Evo Jan već dva mjeseca u kontinuitetu ide u jaslice i više manje je sve ok..nekada plače kada ga ostavljamo a nekada ne, papa, spava, priča o jaslicama, djeci, tetama...
Ono što me "recnulo" je to što se koje dijete apsolutno s ničim ne igra u jaslicama, ne komunicira, ne smije se...kak to znam?
Bili smo na roditeljskom i snimali su djecu s kamerom kako bi nam pokazali kako je našim mališanima u grupi. Btw. super ideja! Svi smo se zabavili i nasmijali, vidjeli ih kako plaču za nama, kako svi papaju za stolom, kako se pripremaju za spavanje, kako se igraju..
I Jan je jedino j e d i n o dijete koje u grupi ama baš ništa ne radi! Svi ostali nešto prčkaju, igraju se s nečim,istražuju, nekako se zabavljaju a Jan samo drži u rukama svoju Lalu (teletubies) i kljunušu i promatra...promatra što drugi rade. Teta mi je još rekla da je većinu vremena uz nju, prati ju po sobi...Pozitivno u svemu ovome je što dobro jede i spava (tu u zadnje vrijeme ima problemčića jer plače prije spavanja i meni govori "ne pavati u vrtiću).
Jan sve priča, brblja doma bez prestanka, u vrtiću niš, tek kad dođem po njega onda se počne smijati, imenovati djecu i tetu, vikati book.
Onda sam se dogovorila s tetom da mu polako izbacujem "tješilice" od doma jer često zna ponijeti i autić ili neke njegove figurice što, mislim, nije u redu jer ih onda grčevito drži i ništa drugo ne radi.
Tužno mi je to da je on tužan a teta kaže da on protestira na taj način i ljut je što ga ostavljamo.
A doma s veseljem priča o vrtiću (osim spavanja) :?
I muči me to što je on baš jedini koji se ponaša na taj način?
Ima li tko slični problem ili savjet?