Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kvrga na vratu?!

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno kvrga na vratu?!

ne znam kamo da smjestim ovu temu pa se nadam da ću ovdje dobiti neki dobar savjet...

uglavnom, još u bolnici mi je natekao vrat, odnosno na prijelazu vrata u rame, iznad ključne kosti mi se pojavila kvrga veličine oraha... mekana je i ginićka u bolnici je prepipala i čudila se što je (još me i pitala jel mi to limfni čvor?! svašta?! pa ko je tu studirao medicinu?! :? )
    nakon par dana je nestala, no evo je opet jučer... prvo sam mislila da ima neke veze s dojenjem (u bolnici se javila kad mi je i mlijeko navrlo) jer sam čula da nekim ženama tako zna pod pazuhom tako nateći ali čini mi se da možda ima i veze s krivim položajem kod spavanja/dojenja jer inače kad se zaležim mi zna nateći vrat kao da mi je povećana štitnjača... i splasne za par dana
    ok, znam da bi morala otići doktoru da to vidi, ali prvo me zanima ima li tko kakva slična iskustva jer nemam vremena uz malenog bebača obilazit specijaliste... a i ništa me ne boli niti smeta kod okretanja vrata, jedino kaj izgleda pomalo scary
    i još uvijek je kvrga mekana i nema nikakve "strukture" unutra...

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bok!
    Ja sam u skoro sličnoj situaciji kao ti, samo što ja još nisam rodila, a moja "kvrga" se pojavila prije nekih cca 5 godina. Znam da ti je problem letati po doktorima sa malim djetetom, ali, radi tebe i tvoje bebe (dojenja-jer može doći do problema ako imaš nešto u vezi sa štitnjačom), mislim da ti je najpametnije otići na pregled. Kod mene je ispalo da je kvrga koloidna nakupina stanica, za sada neopasna, a nastala kao posljedica kronične upale štitnjače. Kod kronične upale (za koju ja nisam imala pojma da ju imam), hormoni su u redu, odnosno, u ravnoteži, ali je često trudnoća okidač koji poremeti ravnotežu, pa ti se možda to dogodilo. Za svaki slučaj, odi si to pogledaj. Meni moj endokrinolog, radi trudnoće, sada stalno kontrolira hormone i svakih 6 tjedana idem vaditi krv.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm...
    mmm da, i prije je moja dok sumnjala na štitnjaču ali su uvijek svi nalazi bili u redu...
    morat ću skočiti do nje...
    hvala Vecky

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Thlaspi, nema na čemu, bolje spriječiti nego liječiti. Ne liječenje štitnjače može dovesti i do toga da kasnije više nećeš moći imati djecu. Ne želim te plašiti, ali radi svojeg mira, radije odi. A ako si ti u strahu, i tvoja bebica to osjeti.
    Javi kad budeš išla, baš me zanima. Upamti, možda ti je samo kronična upala kao kod mene, pa ju samo moraš držati pod kontrolom, a možda ti i nije ništa , nego jednostavno posljedica nekakvog šoka, koja će sama od sebe kasnije nestati.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo, moja dok kaže da bi to moglo biti nešto tipa mastitisa pa me stavila na antibiotike a ako se ne povuče nakon njih onda idem na UZV i specijalistu... inače sinoć siu mi natekli i limfni ispod čeljusti (oni kod mandula) pa si sve mislim da je neka upalica...
    a to jutro kad mi se pojavila kvrga, odnosno tu noć sam baš nezgodno spavala na jednoj ruci pa... :/

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zaboravila sam dodati, Vecky hvala na brizi i podršci
    si

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne kuzim ovo "tipa mastitisa". Nekakav zastoj? Cega?
    Nadam se samo da ce ti antibiotik pomoci.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa, prepipala me dokica po vratu i lijevoj dojci (jer je kvrga na lijevoj strani) jer misli (valjda) da se možda nešto u dojci začepilo, neki od kanalića pa je zato buknuo čvor... ja mislim da nema veze s tim jer mi mali uvijek isprazni dojku do kraja i nisam imala nikakve kvrge još od bolnice... samo mi se nekad malo "stvrdnu" dojke kad prekardaši sa spavanjem pa ne jede na vrijeme (inače dojim svakih 2 sata ili rjeđe a nekad zna prespavati 1 hranjenje)...
    iskreno, malo me Vecky zabrinula s tom pričom o štitnjači jer sam prije često morala kontrolirati hormone štitnjače jer je "sumnjiva"... ali uvijek su nalazi bili ok...
    samo se nadam da će proći od antibiotika jer nemam kad hodati po bolnicama na pretrage i specijalističke preglede :/

cure, hvala vam na odgovorima i brizi

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Thlaspi, sorry što se ne stigoh javiti prije, "sredila" sam si komp, pa sam čekala remont do danas. Drago mi je da ti nije štitnjača :D i najtoplije se nadam da se radi o upali koja će uskoro proći. Obavezno javi kako napreduješ sa liječenjem.

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Thlaspi, da li se radilo o upali? Da li ti je prošlo?

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ah, evo čini se da ipak ima veze s dojkom...
    popila sam antibiotike no kvrga je još tu iako je manja...
    zadnja 3 dana mi se "začepio" kanalić na unutrašnjoj strani lijeve dojke i danas opet iskočila kvrga i limfni čvor kod mandule... znači da ipak ima veze s dojenjem... očito malac ne može dobro isprazniti tu dojku...
    da, mislim, imam i kvrgu na dojci sad... baš tražim po forumu kako je razbiti jer se masiram već 3 dana i stavljam tople obloge ali ništa od toga... :/

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Što ti doktor veli? Nadam se da ćeš uskoro ozdraviti!

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam stigla poslije ići... vidjet ću što će biti kad prođe zastoj mlijeka... vjerujem da će se onda i ostalo povući, a ako ne, onda idem ponovo dr, samo mislim da će me poslat na pretrage a za to baš i nemam vremena...

kako se dopisujemo samo nas dvije na ovoj temi, javit ću ti se s novostima na pp da ne produljavamo temu bez veze)

još jednom, hvala na brizi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •