Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 93

Thread: Radno vrijeme vrtica

Mony's Avatar

Default Radno vrijeme vrtica

Naime, uvijek me iznenade situacije kada u 4 vec nema 70% djece u vrticu :shock: , a nitko ne radi krace od 4, s tim da ja ne poznam niti jednu osobu koja i ima radno vrijeme do 4, a ako i ima onda vrlo cesto vrijedi ono "pravilo" da ako se ode s posla tocno u to vrijeme, onda se ulazi u "crnu listu". :/

Nas vrtic radi do 5, sto je po meni prekratko.

Kakva vi iskustva imate?

nama radi do 15,45

Mukica's Avatar

do kolko ti radis Mony?

zumbulmama's Avatar

kod nas u 16.30 počinje dežurstvo do... 19h(?) Nisam sigurna točno. Prošle godine su napravili anketu među roditeljima i prilagodili radno vrijeme.

vesna72's Avatar

I naš ima dežurstvo. Najavljuje se tri dana unaprijed. Inače radi do 17.00, s time da u 16.00 većine djece nema.

Brunda's Avatar

Kod nas je od 16.30 do 18 dežurstvo, ali kad smo nekoliko puta došli oko 17 dijete nam je bilo ili zadnje ili predzadnje.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

od 16.30 do 20.00 je dežurstvo, za koje se mora unaprijed javiti (mislim tjedan dana prije)

Mony's Avatar

Quote Originally Posted by Mukica
    do kolko ti radis Mony?

Do pola sest.

Osoblje foruma tweety's Avatar

nama dežurstvo počinje u 6 (mislim da dvoje djece dolazi tad pa je zato tako rano) u 16:30 opet počinje dežurstvo (spajaju se djeca koja su ostala od dvije grupe).
    Ja Frana ostavljam u 7:25, a dolazimm po njega između 16:00 i 16:30.
    Radim od 7:45-16:45.
    Mislim da od naše dvije grupe dvoje djece ostaje do 17.
    U 16:30 načešće ostane njih 3-4

Quote Originally Posted by Mony
    Quote Originally Posted by Mukica
    do kolko ti radis Mony?

Do pola sest.
    uh

paci's Avatar

kod nas dežurstvo počinje u 5, a tjedan dana ranije može se najaviti ako dijete treba ostati do 8 na večer

meni je "klizanje" na poslu vrlo široko, pa mogu izaći već u 15,30 (pod uvjetom da dođem u 7,30 ili da sam u + od prije... ). Ako kanim doći u 15,30 u vrtić, onda ih ne vodim tak rano ujutro već tata odrađuje jutarnju šihtu, a ja skupljam +iće... uglavnom, nema puno djece koja ostaju iza 16,30.

i da, bitna činjenica je da mi je posao 5 min od vrtića a vrtić 5 min od kuće

yasmin's Avatar

kod nas je dežurstvo od 6-7 i od 16-17 sati
    i zaista iza 16 ostaje mali broj djece, mm npr radi od 7.00- 15.30 pa nam to odgovara
    i kod nas je bila anketa o produljenom radnom vremenu, rekli su da se nitko nije javio
    :?

kod nas se nisu ni potrudili provesti anketu o produzenom radnom vremenu pogotovo usred sezone kad su svi na cudu kamo sa djecom, nego jos i traze da se tada s djecom ide na godisnji sto je nemoguce kad tek tada ljudi rade punom parom jer sto tad zarade, zarade

magriz's Avatar

kod nas je dežurstvo od 6 i od 16 do 17. ja radim od 8-16 i to 25km udaljeno od kuće/vrtića...
    srećom tek svaki drugi tjedan će F ostajati do 17 (jer ja ne stignem prije po njega), a i onda se moram pravdati na poslu zašto odlazim prije drugih...one tjedne između će mm po njega oko 15h jer on radi 6-14

i još uvijek ne shvaćam kako ljudi koji rade do 16 stignu po djecu u pr. 15.30!!! i onda se žale na posao i/ili plaću - to je OT, ali ...

Kod nas vrtić radi do 16:30, s tim da se grupe spajaju najkasnije u 16 h. Nakon 15:30 uglavnom u cijelim jaslicama od tri grupe ostane 2-3 djece. A svi roditelji su donjeli potvrde da su zaposleni jer bez njih ne bi ni mogli upisati dijete :?

e da nama je jutarnje dežurstvo do 7:30, nakon toga se grupe razdvajaju.

kad sam se javljala na oglas za posao pitala sam da li se očekuje prekovremeni odlazak. na moje zadovoljstvo mi svi iz firme odlazimo u isto vrijeme i na vrijeme. nema prekovremenih.

paci, zar neka djeca dolaze u 5?

Angie75's Avatar

Naš vrtić isto radi samo do 17 h, ali meni je još veći problem što imaju kolektivni godišnji cijeli 8 mjesec. Ove godine smo to riješili bez problema, ali treba se snaći baš svake godine!

paci's Avatar

Quote Originally Posted by tweety
    sorry, pričala sam o popodnevnom dežirstvu, to je u stvari 17

ujutro počinje u 6 i znam da ima jedna curica koja dolazi s drugog kraja grada tak rano (znači diže se u 5) i koja spava u drugoj sobi kad mi dođemo, dežirna teta ju direktno iz auta ušuška u krevetić, pa dijete spava dokle hoće

Quote Originally Posted by paci
    Quote Originally Posted by tweety
    sorry, pričala sam o popodnevnom dežirstvu, to je u stvari 17

ujutro počinje u 6 i znam da ima jedna curica koja dolazi s drugog kraja grada tak rano (znači diže se u 5) i koja spava u drugoj sobi kad mi dođemo, dežirna teta ju direktno iz auta ušuška u krevetić, pa dijete spava dokle hoće
    aaa dobro je. ja sam tužna i zbog ovih klinaca koji dolaze u 6.čini mi se da je to zbilja rano, ali tete ih isto tako ušuškaju pa mi to ugrije srce.

Njojza's Avatar

nas vrtic radi do 6, takav smo i trazili jer MM i ja radimo do 5
    neki jako fini vrtici su morali otpasti iz izbora upravo radi ranog vremena

vecina djece i iz naseg vrtica ode u 3 sata ...no zato sigurno dolaze prije 7

Loryblue's Avatar

naš vrtić radi od 7-17. nema dežurstva iza 17.
    ja svoju dovodim u 8.25 jer doručak počinje u 8.30, a ja počinjem radit u 9.
    kupim je između 15 i 16.30 (zavisi kad završim s poslom). mogla bi ponekad i prije, ali ona u 15 još uvik spava.

Naš vrtić ima dežurstvo do 17 h, jer većinom već iza 16,30 više nema djece.

Nataša,Sarajevo's Avatar

Izgleda da naše obdanište radi najduže!

Mi idemo u prvu smjenu koja je od 06:30 do 17:00,
    ali ima i druga smjena koja je čak do 23:00!!!

Ako se zakasni po dijete koje ide u prvu smjenu, jednostavno ga prebace u drugu,
    s tim što svaki sat u drugoj smjeni košta 5KM.

I obratno, predpostavljam.

Inače, obdanište nas dođe 140KM mjesečno.

Quote Originally Posted by Nataša,Sarajevo

Ako se zakasni po dijete koje ide u prvu smjenu, jednostavno ga prebace u drugu,

I obratno, predpostavljam.

Inače, obdanište nas dođe 140KM mjesečno.
    Ajme, iz perspektive mojih poznanika, ovo je super! Naime, kod nas vrtić radi od 5.30 do 16-16.30 (s dežurstvima) pa ljudi koji rade u smjenama imaju problema...

Loryblue's Avatar

Quote Originally Posted by Nataša,Sarajevo

ovo je skroz dobra stvar.

Meni je isto dosta toga čudno kod tih vrtića...
    U vrtiću gdje ide moja nećakinja tete kažu da bi bilo super da netko pokupi dijete oko 14 h jer inače neki po djecu dolaze tada i onda ona druga djeca koja ostaju plaču. I tak onda baka ide po nju u vrtić u 14h i čuva ju do 16h dok ne dođu roditelji.
    A baka je inače poznati pekmez od čovjeka (moja svekrva) i sve što napravi joj je teško i sto puta natukne na nos.
    Zato sam ja planirala da Tea ipak ostaje u vrtiću do 16h i da ju mi roditelji pokupimo kad idemo s posla. Svekrva je počela već sada (godinu dana unaprijed) pričati kak bu ona slijedeće godine morala i po Teu ići i kak bu to teško s njih dvije i ja se jednostavno ne želim osjećati dužnom. Ali opet ako tete u vrtiću tako kažu, baš ne bi htjela da moje djete ostane jedino koje plače.

vidim da si iz kc...pa ne znam kako je kod vas, ali iskreno...uopće mi se ne sviđa način na koji su ti to tete rekle---šta onda one tak svima kažu i rade do 14h umjesto do 16 ili kol'ko već???

Quote Originally Posted by TeinaMama
    Meni je isto dosta toga čudno kod tih vrtića...
    U vrtiću gdje ide moja nećakinja tete kažu da bi bilo super da netko pokupi dijete oko 14 h jer inače neki po djecu dolaze tada i onda ona druga djeca koja ostaju plaču.
    Nama su nešto slično savjetovale naše tete prošle godine kao prijelazno rješenje, kad je Katji trajala adaptacija. Ona je počinjala plakati čim bi došao prvi roditelj - sva nadobudna bi kretala prema vratima igrališta čim je vidjela da se otvaraju, a onda bi shvatila da to nisam ja i krenule bi suze. I tako je plačem ispraćala sve koji su dolazili po djecu, a pravi potop je nastajao u 16,30 kad bi njezine tete iz grupe odlazile doma (ja do tada radim, u najboljem slučaju mogu doći u 16,40) - tada ju ništa više nije moglo utješiti, redovito bih ju nalazila kako grčevito plače i gura tetu u dežurstvu od sebe, ma prava katastrofa. Pa su tete sugerirale da se, ako ikako možemo, nekako drukčije organiziramo, možda da netko dolazi po nju ranije. Tu mi je svekrva uletila kao spas, zahvalna sam joj do neba jer je sljedećih mjesec dana ona dolazila po Katju između 15 i 15,30. Nakon toga se stanje stabiliziralo, sva sreća. Možda su i vama predložili raniji dolazak zbog istih razloga, ne kao trajnu nego kao prijelaznu varijantu, dok se malci sasvim ne prilagode?

Vrtic radi do 15.45???? Bas cudno. Kod nas od 5.30 do 17 sati. Po potrebi i malo duze ako se najavi.

kod nas vrtic pocne raditi od 6,30 - 15,45. ja svoju dovodim u 7 i dolazim po nju u 15. neznam kako to izvode oni roditelji koji rade do 16, ali sam cula od dosta njih da im djeca vec u 15,30 obucena cekaju kraj izlaza i da su i tete vec spremne za odlazak. meni se jednom dogodilo da nisam stigla doc u 15 vec sam dosla u skoro 15,30 pa me teta zacudeno pogledala i rekla kao u stilu pa gdje ste vi dosada??

Nataša,Sarajevo's Avatar

Ne razumijem - kakvog smisla ima vrtić sa radnim vremenom do 15:45 ili 16:00???

Jedino ako su u sklopu firme, to bi i nekako moglo proći.

To je radno vrijeme za igraone, da tete čuvalice, bake ili majke-domaćice mogu odvesti djecu na par sati dok negdje nešto ne obave.

Ne razumijem...Jesu to privatna obdaništa???

naš vrtić radi od 7:30 do 17:00 iako su veoma fleksibilni, ja Dino dovedem jedno 10-tak minuta ranije, jer inače kasnim na posao, ali čula sam da znaju ostati i iza 17:00 ako neka mama ne može da stigne prije...

Iskreno meni bi najviše odgovaralo od 07:00 do 17:30

Maruška's Avatar

...muka mi je kad samo i pomislim na ovu temu... :/

ana.m's Avatar

Naš vrtić, Malešnica, radi, mislim na dežurstvo, do 6 a po potrebi i malo duže ali se treba najaviti da ćeš doći kasnije. Da li se kaj promjenilo ne znam, Janko ne ide već 3 mjeseca i duuuugo nam nije trebalo dežurstvo pa nisam 100% sigurna. Ali do 6 sigurno.

ana.m's Avatar

Mony ja kad sam radila smjenu ujutro, dolazila sam po Janka oko 3 jer mi je radno vrijeme ujutro bilo do 2.

Quote Originally Posted by bubička
    vidim da si iz kc...pa ne znam kako je kod vas, ali iskreno...uopće mi se ne sviđa način na koji su ti to tete rekle---šta onda one tak svima kažu i rade do 14h umjesto do 16 ili kol'ko već???
    Tete valjda misle da sva djeca imaju bake da dolaze po njih u dva.

Deaedi's Avatar

Meni isto nije jasno kako se vrtici nisu prilagodili radnom vremenu firmi, koje su promijenilo. Npr. moja mama je radila 7-15, a tata od 6-14h, kada sam ja bila dijete.

Danas, vecina firmi radi 8-16h, 830-1630, 9-17, ili cak 9-18 (uz pauzu za rucak 1h, sto je meni glupo, ali tako je). I sada, kada uzmes u obzir da ti obicno treba mnajmanje 30 min (u prosjeku) do posla i natrag, stvarno mi nije jasno kako da budes u vrticu u 16h.

Izmedju ostalog, to bio jedan od razloga zasto nisam upisala H u vrtic. Opet bi je baka trebala podizati. Pa ako vec dolazi iz k nama (treba joj 1h do nas i 1h natrag), onda joj je u pravilu svejedno da li je mora samo podizati ili cuvati, jer ionako onda ima dnevnu obavezu, pa kaze da joj nije velika razlika. Dapace, cak kaze da joj se za samo podizanje i cuvanje kojih 1,2h ne isplati dolaziti.

a ja jos radim i dvokratno i subotom i za popodne se moram snalaziti kako znam. kad je bila manja isla je samnom u trgovinu u popodnevnim satima. ovaj vrtic navodno financira grad. kazem vam da niti kao samohrana majka ne placam nizu cijenu vec kao i ostali po 500kn i vise.

HM...ti kao samohrani roditelj bi trebala imati nižu cijenu...u kojem si gradu?

Quote Originally Posted by Deaedi
    Meni isto nije jasno kako se vrtici nisu prilagodili radnom vremenu firmi, koje su promijenilo.
    ima vrtića koji su se prilagodili...znam vrtić u kojem se radi od 5.00 zbog samo jednog dolazećeg djeteta u to vrijeme...a popodne mu je normalno dežurstvo od 16.30-17.30, a po potrebi (ako se najavi) i do 20.00
    mislim da u zg-u svi vrtići trebaju imati isto radno vrijeme, ali oni zapravo određuju radno vrijeme prema potrebama roditelja... (bar bi tako trebalo biti)

za druge gradove ne znam kako funkcioniraju, ali zapravo grad određuje kako i koliko će se raditi

nama dežurstvo počinje u 16:30, a traje dok ima djece, s tim da djeca ne bi trebala biti više od 10h u vrtiću

prošli tjedan sam dva puta došla po dijete oko 17:20 , još dvoje ih se igralo u sobi
    tako da mislim da je do 18h , a za dalje treba najava

Deaedi's Avatar

Da, ali po meni zasto dezurstvo? Po meni, dezurstvo bi trebalo biti od 18, 1830 na dalje. Prvo, zvuci lose. Drugo, hocu normalan program, a ne da dijete 2h samo ceka da se dodje po njega.

Naš vrtić radi od 7 do 16.30.
    Ja I. dovedem oko 7.20, a muž dolazi po njega oko 15.20. I dolazi među prvima, a odlazi među zadnjima.
    I teta u vrtiću nam je rekla da nam sin predugo ostaje i da je radi toga jako žalostan (kao kad ostane s njih nekoliko).

Quote Originally Posted by Deaedi
    Da, ali po meni zasto dezurstvo? Po meni, dezurstvo bi trebalo biti od 18, 1830 na dalje. Prvo, zvuci lose. Drugo, hocu normalan program, a ne da dijete 2h samo ceka da se dodje po njega.
    pa kad tvoje dijete dolazi u vrtić? normalan program je do 10 sati dnevno....
    uostalom, ako si iz zg-a obrati se Bandiću da zaposle više odgajatelja pa da u grupi rade 3 odgajatelja i preklapaju se, pa će automatski i radno vrijeme moći biti duže...dokle su ovakvi uvjeti da su 2 odgajatelja na 25-ero djece, nemoguće je zahtijevati da im svakodnevno radno vrijeme bude do 18.30...a što s njihovom djecom? kamo će oni s njima i kad će biti s njima?

Quote Originally Posted by Švrćo
    Naš vrtić radi od 7 do 16.30.
    Ja I. dovedem oko 7.20, a muž dolazi po njega oko 15.20. I dolazi među prvima, a odlazi među zadnjima.
    I teta u vrtiću nam je rekla da nam sin predugo ostaje i da je radi toga jako žalostan (kao kad ostane s njih nekoliko).
    ma gle, ne moraš se ljutiti zbog toga...ona ti samo iskreno kaže...i vjerujem da je tako...ali to ne znači da te traži da dođeš ranije da ona ide s posla ranije nego ti daje bitnu informaciju o osjećajima tvog djeteta...
    a ti ako ne možeš ranije doći, tako joj to objasniš i točka..

Deaedi's Avatar

[quote="bubička"]
    pa kad tvoje dijete dolazi u vrtić? normalan program je do 10 sati dnevno....

Ne ide u vrtic... Ljutim se onako teoretski...odnosno to me mucilo dok sam razmisljala da je upisem.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

svima je jasno da dijete ne bi smjelo biti duže od 10 sati u vrtiću.
    ali, npr. danas ima puno ljudi kojima je radno vrijeme od 9 - 17. znači dofuraju dijete u 8.30 i dođu po njega u 17.30 (ako rade blizu i ne upadnu u gužvu), znači dijete nije duže od 10 sati u vrtiću
    ili, npr. samohrani roditelj radi u smjenama, i jedan tjedan radi popodne. znači, ne bi doveo dijete u 7 ujutro i ostavio ga do 19.00, nego bi ga recimo doveo u 11.
    kužiš?

naravno da kužim...a kužiš li ti da je nemoguće da 2 odgajatelja pokrivaju to radno vrijeme? i uostalom, kužiš li da onda automatski i djeca tih odgajatelja moraju biti u nekom vrtiću toliko ili se i oni moraju snalaziti na razne načine?

Deaedi...sad si me tak

paci's Avatar

Quote Originally Posted by bubička
    naravno da kužim...a kužiš li ti da je nemoguće da 2 odgajatelja pokrivaju to radno vrijeme? i uostalom, kužiš li da onda automatski i djeca tih odgajatelja moraju biti u nekom vrtiću toliko ili se i oni moraju snalaziti na razne načine?
    pa to stvarno ne mora biti tako - kod nas u vrtiću ne pokrivaju dva odgajatelja cijelo dežurstvo, već su od 6 ujutro do 7,30 i iza 17 sati djeca iz tri grupe spojena u jednu grupu i dežurna je jedna teta, dakle od njih 6. I naravno, u tim dežurnim grupama nikad nema više od desetero djece

ja razumijem da bi i tetama i roditeljima i djeci bilo ljepše i ugodnije da ih ima više

meni bi isto tako bilo lakše i bolje da na poslu imam ispomoć i da nisam toliko preopterećena i da ne moram nositi posao doma već da to vrijeme provodim sa svojom djecom... ali eto, sretna sam da imam posao sa puno pozitivnih strana koje anuliraju one negativne. vjerujem da je tako u svakome poslu i da je to sada već totalno OT

Page 1 of 2 12 LastLast