Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Sisavac koji puno bljuca (ima li pomoći?)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Sisavac koji puno bljuca (ima li pomoći?)

Stalno odgađam tražiti savjet na ovu temu, misleći da je sve to normalno i da će proći (što je točno), ali ipak:

Imam dvomjesečnog sina, koji bljucka od rođenja. Bljuckao je i u rodilištu, makar su rekli da ga nisu nadohranjivali, ali znam da jesu.

Isključivo ga dojim i to na zahtjev. On voli papati, ali stvarno puno bljuca. Nekad dok je još na cici, nekad nakon 10-tak minuta, nekad nakon sat ili dva (tada zna bljucnuti gusti sir). Čitala sam o refluksu, i ne bih rekla da je to. On je zadovoljan, ne plače, uredno kaka, nema čak ni grčeve (osim kad tiska). Cicu traži otprilike svaka 2 sata, nekad, i 3 a nekad i manje od jednog sata. Podoji ne traju dugo, oko 10 minuta, ali zna jesti dosta halapljivo, a ja imam jaki let down (ne mora ni vući, nekad mu samo mlijeko curi u usta). Uvijek nakon podoja bljuca, bez obzira koliki je razmak između podoja i bez obzira koliko dugo je jeo. I to stvarno dosta, toliko da ga moram presvući, nekad je to pravi potočić. Njemu to ne smeta i ne buni se. Ja se nekad pitam da li mu je išta ostalo u želucu nakon tolikog bljucanja.

Problem mi predstavlja kad se uspavljuje na cici. Ne zna drugačije zaspati nego na cici. Nekad je pospan, ali ne može zaspati, pa je nervoznjikav. Onda traži cicu, pa cica cica i već sklopi oči, pa se opet probudi, pa nakon pola sata opet bi cicao da se uspava, i tako redom. I bljuckanje svaki put. I sad imamo istu situaciju, pa sam se odlučila javiti.

Znam da bebe imaju potrebu za nenutritivnim dojenjem, ali on uvijek vuče, mlijeko uvijek ide. I kad se mazi na cici, uvijek povuče, nekad se zna i ljutiti kad mu mlijeko krene.

Što da radim?

Probali smo i s dudom, nekad ju rado prihvati, ali dobro zna šta je cica, tako da od mene uglavnom ni neće dudu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Još bih dodala da super napreduje na kilaži, svaki mjesec dobije 1160 grama, rođen je s 3980, a sad je na pregledu s dva mjeseca vaga pokazala 6300.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vivica, jer radiš sve kako treba.
    Ključno je to što kažeš da njemu ne smeta, niti se buni. Čini se da je tebi to najvažnije, a tako nekako je i u redu.

On puno papa, pa višak izbacuje. Djelomično je za to "kriv" i jaki let-down jer mu i "nehotice" u usta/želučić ulaze veće količine mlijeka.
    Pokušaj ga staviti u položaj da mu je glavica iznad dojke, ako možeš da ti ležiš na leđima, a on potrbuške na tebi...

Momčina i po`, nema šta :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Vivica da te samo utjesim da nisi jedina.

evo moja bljuckalica je pocela manje bljuckati kad je pocela dohrana ali bas je prestala negdje sa 10 mj.
    u pocetku sam se bojala da li ista ostane u tom malom zelucu jer je ta mrlja izgledala ogromno. a onda sam shvatila da u njoj ima i zraka i da nije to tako grozno kao sto izgleda. a gladna nije nikad bila jer je dojila na zahtjev a napredovala je odlicno.
    znam, nikad dosta gazica, cesto presvlacenje, ti nemas majice koja nije umazana, stan se osjeti po siru...ali kada prodje taj period (a proci ce jako brzo!) s nostalgijom ces se sjecati svoje bebe bljuckalice

i s vremenom ce mlijeko "prestati ici" kad nenutritivno bude dojio.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vivica, ako će ti biti lakše - ima nas još
    kao da si opisala mog davida! samo što je 10ak dana stariji!

ti radiš sve dobro.
    bitno je da su bebice sretne i dobro napreduju

leonisa, kažeš do početka dohrane. uh! malo sam umorna od brisanja podova i pranja robice. posebno marame.
    zanimljivo je da noa nije skoro uopće bljuckao. a zato ovaj..

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i moja je bila takva.

kaj hoćeš, bolje van, nego da ga muči višak

uživajte

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa

leonisa, kažeš do početka dohrane. uh! malo sam umorna od brisanja podova i pranja robice. posebno marame.
    zanimljivo je da noa nije skoro uopće bljuckao. a zato ovaj..
    s vremenom ces oguglati. neces vise brisati podove, neces primjecivati fleke po parketu, nece te smetati tvoja roba, i onako ste sami vas dvoje vecinu dana, moci ce koristiti ciperak/partiklo, iako ni to nece puno koristiti, s vremenom ce mlaz ici kad ce podrignuti pa ces biti spremna...ali onda ce postati okretan pa ce te iznenaditi....pa ce nauciti sjediti i samostalno izbaciti visak zraka kao sto ce i tvoj LD s vremenom oslabiti i beba ce se nauciti nositi s njim, usavrsit ce tehniku.
    eto, velim, jos par mjeseci koji ce preeebrzo proci

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala na savjetima i podršci.

Probali smo se dojiti potrbuške (on na meni) i zasad nismo bljucali. Mislim da se i njemu svidjelo, jer se usput pokakao i podrignuo, a mene je podsjetio na prve dane kad se morao potruditi, kad se čulo kako vuče i kad mu je samo nosić virio iz cice a dva okeca me gledaju Jedino što mi u toj pozi nije zaspao, sad se mazi s tatom pa ćemo vidjeti kako će ići spavanje.

Moja mama kaže da sam i ja bila takva, puno papala i bljuckala.Ona je zbog toga išla samnom i doktoru pa je požalila, jer su me mučili s pretragama, da bi nakraju samo zaključili da sam dobro uhranjena beba. Eto, ima nešto i u genima, a koliko znam i MM je brz na jelu. Suđeno nam je da volimo papati

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo ja bih samo nadodala da je meni koja sam imala identican problem sa janom savjetovano da bebu cesce podrignem u tokom jednog podoja. on se naguta zraka i onda kad podrigne izleti i mlijeko koje je bilo "na" tom zraku (figurativno receno). prestalo je s vremenom, a ovo je ipak malkice pomoglo. mene su znala izluditi cesta presvlacenja jer je znao biti sav mokar.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mi smo imali sličan problem, čak su nas ostavili u bolnici na promatranju... pomogao nam je potrbušni položaj dojenja i podigivanje "prvog zraka", dakle kad počne sisati, nakon nekoliko gutljaja podigneš bebicu da podrigne i onda nastavi, to je malo frustrirajuće, ali kažu da na kraju podoja bebica podrigne "zadnji" zrak a ustvari onaj "prvi" potjera mlijeko van

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je beba isto takva i stvarno sam se zabrinula. On osim što bljucka i podriguje, kaka kao grlica, i to u većini slučajeva kada sisa. Nema još niti mjesec dana, muče ga grčevi i od toga teško zaspi, dudu ponekad hoće, ali radije će zaspati na cici.
    Već sam dobila nekoliko primjedbi da je to zbog lošeg mlijeka i stvarno sumnjam u sebe da nešto krivo radim.
    Puštam ga da jede kad ikoliko hoće, nekad mi se čini da sve što je pojeo izbaci van i za jedan sat je gladan pa navali na cicu kao morski pas.
    Probat ću ga postaviti da potrbuške sisa, možda upali, probat ću sve, ionako sam već krenula učiti o umjetnim hranama i flašicama jer sam očajna i uvjerena da mi mlijeko ne valja

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Micika, koliko ima mokrih (30 i vise ml mokrace) i pokakanih (stolica 2.5 cm i veca) pelena u 24 sata?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Minimalno 6 dnevo pa na više, ovisno o "prometu", najčešće 8, sve su mokre i skoro sve bar malo pokakane (to malo je više od 2,5cm). Kakice ima u izobilju, prosječno svaka druga je obilno pokakana, školski zlatnožuto, a presvlačimo se nakon kakanja, tako da je sigurno to samo jedno kakanje u peleni. A kod svakog presvlačenja igramo se sporta "popiški mami nos" . Tako da moje sunčeko pušta na sve strane, kaka puno, piški puno i bljucka puno.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ooooo bljuckanje! moja je bila svjetski prvak i ništa nije pomagalo, samo malo olakšavalo (tipa dojenje potrbuške, podrigivanje prije poslije tijekom...). kao kod leonise, smirilo se početkom dohrane ali u potpunosti prestalo tek iza godine dana. još uvijek užasno podriguje nakon cicanja, mlijeko mi je previše gazirano valjda

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Micika_8 prvotno napisa
    Minimalno 6 dnevo pa na više, ovisno o "prometu", najčešće 8, sve su mokre i skoro sve bar malo pokakane (to malo je više od 2,5cm). Kakice ima u izobilju, prosječno svaka druga je obilno pokakana, školski zlatnožuto, a presvlačimo se nakon kakanja, tako da je sigurno to samo jedno kakanje u peleni. A kod svakog presvlačenja igramo se sporta "popiški mami nos" . Tako da moje sunčeko pušta na sve strane, kaka puno, piški puno i bljucka puno.
    onda znači da dobiva koliko mu treba
    bljucne on višak no očito mu i više ostane nego li izađe

neke mame su primjetila da kad su izbacile mlječne proizvode iz svoje prehrane da se bljuckanje ublažilo, iz svog iskustva mogu ti reči da kad sam ja prestala jesti mlječno rješili smo se grčeva
    kravlji protein ti se kroz tvoju prehranu ubaci u tvoje mlijeko, a on je težak za bebin stomak pa može izazvati grčeve (kao kod moje male) a prema tuđim iskustvima izgleda da i pojačava bljuckanje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    neke mame su primjetila da kad su izbacile mlječne proizvode iz svoje prehrane da se bljuckanje ublažilo, iz svog iskustva mogu ti reči da kad sam ja prestala jesti mlječno rješili smo se grčeva
    kravlji protein ti se kroz tvoju prehranu ubaci u tvoje mlijeko, a on je težak za bebin stomak pa može izazvati grčeve (kao kod moje male) a prema tuđim iskustvima izgleda da i pojačava bljuckanje
    Ajoj, ja sam pravi ovisnik o jogurtima, sirevima i ostalim mliječnim produktima... šmrc
    A kako stoji kozje mlijeko?

Vagali smo ga jučer, ima točno 4000g prije hranjenja. Rođen je sa 3460g, iz rodilišta je izašao sa 3250g, a danas ima 27 dana. Nekak mi se čini malo tih 4kg, ne bi li trebao dobiti više?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaš i rižino mlijeko
    za kozje ne znam

kako mjenjaš dojke u podojima?
    koliko spava?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imaš i rižino mlijeko
    za kozje ne znam
    Rižino i sojino mlijeko mi je bljak, nećakinja ima (kršitelj koda)kiju i na početku je smjela jesti samo sojino mlijeko i tada mi se zgadilo. Jednostavno, stvar ukusa

kako mjenjaš dojke u podojima?
    koliko spava?
    Isprazni jednu u dva podoja, onda prelazimo na drugu.
    Odspava jednom po četiri sata, pa onda tri sata, pa po danu kako kada, nekad kratko, sat, a najčešće po dva sata. Ako se dobro najede i nema grčeve, i po danu odspava tri-četiri sata u komadu. To se ne događa svakodnevno, ali nije rijetka pojava

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Micika_8 prvotno napisa
    Ajoj, ja sam pravi ovisnik o jogurtima, sirevima i ostalim mliječnim produktima... šmrc
    A kako stoji kozje mlijeko?

Vagali smo ga jučer, ima točno 4000g prije hranjenja. Rođen je sa 3460g, iz rodilišta je izašao sa 3250g, a danas ima 27 dana. Nekak mi se čini malo tih 4kg, ne bi li trebao dobiti više?
    minimalno po tjednu se tolerira 113 grama. tvoj je dobio oko 250 na tjedan (ne znam koliko si ostala u bolnici)

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vivica točno je tako i s mojim Davidom. Sve kako si opisala. Od a do ž. (samo smo malo mlađi).
    I mene je to mučilo,ali sad kad vidim da vas ima još,odmah mi je lakše.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Micika, super ti napreduje, ocito sve radis dobro.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo malo više samopouzdanja
    sve radiš super, napreduje odlično,

samo ti grčiči ..
    gle i ja sam ti obožavatelj i sireva i jogurta , mlijeko samo za kavu
    teško sam se odlučila izbaciti mlječne proizvode, ali nakon tjedan-dva dana grčevitog plača zbog grčeva protiv kojih su kapi slabo pomagale ... stisnula sam zube i rekla si: idem
    šteta što smo patili i tih tjedan-dva, mogli smo odmah normalno proći dan

čitav život je ispred tebe, stigneš nadoknaditi tih mjesec-dva nemliječnog razdoblja
    potrebno je 7 dana da se tijelo očisti od kravljih proteina, pa probaj, pa ako nakon tjedan dana ne bude promjene .. onda nije od toga

no ako se stanje popravilo za par dana popiješ čašu kozjeg pa ako ne bude grčeva znači da možeš

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bili smo na prvom pregledu, sa 28 dana imao je 4170g na doktoričinoj vazi. Grčevi su se smanjili, samo ujutro i popodne nešto ga malo muči, ali daleko od onoga što je bilo prije. Kada se pojave grčevi pomaže nam sirup Nurse Harveys, rado popije jednu malecku žličicu toga i pomogne mu. Bljuckanje se nastavlja, ali malo manje intenzivno. Kaka dosta, a više ne po noći, samo danju kada je aktivniji. U nekoliko dana baš se promijenio.

Hvala vam na pomoći i velikko na podršci pa srećom nismo završili na umjetnim punilima

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo nakon mjesec dana, zaključila sam da to definitivno ima veze s prepunjenošću cica i jakim let downom. Naime, taman smo se prije desetak dana unormalizirali, cice se smekšale, mlijeka je bilo koliko treba ali nije štrcalo, B je vidljivo manje bljuckao. A onda je došao skok s 3 mjeseca, on vukao i vukao i opet smo na početku - cice krcate, mlijeko curi na sve strane, on bljuje na sve strane ... samo sad znamo da tako mora biti. Bolje da ima nego da nema

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Vivica da te samo utjesim da nisi jedina.

evo moja bljuckalica je pocela manje bljuckati kad je pocela dohrana ali bas je prestala negdje sa 10 mj.
    u pocetku sam se bojala da li ista ostane u tom malom zelucu jer je ta mrlja izgledala ogromno. a onda sam shvatila da u njoj ima i zraka i da nije to tako grozno kao sto izgleda. a gladna nije nikad bila jer je dojila na zahtjev a napredovala je odlicno.
    znam, nikad dosta gazica, cesto presvlacenje, ti nemas majice koja nije umazana, stan se osjeti po siru...ali kada prodje taj period (a proci ce jako brzo!) s nostalgijom ces se sjecati svoje bebe bljuckalice

i s vremenom ce mlijeko "prestati ici" kad nenutritivno bude dojio.

evo ovo kao da sam ja pisala, mi upravo prolazimo kroz isto (naš je bebo mjesec dana star momak )

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja preporuka - nemoj se uzrujavati zbog bljucanja, mijenjati prehranu, prestati dojiti,...ili što već.
    Mislim da je to sve normalno, jednostavno se radi o takvoj bebi. Imala sam i ja jednu takvu, cijeli nam je stan bio pobljucan i činilo mi se kao da iz nje idu potoci. Sa oko 10 mj sve je to prestalo i ona je super curica.
    Sada imam drugu bebu i ponašam se isto kao i s prvom ali ova uopće ne bljuca (sasvim malo).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •