zanima me sa koliko mjeseci.čini mi se da kod dojilja to dođe nešto kasnije nego kod nas koje više ne dojimo,ali zanimaju me oba iskustva.
zanima me sa koliko mjeseci.čini mi se da kod dojilja to dođe nešto kasnije nego kod nas koje više ne dojimo,ali zanimaju me oba iskustva.
B. nakon 4 mjeseca i to po 12 sati u komadu
K. neki dan - s 8 mjeseci
Dora s 8 mjeseci kad je prestala cicati po noći, a Mateja s 6 mjeseci.
Još nije.![]()
S nešto više od 2,5 godine... ali ja sam prespavala noć valjda pola godine kasnije jer mi je bilo čudno kaj se ne budi![]()
s 21 mjesec i 9 dana (kad smo prestali s dojenjem)![]()
Sa nekih 6,7 tjedana. Zaspala je oko 23h i probudila se oko 7. I od tada je spava ujutro sve duze i duze.
Poklopilo se sa prelaskom sa mog mlijeka na adaptirano, slucajno ili ne, ne znam.
vidim da su iskustva svakojaka,nadam se da će moje cure spadati u kategoriju 6 mj.ili slično.
moja djevojcica sa 6 tjedana spava od 23-5 h. za mene ej to cijela noc...
tada cickanje pa do 8-9h zajedno produzimo.
Moja ima 7,5 mjeseci i još ništa od cjelonoćnog spavanja.
Sinoć je prvi put spavala sa samo 1 buđenjem tijekom noći, tako da je i to uspjeh.
Btw. ona se probudi uglavnom jer je navikla dobiti cicu/flašicu i kad joj se to da - nastavlja kao da se ništa nije dogodilo, znači ne treba je uopće uspavljivati, zaspe čim popapa.
ja imam osjećaj da što je starija da se sve ćešće budi. 11mj i buđenje 3254326504 puta noću. Ima li nade i za nas :?
prvi put je spavao cijelu noć sa 3 mjeseca, no poslije se to sve poremetilo, sad se budi 2-3 puta noću, doduše noćas je spavao u komadu 10 sati, no to ne znači da će i sutra biti tako
I moj još nije,ima 7 mj.....Kad će to biti
![]()
_________
D 1998.
I 2007.
Imala je točno mjesec dana.I od tad spava kao beba.
Mi jos uvijek cekamo tu noc..
No bar se sad vise ne budi xxx puta nego dva-tri.
Počeo mi je spavati cijelu noć sa mjesec i pol. Spava od 23 sata pa do 8! :D![]()
sad je 9 i pol mjeseci i jos nije prespavao noc.budi se svaka dva sata otprilike.
kod starijeg je budenje trajalo jako dugo 2,5-3 godine cak.definitivno imam djecu nespavalice.
Moj je prije 10-tak dana sam od sebe počeo spavati cijelu noć. :D :D Ništa nisam napravila drugačije nego prije...
Sa 15 mjeseci, prespavao noć (jednu) drugu još čekamo![]()
još ništa od toga...
moja mama nije do moje 7. godine prespavala noć a nadam se da S. nije po tom pitanju na mene :/
hoću reći, ja nisam prespavala noć pa tako ni onakailash prvotno napisa
![]()
Sa 4 mjeseca prespavala dvije noći zaredom od 20 do 5:30. Mi ostali :shock: a onda je bila vackina i mala temperatura... Nakon toga buđenje svako maloSad smo opet dogurali do dva buđenja...
s mjesec dana
otad 10 sati u komadu spava![]()
Mi još nismo prespavali noć.
Al to ne smatram problemom jer mu u polusnu dam sisu i kad mu bude dosta okrene se na svoju stranu i nastavimo spavati.
I mi još uvijek čekamo taj dan... hoću reći, tu noć!
Znalo se par puta zalomiti da cica tek pred zoru ali noć još nije prespavao
Sa tri mjeseca je par puta prespavala nekakvih osam sati u komadu.
Onda opet postala normalno dijete, buđenje 3-20 puta na noć, na drugi rođendan opet osam sati u komadu. Za to je mama morala biti trudna, da ne bude zabune.
Sada svaku treću ili četvrtu noć spava tako po osam sati. Ostale dane čvakne sisu 2 ili tri puta.
Kako je izgledalo do prije tri mjeseca, mislila sam da nikada neće ni prorijediti noćna cicanja.
Znaju je mučiti snovi, uglavnom je to sada budi.
s jedno 1,5 mjesec je pocela spavati od npr. 10etak sati do 4h, dojenje 15min pa do 7.30 kad je presvlačenje i dojenje. zatim kako kad joj se da, spavanje ili budna.
Sa 3 mj.obje i to je spavanje po 12h u komadu![]()
S 2 mjeseca i 5 dana, još slavimo taj dan![]()
meni još nije, a sad ćemo 11 mjeseci. Do sad još nismo spojili 4 sata u komadu
Hmh sto znaci "prospavati noc"? U nasem slucaju M. ide spavati izmedju 20 i 21 sat i spava do 7 ili 8 sati. Ona definitivno spava cijelo to vrijeme samo sto voli sisati u polusnu (kad ju ne bih nahranila sigurno bi se probudila).
Ne znam racuna li se to pod spavanje cijelu noc:?
Pa ne znam, ja nekako po "prespava cijelu noc" podrazumijevam da spava i nista ne trazi, odnosno da ne treba nikakvu "intervenciju" ili "pomoc".Ariens prvotno napisa
Deaedi hvala na pojasnjenju![]()
Znaci nece tako brzo prospavati noc (ne samo radi sisanja). Bitno je razbiti iluzije![]()
Kad je imao 2 mj., maleni je imao fazu (trajala je desetak dana), kad je spavao od 02 do 10 sati ujutro bez buđenja. Odonda se nije ponovilo, redovito se budi noću, najmanje 3 puta, a ponekad i svakih pola sata. Ima 9,5mj.
Zanimljivo da se bas danas pise o tome,jer je moj Dino sinoc spavao od 21:30 do 6,kad je MM krenuo na posao,da li je slucajnost ili je promijenio ritam (sto se nadam da jest) ubrzo cemo saznati.
isti slučaj i kod nas, ali ja to ne računam kao spavanje cijelu noć jer sam ja budna svako to cicanjeAriens prvotno napisa
![]()
spavati cijelu noć!???????
ja sa tome više i ne nadam
živjela sam u nadi 9 mjeseci
moj maleni je mrvica od 3 i pol tjedna pa je normalno da još ne spava cijelu noć i da često papa noću, ali kad čitam vaše postove... :shock:
pa kad se vi žene naspavate??? meni je i ova 3 tjedna već predugo i konstantno sam pospana... nadam se da će se uskoro prorijediti noćni podoji na barem 3-4 sata :/
Sunčica je prespavala noć s 7 mjeseci, ali smo jednu, tako da nam pokaže da ona to može
Inače imamo 2-3 papanja u polusnu, meni to ne smeta jer je namjestim na ciku i spavam dalje
Ništa od toga![]()
Neku večer sam mu uvalila rižine pahuljice u moje mlijeko, kao sad će on spavati 3 sata u komadu.....nakon sat vremena je bilo vaaaaaaaaaaa... :/
Moj Marko koji je sada 7 godina - poceo je spavati po noci tek kad smo prestali cicati,
ALI ZATO KLARA KOJA JE SAD 9 mjeseci - :D POCELA JE SPAVATI CIJELU NOC OD 2. MJESECA!!!!! :D
Samo je dojila 6 mjeseci i ni sama nisam mogla vjerovati da prespava:
legla bi oko ponoci - a budila se oko 10-11 ujutro. Nevjerojatno, zar ne!?
SAmo sada su izgleda poceli problemi sa zubima i sad mi je tek veselo, sad se budi i po 7-8 puta i jako kmeci... ali bumo izdrzali, sve su to faze....
s 2,5 godine
nakon nekog vremena jos jednu, pa jos jednu, i to nam je postalo uobičajeno, a iznimka buđenje :D
mi još nismo prespavali noć u komadu - uglavnom klopa 2-3 puta![]()
LUka je 7,5 mjeseci i još nije prespavao noć... doduše, jednom mu se zalomilo kad je bio 4 mjeseca, od 9 naveče do 9 ujutro, šta reći... išla sam gledati jel diše![]()
moja još nije...