Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Ožiljak od carskog

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Ožiljak od carskog

Koliko nakon poroda vam je pobijelio? Što raditi s keloidnim ožiljkom nakon 9 mjeseci, jel to kasno za ikakav tretman, koliko treba biti uporan? Kod mene je nekih 5 cm sredinom reza baš gadno i zadebljalo, tamnocrveno, i nekako mi se čini da je već dosta vremena prošlo da bi to bilo ok. Doduše problem je ipak prvenstveno estetski, ali...
    Za Contractubex su mi rekli da nema smisla sad koristiti, a neki "bolji", tj. skuplji, za starije ožiljke, npr. Dermatix da bolje ne dok se doji. Čime ste vi riješile svoje ožiljke, tko je već imao problema s tim? Ima li tko iskustvo s Dermatixom?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

1,5g i daleko je od bijelog.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

godinu i pol nakon carskog i još uvijek je tamne boje

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

2g i 7 mj i jos uvijek je crvenkasti.

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mažete li to s ičim ili kako bude bude?

Lady of the Lake

Početno

1.5 god. Dio pobijelio, dio je blijedo roz (onaj gdje je bilo jače zategnuto- 1.ili zadnji šav je bio na toj strani, ne znam više koji je ono jače zategnut)
    Mazala u početku Bepanthenom, poslije i zaboravljala, sad ne mažem osim kremom protiv celulita Svaki mjesec je izgledalo sve bolje i bolje, Oleandrina izdrži još, koži treba dugo da se oporavi. Ako je koža takva da je sklona ožiljcima, nikakve skupe kreme neće pomoći. Ti ipak maži s bilo kojom kremom koju smiješ dok se doji, nije viška . Nek je krema na bazi B vitamina i špahtlaj se dok imaš volje

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

13,5 mjeseci nakon poroda i isto je dio bijel, a dio skroz blijedo roza.
    Izgleda mi skroz o.k.
    Mazala sam prva dva mjeseca sa contratubexom, poslije samo normalnim mlijekom za tijelo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, vi koje ima već dosta da ste rodile, a kad vam je splasnuo trbuh i ona kobasa iznad reza?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

otprilike 2 godine nakon poroda je prvi puta da mi se koza nije najezila kada sam presla preko reza.
    Od tada je rez poceo blijediti, krajevi se prakticki ni ne vide - izgledaju ko strije, jos je neko tamnije zadebljanje u sredini, al zanemarivo (bar meni)

Lady of the Lake

Početno

ana.m, moja se kobasa još ne da trbuh mi nije splašnjavao prva 2 mjeseca,to se sjećam; poslije sam izgubila zanimanje za njega, tak da ne znam točno kad je.Kad sam prije 2 mjeseca skinula 6 kg, počela sam odjednom ulazit u staru odjeću i tek tad sam primjetila da je ipak otišlo trbuha,sve se počelo pomicati i raspoređivati. Još se nisam vratila na staru kilažu a neke stare hlače mi plešu oko struka. Sad ti budi pametan. Ali kobasu ne dam

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Cure, vi koje ima već dosta da ste rodile, a kad vam je splasnuo trbuh i ona kobasa iznad reza?
    Trbuh - splasnuo mi je brzo, takve sam konstrukcije. Nekih mjesec, dva dana nakon poroda mogla sam nositi majice do pupka (da sam htjela, ali nisam)

Kobasa - splasnula je nakon nekih 3,4 mj.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa

Onak kak bih ja htjela i kak je bilo prije - jos nije ( a nije da se nicim nisam bavila - sportom mislim) :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, baš mi i nije neka utjeha..
    Meni je evo skoro mjesec dana nakon poroda ostalo još 8 kg od 25. :/ .
    A trbuh...UŽAS! Bar prema onome kaj sam ja navikla vidjeti na sebi jer ako mi je na meni nekaj bilo ok, bio je to trbuh

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kobasa je još uvijek tu (onako mršava kobasičica )
    Ožiljak je na krajevima malo poblijedo, po sredini je i dalje zadebljan i crven. Boja mi ne smeta jer je zarasao duboko u šumi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kod mene nije stvar u kilama, vec sam 3 mjeseca iza poroda bila na 4 kile manje od prije trudnoce, nego taj neki cudan oblik trbuha :?

A kako suma kod mene ne dolazi u obzir, isto mi je dosta trebalo, cak dvije i pol godine, da ziletom prodjem u smjeru obrnutom od smjera dlaka - uhhh... kad se sjetim kad sam prvi puta to probala, a koza jos nije bila spremna - brrr.....

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam izgleda imala sreću. Moj je poblijedio vrlo brzo ( možda koji mjesec ). Danas se jedva vidi tanka, tanka bijela crta od kojih 10 cm.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam ga dugo promatrala, ali 4.5 god. nakon carskog uopće ga ne osjetim, niti se išta vidi.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene je moj doc super sašio. Rez se jedva vidi, oko 1mm širine je i slične boje kao koža, samo malo svjetlije.
    Nedavno sam bila na laparoskopiji, pa me sestra u šoku pitala, tko mi je to tako dobar šav napravio. Naravno da sam bila ponosna na svog doca i nahvalila ga

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj rez nažalost izgleda kao da se netko vježbao na meni, nije čak ni ravan. I baš sam ljuta. Al nema pomoći, osim plastične operacije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Trbuh - splasnuo mi je brzo, takve sam konstrukcije. Nekih mjesec, dva dana nakon poroda mogla sam nositi majice do pupka (da sam htjela, ali nisam)

Kobasa - splasnula je nakon nekih 3,4 mj.
    meni je trbuh vrlo brzo bio skoro pa ravan (cimerice u rodilistu su primjecivale da je moj trbuh "ravan", a njihov izgleda kao da su jos trdune). kobasicica je bila mala i nakon 3 mj je vise nije bilo.
    u trudnoci sam dobila 19kg, a za mj dana na +3. nakon 3 mj i to se istopilo!

rez je tanak, ali jako roza boje! imam tkivo sklono zarastanju uz divlje meso. nadam se da mi se nece naknadno na oziljak nesto nakalemiti! :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nakon 2 i pol godine moj izgleda ovako :/

pass je car

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Nakon 2 i pol godine moj izgleda ovako :/

pass je car
    Odmah sam pojurila da pogledam

Kad usporedim, moj je skoro pa duplo manji, odnosno krajevi su nestali i vidljiv je samo u sredini. Svjetlije je rozi, i na mjestu gdje mi je bio puknuo, malo je deblji.

Kakve si savove imala - ja sam imala neke unutarnje, nije ih trebalo vaditi, nisam imala dren.

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Paulita, i ja pogledala. Meni tako izgleda središnjih 5-6 cm, a krajevi su bjelkasti, no zato je tamo koža udubljena i sve skupa izgleda nekako čudno. Cijeli ožiljak dug je oko 12cm. A tvoj? Jesi to ičim probala tretirati?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moji šavovi su bili oni "starinski". Mogla bih izbrojati koliko punata, ali sad ne mogu. Javit ću kasnije. Izmjerit ću i duljinu. Nisam ga ničime tretirala, možda sam i trebala. Dr je rekao da ga sunčam, ali kupaći mi je preko njega i kada ga i spustim, nakon nekog vremena se digne. A meni se ne da bacilat oko toga :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dugačak je 16 cm. I sada kada sam pogledala sliku, stvarno očajno izgleda. Ali s obzirom na to kakva je hitnoća bila, neću se bunit.

Sa čime da ga mažem?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

contratubex gel ili tako nešto

moj je utonuo u hrpi sala

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su rekli da Contractubex ne pomaže za stare ožiljke (to je već nakon 3-4 mjeseca mislim), a oni za stare ožiljke (npr. Dermatix) nisu ispitani na dojiljama pa bolje ne ako dojiš, uz to su i jako skupi. A za sunčanje - mislila sam da ožiljak postane još gori pod djelovanjem sunca (barem po iskustvu s običnim ožiljcima). Meni su stavljali one slavne kopče od kojih rez izgleda "super", a jedino dobro što mi se čini od njih je da se ne vide ti šavovi nego samo rez. Da ne spominjem da mi koža inače nije sklona ožiljcima. Doduše ja se nisam baš štedila nakon poroda, a čitala sam da i to može pogoršati ožiljak. Moj se pogoršao nakon mjesec, dva i od onda nema promjene. Doktoričin komentar je bio odmahivanje rukom, kao, ionako to nitko ne vidi. Isto bi ga ja rado maknula.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

btw paulita moj ožiljak ide u krivo, kao da me je netko rezao onim nožem za kolače

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

moj se sad 3 i pol godine nakon jedva vidi, i ja sam imala neke konce koji se nisu trebali vaditi. ničim nisam mazala. i onak...skroz je nisko, niže nego na paulitinoj slici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaa, sad kad sam vidjela paulitinu sliku, jasno mi je zasto me svaki novi ginekolog pita tko mi je radio carski. jer je fakat majstorski napravljen. drugi put. nakon prvog su me pitali isto. ali s drugim tonom. auuu, tko vam je to radio :shock:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    aaa, sad kad sam vidjela paulitinu sliku, jasno mi je zasto me svaki novi ginekolog pita tko mi je radio carski. jer je fakat majstorski napravljen. drugi put. nakon prvog su me pitali isto. ali s drugim tonom. auuu, tko vam je to radio :shock:
    A kako to rade 2 carska, ja mislila da rezu po istom savu? Znaci imas 2 reza?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ne, rezu po istom. nakon prvog je bio koma rez, nakon drugog je sve sredjeno super. i uopce se ne vidi, samo tanka crtica, nevjerojatno.

ali zato iznutra ima svega, jel vi to isto imate, te neke kvrzice, priraslice, sto li?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čitav zoološki vrt

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vidim da zbilja ima svakakvih rezova. Moj je skriven duboko u šumi - ne zato što nikad nisam čula za depilaciju (nisam baš dlakava do struka :shock: ) ali moj ožiljak je zbilja jaaako nisko - tako da baš skoro uopće nema veze kakav je jer se slabo vidi. Vidi se jer nije poblijedio i dosta je debeo (bila je hitnoća pa se valjda nije pazilo na estetiku)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hitnoca nema veze, izgled oziljka je u vezi sa sivanjem. moj je drugi malac vec otisao na intezivnu kad se dr trudio oko reza. a kod prvog je nakon bebaca otisao i doktor, pa zavrsio mladi kolega....jos je dobro i izgledalo

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ivana7997 kako znaš za priraslice unutra, jesi imala nekih tegoba pa otišla na nekakav pregled ili? Koliko nakon poroda ti se to javilo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tek u drugoj trudnoci.

a nakon drugog poroda, cim me prestalo boljeti onako jako. cim sam mogla opipati iznad reza.

nisam isla na pregled jer se grozim pregleda koji mi nece pomoci. znam da nema neke mogunosti poboljsanja pa nikamo ne idem :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zbog tih priraslica vise nemrem nositi traperice sa niskim strukom bez da me nakon nekog vremena ne pocne boliti.

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Znači kod priraslica - javlja se neka neodređena bol oko reza, nakon što sve zaraste?
    ivana7997, nastalo ti je tokom trudnoće ili nakon poroda jer su oni unutra nešto zbrčkali pri operaciji?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hm, pa i mene ponekad zaboli kada me npr Leda ritne s nogom po ožiljku, ili kada nosim niske hlače :/ ma neću sad i o tom razmišljati.

Dojim, pa se zato ničim ne mažem i nisam se mazala ni kad sam rodila iz istog razloga. Kada malo razmislim, radi dojenja se cijelo vrijeme ne mažem

Zaključak: moj je ožiljak jedan od gorih

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja sam dvostruka carica, oba puta po istom savu, drugi put 2 god nakon prvog. sav je negdje 6-7cm dugacak, ravan, vec dobre dvije godine se gotovo i ne vidi (osim sa svake strane po ca. 1 cm, tu je bijele boje). kad sam vidjela paulitinu sliku, malo su me prosli trnci moram priznat...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Hm, pa i mene ponekad zaboli kada me npr Leda ritne s nogom po ožiljku, ili kada nosim niske hlače :/ ma neću sad i o tom razmišljati.

Dojim, pa se zato ničim ne mažem i nisam se mazala ni kad sam rodila iz istog razloga. Kada malo razmislim, radi dojenja se cijelo vrijeme ne mažem

Zaključak: moj je ožiljak jedan od gorih
    Draga Paulita, ako te tješi, moj je još gori. Nemam sliku da pokažem, al je preprestrašan :sad: Još plus, ja sam zaradila jako široke strija. Mnogo njih Ožiljak ide preko njih... ne želiš ni zamisliti kako to izgleda...
    Tvoj mi se na slikama zbog toga čini "lijep ko upisan" (nije zezanje)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

2g. još nije bijel a nisam ni znala da će pobijeliti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da i dosta toga ovisi o genetici.
    Kao i strije, mo'š se trackati s kremicama pa se opet pojave onom koji je njima sklon.
    Tako je i sa rezom, ali mislim da tu i šivanje igra ulogu!
    Moj nakon drugog carskog je već gotovo izbljeđen, samo tanka crta, a nisam ga mazuckala
    Al' me zato strije nisu zaobišle unatoć mustelinoj kremi

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bome ni mene nisu strije zaobišle, a isto koristila mustelinu kremu. za ožiljak od carskog sam kupila contratubex, pa bumo vidli. inače, trbuh sam mazala (kršitelj koda)ovim bademovim uljem (16 kn DM) i nije ispucao, osim par strija na dnu trbuha koje sam dobila u zadnja dva dana kad se trbuh jako naglo spustio

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam imala 2 carska, drugi po istom šavu ali drugi put mi je doktor previše zategnuo kožu tako da mi je sad rez udubljen ali ništa ne smeta. Nakon prvog me dugo hvatala jeza kad bih ga dodirnula a sada ništa. I da imam jednu "čajnu" kobasicu ali to ide samo vježbanjem pa se ponekad navečer prisilim sa Z. odraditi par trbušnjaka ali nekako sam lijena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •