Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 722

Tema: Najraniji simptomi trudnoće (kada i koji)?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jo1974 tek sad vidim post i strasno mi je zao, uskoro ces ti nas obradovati jednim +

ja sam malo prije uradila test onaj malo jeftiniji i nema ni jedne crte (ni kontrolne) izgleda da nije ispravan. Sutra cu sacekati da vidim hocu li dobiti jer me pomalo ziga stomak, ako ne onda cu prekosutra uzeti onaj bolji test pa sta bude.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vidim pominju se grcevi u stomaku....ja sam danas bas imala jedan onako poduzi i to jako jak da sam pomislila da moram u toalet,ali nisam mogla zatvor vec danima.inace mi je 14-ti dan od prvog dana menstruacije....

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam čitala sve, ali evo i mog skromnog priloga...kod mene je bila prisutna bol kao da ću svakog trena dobiti m., i ono neobično do tada...bila sam jaaaaaako gladna rano ujutro i žedna na prazan želudac....ali jako, jako žedna

Početno

Pozdrav svima, pratim vas već duže vrijeme, pa se evo i ja odlučih registrirati Iz mjeseca u mjesec očekujem trudnoću i svaki put mi se učini da imam simptome, ali opet ništa :? Imam 24 godine, dragi 38, i silno bi željeli bebicu Zadnja menga prije 20 dana, a zadnji tjedan dana se čudno osjećam: prije 3 dana iznenadno probadanje u području maternice, kao da ću svaki tren dobit mengu, a svaki dan lagani bolovi u jajnicima, naročito lijevom, više kao neko štrecanje :? Trbuh mi je lagano napuhnut, grudi su se povećale ali nisu bolne, pogoršanje tena, inače sam spavalica ali sad bi doslovno mogla spavati i ležati stalno...I lagani zatvor, te me jako muče vjetrovi...Možda sam od silne želje opet sve umislila, al nekako mi čudno, ipak bi za 15-ak dana trebala dobiti sljedeću mengu, nekako mi rano za simptome :?
    Pusa svima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

draga novaaa, sve tvoje simptome sam imala ali neposredno pred m (2 do tri dana a narocito kad mi je kasnika 7 dana. Svi ti simptomi mogu biti a i ne moraju to ti govorim iz iskustva svog i ostalih cura na forumu. Ono sto je meni bilo drugacije od simptoma kad nisam bila trudna i sad kad jesam je cesto mokrenje (u noci od 6 do 7 puta). Tebi zelim da tvoji simptomi budu pravi trudnicki

babyB avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj prvi simptom je bio 9.dan nakon transfer,slina u ustima u ogromnim količinama i nesanica

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kod mene su simptomi slijedili ovim redom:
    1. suhoca
    2. cesto mokrenje (i nocu)
    3. izostanak M

onda sam napravila niz testova koji su pokazali ++++. :D ..i sada ulazim rekla bih u 5 tjedan. Pregled imam krajem mjeseca! :D

daljnji simpotomi nakom izostanka M bili su:

UMOR---- spavala bih stalno
    GLAD --- pojedem sve sto nadem pred sobom... i dobila sam vec barem 1 -1,5Kg :shock:
    GRCEVI--- u doljnjem dijelu trbuha, ne bolni ali prisutni.
    GRUDI --- nabreknute malo ali ne bole i velike bradavice.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo moji ranih simptoma:

-izrazita suhoća rodnice
    -stalno pi-pi
    -pokoji prišt na čelu (inače ih nemam)
    -neka "tvrdoća" trbuha iznutra (kao kad sam bila u postupcima)
    -osjetljive cice

Kako imam jako bolne menge, počeo me boljeti trbuh ali nije dosegnuo ovaj "vrhunac boli" kao inače.

P.S.
    Napokon da sam dočekala napisat svoje simptome. :D

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mokrenje bez kraja i konce
    lagana mučnina
    cice tvrde ko kamen i užasno bolne.
    sve prije izostanka menge i plusa.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    mokrenje bez kraja i konce
    lagana mučnina
    cice tvrde ko kamen i užasno bolne.
    sve prije izostanka menge i plusa.
    zaboravih napomenut onu jaku bol u jajniku koja presječe...i odma prodje.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

opcenito bih savjetovala da kupite vise testova, razlicite marke i OBAVEZNO kontrolirajte rok trajanja.

... a ja...citala ja po webu i otkrila da sam trudna 7 tjedana +1 dan :shock:
    Na svu srecu sljedeci tjedan sam kod ginekologa!

i jos... novi simptomi u zadnjih par dana:
    - mucinica
    - boli me lijeva cica... samo lijeva :?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj **Felicity** prvotno napisa
    ..........- boli me lijeva cica... samo lijeva :?
    I ja sam imala bol u dojkama u različito vrijeme... sve do negdje 14-tog tjedna.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno profasi simptoti?

Prije 4 dana bila na transfer smrzlića i primila injekciju 2500j. profasia. Ne uzimam utrogestane jer dr odlučio da idemo na "prirodni" postupak.
    Jucer i danas imam bolne grudi, kako profasi ima hCG pretpostavljam da je to od njega. Imate li vi iskustva glede toga?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Krivo napisala lijek nije bio profasi već 1/2 ampula pregnyla 5000

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ej curke, pozz! evo i ja u iscekivanju bete surfam sve u 16. transfer bio u cetvrtak, dan nakon me donji dio ledja boli i ne prestaje do danas, nadam se da se nije nesto posemerilo zbog hormona. inace mi vratili 2 blastice

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga marta26!
    Moj jedini, ali zaista jedini simptom u ovom zadnjem dobitnom postupku bio je bol u donjem dijelu leđa, već od 1. dp ET Međutim, nekako je i ta bol izgubila na intenzitetu oko 7-8 dp ET, i bila sam sigurna da neće biti ništa niti ovaj put.....na moju veliku sreću - prevarila sam se!
    Danas sam 5+2 tt, donji dio leđa i dalje pomalo boli.....
    Držim palčeve!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala, hvala draga. ne preostaje nista do cekanja, al eto, bar imam jedan simptomcek pa mi je lakse

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno čekam...

ej drage moje,

da se i ja priključim ženama sa simptomima M.stalno trčim u wc da vidim što se događa,jeli stigla...
    pa se rastužim i plačem ko kiša.
    BOLOVI U STOMAKU IDENTIČNO PRED M
    sad su me utješile ove što su ostale T a imale ovakve simpt.
    bojim se ipak...
    želim beby...
    čekam betu u petak 10.10.2008
    bojim se uradit test jer ako mi pokaže - sasaditi ću se skroz do petka.

Ja ´86 ok
    MM ´77 oligospermija

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pozz svim curama! koma mi je ova tema za boju pi-pi,ja svoju još nisam gledala 8)
    Ja ´86 ok
    MM `77 oligospermija
    1 IVF cito split

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: profasi simptoti?

Citiraj katica prvotno napisa
    Prije 4 dana bila na transfer smrzlića i primila injekciju 2500j. profasia. Ne uzimam utrogestane jer dr odlučio da idemo na "prirodni" postupak.
    Jucer i danas imam bolne grudi, kako profasi ima hCG pretpostavljam da je to od njega. Imate li vi iskustva glede toga?
    obožavam čitati ovako neizvjesne postove sa naknadno dodanim poptisom kao ovdje, npr. visoka beta!!!

bravo katice

ja sam imala potpuno identične simptome kao da ću dobiti M , ali jednostavno ju nisam dobila, moj drugi IVF, stimulirani, radila betu, i ona ogroooomna..

ustvari, postojala je razlika u simptomima: i inače me pred M bole grudi, međutim sad su me još uz to jako bolile bradavice, inače su poptuno neosjetljive, e tu je bila razlika

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno mijumiju

nadam se da će biti velika betica...i naravno svim onima koji je čekaju

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo da se i ja pridružim jer sam čekalica bete.danas mi je 10 dan od insiminacije,pila sam klomifen,a sada pijem utriće. od samog početka korištenja utrića imam neke grčeve u stomaku,a žućkasti iscjedak mi se povećavao iz dana u dan,dok je prije 2-3 dana bio obilniji toliko da sam se stvarno zabrinila,ali su mi neke cure sa rode rekle da se to zove sunčani iscjedak i da je to prvi znak T. iskreno ne želim stvarati neku preveliku pozitivu u glavi,jer ako ne budem trudna bit će mi još gore. e i još,užasno budem gladna,obavezno se probudim oko 4-5 ujutro,pa zvirlam po sobi,cice su mi jako bolne. sve to ne mora ništa značiti,ali mi je lakše kada imam s kim podijeliti

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

[b]tamara,

ja sam još jedan dan ˝do sada˝pregurala i nisam dobila M.imam nekakvu ludu bol u stomaku,kao kad sam primala decapepyl,zateže me i napuhana sam. ako se netko tako osjećao pliz savjeti,iskustva.
    danas sam se mislila bi li kupila test ali ipak nisam,znam da ću u petak znati točno na čemu smo pa se bojim tih blijedih + ili nikakvih+,a kod mene utrići stalno izlaze pa trka u wc da vidim da nisam slučajno dobila,ŠOKOVI. :/

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Simptome koje sam imala ovaj put su:
    - bol u doljnjem dijelu leđa (traje još uvijek)
    - bol u trbuhu - kao pred M
    - napuhnut trbuh (valjda od utrogestana)
    - temperatura do 37,3 - 37,4 (traje još uvijek)
    - ne mogu spavati na trbuhu jer su mi cice narasle (šta uopće nije loše) i bole me bradavice
    - često mokrenje
    - 11 DC smeđe brljanje (trajalo 2 dana).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

simptoma nisam uopće imala, možda ponekad osjećaj kao da ću dobiti mengu (bol u donjem dijelu trbuha) - sve ovo ostalo, temperatura, bolne cicke, zatvor (to sve sam imala) je od utrića, tako mi doktor rekao

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni su prestali oni bolovi kao da će stići M.samo me sinoć jako zabolilo u lijevom jajniku morala sam se skupiti da mi lakše bude. sutra je ß pa će mo vidjeti kakva nam je sudbina...
    javim vam se ...kissy

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

POMOZITE

JUTROS SAM RADILA ß NALAZ MI JE U 3,A SADA MI SE POJAVILO NEŠTO KAO ROZO,PA TAMNIJE ŽUTO, SKRENUT ĆU S PAMETI...

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mijumiju draga ja ti mislim da ti se može pojaviti tako malo rozo, smeđe i ako si trudna jer ti je u ovo vrijeme trebala doć tako da se nemoj nervirati. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da beta bude velika

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, do bete ću šiznit, pročitala sam cijeli ovaj topic i čak išla s malim zrcalom tražit ljubičasto sedefastu boju ...šta je najgore ja sam je i pronašla, a sad nisam sigurna jesam li to umislila ili... :? :/

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

storia triste sretno za betu.

moja je nula,test negativan,katastrofa...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kad sam ja bila trudna (nažalost bio je spontani, prirodna trudnoća) uopće nisam skužila da je trudnoća, a do tada sam u postupcima koji su svi odreda završili negativnim betama imala sve gore spomenute simptome. Gledajući retrogradno moji simptomi su bili:
    -popodnevno spavanje (inače nikad ne spavam popodne),
    -menstrualni bolovi koji su trajali samo jedan dan i onda prestali,
    -užasan zatvor i vjetrovi, te podrigivanje (inače zatvor nemam nikad, pa čak ni pod utrogestanima)
    -žgaravica u najgorem mogućem obliku (javila se vrlo rano, 7 dana prije testa, čak mi ni Peptoran nije pomogao)
    Kad sam već saznala da sam trudna virinila sam malo i "dolje", te zaključila da nema ništa od ljubičaste boje koja se na ovom forumu navodi kao siguran simptom, a čak me ni grudi nisu previše boljele, ali su bile nekako ogromne. I još nešto, moja sestra koja inače ne govori takve stvari je rekla da zračim, ten mi je bio predivan (inače mi pred menstruaciju uvijek izbace prištići). Ona me je i nagovorila da napravim test jer je bila uvjerena da sam trudna, a ja nakon 8 pokušaja i 7 godina braka uvjerena 100% kako se meni ne može dogoditi prirodna trudnoća.
    Test mi je na popodnevni urin i betu koju sam nakon toga vadila (89,80) pokazao vrlo blijedu crticu, a sutradan ponovno na popodnevni urin bila je jasno vidljiva. (najjeftiniji internetski test)
    Eto nadam se da sam nekome pomogla sa svojim iskustvom.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja bih malo podigla ovu temu!

svim novim trudnicama i naravno čestitke ,
    pa bih htjela da nas netrudnice , a koje žele žarko to biti
    počastite svojim iskustvom!!!!!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, sa velikim zadovoljstvom, i moj skroman prilog "najranijim znacima trudnoće":
    - već 1. dp ET bol u donjem dijelu leđa (oko 8.-9. dp ET oslabilo, bila sam sigurna da nema ničega...)
    - što se tiče ostalih simptoma: ništa, ništa i još malo ničega
    Odmah po pozitivnoj ß provjeravam situaciju obojenosti vanjskog dijela spolovila: potvrđujem da ljubičaste boje i "sedefa" nema.

I mali dodatak: sad, u 9. tt, još uvijek nikakvi simptomi. Tek osjetljive bradavice, ali ništa ekstra, kao u uobičajenoj luteinskoj fazi ciklusa...Da ne znam da sam trudna, ne bih znala i nikada ne bih predpostavila...."Sedefu" još uvijek ni traga.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    "Sedefu" još uvijek ni traga.
    E sad mi je lakše , hvala draga i nek bude to jedna školska trudnoća!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da ja malo utješim sve cure koje nemaju simptoma. Ja od prvog do zadnjeg dana trudnoće nisam imala nikakve simptome, osim što sam rasla . Nije bilo mučnina, umora, žgaravice i sl. A opet, test sam napravila dan prije izostanka M (i imala sam blijedu crticu na IntimPlus-u) jer sam jednostavno osjetila. Nadam se da ćete sve vi koje čekate uskoro jednostavno osjetiti da u vama kuca novo srce, bez simptoma i bez mučnina i umora.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo da i ja prijavim svoje trudničke simptome - zapravo ih ni nisam imala! Napuhnutost i bolne cike sam pripisivala utrogestanu, sad kad pogledam unazad javilo se nešto ubrzo nakon transfera - podrigivanje!
    Na početku nisam obraćala pažnju na to, no sada mislim da je to fakat od trudnoće jer evo i sad, podrigujem ko zvijer!!! Mislim, prestrašno, čak i kad ležim toliko ne tiska da moram sjesti i onda se olakšam ko kakva bebica!
    Cike su mi velike i bolne i dalje (najugodnije mi je bez grudnjaka), a moram prizbati i još jednu stvar - gospodična mi je fakat ljubičasta i svjetluca se! I to sam primjetila i prije vađenja bete, a i doc mi je potvrdio da je to jedan od stvarnih simptoma.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa
    gospodična mi je fakat ljubičasta i svjetluca se! I to sam primjetila i prije vađenja bete, a i doc mi je potvrdio da je to jedan od stvarnih simptoma.
    Meni ovaj simptom fakat fascinira 8) ali nikako ne mogu to prepoznati ... mislim, nemam s čime usporediti jer nikad prije nisam gledala kako "ona" izgleda i koje je nijanse ... pa ne mogu ni sada prepoznati promjenu. Nije ljubičasta nego crveno roza, ali ima malo sjaja, kao neki sjajni sloj preko kože. Ne mogu vjerovati što vam opisujem

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma i meni je to bilo smiješno, al mi vrag nije dao mira i išla sam pogledat. Razliku sam odmah skužila jer mi gospodična ima friz samo na brežuljku, ostalo je golo ( ooooo da, ni ja nemrem vjerovat kaj pišem ) - inače je bila tamno crveno-smećkasta, a tad je fakat promijenila boju u tamno ljubičasto ( velike usmine) - onak, ko da joj je zima! 8)
    I sad mi je takva
    Vejrujem da je to ko i svi ostali simptomi, netko ga ima, netko ne. Ak sam išta ovdje naučila, to je sa smo fakat sve različite i da recepta nema ni za što!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja stalno govorim da "moja" svjetluca, ali nitko oko mene mi ne vjeruje.

Koža na stomaku mi svjetluca i drugačija je.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Da ja malo utješim sve cure koje nemaju simptoma. Ja od prvog do zadnjeg dana trudnoće nisam imala nikakve simptome, osim što sam rasla . Nije bilo mučnina, umora, žgaravice i sl. A opet, test sam napravila dan prije izostanka M (i imala sam blijedu crticu na IntimPlus-u) jer sam jednostavno osjetila. Nadam se da ćete sve vi koje čekate uskoro jednostavno osjetiti da u vama kuca novo srce, bez simptoma i bez mučnina i umora.
    Potpisujem sve osim "osjećaja da sam trudna". Ja sam dan prije testa (tri dana prije M) bila uvjerena da opet ništa. Da se uvjerim radila sam test odmah ujutro i crtica se toliko jedva vidjela da sam sama sebi rekla - bila sam u pravu. Tek drugi pogled na test pokazao je blaaaaaagu crticu i onda sam blejala u test ko magare! Probudila dragog u 6 ujutro da on to bolje vidi, jer ja još nisam stavila leće, pa je onda on blejao u test ko magare i onda smo znali! Onda je pao još jedan, pa za dva dana još dva testa i svi su pokazali blagu crticu. Ajme sreće!

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Citiraj tonili prvotno napisa
    gospodična mi je fakat ljubičasta i svjetluca se! I to sam primjetila i prije vađenja bete, a i doc mi je potvrdio da je to jedan od stvarnih simptoma.
    Meni ovaj simptom fakat fascinira 8) ali nikako ne mogu to prepoznati ... mislim, nemam s čime usporediti jer nikad prije nisam gledala kako "ona" izgleda i koje je nijanse ... pa ne mogu ni sada prepoznati promjenu. Nije ljubičasta nego crveno roza, ali ima malo sjaja, kao neki sjajni sloj preko kože. Ne mogu vjerovati što vam opisujem
    I mene je to kopkalo, pa sam i ja malo proučila svoju gospodičnu ali kod mene nema nikakve ljubičaste boje, neko isto kao
    kod Rikikiki crveno roza. A kad se ta ljubičasta boja počinje pojavljivati??? Meni je danas 7 dpt...možda je još prerano za bilo kakvu farbicu

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam već ovdje bila rekla da sam uzela malo ogledalo i krenula u promatranje negdje 5.-6.dnT i stvarno sam vidjela ljubičastu boju, al ipak nisam bila sigurna jesam li to umislila, jel to odsjaj od kupaoničkih pločica ili sam postala daltonistica

od drugih simptoma jedino podrigivanje i vjetrovi koje ću vjerojatno imati do poroda

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A je li ljubičasta boja bila onako jedva vidljiva ili dosta? I imaš li je još uvijek

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odmah po pozitivnoj ß provjeravam situaciju obojenosti vanjskog dijela spolovila: potvrđujem da ljubičaste boje i "sedefa" nema.
    Tebe ne računam kao reprezentativni uzorak jer ipak nosiš malog Superman-a

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj uporna prvotno napisa
    Tebe ne računam kao reprezentativni uzorak jer ipak nosiš malog Superman-a
    Ajd dobro! Curke, ali zaista, pa nemojte se toliko opterećivati "sedefom", izgleda da je u ranoj trudnoći i taj "sigurni znak" stvarno individualan, baš kao i svi drugi simptomi i ne-simptomi.... Znam da ćete me sad mrziti, ali jedini siguran znak je prisutnost hCG-a u serumu ili urinu.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da mi je dočekati taj siguran znak....

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nikka prvotno napisa
    A je li ljubičasta boja bila onako jedva vidljiva ili dosta? I imaš li je još uvijek
    Bila je svijetlo ljubičasta, a sad je tamnija , i stvarno, jedini pravi pokazatelj T je ßHcg

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Meni ovaj simptom fakat fascinira 8) ali nikako ne mogu to prepoznati ... mislim, nemam s čime usporediti jer nikad prije nisam gledala kako "ona" izgleda i koje je nijanse ... pa ne mogu ni sada prepoznati promjenu.
    nisam ni ja gledala koje je boje bila prije, pa sam zato pitala mm-a
    ako netko zna - to je on
    i on je potvrdio da je ljubičasto-sedefasta

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jučer sam zaposlila SM da on baci oko na gđicu, on veli da je ljubičasto sedefasta s vanjske strane ali kad usmine malo razmakne
    sa untarnje strane je roskasta boja koja je jako svijetla
    ...e pa sad ti budi pametan

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja gospođica nije ni sad baš ljubičasta; al jeste tamnija i svjetluca!!!
    Onak, ko da usne premažete sjajilom! I bez obzira jel vlažna il netom pažljivo izbrisana .....

Tonili, i ja sam mislila da treniram za svjetsko prvenstvo u podrigivanju! Isto je bilo i s vjetrovima. Stanje se blago umirilo ali još uvijek sam "glasnija" od ljubljenog (a to ipak jest neka mjera!).

Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •