nije ni istina to, da te porode na silu ak ti je več termin. Naime puno puta sam čula od žena da u ČK ti daju dripa i porode te makar još nemaš trudova! NIJE ISTINA!!!

Zrinska, ja se stvarno nadam da ide na bolje u ČK, jer ću svaki tren roditi i priznajem - ima straha

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajde drži se!
    želim ti porod kakv sama želiš

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj majjja prvotno napisa
    Znači nije ni istina to, da te porode na silu ak ti je več termin. Naime puno puta sam čula od žena da u ČK ti daju dripa i porode te makar još nemaš trudova! NIJE ISTINA!!!
    Eh, ti si još "friška"

Čekaj ak se ne porodiš za 7-8 dana pa da vidiš pritiske

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Citiraj majjja prvotno napisa
    Eh, ti si još "friška"

Čekaj ak se ne porodiš za 7-8 dana pa da vidiš pritiske
    a tek 12! auuu..
    zato ti zelimo da cim prije zavrsis u rodilistu SRETNO!

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kasni mi M! Kasni već 15 dana! Kaj mi je?! Več 2 dana imam grčeve u trbuhu (ko da ću dobit M) , napravila 7 testova , svi su negativni. Pa dobro kaj mi je?? U ponedjeljak idem giniću.Poludit ću do onda

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bok...Navest ću neke po meni ok objašnjenje: stres-pa zato kasni, ako si možda negdje putovala-promjene klime, upala, mažda prebrzo radila testove, ili si bila na dijeti???
    Ajd javi što je... :? :?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

baš sam napiasala u varaždinskom rodilištu ... taman sam se dogovorila s ginekologom .. i eto menge opet .. nažalist! eh!

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Inika, evo šaljem ti pozitivnu vibrici!~~~~~~~~~~

A možda bebač čeka da bude najbolji božićni poklon???
    Drži se.....

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajoooj , hvala puno

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Halo...Čini mi se da smo nekeko stali s aktivnostima...Ili??? Žene, mame, dame i gospodo gdje ste?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sve smo tu , ali nikako da se pokrene neka tema :?

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa dajte prijedloge...Ja sve prihvaćam. Mene interesira dal će se provoditi kakve akcije vezane uz rodilište u Čk. :? :?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa gle. Iskreno, ja mislim da nikakve akcije, peticije i sl. neće dovesti do promjena u rodilištu. mogu samo dovesti do još jačeg otpora. Ni sad Roda nije omiljena (blago rečeno), a nekom agresivnom akcijom postići ćemo samo suprotni učinak. Tim više što 98% trudnica u Međimurju misli da su drip i dolatin bogom dana pomoć, još bolje ako ide na carski rez (što mnoge i dogovaraju unaprijed), a doktori jedini koji ih mogu poroditi.

Promjena neće biti tako dugo dok se same žene na porodu ne budu suprotstavile ulozi objekta i tražile da se poštuju njihove želje, dostojanstvo i priroda njihovog tijela. Tako dogo dok rodilje budu govorile: doktore pomozite, porodite me čim prije i bezbolno - badava sve akcije ovg svijeta.

Ja sam bila na štandu za tjedna dojenja i ono što sam prijetila i što me jako ražalostilo je to da su trudnice u širokom luku zaobilazile naš štand jer "mi pričamo gluposti i vraćamo se u srednji vijek"

Ja jednostavno ne mogu glumiti Don Qihote-a i boriti se s vjetrenjačama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Promjena neće biti tako dugo dok se same žene na porodu ne budu suprotstavile ulozi objekta i tražile da se poštuju njihove želje, dostojanstvo i priroda njihovog tijela. Tako dogo dok rodilje budu govorile: doktore pomozite, porodite me čim prije i bezbolno - badava sve akcije ovg svijeta.
    :/

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je žao što je takvo stanje u Međimurju, ali pitam se što je s nama koje imamo drugačije poglede na svijet, pa tako i na porod??? Mi moramo odustati jer smo manjina?

Usput...Ima jedna supsčččč fotka u Međimurskim novinama na kraju-špica. Mama nosi bebu u marami!!!!!!! :D voljela bih da se javi ako je naforumu. Možda je ona pokazatelj da se od cijele šume kolica vidi drvo-marama!!! (Ja to zovem maramom jer ne znam službeno ime, ako ga ima)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinska prvotno napisa
    Meni je žao što je takvo stanje u Međimurju, ali pitam se što je s nama koje imamo drugačije poglede na svijet, pa tako i na porod??? Mi moramo odustati jer smo manjina?
    Upravo o tome ti i govorim. Tako većina žena razmišlja: ja sam manjina i bolje da se pokorim većini. Što nije točno. Ako ti imaš svoj stav o tome kako tvoj porod mora izgledati, samo je na tebi (i tvojoj pratnji na porodu) da se za to i izboriš. Ja se jedino mogu ponuditi da ti budem pratnja kad za to dođe vrijeme.

Rekla mi je jedna primalja da su im ginekolozi prigovorili da što se one bune i traže promjene - kad ih same RODILJE ne traže.

Usput...Ima jedna supsčččč fotka u Međimurskim novinama na kraju-špica. Mama nosi bebu u marami!!!!!!! :D voljela bih da se javi ako je naforumu. Možda je ona pokazatelj da se od cijele šume kolica vidi drvo-marama!!! (Ja to zovem maramom jer ne znam službeno ime, ako ga ima)
    I ja sam primjetila tu fotku :D

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zrinska prvotno napisa
    Halo...Čini mi se da smo nekeko stali s aktivnostima...Ili??? Žene, mame, dame i gospodo gdje ste?
    Okupirana bebicom, ali na stand-by.
    Iz pouzdanih izvora sam saznala da je jedna babica iz ČK rodilišta izjavila kako se rodilje u ČK sve više bune protiv epiziotomije. Dakle, ipak se nešto čita u Međmurju! :D

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Poslid , slažem se s tobom u potpunosti.Na primjer , moja kolegica , koja je rodila prije par tjedana u čk je dobila drip , jer su joj rekli da treba dobiti , onda se je bunila i nakon njihovog nagovarnja , naravno pristala ( a šta drugo i može u onim bolovima)...ovdje bih se opet osvrnula na tinnuZ kojoj se neizmjerno divim zbog hrabrosti. I ista stvar kako kažeš .. sa druge strane pričam sa puno cura koje trebaju roditi i koje vele .. "pa sa s dripom si brže gotva" .. ja se užasavam od same pomisli na to i od nagovaranja na lječnika na drip i nedao bog da ga moram dobiti .. ma radije bih na carski ,radije bih sada prestala raditi na bebici i čekala da se otvori neko privatno rodilište , bilo kaj samo ne drip .. a i u mnogo slučajeva porod sa dripom u ovom rodilištu i na kraju (možda nepotrebne) agonije ionako završi carskim rezom.Ovim postom nebih željela uznemiravati buduće mamice koje namjeravaju tamo roditi ,(jer imam patološki strah od dripa) nego samo izražavam svoje mišljenje.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Inikaaaaa,pišeš ko da si troje djece rodila u teškim mukama sa Dripom.
    Nemojte me krivo shvatit,al ja sam prije 9 g rodila s Dripom,a nedugo bez
    i ne znam baš tak veliku razliku.Za prirodan porod sam,al drip je ipak samo oxitocin u flaši kojeg inače u trudovima izlučujemo. A ti bi rađe carski?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije drip uvijek loša opcija i često je pomogao ženama.
    Problem je što se ženama "pomaže" i kad ne trebaju pomoć. Pa čovječanstvo bi davno izumrlo da je tako malo žena sposobno rađati bez kemije, kao što se smatra.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Stjenica prvotno napisa
    Inikaaaaa,pišeš ko da si troje djece rodila u teškim mukama sa Dripom.?

Citiraj Stjenica prvotno napisa
    Nemojte me krivo shvatit,al ja sam prije 9 g rodila s Dripom,a nedugo bez
    i ne znam baš tak veliku razliku.Za prirodan porod sam,al drip je ipak samo oxitocin u flaši kojeg inače u trudovima izlučujemo. A ti bi rađe carski?
    DA veliko DA

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inka, vjeruj mi, carski ti je najlošila solucija.

A što se tiče dripa, on je UMJETNI oksitocin i djelotvornosti i djelovanje mu nije isto kao kod oksitocina kojeg same izlučujemo. Dok prirodni oksitocin djeluje na maternicu i na mozak, umjetni oksitocin djeluje samo na maternicu. Zbog toga je osjećaj trudova pod dripom jači, čak neizdržljiv. Zato se uz drip daje i neko sredstvo protiv bolova, a ono naravno, drogira rodilju, pa se ona "izgubi" i vrlo teško može kontrolirati svoje tijelo i sve što se s njom događa.

Osim toga prirodni oksitocin se izlučuje u "impulsima" i takva su i stezanja maternice - dakle kao mali valovi, a umjetni oksitocin dotječe stalno i uzrokuje stalna, dugotrajna i vrlo bolna stezanja maternice (kao kad te prime grč), pa se stoga dodaje i spazmex kako bi se maternica omekšala. Dakle, davanje jednog lijeka dovodi do potrebe davanja drugog lijek, pa trećeg, pa.... To se zove kaksada intervencija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da je sve individualno. Ja sam u čk rodila carskim rezom, već 3. dan sam malog nosila po sobi i pomagala curi koja je rodila prirodno ali su ju izmesarili pa je dobila temperaturu, upalu i jadna se nije mogla pomaknuti.
    Iskustva iz ovog rodilišta su različita, ja sam išla na hitni carski rez s jakim trudovima, i uslišali su moju želju za spinalnom anestezijom iako ju je teže dati dok su trudovi u malim razmacima.
    Ono što se meni nije dopalo je odnos sestara prema rodiljama, ali pretrpila sam si tih 5 dana sa smješkom na ustima, znajući da će mi doma sve biti drugačije.
    Priča ima svakakvih, liječnici su kakvi jesu, no ni sve pacijentice nisu san snova....
    Također mislim da puno cura dođe neinformirano i tada liječnici rade kako hoće. Npr. mojoj prijateljici je trudnoću vodila dr. Topličanec. Na dan kad se porodila ujutro je išla na kontrolu, dr. Topličanec je vidjela da će roditi no poslala ju je doma dok joj trudovi nisu počeli biti intenzivni jer nije htjela da se pati tamo satima. I cura se porodila za 2 sata.
    Mislim da se svaka cura prvo mora zauzeti sama za sebe, pa će valjda onda i liječnici promjeniti stav prema nama.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam svjesna da to nije najbolja solucija .. ali da moram birati , znam da bih to odabrala

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    ja sam svjesna da to nije najbolja solucija .. ali da moram birati , znam da bih to odabrala
    jer?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jednostavno bih .. nebih razmišljela uopće o toj opciji .. ali to je ipak samo moje mišljenje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i osoblje naših rodilišta ima pristup forumima, biste li vi čitale topic na kojem se komentiraju stvari sa vašeg radnog mjesta

biste li pokušali promijeniti praksu ako vidite uzastopne žalbe na svoje postupke ... nisu niti oni valjda totalni neljudi koji namjerno muče rodilje ... samo nekadanemamo osjećaj što drugi misle, pa nam treba mala pomoć da vidimo stvar tuđim očima.

curke, samo naprijed, ružnih stvari će biti sve manje što više budete pitale i razgovarale sa svojim liječnicima

Poslid jesi kontaktirala lokalni list za brošure, ja nneki da upravo jesam naš ?

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vezano uz lokalne listove...ja bih ponešto mogla tu pomoći. Svojedobo pitah i za članak ili intervju za novine, ali ne dobih konkretne odgovare, pa se držim onog strpljiv spašen. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

članak je obaveza (a roda ima većinom volonterke), a brošure su već gotov materijal, možda da se štampa neki izvadak iz rodinih brošura ....... ti slobodno pitaš, ne u ime rode, nego onako neobavezno da provjeriš interes, ako ga bude, onda ćemo naći nekoga da pita UO rode

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konkretno za brošure nisam pitala (inače na brošurama piše da se slobodno koriste uz napomenu izvora) ali sam ko zrinska pitala za suradnju i nikad odgovora nisam dobila.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Evo još jedno lijepo iskustvo iz ČK - poznanica je rodila prošli tjedan 3. dijete u Čk (prvo dvoje u Vž, oba poroda inducirana bez razloga i dosta komplicirana), bez ikakvih intervencija.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto može se i u čk, to sam i htjela reći, možda nema potrebe da se ide u vž, barem ne prije nego se proba dogovoriti prirodan porod u čk. Ako ne ide (a nema logičnog objašnjenja od strane osoblja), lako se tijekom prijema odlučiti za vž. Barem mi imamo tu blagodat da smo tako blizu, ne znam da li ima još gdje takav slučaj. Curke iskoristite to, da podignete suradnju odnosno odnos rodilja-osoblje i u čk na zavidnu razinu (pa ćemo imati standard rađanja szh hrvatska ), ionako po puno toga odskačemo od ostatka rh

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Evo još jedno lijepo iskustvo iz ČK - poznanica je rodila prošli tjedan 3. dijete u Čk (prvo dvoje u Vž, oba poroda inducirana bez razloga i dosta komplicirana), bez ikakvih intervencija.
    ali vjerojatno ima puno u tome da je 3. puta znala što je čeka, pa je unaprijed pregovarala i imala svoje stavove

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kak je stane sa pijenjem tekučine za vrijeme trudova ? 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

haha, za vrijeme trudova probaj pa ces vidjet'
    salim se, da, dozvoljeno je

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

opet me plašite

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

slobodno se pije. mene je sestra u rađaoni pitala dali imam vodu sa sobom pa mi je i dodala iz torbe pošto sam već bila na stolu za rađanje. stvarno je bila ok (nažalost ne znam kak se zove), a i primalja D. ne mogu se požaliti ni na sestre na odjelu jer su bile ljubazne.

zato me plaši kad pričate loše stvari o čk rodilištu jer imam osjećaj da sam kao naletjela kad su svi bili "dobre volje". istina, došli smo MM i ja u bolnicu u 00i20h i u 02i05h je beba već bila vani; nije bilo u to doba ni drugih rodilja pa je vjerovatno i to doprinjelo dobroj atmosferi.

ima li još netko sa dobrim osobnim iskustvom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pitajte, tražite, pregovarajte i - dobiti ćete

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •