Ukratko ću opistai sitauciju ...
Matej je prošle godine krenuo u jaslice. Nakon prilagodbe - sve super. Volio je ići, obožavao tete, sve bilo super....
Ove je godine dobio brata i nekako u tom periodu prestao ići u jaslice (prvo je MM bio kod kuće, a onda je u 8 mj bio godišnji za jaslice). Povratak u jaslice i ova protekla dva tjedna bili su katastrofa. Ujutro se kod kuće spremi bez većih problema, no problemi nastaju kad dođe u jaslice. MM kaže da jako plače čim se približe jaslicama, a tete su do sada govorile kako je relativo sve ok. Nisam puno obraćala pažnju na to "relativno". Poduzimala sam sve što sam mogla, svo vrijeme pokušala provoditi s njim, uključivala ga od prvog dana u sve aktivnosti, dogovorila za danas razgovor sa psihologicom u vrtiću...
I jutros je uslijedio šok.
MM je nazvao kad ga je ostavio i prekao da ga je teta zamolila da Matej ostane 10-ak dana kod kuće. :shock: a nakon toga i![]()
Pa zar je moje djete tako agresivno i ljuto??
Već me ionako proganja ta tema danima, ali ovo danas prije samog razgovora s psihologicom bilo je kao sol (ma šta sol...) na ranu.
Ne znam kako da se osjećam, što da mislim, kako da mu pomognem, a najviše od svega - kako ću s njih dvoje kod kuće . Mislim hoće li to išta promjeniti, jer Petar je još uvijek veliki sisavac bez svog ritma i sa malo spavanja, dakle Matej će biti kod kuće, ali neću mu moći pružiti dovoljno pažnje. A treba i skuhati (lako za spremanje - nek bude nered) i oprati.
Nemam od koga tražiti pomoć, a ne vjerujem da mogu naći nekog na koji tjedan. A i ne samo to. AKo ostane sada dva tjedna , ostat će dva mjeseca kod kuće, jer slijedeći mjesec je MM tri tjedna odsutan, a meni je nezgodno voziti ga u jaslice ( imam 30-45 min autom u jednom smjeru).
Baš sam očajna....![]()