cure, jel ovo moguće?
ne znam da li je veliki postotak djece koja jedva čekaju odlazak u vrtić, ali moja Nika je jedno od njih.![]()
čim je čula još u petom mjesecu da ide u vrtić nije mogla dočekati, pričala je cijelo ljeto kako ona na jesen kreće u vrtić.
da ne duljim,
ja je dovodim već nekih par dana na adaptaciju, tj. privikavanje. i ostave me prvi dan samo pola sata u vrtiću i to ja skupa sa njom. ja sam odmah tetama rekla da je ona super i da slobodno može ostati duže, pa čak i sama. Nika je od nekih 2 godine sama po igraonicama, bez mene, sa djecom je super, sa tetama isto i nikada do sada nije bilo nikakvih problema. znala sam da ju mogu ostaviti, ali tete nisu reagirale.
drugi dan sam bila sa njom sat vremena. treći dan je teta rekla da odem na pola sata. ja sam otišla sa prijateljicom na kavu i stvarno zabrijala i ostala je duže, nekih sat i petnaest. sve je bilo super i u redu!
jučer je ostala preko dva sata sama i teta je predložila da danas ostane i na ručku i da dođem oko 12,15 po nju.
ja sam bila u blizini, ali vodila sam sa sobom ines pa sam kasnila kojih pola sata (ne namjerno- gužva u prometu) pikulica mi je svjedok![]()
![]()
kad sam došla tamo, teta je bila na hodniku i zvala me na mobitel ali imala je krivi broj pa me nije dobila.
kad sam ju pitala jel bilo problema rekla je da nika mora doma, jer da sam trebala biti u 12.10 po nju. rekla sam gdje sam i kako zapela, da je mala samnom i da sam žurila, ali nisam imala pojma da sam toliko kasnila.
Nika kad me vidila bila je tužna jer mora ići, sva djeca su bila već u svojim krevetićima, jedino je ona bila na strunjači sjedala. I prvo što mi je rekla onako pognuta da nema mjesta za nju!!! :shock: :shock:
Ja stvarno ne mogu vjerovat da joj tete nisu u tom slučaju ponudile da zaspe sa svom djecom, nego su joj rekle da nema mjesta za nju. Što bi bilo da ja nisam mogla doći... One bi dijete držale na strunjači i dijete bi čamilo čekajući pospano.
Mene je šokiralo to što je ona htjela ostati tamo, ali one su ju storpedirale samnom, umjesto da su bile oduševljene što dijete želi ostati! Pa one su tamo da ju čuvaju, a ne da ju tjeraju!
ONE SAMO RADE KONTRA EFEKT!!
Ja vam drage moje ne mogu opisati koliko sam ljuta na današnju situaciju.
Ne znam dal da se sutra što raspravljam sa njima, dal da idem pitati ravnateljicu dokle adaptacija kada dijete želi ostati, čemu onda laganje da nema mjesta.
Ja sam mislila, ma možda me teta išla nazvati da ne dolazim, a ona mene još zove da dođem po nju jer svi spavaju, a ona sjedi i mene čeka. Ali, ne bi ona mene čekala da su joj one ponudile drugu opciju!
Ne mogu se cijeli dan ohladiti, već sam i svojoj mami i prijateljici vrištala na telefon i žalila se, a čak sam se potužila i novoj pedijatrici i ona se šokirala.