-
Astma i alternativa, homeopatija, lječenje biljem...
Nakon brojnih bronhitisa, danas su Grgi napokon dijagnosticirali astmu. Tek sutra idemo u dnevnu bolnicu u Vinogradskoj na obradu pa još ne znam točno detalje, ali pretpostavljam da će mu dati trajnu terapiju nekim kortikosteroidom.
Probali smo homeopatiju, ali bronhitisi su se i dalje vraćali.
Probali smo i neke narodne lijekove, jedno vrijeme je bilo bolje, a sada opet po starom.
Ima li netko da je uspio izbjeći kortikosteroide nekim alternativnim načinima liječenja?
-
Mi smo starijeg (imao je 6 kad smo krenuli) vodili kod dr Grčić, homeopatice, prvenstveno zbog adhd-a, a usput i astme. Bio je skoro godinu dana zajedno na kortićima i homeopatiji, bilo je dosta teško naći pravi preparat jer je trebao djelovati na jedno i na drugo. Sad smo izgleda pogodili jer je astma skroz nestala a i ponašanje je bolje.
-
Mamazika, možeš li mi molim te reći gdje dr. Grčić ima ordinaciju?
Znači vi ste paralelno primjenjivali i homeopatiju i kortikosteroide?
Mi danas idemo po nalaze i dijagnozu. Očekujem da će mu prepisati trajnu terapiju kortikosteroidima.
Jesi li ti primjetila da je tvoj sin imao kakvih štetnih posljedica od kortikosteroida?
-
Ordinacija je u Baruna Trenka, ne znam koji broj, blizu ugla sa Zrinjevcem (2. -3. haustor).
Mojem sinu su problemi počeli nakon jednog jakog bronhitisa (graničnog na upalu pluća), dobio je ventolin i flixotide, onda su maknuli ventolin i oko godinu dana je bio na f. , pa malo seretide (to je kao kombinacija v. i f.) pa opet flixotide, pa smo trebali prijeći na singulair, ali kako on ima moguću nuspojavu hiperaktivnost, nismo se usudili. Onda je pio jedan lijek za hiperaktivnost i astma je nestala, da bi se vratila nakon 3 mjeseca kad je prestao uzimati lijek (bilo previše loših efekata) ali puno slabija, i to smo onda uspjeli srediti s homeopatijom. Sad ga zna uhvatiti ako se jako uzruja.
E da, od kad smo počeli kortiće (f.) nije ni jednom imao gadniju prehladu, da bi dugo kašljao i sl. Ali ni ovih 9 mjeseci od kad ih ne uzima. E sad, jesu kortići ili homeopatija ili je naprosto sazrio imunološki sustav...
Njemu su odmah na prvom pregledu ustanovili IgE za grinje, ali na prick testu je sve bilo negativno. Je li Grga na nešto alergičan?
-
Hvala mamazika.
Danas smo dobili dijagnozu: astma. Dali su nam flixotide 2x dnevno na trajnu upotrebu i ventolin po potrebi.
Radili smo testove na koži i tu se jedino pokazalo da je alergičan na škampe, a rezultate iz krvi ćemo dobiti za negdje tri tjedna. To je bilo u Vinogradskoj.
Čini mi se se da na Srebrnjaku rade malo drugačije pa sam mislila otići tamo po drugo mišljenje.
A i obavezno bih kod homeopata pa da vidimo kako bi oni to liječili.
-
bok, daj pliz reci na kakvo ste to testiranje isli i gdje tocno? na kakvu uputnicu? nama su u crivkvi ,u talasot. rekli da nek odemo na testiranje iz krvi ??al ko bi nas to trebao poslat'
-
Treba ti uputnica od vašeg pedijatra.
Mi smo išli u Vinogradsku, a možeš i na Srebrnjak. Za Klaićevu ne znam da li to rade.
Obično naprave prvo testove na koži pa onda iz krvi.
-
na sta sve testiraju iz krvi ?
-
Od moje rodice dijete (5 god) ima AD od kad je bio beba, kasnije je dobio i astmu. Isprobali su brdo alternativnih metoda, a najboljom se pokazala terapija kod jednog ayurvedskog liječnika i to baš za astmu (mislim da je na Črnomercu, ali ako nekoga zanima mogu ju sve točno pitati)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma