sunca prvotno napisa
vidim da je tema otišla na mame - na njih smo valjda svi slabi, navela sam mamu čisto kao primjer.
ali evo primjera susjede - moj mali ide zvat prijatelja koji živi na drugom katu da dođe vani, a moj ne može do parlafona jer je previsoko, niti su vrata od ulaza otvorena pa da može gore kod njega.
žena se počne neugodno derat (psovat da nije za citat) na njega i tjerat ga ća i moj se normalno rasplače i više ne želi vani i svaki put ja moram zvat prijatelja da dođe van i naravno meni pukne film i objasnim malom da se nema na njega tko šta derat ako dvaput drekne ime prijetelja pod prozor i ako mu ova opet što kaže neka je otpili.
naravno mali joj je rekao neku glupost tipa "šuti stara babo" i tu je izbio skandal u selu - ona se požalila svom mužu, muž najprije napao moje djetete, a kad je i njega otpilio tipa "pusti me na miru ja sam ti u stanju svašta učinit" susjed došao meni kako je on skoro dobio infarkt kad mu je mali to rekao.
ja gledam čovjeka i ne znam da li bi se smijala ili plakala i pokušavam mu objasnit da je to dijete i da je žena bila bezrazložno bezobrazna prema njemu i cijelo vrijeme vidim da me smatra luđakinjom koja ne odgaja svoje dijete.
i baš bi me bilo briga za sve to da se ne bojim da mu stari sutra ne učini nešto loše zbog dvije grube riječi, a opet ne mogu ni dozvolit da ga svak gazi samo zato što je dijete pa se na njemu nije teško iskalit.