lijepo. u svakom slučaju, znači- tu smo, jos sasvim malo... :D :D :D
hvala TinnaZ![]()
![]()
što si tu i sto me bodriš
![]()
lijepo. u svakom slučaju, znači- tu smo, jos sasvim malo... :D :D :D
hvala TinnaZ![]()
![]()
što si tu i sto me bodriš
![]()
probaj se odmoriti, laganini porodi znaju biti iscrpljujući
ni meni nije bilo cepa na prvom porodu. opusti se, prati razmak, nemoj zuriti u bolnicu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Kod mene se isto nikakav sluzni čep nije "pojavio", samo lagani rozo smeđi iscjedak, u bolnicu sam došla 5 prsta otvorena nakon cjelonoćnih trudova koje sam praktički prespavala. :D
Ja sam stalno mislila da su lažni trudovi jer me uopće nije jako boljelo, čekala sam da počne boljeti, a nakon što su več sat vremena bili na 3 minute ipak sam za svaki slučaj otišla u bolnicu i naravno rodila. Što se može, luda prvorotka.![]()
čuj, nisam sigurna da bi ti tako lagano bilo da si bila u bolnici.
Prvo, stres čini svoje, a možda bi ti pokušavali i ubrzati porod dobro nam poznatim sredstvima i metodama u stilu "da se prije riješite".
Nekada žena najbolje osjeća kako se treba ponašati, i kada treba a kada ne treba ići. Nije pametno sve što izgleda pametno.
Cure čestitam!!! :D![]()
Ajme, tako se nadam da ću u drugom porodu dobiti trudove prirodnim putem i odraditi ih kod kuće. Bila sam na induciranom porodu i ležala satima na lijevom boku... Kad ovo čitam, poželim ponovno roditi.![]()
Po pitanju čepa - meni je ispao, ali trudova nije bilo niti je puknuo vodenjak. Inače, kad ispadne čep, ne može biti zabune - veliki sluzavi i sukrvavi grumen. Fuj, sva sam se naježila kad sam ga vidjela.A s obzirom da je plodna voda bila lagano zamućena odlučili smo se u dogovoru s liječnikom na inducirani porod. I definitivno nije lakše odraditi porod u bolnici (barem ne kod nas). Stres, strah, priključena si na CTG, ležiš na lijevom boku (ili desnom), oko tebe se mota osoblje... Ne znam, sve bih dala da sljedeći porod počne prirodno i da budem kod kuće do posljednjih sati.
hej drage moje,
nišššššššš.... malo smo se istrzali nekji dan, ali na kraju se smirilo. i- evo meeeee.
jučer sam bila na pregledu- monty piton je mala beba za ono sto sam dozivjela... pa stvarno ne mogu da vjerujem. uglavnom, nisam otvorena ni milimetar, tako je doktor rekao. imam bijelo pranje, ali ništa strašno.
i eto... još uvijek čekam...![]()
ajde barem ćeš biti opuštenija kad te drugi puta primi, jer ćeš misliti nije to opet ništa![]()
TinnaZ prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
inače, ne spavam već drugu noć... tek ujutro uspijem zaspati koji sat. osjećam se grozno!
![]()
ma uživaj još malo, bez brige neće dijete pobjeći van da ne znaš![]()
Cure možete malo bolje opisati kontrakcije? Ja sam sad u 36. tjednu i ujutro sam imala osjećaj kao da bu beba ispala van, takav pritisak mi se pojavio. Ne znam kak da to drugačije opišem. Odležala sam par sati i sad je sve ok. Da li su to kontrakcije? Makar, to mi je više bio kao neki pritisak prema dolje.
A se osjeti kad se beba počne spuštati?
uh...meni se čini da bih ja mogla skoro...već par noći me drže menstrualni bolovi i bol u leđima, jučer je bilo puno jače, eto i sad me preko dana boli..vidjet ćemo jel bude kaj od tog ili ne :/
ja već dugo imam kontrakcije, to su kao neka stezanja, presijecanja..i onda kako se bliži vrijeme porodu one postaju sve bolnije- evo kao što su sad meni..
jel baš moram mjeriti trudove ili da odem kad postanu jakooo bolni i česti..imam trudove, češći su ali nisu toliko bolni i još bih ostala doma, zapravo što dulje. :/
ostani doma sto dulje, ili, ako te frka, odi do bolnice pa tamo seci okolo. kad ti dode da onog tko te nesto pita katapultiras na mjesec, i kad se pocnes pitati sta je meni ovo trebalo, e onda odi unutra
sretno![]()
aha, a sat pospremi u ladicu. nece ti nista previse pomoci, mozda samo odmoci![]()
ma baš mi je to sve glupo, nisam prvorotka a i dalje nisam sigurna, danima osjećam kako će uskoro jer me prate bolovi (i na zadnjem pregledu ctg očitao trudove) i sad me baš uhvatili češći, recimo u 5 min na svakih nekoliko sekundi, pa se sad malo smirilo.taman budem uvjerena kako je to to, i onda zatišje....u svakom slučaju ostajem doma što dulje dokle god bude izdrživo..hvala![]()
meni su cure (kad sam bila u otprilike istom stanju kao i ti, samo odlucna da ostajem doma) rekle da odem u kadu. ako se pojaca--to je to, a ako stane--onda je to samo zagrijavanje. dakle--pravac kada![]()
e to me najviše interesira..jer mi se zaista ne opterećuje satom..mikka prvotno napisa
može i tuš?mikka prvotno napisa
kad se svi pospreme na spavanac pa da imam mir i tišinu
jes. sasvim sigurno ces znati kad je porod blizu svom zavrsetku![]()
znači, topla voda bi ih trebala pojačati..ajde vidjet ćemo :D
aha, ono je bio odgovor na post sa satom
tus? valjda moze, ja sam si napravila kupku i jos se polijevala tusem. valjda i tusiranje ima istu svrhu--opustanje. bring it on.
Ja sam isto malo zbunjena.Od jutra me počelo šerafiti u donjim leđima pa prema gore do sredine i ko da me želudac boli,stvarno ne znam kako bi opisala.Jer možda i meni počelo?Zbunjena sam jer mene ne boli trbuh nisko nego gore,čini mi se unutra između maternice i kičme pa zato sumnjam na želudac.
Pričekaj dovoljno dugo da se uvjeriš, ako postane bolnije to je to, meni još to nije to, a vidiš otkad me zezaDanas sam bila na pregledu i otvorena sam dobra 2 prsta, trudova nisam imala ali doktor veli da bi to moglo jako brzo..vidjet ćemo
Bitno da smo se oboje složili sa stavom - samo neka krene prirodno :D
joj, kristina, sad malo citam postove, pa ti od pocetka 5mj imas trudove :shock: znam, ne one prave, al ipak... ma, nadam se da ce zbilja skoro. sretno!
Ne znam ni sama kaj je ono bilo, ali da je boljelo- boljelo je![]()
Sad znam da bude skoro, kaj je previše previše je![]()
Joj cure meni se smirilo.Imala sam 2 puta proljev i time sam riješila bol u želucu.Doslovno sam piškila kroz guzuA bolovi u leđima su još neko vrijeme trajali i sad se sve smirilo.Sad sam malo razočarana jer sam mislila da je krenulo pošto sam ujutro molila svog dečeca da mama više ne može, pogotovo u ovim vrućinama i nek izađe sad van,da je dosta bilo.A on ko pravo muško, samo linijom lakšeg otpora
![]()
ali ovo sa proljevom zaista zvuči kao čišćenje pred porod :/ Držim fige da to ipak bude skoro![]()
cure, nasi bebaci su zapravo jako uvidjavnipa tko bi sad jos po ovim vrucinama radjao, oni lijepo cekaju da malo zahladi pa ce onda na svjetlost dana
![]()
Hvala. A vidim da je tvoj bebač tvrdoglav ko i moj pošto ti prošao termin pa ja tebi želim još danas![]()
definitivno nosimo male zafrkante/zafrkantice![]()
A imam još jedno pitanje; ako imaš trud u donjem dijelu trbuha, onakav kakav opisujete kao menstrualna bol,jel obavezno trbuh tvrd ili ne mora biti? :? Naime ja osjećam tupu bol u donjim leđima i neku blagu kao menst.u donjem dijelu trbuha,ali mi nije tvrd.Totalno sam zbunjena :? :? :?
ne mora biti tvrd. ja sam imala te kao menstrualne grceve u naletima, kod mene je to bilo otvaranje. i onda je nakon par sati iz tih grceva krenuo nagon za tiskanje. ono sto se cesto opisuje kao trudovi, nesto iz ledja prema nekud, to nisam ni imala.
ne boj se, skuzit ces trudove. samo se fino opusti i uzivaj, uskoro ces vidjeti svoju bebu
![]()
ja to isto nisam imala, ni u jednom ni u drugom porodu.ono sto se cesto opisuje kao trudovi, nesto iz ledja prema nekud, to nisam ni imala.
također, nisam imala niti ravnomjerno raspoređene, pravilne trudove, uopće.
tvrdoće/mekoće se ne sjećam, nisam to pratila
ja nisam imala bolove u leđima, niti mi se trbuh nešto stvrdnjavao. Mene je više boljelo prema naprijed. Ak se dobro sjećam :/
Ja nisam imala bolove u kičmi, niti menstrualne bolove, već odmah kao da me tjera na WC, ali ništa nejde van, dakle nagon za tiskanjem i to odmah na dvije minute do 30 sek., dosta nepravilno.
cure, pomoc, ako ima netko na forumu - u 5 mi je puknuo vodenjak, od trudova jos nista, ne znam koliko da cekam da odem u bolnicu. plodna voda je ok, prozirna, trbuh mi se smanjio tak da su svi bolovi nestali, i sad bi mogla biti trudna jos 6mj![]()
mislila sam pricekati svoje trudove, a ak ne dodju do 8,9 ujutro (kad mi se mali probudi), da odemo u bolnicu - imam 15min do bolnice, al bi htjela izbjeci drip...
evo, u plan poroda sam napisala da ne zelim da mi buse vodenjak - to cu i dobiti :D jos kad bi dobila i sve ostalo (ne drip, ne epi).
dakle, kad da odem u bolnicu?????
Kao prvo sretno, nadam se da si do sada već dobila trudove. Mislim da sam negdje na forumu pročitala koliko od puknuća vodenjaka, tj istjecanja plodne vode pa do poroda smije ? proći. Mislim da je bio neki podatak od 14-15 sati,zbog opasnosti od infekcije, ali nemoj me držati za riječ, evo progoglam pa ti javim, možda sam ti sada rekla glupost, nadam se da ima netko sa sličnim iskustvom pa da ti javi TOČNO.
Evo našla sam nešto možda pomogne.
Pucanje membrana može rezultirati iznenadnim naletom tekućine ili polaganim, ravnomjernim kapanjem, ponekad toliko neprimjetnim da ga je teško razlikovati od urinarne inkontinencije.
U većini slučajeva vodenjak će puknuti nakon početka trudova, no u nekim slučajevima, on može puknuti prije nego što žena osjeti trudove. Općenito, preporučuje se da se porod obavi u roku od 24 sata nakon puknuća vodenjaka kako bi se izbjegla opasnost od infekcije iako mnogi liječnici danas sumnjaju u utemeljenost vremenskog ograničenja.
Ali imam neki filing da si ti već u rodilištu, a možda je već i gotovo?
je, L&L je rodila, malo prije tvoje prve poruke :D
Znala sam, imala sam neki dobar filing, sve najbolje od srca![]()
Cure ja sam prošle nedjelje rodila zdravog dečka Maru :D :D :D
Nije pravo mjesto, ali čestitaaaam!!!!Tami25 prvotno napisa
ooo, i tebi isto čestitam!!!! :Dvindira prvotno napisa
Čestitam :D :D :Dvindira prvotno napisa
Bravo. Puno sreće.