-
CARSKI-potkožni šavovi
Od carskog imam te potkožne šavove..i čini mi se jako nisko. Skroz na dlakama. Pitam se...kad i kako da se brijem poslije!? ! jel netko imao iskustva s tim? Rodila sam prije 12 dana.. nisam jos skinula tufere... pitala sam doktora kad bi trebala al od zbunjenosti sam zaboravila. Tako da taj dio jos uvijek ne tusiram. Jel to ok? I koliko treba da rana zacijeli? I dal netko zna onak usput.. nakon koiko mogu nositi steznik? Ostao mi je pozamašni stomak,a u trudnoći sam se nadebljala 16 kila.
-
pretpostavljam da imaš kožne šavove , potkožne ne skidaš nego se sami resorbiraju
ne tuširaš dok ne skineš šavove
-
Jel možda misliš na intradermalni šav? Ja sam imala takav, navodno se manje vidi ožiljak. I dosta je nisko, baš kako kažeš, "na dlakama". Nemam problema sa brijanjem. Konac, tj. silk su mi izvadili u bolnici na dan otpusta, 10. dan nakon operacije. Gazicu preko šava sam skinula odmah kod kuće. Rečeno mi je da se smijem tuširati, ali da ne smijem žustro brisati frotirom, da se ne bi rastvorila koža. Rana mi je malo curila, pa sam par dana špricala bivacin sprej. Zbog toga, a i zbog znoja koji me peckao po rani, držala sam gazicu preko rane još 5-6 dana. Naravno, svaki dan nova.
-
prvo dok sam dolje bila na intenzivnoj kad su mi skidali kateter,kad su mi poslije mijenjali tufer..sestra me pita jel su mi dignuli šavove. Ja kažem da nisu. A ona onak zbunjeno gleda...pa me pita tko vam je radio carski? Onda sljedeći dan doktor dolazi u sobu,pita jel sve ok..jel dolazila sestra..Ja kazem,da bila je ali me pitala jel mi netko šavove već izvadio...a on će na to; ma,ne to su šavovi ispod kože koji se ne skidaju,nisam htio da vas i to poslije boli. Pa, mi ništa nije bilo jasno... Izgleda da ona takvo sto nikad nije vidjela,,,a bogme nisam ni ja. Još ako su mi šavovi ostavljeni..pa , ne daj boze da se upale.... joj
-
Zavisi kojim je koncem šiveno. Meni su šili sintetičkim, koji se vadi. Možda su tebi zašili resorptivnim, koji se u organizmu razgradi. Pitaj ginekologa kad budeš išla na kontrolu. A možda ti piše nešto na tu temu u otpusnici iz bolnice?
-
to ti je onda resorptivni konac kkoji se ne vadi , jel ti rana suha ?
-
pise savovi izvadjeni a nije mi ih nitko izvadio! a glupo mi nazvat doktora i pitat. A kontrola mi tek nakon mjesec dana.. a do tada...
-
Prekjucer sam mjenjala sama tufere i zaljepila flasterom... Nisam vidjela krv (inace bih pala u nesvjest) ,, na starim tuferima je bilo posusene krvi..pa sad da li ona jos tece ne znam strah me pogledat. Stara mi gleda ranu i objasnjava.. :/
-
Nije glupo, nazovi.
Možda je došlo do "gluvih telefona" u bolici, pa jedan dr misli da je drugi izvadio konce i obratno, a konci koji su morali van još stoje. :/
Nazovi i pitaj. Ko pita - ne skita
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma