Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: kako izvaditi trn?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno kako izvaditi trn?

ima neki "babski" savjet, ali sam zaboravila,please

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam bapski savjet, samo obični:
    Dezinficiraš kožu (alkohol, octenisept i sl.), uzmeš iglu za injekcije (kupiš u apoteci), rasparaš kožu iznad trna i iščačkaš ili izvučeš s pincetom.
    Možeš probati trn vratiti putem kojim je ušao pa izvući pincetom čim proviri dovoljno veliki komad da ga uhvatiš.
    Ili odeš u ambulantu, ako znaš da tamo imaš spretnu i pouzdanu sestru, pa ti ona to napravi.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E, sad sam se sjetila bapskog savjeta za bodlje od ježa (morskog) možda radi i za trnje - umočiti ubodeni dio tijela u mokraću. Urea iz mokraće bi trebala omekšati kožu pa lakše izađe bodlja.
    Gdje je trn, prst, noga...?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    E, sad sam se sjetila bapskog savjeta za bodlje od ježa (morskog) možda radi i za trnje - umočiti ubodeni dio tijela u mokraću. Urea iz mokraće bi trebala omekšati kožu pa lakše izađe bodlja.
    Gdje je trn, prst, noga...?
    to sam i ja čula ovo ljeto... samo moj nećak od 9 godina kojem su se bodlje zabile u nogu nije htio ni čuti za to....
    i još je jedna baka rekla da se isto može postići sa sokom od smokve..ono kad stisneš plod smokve pa izlazi nešto bijelo... ne znam da li to radi...s tim se malo kapa na mjesto gdje su bodlje pa se onda valjda to malo rastvori pa se može lakše izvuć...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo jedan nevegetarijanski od mene vegetarijanke

na mjesto gdje je trn preko noci staviti komad svinjke slanine, ili odsjeces komadic one koze sa slanine koja se ionako ne jede (pa omotati gazom ili sl.)...
    ujutro ce trn biti skroz vani ili toliko da ga i noktom mozes izvuci...

meni je baka tako iz posjekotine na prstu 'izvukla' pijesak koji je usao u posjekotinu nakon sto sam se rasjekla...
    sve, do poslijednje mrvice, je ujutro bilo na slanini...

sjecam se da sam, dok sam tonula u san, osjetila kako slanina 'izvlaci' zrnca iz posjekotine...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidiš vidiš

čini mi se da sam ja čula za smolu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo sa sokom smokve je za bradavice (na rukama i sl.) ali treba paziti na okolnu kožu jer jako grize.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako je maleni trnić recimo na prstu onda se može namazat ljepilom o-ho ili nekim sličnim. kad se osuši onda se lako oguli i trn izađe :/
    negdje sam čitala, malo mi je sumnjivo ali ipak bi pokušala prije kasapljenja iglom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •