Pokazuje rezultate 1 do 50 od 722

Tema: Najraniji simptomi trudnoće (kada i koji)?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Marie81 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pozdrav svima,

Evo ukratko da se predstavim. Inače, pratim rodin forum već cca 2,5 godine, koliko smo ja i suprug u pokušajima potpomognute oplodnje.
    Međutim, tek sam se sinoć registrirala, a to sam sama sebi obečala da sam obvezna napraviti barem nakon pozitivne bete, dakle podjeliti iskustva s onima koji to trebaju jer je ovaj forum i meni bio izvor vrijednih informacija.
    Pa da ne duljim, želim Vam prenjeti svoje simptome koji se nadam da su objektivni, bar donekle:
    06.10. mi je bio 1dc, 14. dc (19.10.)je bila punkcija, a 21.10. su mi vraćena 3 dvodnevna embrija. 13. dnt u popodnevnim satima kućni test iz urina pokazao dvije crtice
    Beta 14.ti dnt dvodnevnih embrija iznosi 211,04, a 18.ti dnt 1238,79, sad sam u išćekivanju prvog uzv-a...
    Od transfera koji je bio 21.10. pa do 30.10. nisam osjetila apsolutno ništa, osim što sam se nakon druge inekcije bhcg-a (prema protokolu) tj od 4dnt počela napuhavati. Trbuh mi se znatno povečao od pupka na gore, te je bilo malo otežano disanje. Ali, nikakvih drugih znakova HS- a nisam imala, mokrila uredno. Pila sam puno tekućine i odmarala. Ali, za razliku od prijašnjeg neuspješnog postupka trbuh mi se nije smanjio. Doduše varira, ujutro bude manji, u večernjim satima se poveća.
    Za razliku od prijašnjih neuspješnih postupaka, temperatura mi cijelo vrijeme nije padala ispod 37,1. Najčešće je 37,2-37,3. Jednom, kad sam mjerila neposredno nakon tuširanja hladnijom vodom bila je 37. Međutim, mjerila sam je nakon 15-ak minuta pa je opet bila 37,1. Tako pretpostavljam da je "pala" od tuširanja.
    Znači osim napuhnutosti koja je krenila nakon inekcije bhcg-a (5dnt) i temperature ja do 9dnt dvodnevnih embrija nisam ništa drugo osjetila. Čak me ni jajnici nisu bolili, i inače nekako mislim da je bol u jajnicima više znak nekakve izmorenosti od punkcije? (pretpostavljam...)
    9 dnt me rezalo horizontalno nisko u području maternice (kojih 2 cm poviše pubične kosti) -prilično nelagodan osječaj. Sad nekako mislim da je to bila implantacija (moj subjektivni doživljaj)
    Implatancijsko krvarenje nisam imala.
    10 dnt sam se vratila na posao i trbuh je i dalje bio napuhnut i od tog dana pa sve do pozitivnog testa iz urina kojeg sam radila 13 dnt dvodnevnih embrija sam imala osječaj pritiska u maternici te bolova u križima. Osječaj pritiska u maternici i bol u leđima bi mi dolazio na mahove, npr. svakih pola sata, a inače pred menstruaciju to mi bude podmuklo i jednolično. Čak sam i 12 dnt bila živčena ko pas pojela teglu linolade (kako i obično činim u PMS-u) te mislila kako će mi doći stvari. Međutim, ono što mi je ukazivalo na različitost između PMS-a i eventualne trudnoće je bio taj pritisak dole koji je tad već trajao par dana ( a inače ja osječam pritisak prije nego što ću dobiti). Mislim da sam 12 dnt se digla mokriti pa mi se dosta zavrtilo u glavi na wc- u, imala sam osjećaj da bi mogla pasti u nesvjest. Dizala bi se mokriti po noći, ali tako uvjek nakon svakog ET-a.
    Do 13-og dnt su to bili jedini simptomi dakle, temperatura, povečan opseg trbuha (koji ne splašnjava), i nakon nekog vremena jedan dan rezanje u maternici i nakon toga pritisak/nelagoda, par puta lagana vrtoglavica.
    13. dnt u večernjim satima popiškila kućni test iz urina - dvije crtice!!
    14 ti dan nakon transfera vađenje prve beta koja iznosi 211,04. 18. dnt beta 1238,79.
    Od 15 dnt svrbe cicke, ali zbilja svrbe što nikad nisam prije osjetila dok sam znala umišljati simptome. Ali, vidite mene su tek počele svrbiti nakon bete, tako da možda nema smisla očekivati te simptome prije?
    Od 16 dnt razdražljivost, lagane mučnine najčešće ujutro, ali više kao nekakva bljutavoća u ustima, ne ide mi na povračanje. Kad stavim nešto u usta bude super. Sad sam 20. dnt i više nemam baš pritisak dole (već 3 dana) osim kad dugo stojim ili sjedim). Najčešće sam u horizontali i tad mi je najbolje. Najnoviji simptom je taj da se osječam tako nekako sleepy, a bome sam naspavana. Možda je to sto sam par dana već u karanteni i na strogom mirovanju, a možda je to ono što se zove drugo stanje!
    Već sam se raspisala i nebi želila udaljiti se od ove teme, ali želim vam dati nadu da ne posustajete jer na kraju cete vidjeti tu drugu crtu na testiću. I samoj mi je nevjerojatno jer je ovo naš 8. pokušaj.
    Koristim priliku da kažem da je našu najveću sreću ostvario dr. Lučinger i gđa biolog Lana! Da nam nije bilo njih sigurno Vam nebi još mogla pisati o simptomima... Šteta što za njih nismo znali prije, ali valjda za sve postoji neki razlog pa i za to koliko će nam biti trnovit put do zvijezda!
    Drage moje i dragi moji, čim prije vam želim da ostvarite najveću sreću! Ma kakvi god simptomi bili

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    7 ICSI-a (Poliklinika IVF, dr. Reš, Vinogradska)=0
    par promašenih prirodnjaka
    par puta odustali od stimualcije radi neadekvatnog odgovora jajnika
    8. ICSI - Bingo!!!
    dr. Lučinger - vraćene 3 mrve 2. dan
    14. dpt 211,04 - 18. dpt 1238,79

Marie81 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Zaboravih: do bete sam imala dva puta dosta jaku glavobolju, nakon bete imam svako jutro laganu glavobolju.
    ...i cike su nekako punije i ljepše, možda malo tamnije oko bradavica, ali ne znatno...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    7 ICSI-a (Poliklinika IVF, dr. Reš, Vinogradska)=0
    par promašenih prirodnjaka
    par puta odustali od stimualcije radi neadekvatnog odgovora jajnika
    8. ICSI - Bingo!!!
    dr. Lučinger - vraćene 3 mrve 2. dan
    14. dpt 211,04 - 18. dpt 1238,79

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •