Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: besplatne knjige ili šala ???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno besplatne knjige ili šala ???

Kada su rekli besplatne knjige - besplatno školovanje, svaki normalan čovjek je rekao BRAVO , BRAVO, pa tako i ja, ali danas vičem joooj. Došla kćer iz škole i za razne ispitne listiće i slično treba donesti 155 kn. Znam da ću ih dati jer nema mi druge ali sam jako . Hvala im na knjigma , ali mislim da su ispiti ipak stvar koju bi trebala osigurati škola i ministarstvo, što vi mislite o tome i da li i vaša djeca to moraju platiti?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam zahvalna za knjige, pa uopće ne razmišljam o tome treba li još nešto biti besplatno. Mene malo živcira što i djeca u privatnoj osnovnoj školi dobivaju besplatno knjige.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djeca su djeca.
    Da smo morali svi kupovati knjige - kupovali bismo ih jednako mi cija djeca ne idu u privatne skole kao i oni cija djeca ne idu u privatne skole.

Jos bi nesto napisala, al sad ne stignem jer moram po klinca u skolu.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi zasad ništa nismo morali doplatiti.
    sutra je prvi roditeljski pa ćemo vidjeti da li nam spremaju takvu vrstu iznenađenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi danas imamo prvi roditeljski i već se pripremam za obranu kućnog budžeta!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo uvijek morali doplatiti neke zbirke zadataka, kontrolne zadatke (ne one prave testove, nego neke za pomoć u savladavenju gradiva) itd. Te stvari nisu propisane kao obavezne i ovise o dogovoru roditelja i nastavnika i zato nisu besplatne.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Djeca su djeca.
    Da smo morali svi kupovati knjige - kupovali bismo ih jednako mi cija djeca ne idu u privatne skole kao i oni cija djeca ne idu u privatne skole.

Jos bi nesto napisala, al sad ne stignem jer moram po klinca u skolu.
    Da djeca su djeca, ali nemaju svi roditelji isto novaca. Ustvari mislim da bi bilo pošteno da privatne škole kupuju knjige za svoje učenike.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Da djeca su djeca, ali nemaju svi roditelji isto novaca. Ustvari mislim da bi bilo pošteno da privatne škole kupuju knjige za svoje učenike.
    Ne slažem se, jer ako je država odlučila SVOJ školskoj djeci pokloniti knjige, onda su to SVA djeca bez obzira idu li u privatnu ili državnu školu. Kao što reče Muki...djeca su djeca. I mi smo na roditeljskom sastanku sastanku dobili "čitabu" što još sve treba kupiti, no ipak čovjek malo lakše diše kad su to samo dodatni radni listovi nego cijeli komplet knjiga koji i nije tako jeftin.. Mene u cijeloj toj priči besplatnih knjiga jedino smeta predizborno skupljanje bodova... :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam samo malo ljubomorna na bogataše.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Ja sam samo malo ljubomorna na bogataše.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovdje, u Belgiji, samo državne škole dobiju besplatne knjige za svoje učenike. Privatne škole su skroz druga priča, a često slijede i drukčije programe.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo imali prvi roditeljski i niti jedna kuna nije zatrazena od nas roditelja (Ako izuzmemo prehranu za dnevni boravak).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa kaj, naravno da ću dati novce ako im treba još nešto kupiti, nisam ni mislila da će biti SVE besplatno, meni puno znaće ove besplatne knjige i nimalo me ne ljuti ako zatraže novac za nešto dodatno.
    A sad jel to "kupovanje" nas kao glasaća, ni to me isto nije briga, ono što mi je drago je to da su djeca iz cijele Hrvatske dobila knjige, prošle godine smo dobili samo mi iz Zagreba.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa nisu ni te knjige baš besplatne, samo će rata za platiti doći na kraju šk. god.
    osim kod djece koja ne uče, te knjige će biti ka nove

kako misle da će ijedan stariji OŠ ili srednjaš nabubati povijest iz knjige bez pocrtavanja i označivanja?

a nisu mi ni jasne radne bilježnice? ne smiju se kopirati bez dozvole autora, a čemu onda služe ako se ne smije u njih zapisivati ?

mislim da bi bilo bolje te novce usmjeriti na obitelji na rubu egzistencije i na stipendiranje studenata

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bojim se da će priča biti potpuno drukčija na kraju godine, naše knjige su već sada ispisane ,obojane a pomalo i izgužvane, a ne mislim da je moje dijete najneurednije

Po meni, sasvim je ok obavezno dati knjige u reciklažu , stvarno ne mislim opterećivati dijete time

Ako budemo morali platiti, platiti ćemo

Za sada nismo morali kupiti ništa dodatno , a nismo ni prošle godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Plaćat će se samo izgubljene knjige, dakle, slobodno bilježite po njima i učite bez straha od toga da ćete ih oštetiti!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj samba prvotno napisa
    Plaćat će se samo izgubljene knjige, dakle, slobodno bilježite po njima i učite bez straha od toga da ćete ih oštetiti!
    pa pisalo je da će na kraju godine profesori procjenivati stupanj oštečenosti i naplaćivati štetu :?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kako misle da će ijedan stariji OŠ ili srednjaš nabubati povijest iz knjige bez pocrtavanja i označivanja?
    U životu nisam podcrtala ništa u niti jednom udžbeniku, pa sam nekako i fax uspjela završiti. Očito se može.

Možda će vas zanimati službeni stav Agencije za odgoj i obrazovanje:
    * neki udžbenici imaju predviđena mjesta za pisanje i u tom pogledu treba biti fleksibilan te dopustiti učenicima da sukladno suvremenim didaktičko-metodičkim načelima udžbenike koriste na za to predviđen način
    * roditelji su dužni potpisati Izjavu o preuzimanju besplatnih udžbenika
    * potrebno je učenicima savjetovati da ne pretjeruju s podcrtavanjem ili označavanjem dijelova teksta u udžbenicima koji se vraćaju
    * ne treba inzistirati na plastificiranim omotima za udžbenike; oni se mogu i drugačije zaštititi i čuvati da bi na kraju bili u uporabnom stanju - mogu se npr. umotati i samoljepivom prozirnom folijom
    * CD je dio udžbeničkog kompleta i vraća se na kraju školske godine, ali ako se izgubi ili ošteti neće se morati platiti; ako ostane trag na udžbeniku od odljepljivanja CD-a, to se neće tretirati kao oštećenje udžbenika
    * udžbenici su vlasništvo škole i ukoliko učenik odlazi u drugu školu, udžbenici ostaju u školi iz koje odlazi

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mi smo morali nadoplatiti neki sitni iznos za listiće iz matematike i prirode i nije nikome bilo ni na kraj pameti buniti se. Pa ipak je to ništa prema onome što smo dobili besplatno.
    Moj mali ide u treći razred i na kraju godine će se vraćati samo knjiga iz glazbenog i likovnog jer se u sve drugo piše, crta i radi.
    Mislim da se oko svega sada vode bespotrebne diskusije i kao da nam baš nikada nije dobro. Nije bilo ok kada se sve plaćalo, sada kada se ne plaća gotovo ništa opet nije dobro. :?

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj yummymummy prvotno napisa
    I mi smo morali nadoplatiti neki sitni iznos za listiće iz matematike i prirode i nije nikome bilo ni na kraj pameti buniti se. Pa ipak je to ništa prema onome što smo dobili besplatno.
    Moj mali ide u treći razred i na kraju godine će se vraćati samo knjiga iz glazbenog i likovnog jer se u sve drugo piše, crta i radi.
    Mislim da se oko svega sada vode bespotrebne diskusije i kao da nam baš nikada nije dobro. Nije bilo ok kada se sve plaćalo, sada kada se ne plaća gotovo ništa opet nije dobro. :?
    potpisujem

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas je situacija s knjigama sasvim ok i ja sam zadovoljna skroz.Jučer smo imali roditeljski i učiteljica nas je pitala da li želimo Lektiricu kojoj je cijena između 25-30 kn na što smo svi pristali jer je to super stvar.Još nas je tražila 12 kn za kontrolne iz matematike koji inače koštaju 24 kn i imaju 4 grupe zadataka ali će ona svoje podijeliti s još jednom kolegicom tako da i nas manje košta a njoj su dovoljne dvije grupe zadataka.To je sve što je ona od nas tražila.
    Za knjige nam je rekla da ih treba čuvati i ako se slučajno nešto popara treba zaljepiti a pošarano pobrisati.Ništa zastrašujuće.
    Dobili smo informaciju da će se i radne bilježnice vraćati i slati ih u reciklažu što je skroz pohvalno a od naših knjiga za 3. razred koristit će se za sljedeće 3 generacije knige iz Hrvatskog,prirode,likovnog i čini mi se glazbenog.Drugo sve ide u povrat.
    Ja ne znam čemu nezadovoljstvo jer nisam se uopće nadala besplatnim radnim bilježnicama a sjetit ćete se da su ih naši roditelji(bar moji-ja sam 74.god.)u ono doba plaćali mada su knjige bile besplatne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvi su to kontrolni zadaci?!

Zar ne sastavljaju kontrolne zadatke sami učitelji/profesori?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo apsolutni rekorderi s lovom koju trebamo nadoplatiti za kontrolne , ispipte znanja (iz više predmeta), kistove, olovke, pisanke (ne obične nego neke posebne), dakle za dosta stvari koje sam već i sama kupila, cca 240 kn.
    + 160 kn za izlet u kojem nema ručka "nemamo vremena za ručak jer se djeca voze 2,5 sati tam i isto tolko nazad", al se ima vremena svratit u obližnje svetište i crkvu ((((((.

Pa je li to primjereni izlet za 2. razred osnovne??

Za knjige su nam tek jučer rekli da ne stavljamo ljepljive omote, ja sam ih normalno samo s takvim ovila, jer kaj bum tražila za svih 15 formata različite ovitke?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo jučer imali prvi roditeljski i dodatno moramo dati:
    - 45 kn za radne listiće iz matematike
    - 30 kn za osiguranje djeteta za cijelu školsku godinu
    - i još na školskom vijeću nije riješeno da li ćemo davati nekih 20-ak kuna za papir.ručnike, papire... i sl. sitnice

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i mi smo imali roditeljski!
    za knjige/radne listiće/kontrolne ne doplaćujemo ništa.
    dogovorili smo se za razrednu štednju u svrhu jednodnevnih izleta i eventualnih potreba fotokopiranja po 50 kn mjesečno.
    izabrali smo dvoje roditelja koji će, uz razrednika, biti ovlašteni za podizanje tog novca.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    i mi smo imali roditeljski!
    za knjige/radne listiće/kontrolne ne doplaćujemo ništa.
    dogovorili smo se za razrednu štednju u svrhu jednodnevnih izleta i eventualnih potreba fotokopiranja po 50 kn mjesečno.
    izabrali smo dvoje roditelja koji će, uz razrednika, biti ovlašteni za podizanje tog novca.
    Mi smo kod Filipa isto imali razrednu štednju po 20 kn mjesečno.
    Što se tiče radnih bilježnica njih nikada nismo vraćali, a udžbenike smo vraćali do 5. razreda. U 5. su nam rekli da viši razreda ne moraju vraćati knjige jer im trebaju za ponavljanje gradiva i ispite na kraju 8. razreda.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Kakvi su to kontrolni zadaci?!

Zar ne sastavljaju kontrolne zadatke sami učitelji/profesori?!
    Mogu i ne moraju. Neki autori uz svoje udžbenike, zbirke, vježbenice naprave i kontrolne zadatke, pa prof. može koristiti gotovo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •