Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Sa komplikacija na porodiljni

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Sa komplikacija na porodiljni

Na komplikacijama sam od 3. mjeseca. Termin mi je 31.10. Kad prelazim na porodiljni i što mi je činiti? Posebno se javljam u HZZO ili se to samo regulira? Moram li svojoj doktorici otići točno kad mi počinje porodiljni ili mogu oko 20 u mjesecu kao do sada? Trebam li nešto iz firme opet uzimati?
    Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno komplikacije

Ništa draga buduća mama, samo se trebaš opustiti i iskoristiti ove preostale dane trudnoće za odmor i pripreme za bebu!

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebaš doznaku za porodiljni. Koja ide poslodavcu i na HZZO.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Trebaš doznaku za porodiljni. Koja ide poslodavcu i na HZZO.
    otprilike ovako, znači treba ti posebna doznaka za porodiljni

ovisi kako koji doktor zahtjeva, ali najbolje je negdje 45 dana prije termina da odeš ginekologu koji će napisati "potvrdu" o terminu poroda te će ti na osnovu nje dr. opće prakse dati doznaku za porodiljni koja vrijedi do 6. mj. nakon poroda

a kako si sada na bolovanju to možeš napraviti i krajem mjeseca - uzmeš od dr. posljednju doznaku za bolovanje i ujedno od tog dana otvoriš porodiljni,jer porodiljni se može otvoriti između 45. i 28. dana prije službenog termina poroda

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a kako sa naknadom za vrijeme por...
    meni su na hzzo-u rekli da nemoram nositi prosijek place za por.zato jer imaju onaj od komplikacija....pa kaj mi nece na obrazcu pisati drugcije nakon 1god.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    a kako sa naknadom za vrijeme por...
    meni su na hzzo-u rekli da nemoram nositi prosijek place za por.zato jer imaju onaj od komplikacija....pa kaj mi nece na obrazcu pisati drugcije nakon 1god.
    ako se nakon bolovanja ne vraćaš na posao prije otvaranja porodiljnog onda ti se nema što mijenjati u prosjeku primanja, jer se uzima prosjek zadnjih 6 primanja od osobnog dohotka-ono što ti je isplaćivao poslodavac, ne od naknade za bolovanje koju isplaćuje HZZO

zbog toga bolovanje ne treba prekidati i npr. koristiti GO prije otvaranje porodiljnog, jer se automatski ruši prosjek plaće

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne moraš nositi novi prosjek, ali možeš ukoliko ti je tako povoljniji izračun.
    (ovisi i o tome koliko si dugo na bolovanju (ne kužim ono "nakon 1 god" :/ - ako si zaista na bolovanju godinu dana, tada stvarno nemaš kaj nositi); a i o tome da li si npr. imala uplata od poslodavca nakon što ti je već počelo bolovanje, ako ti je plaća rasla zadnjih mjeseci rada i sl)

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala curke na odgovorima! Sve sam sredila! Otišla kod doktorice, ona mi dala papire, odnijela ih u HZZO i gotovo! Budući da iz bolovanja idem direktno na porodiljni, nema novog prosjeka jer nema ni novih uplata!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •