curke!! da li je netko imao smedi iscjedak nakon embriotransfera i ipak bio trudan ? ako je tko imao takvo iskustvo neka pise....
curke!! da li je netko imao smedi iscjedak nakon embriotransfera i ipak bio trudan ? ako je tko imao takvo iskustvo neka pise....
koji ti je dan od ET-a? FET CITO ili FTE CITO? FET ti je frozen embryo transfer - transfer smrznutog embrija
Više u nikakve iscjedke ne vjerujem.Vjerujem samo u ß.
nisam ni docekala betu , danas sam prokrvarila...
rekao mi je doktor da slijedecu IVF trebam cekati 3-4 mjeseca
jeli takvo praksa i u RH?
sto izmedu 2 umjetne? da li je nekome uspjelo prirodnim putem nakon umjetne?
Hvala![]()
Je,takva je praksa,pogotovo ako si privatno-onda bi te ugurali i za dva mjeseca da mogu.U državnim je gužvara pa se dugo čeka,a čuda su moguća i ako je ovo što vidim u tvom potpisu to,onda znači zašto ne bi mogla.Sretno!
Između dva stimulirana možeš raditi i prirodnjake, odnosno IVF bez stimulacije. Meni je dr rekao da se znaju dogoditi i prirodne trudnoće u ciklusu nakon neuspjelog stimuliranog postupka, pa pokušajte i s tim. Sretno!sto izmedu 2 umjetne? da li je nekome uspjelo prirodnim putem nakon umjetne?
drage cure! da li ima netko da mu je uspjela IVF bez stimulacije tj. na prirodne jajne stanice? hvala
Što se tiče najranijih simtoma, kakva je sluz nakon ovulacije u slučaju trudnoće???
Da li se nastavlja onako kao za vrijeme ovulacije? Rastezljiva i prozirna ili biva nekakvom drugačijom?
Neznam jesam li dobro pitala, ali još jednom, da li se može po sluzi zaključiti da si trudna?
Ima, pogledaj na odbrojavanju. Ali su rijeđe. Pokušaj je vrijedan truda. Ja sam bila na desetak prirodnih IVF, ali nažalost nisam te sreće.kika1208 prvotno napisa
Da malo pobrišemo prašinu s ove teme.
10 dpt sam vadila betu i bila je 84, danas mi je 12 dpt.
SIMPTOMI: ništa, ništa i ništa!
Poslije et cice su mi bile velike i bolne, nakon 3 dana se ispuhale. nije bilo implatacijske boli, bilo je samo menstrualna bol 10 dpt. I to jaka da sam u redu čekala i pitala se kaj tu uopće radim. Trajala je 10 - ak minuta. Poslije ništa. Od et do bete nisam ama baš ništa osjećala, isto kao i sva ostala čekanja bete!
I da, promatrala sam čak i jel mi je ljubičasto sedefasta, ali nisam znala kakva je bila prije (žalosno) pa nisam mogla niti po tome naslutiti.
Šta se može beta vadit 10 dana nakon ET???? Nije prerano-mislim zbog štoperice, kolko treba da se ona očisti iz organizma? Uffff meni je danas 8. dan od ET, simptomi nula bodova. POLUDIT ĆU!!!!
imam jedno dijete, ali u prvoj trudnoći nisam vodila računa o najranijim znakovima trudnoće.
sada sumnjam na trudnoću, a zanima me ovaj simptom: nadutost i osjećaj kao da ću procuriti sigurno svaki čas.nesanica iako sam velika spavalica
Nadutost je i meni bila,metalni okus u ustima(par dana prije nego sam trebala dobiti m) koji je nestao 3-4dana nakon što sam trebala dobiti M.Prsa su sva 3 puta otekla i boljela tek kad sam već znala da sam trudna.Od ostalih simptoma pospanost i osjećaj da ću svaki čas procuriti.
paid, meni je nesanica prilično siguran znak da ću dobiti mengu.
obavezno koji dan prije nego dobijem ne spavam, nekad i cijelu noć,
a inače sam isto veeeliki medo pospanko. s druge strane velika pospanost
mi je bio prvi simptom trudnoće, samo što je sada projeće pa neznaš jel to
proljetni umor...
nadutost sam imala ali je opet znam često imati i pred mengu
E da da onda napišem i ostale jako rane znakove osim
umora:
jako žuti iscjedak - specifičan i javio se samo kad sam bila trudna
negdje u danima blizu očekivane menge
i neznam da li spada ovdje ali tada sam imala jako kvalitetnu i obilnu
ovulatornu sluz koja je doslovce curila pa sam točno znala dan ovulacije
(neznam da li inače ovuliram svaki mjesec, nikad radila uzv po tom pitanju,ali
takvu sluz imam samo ponekad)
danas 4dpt mene bole. ma rasturaju grudi. to mi se ne sviđa....jer sam poslije svake inseminacije imala te simptome i beta bila 0 ....znaci bio samo pms......a za 8 dana bi po pravilu trebala biti menga....mada su mene pocele grudi boliti cim sam si pocela davati inekcije, od 1dc
ali sad me jace bole i bradavice jako osjetljive......
crvenkapice, bole od utrogestana u 99% slucajeva. to nema nikakve veze s uspjehom ili neuspjehom.
nastoj ne pratiti simptome (mada znam da je to ekvivalentno izjavi "nastoj ne disati").
Tražila sam u vezi one ljubičasto-sedefaste boje vaginalnih usana, piše da to može biti simptom trudnoće ali samo kod nekih trudnica. Evo:
Answer
The bluish-black to bluish-purple color can be a sign of pregnancy. It is called Chadwick's Sign. It is caused by increased blood flow to the cervix/uterus.
Answer
Inner vaginal lips can turn blue during pregnancy but this doesn't happen to every pregnant woman.
Read more: http://wiki.answers.com/Q/What_color...#ixzz16xZc3Nnd
Ajde hvala bogu, ja sa već pitala zašto toga kod mene nije bilo.
bole me jajnici, oba, maternica i prepone... da li se to nekome događalo... da li je rezultat bila T ili ...
jer ostalo ništa... sve osluškujem ali ništa...
Ja sam sva tri puta kad je bila biokemijska tamo negdje oko 10 dnt osjetila tu neku bol/nelagodu u preponama i žiganje u jajnicima. E sad, dal je to bio simptom ili ne - ne znam. Ali mogao bi biti...rekla mi je moja kuma da su nju u obje trudnoće bolile prepone.
Držim fige da je to TO" !!!
Kod mene mucnine vec 8 dana nakon zaceca. Prvo bi pocelo jakom vrtoglavicom od koje mi je bilo mucno. Zgaravica me muci vec tjedan dana, sad sam 7 tj. trudna. Spavala bi, da mogu, 24 sata dnevno, konstantno sam umorna. I gladna
Sise me bole brutalno jako, ponekad imam osjecaj da ce mi otpast koliku tezinu u njima osjecam.
Probadalo me u jajnicima i maternici kad sam bila u 3. tj. Osjecaj da cu dobit mengu jos uvijek povremeno imam.
Ovo mi je cetvrta trudnoca i sve ove simptome sam imala i u prve tri samo ne tako rano.
ja povraćam cijelu večer..kako vam se to čini za prve simptome?8dnt
užasno mi je...imam lavor u rukama i čekam..ja zaista rijetko povracam...ali ovo je nešto strašno..jedva sam ovo napisala..u pauzi za bljuvanje.bok cure idem na lavor
dobro jutar svima....bollje mi je ali mučninu konstantno osjećam...pomisao na hranu mi diže želudac...nije virozica jer vanka nisam izlazila, nemam visoku temp i nemam probavnih smetnji..dobro sam se izbljuvala i za sada je ok dok ne dođe večer jer mi je uvijek pred večer lošije i to od 5dnt...moram nešto pojest jer ću smršavit ko niko
ne želim se veseliti da je T jer su za sve možda krivi utrići...![]()
ja još nisam čula da netko od utrića povraća konstantno!? MOram priznati da sam čula za nuspojave ali ne i povraćanje, tko zna od čega je, može stvarno biti viroza može trudnoća, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i da u miru dočekaš svoju betu.
konstantno samo sinoć.tokom dana mi je bilo ok.ujutro se još osjećam relativno svježe ali kako dan uzmiće tako meni biva sve gore...ja se relativno dobro osjećam ali ne mogu više kuhati koliko mi se gadi hrana.a ja jako volim kuhati i volim papati.evo jedva sam pojela .ja jedem hranu a ona jede mene,kak se veli.jedem i slane krekere,samo da želudac nije prazan jer mi bude još gore.
hvala na lijepim željama i ja iskreno želim u miru dočekati betu.sva sreća da nije ujutro mučnina ako već mora biti,tako da mogu biti kolko tolko sposobna na poslu.inače sam od puno trudnica čula da te "jutarnje mučnine" i nisu baš često jutarnje,nego baš večernje.hehe
hm...to sam i ja pomislila ali fakat se ne bi čudila da dočekam betu=0![]()
meni je stimulacija isto izazivala gađenje ali ne na hranu već mi se gadila kava koju pijem isključivo ujutro. onda sam osjetila po prvi put mučninu navečer nevezano za hranu. od tad se pogoršavalo svakim danom i na hranu, najviše u večernjim satima. kasnije i po danu dok nisam ušla u drugi trimestar.
meni se te mučnine čine baš uranjeno pogotovo jer su mi vraćene 8st.ja sam 5dnt osjetila užasno grčenje koje je trajalo po noći i od tada samo mučnine i ništa drugo.menga mitreba biti u utorak(07.12.) i ako do tada ne bude ništa ja ću pričekati i do petka za betu jer me strah testa...prvi ivf me bio jako izbedirao kad je ispao negativan.
Posljednje uređivanje od mirna26 : 05.12.2010. at 16:01
do menge ili do bete ću sve pripisivati utrićima jer tako vjerojatno i jest.
ja sam popodne pomislila...to je sve od utrića..ali mi odgovorite realno..zar utrići mogu djelovati tako da kaj god stavite u usta želite najradije povraćati?što god stavim u usta doslovce moram stati jer me tjera na povraćanje??????da li je nekome utrić djelovao na takav način..please help
joj mišek kak se mučiš, nije dovoljno samo to isčekivanje sada još i te nonstop mučnine. I da najbolje je za sada vjerovati da su od utrića ili zakšnjela reakcija na neki hormon???
Da li uzimaš još koji lijek, možda ti , ako uzimaš, smeta npr aspirin ili dex ili kaj ja znam
mirna26, ja ne bih rekla da je od utrića, jer nisam primijetila da je ikome bilo mučno od njih. Utrići naprave vrtoglavicu, od njih ti se spava, ja budem i malo bolje volje, ali mučnine nikako. Nadam se da će ovo tvoje ostati na ovoj temi kao jedan od najranijih simptoma trudnoće![]()
a draga moja tikica......ako budem ponavljala ivfove nadalje...ja ću pošandrcat ali samo zato jer ću morat trpit ove mučnine ako i jesu od utrića
mrzim mučnine...
hvala tiki![]()
zaista se nadam da nisam u krivu jer ne bih htjela da ispadne da sam podgrijavala bezveze. kažem na temelju svog iskustva. i ja sam imala grčenje maternice, jake bolove i malo krvarenja točno dva dpt blastice što bi bilo jako blizu tvojih 5dpt 8staničnog. nadam se da je tad bila implantacija. ni ja nisam čula da utrogestani izazivaju mučninu. drži se!
čitala sam unazad ovu temu i par cura spominje da im je bilo muka od utrića, nekoj čak po cijeli dan.hm..niti jedna još nije imala jače mučnine,bar nije rekla.
ma kako bude, samo diskutiramo...nisam se ja toga uhvatila, kao što rekoh, sve ću to pripisati utrićima i lošoj probavi i izdržati.tnx
mirna26, ništa nam se ne javljaš? si radila test?
držim palčeve da si trudna![]()
nijepogledajte malo odbrojavanje i nakon transfera
Posljednje uređivanje od Pinky : 07.12.2010. at 22:09
radila radila...sve je objavljeno na temi "nakon transfera".beta je 0.živo sranje kako ta nula izgleda na papiru.onak očajno.samotnjački.osječala sam se ko jadničak,kao da me žena žali dok mi je nalaz davala.ma mislim se u sebi..ko šiša nulu,treba je ponosno uzet u ruke jer je to ipak moja nula,dolazi od mene.nek ide kvragu ali dolazi od mene.nemre sve biti pozitino non stop, pa ni beta.hehe.mogu vam reći da sam sve snažnija i snažnija i zaboli me koliko puta cu tu hebenu nulu ponoviti dok ne dođem do neke poštene brojke.ko i sve ostalo u životu.poslije kiše dolazi sunce i još je slađi dobitak kad se do njega dolazi mučenički.sad fakat zvučim kao mazohist.valjda se pretvaram u jednog.što ne znači da ne bih itekako voljela da mi je uspjelo iz prve.
Evo cure moje, sada i to znate,ja sam živi dokaz za to,da žene mogu intenzivnije reagirat na utrogestan :izrazite mučnine,povraćanje,metalni okus,odbojnost hrane,od jutra do mraka,ništa nisam mogla jesti,svaki zalogaj sam žvakala mučenički i pazila da mi se ne digne želudac,smrdila mi hrana na 20 metara,smrdili mi parfemi,sapuni,cigaretni dim,sve sve sve.temperatura mi se cijelo vrijeme kretala od nekih 36,5-36,7 a čim bi stavila utriće,skočila bi redovito nakon nekih pola ure na 37,0-37,2.
ne vjerujte u nikakve simptome.prošli ivf uopće nisam na ovaj ekstreman način reagirala.zašto?ko će ti ga znat.
možda one cure koje su ostale trudne i osjetile su mučninu,uopće nije od bete već od utrića.utrići su zloćesta stvorenja...morate biti jako sumljičave..hehe...eto malo mog iskustva za doprinos zajednice.pusica
ajde kad sam se već raspisala da napišem sve simptome utrogestana:
od 5dnt je krenulo većinom sve( tada sam osjetila izrazito rgčenje u maternici te sam zaključila da je to implantacija,tada su se počeli pojavljivati i svi simptomi)....sada to pripisujem tome da se koncentracija utrića dovoljno povećala u krvi da može izazvati sve ove simptome:
1.pišalo mi se non stop,žurila na wc a ono vrlo malo,ponekad i par kapi (vjerojatno se maternica povećala od utrića i olabavio se mišić na izlazu iz mjehura što me više tjeralo na mokrenje
2. mučnine sam već opiala,uz izraziti osjećaj metalnoga u ustima,bljutavoga.
3.vrtoglavice koje su mi i pojačale mučninu i zato mi vjerojatno olakšalo povraćanje
4.prištići su bili svuuuuuda
5.cike su mi bile ko Eifelov toranj velike, vruće, izražene žile-vene svuda oko cika,užasno osjetljive,mužu sam zabranila prilaz
6.ovog puta nisam bila gladna,dapače hrana mi se gadila,dok prvi ivf sam bila gladna non stop...hm
7.nije bilo ničeg plavog ni sedefastog
8.umor..pospanost....ali u isto vrijeme nisam mogla spavati,rano sam se budila...i zbog utrića i zbog stresa u isčekivanju
9.nervoza,plačljivost..razdražljivost
10.veeeeelika želja za keksom..prisilni orgazmi koje mi je vlastito tijelo priuštilo i to u snu,plus erotski snovi
11.temperatura povišena...gorila sam pola sata nakon stavljanja utrića
12puno sam pila pila i pila---žedna i žedna
13.nadutost,plinovi svuda u svakuda,podrigivanje i užasna žgaravica
14.povremeno pikanje i grčanje i štipanje u maternici nakon stavljanja utrića mi je bilo izraženo prošli ivf,ne ovaj sada
evo to je bilo uistinu tako.....ko bi reko da nisam trudna,ha?hehehe...pozdrav cure
Posljednje uređivanje od mirna26 : 07.12.2010. at 22:50
Mirna hvala na iscrpnom objašnjenu i stvarno me nasmijalo šta si napisala, a ja ću te malo nadopunit dok mi je još sve svježe i nadovezat se na ovo tvoje.
Dakle da počnem, grčenja u maternici i probadanje u jajnicima sam imala u svim stimulacijama nakon ET i svaki put je beta bila 0, u ovom zadnjem sa pozitivnom betom samo menstrualne bolove od 9. dnt i to vrlo jake i izražene.
1. učestalo mokrenje - svaki put i to definitivno prepisujem povećanju progesterona koji dobivamo sa utrogestanima
2. mučnine - nekad da, nekad ne, u ovom zadnjem NE
3. vrtoglavice - nikad
4. prištići uglavnom da, ovaj zadnji put ne, ali mi se ten pogoršavao kasnije nakon 2 tjedna šta sam saznala da sam trudna, pa onda opet bio super
5. grudi me nikad ne bole previše pa ni ovaj zadnji put, vene su uvijek izražene jer imam blijedu put, a bradavice su mi je jedino osjetljive za ovulaciju
6. za prethodne pokušaje ne mogu se sjetit ništa u vezi gladi, ali ovaj put nisam definitivno bila gladna
7. nije bilo ničeg plavog ni sedefastog, gledala sam do 10.tjedna i ama baš ništa
8. umorna sam bila tek nakon pozitivne bete, negdje oko 8,9 tjedna, ali sam se svako jutro jako rano budila i to je bilo totalno neuobičajeno za mene, ali i u prijašnjim postupcima sam osjećala umor, ali se nisam baš tako rano budila
6.