Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Hvatanje zadnjeg vlaka za pocetak dohrane...

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Hvatanje zadnjeg vlaka za pocetak dohrane...

Drage moje...

Kojigod topic otvorim, najcesce se raspravlja je li prerano za pocetak dohranjivanja. Mene zanima jedna druga stvar- kada je krajnje vrijeme da pocnem djetetu davati nesto drugo a sto nije moje mlijeko?

Na svu srecu nama od prvog dana dojenje ide savrseno (praznovjerno kucam triput kuc-kuc-kuc ) i u tome uzivamo i moja bebica i ja, iako se cesto dojimo. Sada ima cetiri puna mjeseca i cesto dobivamo savjete kako bi trebali poceti sa vocnim sokicima, pogotovo sada kada ima svjezeg i raznovrsnog voca. Meni se to nikako neda i sigurna sam da joj do punih 6 mj necu davati nista od dohrane, ali ja bih iskljucivo dojenje produzila i nakon toga ako je to zdravstveno prihvatljivo za bebu.

Kako se o dojenju najvise volim posavjetovati sa 'kompetentnim Rodama', lijepo vas molim za pomoc. Kazem, beba sada ima tocno puna 4 mj. Rodena je sa 3 kg, a sada ima 6,7 kg.

Jos me muci nesto oko odabira voca, ali za to otvaram jos jedan topic da ne mijesam kruske i jabuke

Moram priznati da su mi u samom dojenju Rodice jaaako puno pomogle svojim odlicnim tekstovima na portalu i na tome im puuuno hvala!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne žuri, nema svrhe trpati u bebu nešto što će kroz nju samo proći a da se ne razgradi (in-out) jer joj želudac još nije sposoban za takav posao,

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma ne zurim ja nigdje, ali me zanima kada moram da ne bude kasno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sa 6mj je bebin želudac spreman i dovoljno razvijen da pošteno probavlja drugu hranu,mi smo krenuli koji dan prije punih 6mj, na jednom obroku smo bili do skoro 9mj , onda dva ... do godine dana mlijeko je glavna hrana (cca 75%) jer iz njega beba izvuče najviše, npr. moja mala (18mj) još ne može probaviti grašak niti kukuruz pošteno (pokaka veći dio u prepoznatljivom obliku)

mi smo počeli koji dan prije 6mj
    C vitamina ima dovoljno u tvom mlijeku, i ostalih min i vitamina, kad budeš kretala s dohranom uvodi kašice i vodu, nemoj bebu privikavati na sokiče ili čajiće da ne bi kasnije odbijala vodu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pahuljica prvotno napisa
    6mj,3 dana i 1 sat
    šalim se, vajla do 1. rođendana

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Pahuljica prvotno napisa
    kasno za što?
    ja nekako mislim da će tvoja beba sama odlučiti da je vrijeme da nešto prigrize, i da će to biti pravo vrijeme za početak dohrane.
    (naravno, još barem 2 mj. ništa od dohrane)

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dobro pitanje!

Ja mislim da nakon 6. mjeseca možeš početi, ali opušteno s dohranom- ja bih voljela da se nisam uzrujavala jer moja cura ništa nije htjela jesti do oko 9. mjeseca, ništa osim glatko miksane kašice. Sad kad gledam unatrag, vidim da nije bila spremna za dohranu. Ti ponudi, pa vidi kako će prihvatiti. Ako hoće-super, ako neće, bude poslije

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja negdje čitala da liječnici preporučuju kod djece koja doje odgoriti dohranu do prve godine (mislim u Njemačkoj, al nemojte me držati za riječ)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rio nije pojeo ništa od dohrene do cca 7,5 mjeseci. Jednostavno nije htio, ni u kojem obliku ili stanju. Za sve ima vremena.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vec me hvata fobija od tog 6.mj. i bas mi je drago da ipak mogu bez neke prese pomalo zapocinjati s dohranom. Mislim da ce to meni teze pasti nego njoj. :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada moras? onda kada tvoja beba odluci da je spremna.
    bilo to s 6 mjeseci, 9 mjeseci, ili godinu dana (kao nama).

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Felix, vi ste nadohranu poceli sa 1 g. ???
    A jesi li joj u medjuvremenu davala vodu?

Sorry, sto samo upadam na topik.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pahuljice vidjet ćeš kad je bebač spreman.

Prav da ti kažem, i mene je hvatala neka neobjašnjiva panika oko te nadohrane. Krenuli smo nedavno, kad je imao 6mj i par dana, no rekla bih da još nije spreman - em s jezikom izguruje, em radi gadljive face...al eto, uzela sam to kao našu igru, a ne obvezu, pa kad bude spreman...

Inače, mislim da dokle god dijete napreduje, dok mu je krvna slika u redu ne treba pošto poto kretati s dohranom (samo zato jer tako u knjigama stoji).

Uvijek se sjetim kako u MPG lijepo stoji - djeca nisu programirana da bi se izgladnjivala

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo jos malo 6mj i nekako mi se cini da jos necemo poceti sa dohranom ...zbilja dosta dobro napreduje ,velika je bucka,ne zali se da joj je premalo hrane, tak da sam si ja razmisljala -naravno,zavisi kako ce se odvijati situacija-da jos malo produljimo vrijeme iskljucivog cikanja na mozda 7,8mj.... :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •