Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 301

Tema: kad vam je beba prvi put prespavala noć

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je ta knjiga pomogla da otkrijem ovaj forum

I moja se počela non stop buditi i čujem negdje ima neka knjiga da svako dijete može naučiti spavati.
    Uguglam je i otvori mi se, između ostalog, ovaj forum
    I eto...

Knjigu nisam pročitala, osim kratkog sadržaja negdje.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Knjigu nisam pročitala, osim kratkog sadržaja negdje.
    ali si se zato načitala postova i postova

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

2 godine i 8 mjeseci: jos nije prespavala noc
    cekam famozne 3 godine i nadam se da ce onda

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Barek je prespavala odmah prvu noć po povratku iz bolnice. Sjećam se; budila sam mamu i zvala jednu Rodu za savjet kaj radit kad beba stara 3 dana spava u komadu više od 6 sati. I tako sam se ja po noći izdajala, a moja je bebica spavala.
    A onda je bebica narasla i dobila seku. Barek (5 g.) i dalje spava k'o top, a seka se budila svakih sat-dva. I danas se "seka"(28 mj.) budi svaku noć bez iznimke i prelazi k nama u krevet. Još do sad nije "prebacila" cijelu noć.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo hvala Bogu počeli spavati sa 5 mjeseci. Zaspe kasno,oko ponoći,ali spava bez prekida do pola 8,nahranim ga i nastavi do pola 11. :D :D :D

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E ljudi, moja D. ima sad 11 mjeseci, a čini mi se da s noćnim spavanjem prije ide na gore nego na bolje :/

Kada su rasli zubići mislila sam da će se barem ublažiti kada izbiju, međutim ona sad ima već 8 zubića, a sve više se budi po noći, do ponoći 3 puta, a dalje ni ne brojim, čini mi se da se zadnjih tjedan dana budi svakih sat-sat i pol, ja je svaki put stavim na ciku, ona odmah zaspi... ali zašto ne može spavati više od 2h u komadu? Zapravo me zanima da li se ikako može "intervenirati" :? Inače noćno spavanje traje 10-11 sati, koje je 'raspodijeljeno' na 9 'komada'

U knjizi o njezi bebe koju imam doma piše da treba 'poticati dulja razdoblja noćnog spavanja' tako da se uspostavi rutina pred spavanje (to radimo - kupanje, mazanje losionom, cica)... a MM me stalno pita kad će mala početi normalno spavati. I ja se pitam... I čula sam da bi to trebalo doć samo od sebe, ali sa zabrinuta jer ne vidim nikakav napredak nego suprotno. I imam osjećaj da će dovijeka spavat sa mnom u bračnom, a MM će jadan na kauču

I sve mi se čini da se ne budi zbog 'ovisnosti o cici' , već stoga što NE ZNA ZASPATI, pa joj treba moja pomoć. , gotovo sam sigurna u to.

Ja bi da me netko utješi, a ne da mi se svako toliko spočitava (govorim o okolini) da trebam malu prebacit u kindač pa će se problem riješit yeah, right!

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj malisa je s vremenom poceo sve duze i duze spavati. Negdje sa 2 i pol mjeseca je spavao po 2 i pol sata a s vremenom se produzavalo. Prosli tjedan mi je spavao recimo od 21.30 do 2.30, onda cicanje pa spavanje do 5.30 i to mi je stimalo. Jedan dan mi je "odvalio" i 7h u komadu. Ne znam sta se dogodilo, ali zadnjih 4-5 dana se budi svakih sat i pol, u biti ne otvara oci nego se dosta meskolji pa me to probudi, onda pocica i smiri se i tako cijelu noc.

Ne znam da li ima veze s time sto su sad blagdani pa dosta gostiju prolazi kroz stan. Zubici nisu, bar ne vidim neku promjenu koja bi na to ukazivala.

Ima li tko kakav savjet ili bar slicno iskustvo? Bebac ima 4 i pol mjeseca.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Šta se tiče spavanja ja imam samo dobra iskustva!Stariji sin (2003) spavao od mjesecdana cijelu noć a princeza(21.10.2008) već mjesec dana spava od 20-5 i dobro dobiva na težini

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj katybaj prvotno napisa
    Šta se tiče spavanja ja imam samo dobra iskustva!Stariji sin (2003) spavao od mjesecdana cijelu noć a princeza(21.10.2008) već mjesec dana spava od 20-5 i dobro dobiva na težini
    priznaj, kaj daješ djeci prije spavanja
    ma, ni ja se ne mogu požaliti: moja curka ima nešto više od mjesec dana i budi se dva put noću. prvi put između 3 i 4 a drugi put između 6 i 7. dobro je to kaj uglavnom samo papa. prikopčam ju na sisu i dalje spava...
    ali ne bi bilo loše da prospava cijelu noć... makar barem dvije u tjednu 8)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

to me svi pitaju čak me je prijateljica pitala da joj budem surogat majka jer rađam dobru djecu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iva je prvi puta prespavala noć sa 6 tjedana, i to je bilo spavanje od 19 navečer do 6 ujutro.
    priije toga se budila jednom po noći a onda je jednostavno preskočila taj noćni obrok.

sad joj je 6 i pol mjeseci i još uvijek spava cijelu noć i još uvijek je to po 11 sati u komadu.
    izuzetak je jedino bio sad oko nove godine kad je bila prehlađena i kad joj se po noći začepio nosić i nije mogla disati, tad se budila svaka dva sata. sad je opet zdrava i opet spava bez buđenja od 21 do 8 ujutro.

ali zato preko dana spava 3 puta po 15 minuta i amen

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

imamo 8 mj i još uvijek sisa 1-2 puta noći i to u snu, ali od 8 do 8 spava :D nije loše

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj malisa ima 4,5 mj. i spava cijelu noc od kad je dosao iz rodilista - samo me strah da tome ne dodje kraj. Spava od 10-11 navecer do 8-9 ujutro, s jednim budjenjem za klopu oko 4-5 i drugim oko 7 (prvih mjesec i pol i nocu je jeo svaka 2-3 sata, ali se nije budio sam nego sam ga ja budila). I sad ga cesto ja iscupam iz kinderbeta i dam mu jesti nakon sto 6-7 sati nije jeo, jer je velika spavalica. Onda samo poklopa u snu i nastavi spavati.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam se bila pohvalila da moj bebač kad je imao 2,5 mj spava cijelu noć, ali to je nažalost trajalo samo 2 noći. on se tada razbolio i više se nije vratio na staro kako su mi svi govorili.sad ima 4 mj i budi se po 3, 4 puta što možda i nije tako loše ali ja sam svejedno odlučila probati no cry pa ćemo vidjeti....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

10mjeseci i još ništa :shock: ,prestala sam se nadati.S vremenom se navikneš.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

7,5 mj. Niti jedna noć nije bila ispod 2 buđenja...moj organizam je naviko na buđenja i kada se P. probudi samo 1 i ako ujutro spava malo duže mama se probudi mamurna . Jedino me frka odlaska na posao

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ispravak: navikao

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, ja sam zrina uspavala oko 21:40
    do sada se tri puta probudio

prosjek je svakih 20 minuta tijekom cijele noći

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

tako i kod nas

Ponekad, zaista rijetko, odspava 2 sata u komadu.

ja sam taaaakooo umorna, ponekad pomislim da bi bilo bolje da ni ne idem spavati jer se svako jutro budim sve umornija

ah, bit će bolje :/

postala sam prava baba žalilica

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moje djetešce, staro 7 mjeseci, cica u prosjeku 2 puta po noći, i nije da se pretjerano žalim. Unatoč umoru moj se organizam baždario na takvo rascjepkano spavanje i ok je. Prespavao nekih 3 puta cijelu noć, i stvarno nisam dokučila što mu tada bi.
    Spava od pola 8 navečer do 6 ujutro , i rado bi da je malo dulje, barem do 7 :/ ...
    I nekako sam primijetila čitajući vaše postove, kao da cijelu noć češće prespavaju ona djeca koja navečer kasnije idu spavat, 10,11.
    Ma ko bi ih znao...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dva dana nakon što je prestao dojiti spava cijelu noč. Sisao je 2 god i skoro 2 mj. Preporođena sam! A i on je smireniji.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    Dva dana nakon što je prestao dojiti spava cijelu noč. Sisao je 2 god i skoro 2 mj. Preporođena sam! A i on je smireniji.
    jesus christ (superstar )! ajde, baš mi je drago da ti konačno spavaš, jer uskoro opet nećeš moći

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još niti jednom dvije i pol godine
    N više ne cica noću, ali se budi i traži
    D cica svako malo dok ne dođem u krevet i onda još 1-2 puta do jutra
    ujutro maraton...malo jedan, malo drugi pa u krug

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo, moj sin je počeo spavat cijelu noć s negdje 3 godine i 3 mjeseca!
    Znači, sad kad se rodi bebach za mjesec dana, opet 3,5 godine niš od spavanja.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj L. sa mjesec dana iako je cickao, nasisao bi se oko 22 ili 23 sata i nebi se budio do 7 u jutro, onda bi se probudio, pomazio, presvukao, cicao i to bi bilo to...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sa prvim malim smo imali fazu odvikavanja od dude oko 18 mjeseci , i mto je išlo glatko, i nakon toga se počeo buditi sve manje .
    i mislim da je sa dvije godine i prestao.
    E sad ovaj sad malecki ima 6 mjeseci i uglavnom super spava bar meni.
    Zaspi između 21:30 i 22:30 i uglavnom se do 4-5 jadan dan je odvalio i do 6 onda pojede i budi se između 8:30 i 9:30.
    I ja zadovoljna i ako tako ostane na konju sam, ali sve me nekak strah

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A u pubertetu idete u 13.20 vidjet hoće li se to dijete probuditi, a spava od prije ponoći jučer. Hoće, glad je tu!!

Dakle, samo još nekih 10-12 godina. I nećete imati problema sa spavanjem.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A u pubertetu idete u 13.20 vidjet hoće li se to dijete probuditi, a spava od prije ponoći jučer. Hoće, glad je tu!!

Dakle, samo još nekih 10-12 godina. I nećete imati problema sa spavanjem.
    E da to je i meni frendica rekla.
    Da ću se naspavati kad se odsele, ali eto radosti izgleda da bu to bilo i prije

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam se posla ponosno prijavti da je moja curica prvi pur noc prespavala negdje sa 2 godine i 8 mjeseci ..i vidim da je ovo grupa 0-1 ...i onda moram reci u tom periodu nikad ali sam je te muke vec zaboravila tad mi je izgledalo da vise nikad niko u nasoj kuci nece prespavati noc u komadu.
    Posljednje uređivanje od MoMo : 19.08.2010. at 14:46

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

2 godine i 2 mjeseca!

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zadnjih par dana potegne i po 7 sati beba 2 i pol mj.al sam ja ostala istrenirana na svaka 2 sata

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

stariji s 12 mj. kad je prestao dojiti,a mlađi me budi cirka 3x na noć radi sikenja,ali za sad se da podnijeti.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moja Kata je prespavala prvu noć sa 2 mjeseca (dojenje+AD). zaspala je oko 21.30 i probudila se u 4.00 ujutro! sjećam se da sam se tu noć ja sama instiktivno probudila oko 01.00 i išla provjeriti da li diše jer mi je bilo čudno što se nije probudila na ciku.
    sad ima za koji dan 5 mjeseci i produžila je samo 1 sat spavanja tj budi se oko 5.00

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moja malena je počela spavati cijelu noć s mjesec i tjedan dana po 12 sati u komadu i to mi je bilo dosta neobično s obzirom da mi je stariji prespavao cijelu noć s 15 mjeseci. No sad ona mi se s 4,5 mjeseca se probudi jednom u noći a neznam baš razlog zašto pa ako neko ima kakvu ideju molim da je podijeli sa mnom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Z. (5 mjeseci stara) je do prije 4-5 dana spavala cijelu noć, eventualno jedno buđenje pred jutro za podoj. Sad mi se počela buditi 2-3 puta, a tako sam i očekivala da će se dogoditi. S prvim djetetom mi je bilo najteže oko 6-7 mjeseca života, ali on se ipak budio puno više od 2-3 puta.

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Uh, mi smo među sretnicima,
    jer nama Pipo pava od prvog dana po noći barem 6 sati u komadu!
    Ne znam kako si je to naš bebi posložio,
    ali čim smo prvi dan došli doma iz rodilišta, spavanje oko ponoći, buđenje oko 6 - 7

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

negdje s 3,5 je poceo spavati bez budenja. do tada se stalno budenje pomicalo prema jutru, al to mi je na kraju bilo i najteze, kad me probudi u 5 i onda do 7, 8 budenje svakih pola sata

LedaRi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mi spavamo vec dva tjedna cijelu noc od devet do pet, sest ujutro...za par dana cemo tri mj.... nahranim ga i on nastavi spavat do osam devet... milim da spadam u onu malu grupu sretnica cije dijete je spavalica....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

I kod nas ovako.
    Po danu ne spava, osim u vrlo brzoj vožnji u kolicima (bez nagle promjene ritma ili nedajbože zastajkivanja). Isključivo na otvorenom.

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj LedaRi prvotno napisa Vidi poruku
    mi spavamo vec dva tjedna cijelu noc od devet do pet, sest ujutro...za par dana cemo tri mj.... nahranim ga i on nastavi spavat do osam devet... milim da spadam u onu malu grupu sretnica cije dijete je spavalica....
    Ne želim te plašit, al i kod nas je to bio slučaj. Malena bi znala odspavat po 8,9 sati bez da zucne. Sve dok sa 4 mjeseca zubići nisu počeli raditi svoje. otad malokad spava dulje od 3,4 sata u komadu.

LedaRi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Kupusic prvotno napisa Vidi poruku
    Ne želim te plašit, al i kod nas je to bio slučaj. Malena bi znala odspavat po 8,9 sati bez da zucne. Sve dok sa 4 mjeseca zubići nisu počeli raditi svoje. otad malokad spava dulje od 3,4 sata u komadu.
    hahaha ma ne plasis me...navikla sam i na to...dok sam ga dojila...isto mi je bilo...buđenje na dva sata...nazalost ostala sam bez mlijeka...ali sam dobila prespavane noci...bar za sad....fino napredujemo...a zubici su vec lagano krenuli...pedijatrica kaze da je to ok...neki se rode sa zubima.....preduhitrili smo ih calgelom i narukvicom za zubice...i za sad je sve pod kontrolom... ima faze razdrazljivosti koje traje jako kratko...i to je to....necu ga hvalit previse... :D

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Stariji odspavao pošteno prvu noć kad je došao na more (ubi ga svježi zrak), s 3 mjeseca. Otad nismo imali problema. Manji je tek 2 tjedna, pa čekamo, ako ništa drugo, on će na more s 4,5 mjeseca, i bit ću sretna ako se bude 'furao' na starijeg brata

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

moja N koja ima 2 mj evo već 10 dana spava od 22 do 6-7. a stariji nije prespavao noć dok nije krenuo u vrtić sa dvi i po godine

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ima 1 godinu i 7 mjeseci i jos se budi po noći nekoliko puta

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sanjam kad ce doci noc da cu odspavati 8h u komadu, pa ne bih se bunila ni za 6 a ni 4sata. Moj bebac za koji dan 9mj. a budi se svaka 2h, rijetko 3, najcesce vec nakon sat i pol . Ne znam do kad cu tako izdrzati, na izmaku sam snaga. Sto ima u knjizi 'Svako dijete moze nauciti spavati'?

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

sa 3 tjedna je prvi put preskočio noćno hranjenje tj spavao je 6 sati u komadu...ubrzo je počeo spavati od 20 do 6 bez buđenja

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

prošlu nedilju smo bili kod doktorice koja nas je ajmo reć napala kako dopuštamo bebi da se budi po 15puta u noći...
    ivano se stalno budija i vrišta dok ga nebi digla i pronosala.
    ona nam je baš kao i sve druge iskusne majke, neke sada već i bake savjetovala da ga legnemo najkasnije u 8ipo (a on nebi inače prije ponoć, 1h, 2h zaspa) i da ga poslje toga više nedižemo.
    prvu noć je plaka 40minuta ( i srce mi je pucalo, plakala sam i ja duže od tih 40minuta ) al sam uspila i nisam ga digla....nakon toga je spava do 10h ujutro.
    drugu noć je plaka 20 minuta....a treću više nije ni plaka...
    sad 7noći kasnije spava do 7-8 ujutro i samo zatraži dudicu u snu i nastavi pajkiti.
    ja sam priporođena jer sam 7ipo miseci bila kronično neispavana

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Onavi tako sam i ja čula od mnogih frendica i nekih baka da neka ga pustim da otplače svoje i da ću vidjeti onda kako će spavati...

Meni žao djeteta tako slušati mislim da bi kod nas plakanje trajalo satima i da bi mi dijete doživjelo šok....nekako ne mogu to....

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mašnice plakala sam i ja s njim i još duže...al evo vec noćima spava i ne budi se....ja sam skupila hrabrosti i nisam se pokajala

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •