Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: citomegalovirus u trudnoci

Početno citomegalovirus u trudnoci

u sestom mjesecu trudnoce otkrila sam da sam pozitivna na citomegalovirus. Pozitivni su mi i IGg i IGm, slabo pozitivni. Sad sam 20 dana do poroda. Prema ultrazvuku sve je u redu, sa bebom. Ima li neko iskustva sa citomegalovirusom po porodjaju (dojenje, carski rez ili prirodni porodjaj, posljedice za bebu...)
    hvala, cao!!!!!!![/b]

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znam samo da nije dobro biti u kontaktu sa CMV u ranoj trudnoći. IgG znaći da imaš antitjela na CMV a igM da si bila u kontaktu s virusom. Najbolje bi bilo da se konzultiraš sa spec. infektologom što i kao dalje.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

S obzirom da si tako blizu poroda,ako jedo sada rast i razvoj ultrazvučno bio uredan,kao i količina plodne vode mislim da se ne trebaš brinuti.
    Zanima me samo kako to da sad postavljaš to pitanje ako si testirana u 6. mjescu trudnoće i koje ti je to testiranje po redu bilo,jer ako je prvi put onda je malo kasno rađeno,a ako si već ranije u trudnoći testirana da li je titar promijenjen i u kojem smislu.Sve to je bitno da bi ti se moglo konkretnije odgovoriti.
    Pozdrav!

Početno

evo malo kasnim sa odgovorom.
    testirana sam tek u petom mjesecu posto u bolnici nisu imali reagensa a saznala sam da sam pozitivna nakon tri tjedna, znaci u sestom mjesecu. isla sam kod infektologa i malo me smirio, rekao je da je to siroko rasprostranjen virus i ako je sve ok na ultrazvuku da ne bi trebalo biti vecih problema. samo sam htjela vidjeti iskustva drugih, prije svega u vezi dojenja.
    pozdrav

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam sa M. 8 mj. saznala da je on pozitivan na CMV igg (antitijela)
    i to nas je poslala neuroped. na testiranje zbog dystonija

e sad nebi te htjela plasiti, ja sam vjerojatno u nekom 22 tj. trudnoce bila zarazena cmv, al nisam znala, sjecam se da sam onda davala stolicu i krv na zaraznoj jer sam imala 10 dana proljev, onda mi to nitko nije rekao, u krvi sam imala povisene neke pitajbogasto koje su upucivale na gliste, al nije ni toga bilo u stolici :?
    to je onda zavrsilo na tome

medutim meni je od 30 tj. plod na uzv slabo rastao, sumnjali su u zastoj rasta (koji mi opet nikad nije 100% potvrden), nitko me nije slao na nikakve pretrage, M. se rodio spontano u 37 tj. sa 1950g i 41cm

ja sebe nisam nikada testirala, mozda to nema apsolutno nikakve veze sa cmv, mozda ja nisam imala, a on je to pokupio kasnije (do 8 mj.)

al ja mislim da ako ti sada imas, vjerojatno ti i beba ima antitijela, tako da poslije nece biti problema sa dojenjem
    takoder sam cula da je zapravo najveci problem cmv u prvom tromjesjecju

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    takoder sam cula da je zapravo najveci problem cmv u prvom tromjesjecju
    Da, točno tako, tj. problem je (ali i ne mora nužno biti) ako je infekcija na CMV friška, tj. dogodila se baš u prva tri mjeseca trudnoće. Zato se pretraga krvi na viruse (TORCH) preporuča napraviti u prvom tromjesečju.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, pomozite! Popodne ću do doktora, ali tko će izdržati do tada!

Prije par dana sam se testirala na toxoplazmozu jer sam bila u kontaktu s divljim mačkama, i hvala Bogu, nalaz je ok.
    E, ali pored toga napravili su mi i pretragu na CMV, i na nalazu piše:
    IgG pozitivan- 29 aU/ml
    IgM negativan

Što sad znači ovaj IgG pozitivan?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Igg znači da si jednom nekad bila u kontaktu s navedenim virusom, imaš antitijela
    Igm je negativan što znači da nema akutne infekcije odosno nisi inficirana u bližoj prošlosti, mislim da treba 6. mj. da se Igm antitijela " očiste " - čini mi se :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=940899#940899
    evo tu imaš nešto da te smiri...

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ZO, hvala ti na brzom odgovoru, vjerojatno je to dobar nalaz, malo me uhvatila panika kad sam vidjela ono pozitivan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rhea nemas frke kad je IgG pozitivan. Kao sto ti je rekla ZO..

no ne mogu ne pitat... kaj radis u kontaktu sa divljim mackama?? jos trudna?? :?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ufff, to je komplicirana priča, cijelo ljeto sam bila u jednom selu, boravila u kući koja ima nepopločano dvorište, tj. pijesak i šljunak po cijelom dvorištu. Odmah pored naše kuće, točnije preko zida su se pokotile divlje mačke koje su non stop prešetavale naše dvorište, a Marko se igrao po cijele dane u tom pijesku, pa me bilo strah da je on došao u kontakt s izmetom tih mačaka, a samim time i ja , iako sam jako pazila, ali s djetetom je to jako teško.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a joj.. ma glavno da je sve ok!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rhea

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Ja sam imala ovaj virus u trudnoci i napao je mozak moje bebe i izgubila sam je u 6 mesecu trusnoce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •