Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zubi

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Zubi

Postavila sam topic i u podforumu Poslije poroda, ali mislim da bolje pristaje ovdje.

Dakle...

Prije trudnoce, negdje prije godinu dana popravila sam sve zube i bila sam sva zadovoljna odradenim poslom. Danas, par mjeseci nakon poroda poceo me boliti zub, odem kod zubara, a on mi pronade jos 4 zuba sa karijesom! :shock: Pa sve si nesto mislim... Sporkulja nisam, posvadana sa cetkicom nisam. Doduse, volim slatko i ne volim zubni konac, ali zar to moze toliko utjecati da u tako kratkom vremenu navucem opet tu nesrecu na svoje bijele kockice?

Ima li koji zubar/zubarica medu nama ili netko sa slicnim problemom da me utjesi jer sam skoro u zemlju propala na onoj zubarskoj stolici kad mi je covjek konstatirao tu sramotu u usima.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam stalno kod zubara. svakih par mjeseci. na kraju je ispalo da mi umjesto dva treba popraviti šest zuba. kad sam napravila ortopan - ispalo je DESET. :shock:

valjda dođe period kad imaš neki "pad" sistema

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Zubi

Citiraj Pahuljica prvotno napisa
    ...covjek konstatirao tu sramotu u usima.
    pa zar ti je i u uši zavirivao?
    koliko sam skužila bzara je stomatologica.
    meni su krajem trudnoće zubi trokirali mada sam pred trudnoću napravila generalku.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Re: Zubi

[quote="fegusti"]
    Citiraj Pahuljica prvotno napisa
    ...covjek konstatirao tu sramotu u usima.
    pa zar ti je i u uši zavirivao?

Lapsuz. Jopet

Black Mamba

Početno

Pahuljice, nije to ništa čudno. Opće je poznato da beba uzima najbolje od majke, preko hrane koju ona unosi. No ako nešto zafali, npr. kalcij ona to uzima iz tvojih kosti i zubi...

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Black Mamba prvotno napisa
    Pahuljice, nije to ništa čudno. Opće je poznato da beba uzima najbolje od majke, preko hrane koju ona unosi. No ako nešto zafali, npr. kalcij ona to uzima iz tvojih kosti i zubi...
    ...I ja sam na pocetku mislila da je tako, ali za ovo zubar kaze da je mit i neistina. Djelomicno. Kaze da je to sa kostima tocno, ali zubi kad se jednom formiraju, kalcij iz njih vise 'ne nestaje'.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa vidi, u trudnoći je upravo zbog hormonalnog statusa
    cesta pojava upala gingive, a to ponekad dovodi do opreznog,njeznog,sporadicnog pranja zuba
    Nisam htjela reci da je to tvoj slucaj, ali nije rijetkost kod trudnica, jer ili ih boli zubno meso ili se boje da ce iskrvariti.

Ono sto si rekla, da volis slatko i ne volis zubni konac moglo bi imati nekog utjecaja na razvoj dogadaj, ali samo ako slatko prakticiras izmedu obroka,a konac je vazan zbog ciscenja tesko dostupnih mjesta.
    No to su cimbenici koji dovode do karijesa bez obzira na trudnocu.
    U trudnoci je sve zakomplicirano pojacanom kiselosti sline bilo zbog
    ucestalog povracanja ili promjena u ishrani.
    Tako da je potrebno zube cekirati i tijekom trudnoce...
    hm, nisam htjela da ispadne kao da dociram...tak da se ispricavam ako vam je tako "zazvucalo"

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koliko je često potrebno čišćenje zubnog kamenca?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

2x godišnje je preporučljivo čišćenje zubnog kamenca, ne češće od toga.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..tražila neki topic o zubima ( ) pa evo me ovdje-može li mi se javiti na PP neka cura iz Rijeke da mi objasni kako doći do jedne privatne zubne ordinacije na Kantridi-detalji na PP.
    falaaaaaaaaaa!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..tražila neki topic o zubima ( ) pa evo me ovdje-može li mi se javiti na PP neka cura iz Rijeke da mi objasni kako doći do jedne privatne zubne ordinacije na Kantridi-detalji na PP.
    falaaaaaaaaaa!
    ...-malo podižem.dakle,ima li neka cura iz Rijeke da mi se javi na PP i malo detaljnije pojasni kako da dođem do navedene ordinacije?...studirala u Rijeci pa da se malo bolje i brže snađem jer sam naručena točno u sat a imaju veeeliku gužvaru.... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •