he he... onda i mi isto prespavamo noć :D
do neki dan se budio 2-3 puta, a sada malo češće, a kako ja ne znam dojiti ležečki onda budem malo budnija. ali kao što je netko gore rekao, sve dok se budim odmorna, super je!
he he... onda i mi isto prespavamo noć :D
do neki dan se budio 2-3 puta, a sada malo češće, a kako ja ne znam dojiti ležečki onda budem malo budnija. ali kao što je netko gore rekao, sve dok se budim odmorna, super je!
da, ja to racunam pod prospavanu noc iz tri razloga:
1. i ja najcesce polu-spavam za vrijeme nocnih expres podoja
2. ona se uopce ne budi, doji u snu, dakle - spava
3. ujutro sam naspavana i odmorna
ako se to cicanje u snu računa pod cjelonoćno spavanje bez buđenja, onda mi spavamo cijelu noć od drugog mjeseca.
mislim da sam ga svega 3x i to u tih prvih mjesec dana akd sam ga podizala da doji morala nositi da ponovo zaspi.
onda sam stvarno sretnica![]()
makar nisam nužno naspavana ujutro jer ostanem u nekim čudnim položajima pa me sve ujutro boli.
Meni je prospavana noć kad JA spavam cijelu noć![]()
A to još nisam zadnjih 15 mj.[/i][/b]
M. s dva i pol mj. (kombinacija izdojenog i adapt.), s 4 i pol mj. se počeo opet buditi i do 3 i pol g. svakonoćno buđenje i po više puta.
L. s mjesec dana (isključivo dojenje u to vrijeme), ali se isto kao i M. s 4 i pol počeo buditi i još uvijek se budi... (12 i pol mj.). Nadam se da neće i on do 3 i pol g.![]()
Moja B spava od svojih 4tj cijelu noc,samo cica(bez dohrane)sada je 4mj i 10d i jos nije imala neprospavanu noc :D :D a spava od 20h-07h :D
moja Emma se vrlo rano počela buditi samo jednom noću.
ispočetka u 1 i u 3, nekih prve dvije sedmice. zatim samo u 3, a sada zaspi oko pola 9, a budi se oko 5, pola 6.![]()
Mi spavamo od 23.30 do 6.30-7 ujutro, to je valjda prospavana noć, od 3. mjeseca
Slažem se s Anci!! Samo ako ja prespavam cijelu noć računam to kao prospavanu noć, valjda. To se nije dogodilo niti jednu noć već 11 mjeseci.Žao mi je mama koje nespavaju jer tako je bilo i meni jedno vrijeme. Malo se smirilo iako i sada ima uspona i padova kad nam rastu trojke koje nikako da probiju. Pusa nespavalicama!!![]()
Sinoć prvi put prespavala noć (20 - 5.30 h), bila budna do 6, pa ponovo spavla do pola 8, a još nema tri mjeseca.
Sinoć prvi put prespavala noć (20 - 5.30 h), bila budna do 6, pa ponovo spavla do pola 8, a još nema tri mjeseca.
Ovako je slično bilo i kod Enole. Nitko sretniji od nas!!!Ora prvotno napisa
E da zaboravila sam reći da je to trajalo negdje do 14 mjeseci, a onda se počela ponovno buditi noću zbog prehlade i tako se navikla.
Sad smo to nekako prorijedili pa barem nije svaki, svaki dan.
M. već odavno nije u ovoj skupini, ali da vam malo pokvarim prosjek, 1. put je prespavao noć s 2 godine i 9 mjeseci, ali do 3.godine to se dogodilo još samo par puta. Sada s 3 godine i 3 mjeseca spava cijelu noć.Napokon![]()
L. ima 2 mjeseca, budi se više puta noću, ako se stavila na bracu, potrajat će![]()
ja takodjer smatram da je prospavana noc u komadu ona u kojoj se dijete ne budi.
osobno sam ko medzedi kad zaspim - spavam do jutra. ne dizem se cak ni na wc ili popiti vode. a takav je bio i moj sinko od njegovog 3. mjeseca zivota pa do cca 7. mjeseca, kad nas je odlucio malo zekati pa je opet poceo cicati svaka 2h ( :shock: :shock: ) dok nisam skuzila da mu je vjerojatno bilo zima pa se zelio malo stisnuti uza me (od pocetka spava u kindacu). od kad sam ga stavila u vrecu za spavanje (evo, ima tome vec skoro 2 mjeseca) opet spava cijelu noc. doduse, ponekad se budi svakih sat-dva da provjeri je li situacija pd kontrolom
u tom slucaju opet ga moram nunati, ponekad pjevati i sl. frajer tada zaspi i ispada kao da mu opet treba samo malo paznje i njeznosti i mojega glasa i kao da uopce nije svjestan da se probudio, pocne i hrkati, ali -ja ne spavam cijelu noc. a imam 35 godina
(a moj micek uskoro 10 mjeseci
)
mogu samo reći da one mame čije bebe spavaju cijelu noć od 3 mj. starosti stvarno ne znaju koliko su sretne,mi smo još u iščekivanju tog događaja.
mi smo sa mjesec i pol prespavali noć u komadu. Sad imamo 4,5 mjeseca. I spavamo od 9 navečer do 9 ujutro. Nekad nam se zalomi da se probudimo u 7 da ispratimo tatu na posao,al u principu to je to.
Napominjem da smo samo na cici.
I FEEL LUCKY :D
moja "beba" još nije prespavala noć![]()
onda sam ja sretnica jer se moja "beba" ponekad probudi tek oko 5 8)
A zašto je ovaj topic na dobnoj skupini 0-1?
8)
moja malena je pravi pospanac......spava svega 10-12h dnevno....obicno oko 22h zaspe, poslije kupanja,masiranja , vjezbanja i papanja....i onda tak do 9-10h...a nekad i duze....ponekad ne mogu iscekati da se probudi da ju mogu onaku malu izgnjaviti.... :D![]()
a da.....tako je pocela sa svojih 1,5 mjeseci.....sada joj je 3 mjeseca :D
S mjesec i nešto dana. A nakon što je napunila 5 mjeseci počela se buditi po 10ak puta, sve dok nismo prestali dojiti...otad spava cijelu noć!
Stvarno mi je to SF da djeca spavaju po noći![]()
nisam ni otvarala tu temu jer još nemam odgovora, ali sad kad vidim da je i drugima to SF mi je lakše![]()
Dok je samo cica dobro je, a nekad se probudi budan zaigran a nekad plačljiv uplašen.
Dan nam počinje između pol 5 i pol 7. Možda bude bolje kad se sat pomakne unaprijed na ljetno vrijeme. Strpljen-spašen.
ja mislila da još dugo dugo neću odgovarat na ovaj post...kad evo iznenađenja- na punih 2 mjeseca prespavala mi noć :D
zaspala oko 23 a probudila se u 06:30 :D :D :D
od 9,5 mj. spava svaku noć bez buđenja.
zaspe između 20-21 h i budi se između 7-8 h
prethodno se dugo budila 1 x noću radi hranjenja.
na adaptiranom ml. je.
zaboravih napomenut da je samo na prsima :Dkristina_zg prvotno napisa
kristina_zg prvotno napisa
:D :D :D Mi se još budimo nekih 18 puta u toku noći...a još malo pa godina...
![]()
bravo.![]()
uzivaj dok traje. i mi smo imali tu fazu. trajala je mjesec dva![]()
Moja "beba" od 3 god. prvi put je prespavala noć kad mu je bilo 2,5 -sa ukidanjem noćnog dojenja...
Bila sam u deliriju...
evo, samo kad se sjetim...ufff....bila sam sva u soku kad samprocitala no cry sleeping solution i shvatila da moj malac tad spava cijelu noc jer ja to nisam tako dozivljavala. naime, cudo je gotovo oduvijek spavalo od cca 7-8 do 1 sto cini cca 5-6h u komadu. to sto sam ja isla spavati oko 11-12 pa nikako da spojim vise od 2,5h spavanja do njegovih 17mj nije imalo veze sa njegovim nespavanjem![]()
dakle,ono sto ja zove cijelu noc, dakle negdje od 9-10 do 6-7 ujutro, jos uvijek se nije desilo![]()
dok je dojio, 22mj, spavao je barem 6h u komadu pa bi se budio podojiti pred jutro i jos malo odcorkati. vec to je prema 7 nocnih podoja do 15mj bilo super
sad, sa 3,5 se budi jer je u svojoj sobi pa dotrci oko 2-3-4 u noci spavati k nama.
a sad cekamo novo cudo pa da vidimo ponavlja li se povijest ili ce malena biti totalno drugacija od brata![]()
nekako mi se čini da se mojoj to zalomilo...al neka...u nadi je spas :D
Prijavljujem prvu prospavanu noć s 13 mjeseci.
Više čimbenika je tome pridonijelo:
1. pomaknuli smo sat pa sad ide jedan sat kasnije spavat, a i dalje se budi u isto vrijeme
2. prestali smo s noćnim dojenjem (bilo je ili prestanak noćnog sisanja ili potpuni prestanak)
3. prohodao je i kroz dan je puno vani pa se istrči
4. izašle su mu sve trojke i nema trenutno aktivnih zubića
događa li se<spontano da beba počne duže spavati i o čemu to ovisi? da li netko ima iskustva kako produžiti noćno spavanje
adi-k prvotno napisa
![]()
![]()
a ha ha ha ha. Čitam ovu poruku i gledam gdi su ti dani...
Imamo 8,5 mjeseci i budimo se najmanje 5 puta noću i sikimo sikimo sikimo, ja sam ko zombi jer nisam naučena na to. Ili je skok u razvoju,ili su ipak zubići(donji izašli,sad idu gornji van-ipak je to buđenje krenulo s prvim zubićima),vidjet ćemo. Ili sam ga zacoprala jer sam se previše hvalila da spava cijele noći.... Evo uglavnom, JOINING THE CLUB. 8)
ja smatram da je prethodna noć bila TA NOĆ...
zaspao oko 20.30 do 1, onda sam ga donesla sebi u krevet i nije tražio cicu, samo je nastavio spavati, do 5.30, dobio cicu i nastavio do 8.30
bila je to jedna savršena noć, od silnog spavanja me cijeli dan boli glava![]()
prvu noc smo prespavali jedan dan prosle sedmice, pa onda jos jedan
i opet sinoc (:
Može se dogoditi i spontano, a možeš i pomoći:dinasta80 prvotno napisa
- uvesti rutinu pred spavanje (kupanje, masaža, večera, pjevanje -- uvijek u isto vrijeme i istim redoslijedom);
- stavljati bebu ranije na spavanje;
- naučiti bebu da sama zaspe;
- nabaviti prijatelja-tješilicu za spavanje (nekog plišanca, jastučnicu...);
- skidati je s dojke dok je još budna, da ne povezuje dojenje i spavanje;
- ne dojiti po noći (ako je dijete dovoljno veliko i to mu nije problem)
- uključiti bijelu buku (ovisno koliko je beba velika, ovo bolje pomaže malenima)
Ima dosta prijedloga u knjizi "Kako uspavati dijete bez plakanja". Ne pomažu svima svi, ali neki mogu učiniti bar male pomake nabolje. Moja starija nije sama od sebe počela dulje spavati nego tek otkad sam joj krenula ovako pomagati. Uvijek treba napraviti par pokusa da se utvrdi što bebi najbolje odgovara.
evo da prijavnim stanje kod nas...
sinoć je prvi put u životu prespavao kod dede i bake (mi smo išli na vjenčanje u drugi grad) i probudio se tek u 6.30 kad se deda ustao
kod nas doma je svega par puta prespavao noć, obično se probudi jednom ili dva puta (ponekad i češće)
dakle, nakon što je sa 13 mjeseci prvi put prespavao noć, to spavanje nije postalo uobičajeno, nego se dogodi povremeno, ali i noćna buđenja nisu tako strašna kao što su nekad bila.
mislim da je na njegovo spavanje dosta utjecao prstanak noćnog dojenja. Koliko god znam da je dojenje važno mislim da on ima više koristi od dobro prospavane noći nego od nacicavanja cijelu noć. Meni se dosta smanjila količina mlijeka s godinu dana (dobia sam menzis pa to s tim povezujem) pa sam nakon toga i prekinula noćno dojenje.
Uglavnom, ovo je samo moje iskustvo i nikako ne smatram da ikome drugome može isti recept funkcionirati. Mama sama mora procijeniti da li je ona i/ili beba spremna na takav korak
Uh. I meni.Anci prvotno napisa
Btw: ja nisam 2 i pol godine.. Taman kad je Patrik počeo spavati bez noćnog dojenja, krenule su me trudničke muke po odlascima na wc i sad opet mali šmizlić koji cica par puta noću...
Kako je jednom moja mama rekla - nisam se 10 godina pošteno naspavala(nema nas tak puno ali su povelike razlike u godinama).
Sve si premišljam da li da pohvalim svog buckića ili ne, da se ne ureknem![]()
Od početka je spavao cijelu noć sa 3-4 buđenja samo za jelo. Sada već skoro mjesec dana pocica oko 20, 20.30 i spava do između 4 i 6. Onda u polusnu pocica i nastavi do 8, ponekad i 9 :D
nemoj, ureci ces se![]()
j je do 3 i pol mjeseca spavao 13 sati s jednim (1!!!) nocnim budjenjem.
dalje znas :/
evo i ja da prijavim prvu prospavanu noć :D
mara je zaspala u 11 i to tati na rukama (jer je mama jučer gledala kerine manolice u kinu), ja sam se ujutro digla oko 7, otišla na posao oko 7.45 i mara je još spavala.
e, a sad umjesto da sam sretna i zadovoljna, ja opet muku mučim jer sam naviknuta da se probudi oko 6 i cica do 6.30 tako da ja s praznim cicama lijepo idem na posao. a danas sam svako malo na wc-u i štrcam mlijeko u umivaonik![]()
:shock: Bila si u kinu... :zavidnismajlić:cvijeta73 prvotno napisa
A ovo za špricanje u umivaonik- prošla sam to sa starijom kad je imala nekih 14, 15 mj i počela spavati cijelu noć.
A njena mlađa sestra mi to neće tako skoro priuštiti![]()
moja beba od prvog dana spava cijelu noc. isključivo je dojena beba i niko mi ne vjeruje da ga nećim ne šopam kad tako dobro spava...
Prvo, do negdje 2.og mjeseca je spavao od 22:30 do 7 h, a sad spava od 20: 30 do 5, pocica i spava do 8h...
Znam, znam, sretnica sam...