Nova sam i unaprijed se ispričavam zbog sebičnosti u znaku upadanja iz vedra neba sa svojim problemom.
Imam 31 godinu i petogodišnju djevojčicu kojoj sam u potpunosti fizički i emotivno posvetila svoju malenkost. No, već gotovo godinu na dnevni red u našoj obitelji dolazi drugo dijete, priznajem, više od strane drugih nego mene. Meni je, naime, ta pomisao ponekad odbojna, jer strahujem da bi s drugim djetetom moja kći izgubila to posebno mjesto u mom srcu i dnevnom rasporedu. ne želim ispasti nastrana, ali daleka su mi romantična razmišljanja u stilu tek smo s dvoje potpuna obitelj, bit će ti dijete frik zato što je jedinac, mislit će samo na sebe, ovako uči dijeliti itd. Vjerujem da odgoj ne ovisi o brojnosti obitelji. Dakle, molim vas, da mi pojasnite, podijelite sa mnom, zašto je tako lijepo i važno da dijete ima sestru/brata, hoće li ona zaista izgubiti dio mene, je li to pogubnije za njezin razvoj od toga da ima nekog tko će pak biti 6 god.mlađi pa možda postanu 2 različita svijeta...Napominjem da ja imam sestru i u odličnim smo odnosima, a za svoje se dijete ipak bojim da će više izgubiti nego dobiti, ili...? Molim vas, nemojte me ignorirati!