Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 130

Tema: ST vs. RI - Dvije bebe, dvije sreće i dva različita dolaska

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    i onda se otvaraju teme tipa: Koliko vam je trebalo da zaboravite?
    da
    4,5 god. i svakog dana sve bolje se sjećam svakog detalja

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uh, splitsko rodiliste... ja sam rodila prije 8 mj, prvu noc su me stavili na pomocni krevet a onda su me prebacili u drugu sobu ali nas je tamo isto bilo 5. nitko mi nije rekao kad mogu vidjeti bebu, to su mi rekle cure iz sobe. lift se ceka satima pa smo na 4 kat isle pjeske (a rodila prije 15 sati!!). na 4 katu su me prvi dan slali od prozora do prozora dok nisan nasla svoju bebu!! a da ne pricam da sam je tek 13 dan dobila u ruke!!! jedna sestra na 4 katu je bila posebno odvratna, jednoj curi je rekla da se ne prenemaze, sve smo mi rodile, sve su nas bolili punti i nista joj ne moze pomoc, drugoj da je imala 9 mj da nauci rodit a trecoj na pitanje koliko je teska beba:'' a zasto vam je to vazno?''
    da ne pricamo da su informacije svaki drugi dan od 1 ipo do 2 ali ni onda nisi siguran da ce se tvoj doktor pojaviti i izvjestiti te o eventualnim promjenama kod bebe. tako se moja nije pojavila nakon sto su bebu prebacili iz inkubatora u krevetic pa mi je napokon u 2 ipo jedna druga doktorica rekla da ostanem do 3 pa ga mogu podojit (tada sam ga prvi put dobila u ruke). dojenje je tek posebna prica, nema sobe nego se doji doslovno na hodniku na 4-5 stolica gdje smo se sudarale laktovima....
    tuzno, nadam se da ce novo rodliste nesto promjeniti....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma nije istina da te se maltretira. Zapušta te se. Niko ne obraća pažnju.
    A to je Dalmacija. Na svakom kantunu i u svakoj profesiji su ljudi neljubazni, nenasmiješeni, štufi,,,
    i šta možeš sam? Najbolje ti je mučat. Onim ženama koje zovu, viču, zapomagaju, svi se rugaju. Služe ka strašilo za one u predrađaonici.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kako je Rijeka onda iskočila iz toga svega ?
    Istina, ne možeš sam protiv takvog ogromnog kaosa, ali ako imaš dovoljno informacija, možda na vrijeme pobjegneš drugdje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jedna sestra na 4 katu je bila posebno odvratna, jednoj curi je rekla da se ne prenemaze, sve smo mi rodile, sve su nas bolili punti i nista joj ne moze pomoc, drugoj da je imala 9 mj da nauci rodit a trecoj na pitanje koliko je teska beba:'' a zasto vam je to vazno?''
    ovo nije zapuštanje, ovo je psihičko zlostavljanje
    Što prije naučimo to prepoznavati, prije ćemo moći nešto poduzeti za sebe, a još bitnije za svoje tek rođeno i bespomoćno dijete, koje može imati cijeli život posljedice nečijeg nemara i maltretiranja, koje će ispaštati obitelj a ne sestre na odjelu ili osoblje sa poroda.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A zna li tko kako do Rijeke?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ambrozija prvotno napisa
    Zapušta te se. Niko ne obraća pažnju.
    A to je Dalmacija. Na svakom kantunu i u svakoj profesiji su ljudi neljubazni, nenasmiješeni, štufi,,,
    i šta možeš sam? Najbolje ti je mučat. Onim ženama koje zovu, viču, zapomagaju, svi se rugaju. Služe ka strašilo za one u predrađaonici.
    pa onda je bolje roditi kući, tamo te bar netko pazi ...

nema mučanja, radi toga je i stanje takvo
    što kaže MM-zagorac: sami ste si krivi
    i to je istina, nitko neće doći s čarobnim štapićom i napraviti promjene, za njih se morate izboriti
    nisu žene dobile pravo na rad, glasanje i školovanje preko noći, iza toga je stala borba žena koje nisu htjele mučati (a bile su osuđivane i od drugih žena ..)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ah, i ja sam nakon prvog poroda odgovarala kad su me pitali kako je bilo "kao i svima drugima". Podsvjesno mi nešto nije dalo da kažem "sve se zaboravi kad vidiš bebu" jer to nije bila istina, ali nisam htjela niti reći da nije bilo kako je trebalo, jer sam mislila kako sve žene to pretrpješe tako moram i ja, žene su rođene da to pretrpe, pa nemam izbora, ako druge mogu neću ja biti sad neka mimoza koja se želi, sve žene rađaju, itd.
    Dvije godine sam potiskivala do te mjere, da sam u jednoj fazi potisnula infuziju i nisam se mogla sjetiti da li je drip bio injekcija ili infuzija

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ambrozija prvotno napisa
    A zna li tko kako do Rijeke?
    lijepo, odeš tamo roditi i to je to. ako imaš tamo gdje biti, odeš malo prije termina i čekaš

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    A to može značiti samo jedno, da je rukovodstvo takvo da to tolerira.
    Mislim ako može proći dan da se ne očisti wc, dok se u drugim rodilištima čisti wc gdje su samo 2 rodilje na 1 kupaonu, onda je sav ostali komentar suvišan.
    osvrnit ću se samo na ovo boldano:
    - a šta misliš i šta očekivat od rukovodstva bolnice (ravnatelja) kojem je pacov/štakor/miš skoro ko kućni ljubimac i normalno je da ga ima na neonatologiji. jer po njegovim riječima: ko je vidio kuću u koju nikad nije zalutao miš :shock:
    - ako je ravnatelju normalno da mu jedna sestra "pokriva" tri radna mista kako bi on mogao prikazat poslovanje KB Split pozitivnim, onda šta dalje govorit.
    - ako sa ravnateljima pojedinih odjela ravnatelj bolnice komunicira preko svoje tajnice ili sms porukama, a ti isti ravnatelji ga kume i mole da ih primi na razgovor misecima, a on ih ignorira - šta više kazat.

iz svog iskustva mogu samo kazat kako mi je u najboljem i najlipšem sjećanju ostala baš čistačica u rodilištu. sestre bljak. kad su mi malu odveli na neonatologiju i kad mi je doktorica samo kazala: vaše dijete nije dobro i ide na 4. kat, prsi su mi se u roku od 5 minuta upalile i poprimile oblik zepelina. i molim sestru da mi pomogne se izdojit. kad me stisla vidila sam svo sazviježđe s neba. e onda je došla čistačica i fino, polako, smireno (uz upozorenje kako će me stvarno bolit) pomogla mi se izdojit. i jedina je osoba koja je po sobama pitala triba li kojoj rodilji išta. da ne govorim kako mi je sutra dan od poroda skuhala pravu kavu jer mi se divka gadi, a bila mi sila otići na wc.
    i ta ista čistačica je vječito po zahodu i kupaonici šetala s krpom, čistila, ispirala. ali kakve sve ženturače dođu rodit i sa kakvom (ne)kulturom dobro je wc izgleda kako je izgleda. a izgleda je super sve dok jedna od tih prinčipesa šta se ni doma ne zna oprat i potegnit vodu za sobom ne bi u*enjala po zahodu. tako da ja baš i ne bi drvljem i kamenjem po čistačicama. ako se mene pita, one su najsvjetlija točka rodilišta.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    osvrnit ću se samo na ovo boldano:
    - a šta misliš i šta očekivat od rukovodstva bolnice (ravnatelja) kojem je pacov/štakor/miš skoro ko kućni ljubimac i normalno je da ga ima na neonatologiji. jer po njegovim riječima: ko je vidio kuću u koju nikad nije zalutao miš :shock:
    - ako je ravnatelju normalno da mu jedna sestra "pokriva" tri radna mista kako bi on mogao prikazat poslovanje KB Split pozitivnim, onda šta dalje govorit.
    - ako sa ravnateljima pojedinih odjela ravnatelj bolnice komunicira preko svoje tajnice ili sms porukama, a ti isti ravnatelji ga kume i mole da ih primi na razgovor misecima, a on ih ignorira - šta više kazat.
    .
    :shock: :shock: :shock:

tko njega čuva na tom mjestu

kad je ravnatelj šibenske radio komedija isti tren mu je glavni kirurg podnija ostavku , jer neće on njegovu ekipu razvlačiti priko svih granica

izgleda da tu šemu muči-i-trpi koriste i ostali djelatnici bolnice, pa nije ni čudo zašto je situacija takva

bez pobuna nema promjena

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tko njega čuva na tom mjestu
    kratko i jasno - struja koja je na vlasti u državi na vlasti je i u KB Split.

a šta misliš zašto su odlični doktori/ginekolozi (a i ostali) otišli iz st bolnice u privatnike i sad dolaze samo (2 puta mjesečno) na dežurstva koja masno naplate marasoviću (ravnatelju).
    sigurno nisu otišli jer im je medilo u bolnici.

- ministarstvo zdravstva je odobrilo novac za zapošljavanje x broja medicinskih sestara, a ravnatelj ga je "čuvao" malo manje od godinu dana ne zaposlivši niti jednu. kad su mu sestre (zaposlene) počele padat s nogu jer su "pokrivale" po tri mista i počele masovno odlazit na bolovanje onda se sitio malo popunit kadar.
    - o ostalom načinu zapošljavanja kadra u bolnici neću niti govorit. dovoljno je kazat kako je nezakonit.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tko bi rekao da splićani imaju takav prag tolerancije, a baš su na glasu kao srčani i nepokolebljivi

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

što kaže MM-zagorac: sami ste si krivi
    i to je istina...
    je, istina. Ali nije rekao sama si si kriva, jer zna da pojedinac tu ne može ništa. Potrebno je puno glava, odnosno, potrebno je da naraste društvena svijest.
    A ja ako se krenem svađat sama mogu sama sebi jedino napravit gore.A u tom trenutku ipak svak vodi računa u prvom redu samo o sebi. I što je još gore, sve one šporkačunke, još na kraju ispadnu i štekerice, pa si još i budala... i onda se zapitaš...šta to meni treba? Pa to su samo 2-3 dana i bižin ća. I šutiš i dalje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije potrebna direktna svađa, da su ljudi ne bi se tako ponašali prema rodiljama :/
    dovoljno je poslati anonimno pismo/dopis Ministarstvu, što bude više pisama to će se nešto i pokušati napraviti
    šuteći ćeš svoju kćer sutra tješiti da će ipak jednog dana zaboraviti :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prokušano je i to. Doduše na drugim odjelima. Internoj i hitnoj. Na hitnoj sam jednom naletjela na dr koja me nije htjela pregledat trudnu, a imala sam upalu pluća. Zvala sam uokolo, kontaktilala Đulu Rušinović-Sunara, pisala... ništa. Onda mi nije bilo druge, izribala sam ju u gradu ispred mame. Šokirala se. Još mi ju je na kraju bilo i žao

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imaš cijeli topic čakulanje splićanki ili tako nekako

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo jos malo, ako se ovo ne smije molim moderatoricu ili ko je vec zaduzen da makne:

IZASLO DANAS U MAKARSKOJ KRONICI,

100 EURA ZA PRVO VIDJENJE DJETETA

Makarka koja je nedavno rodila u splitskom rodilištu iznosi svoja traumatična iskustva: " Kad vam zdravu bebu odvedu na plavo svjetlo jer mlada stažistica ne gleda u broj narukvice već se povede za prezimenom iz krevetića kojeg je unaprijed nadobudna sestra vješto zamijenila, itekako je traumatično i šokantno za svaku majku. A više puta sam bila svjedok uzastopnih zamjena beba. Budući da se moje cimerice, rodilje boje dati svoje ime i prezime jer žele i sutra donijeti dijete na svijet, a nažalost izbor pada opet na istu ustanovu, molila bih Vas da i moje ostane samo za Vašu redakciju"

Obraćam vam se s temom splitskog rodilišta. Možda će se vama činiti nezanimljiva no pišem u svoje ime te u ime mojih 'cimerica', mojih i vaših kćeri, majki, prijateljica, a da bi sutra njima bar malo bilo lakše ako je to moguće na bilo koji način. Važno je progovoriti.

Traume na Odjelu br.1
    U istoj instituciji, gdje ste povjerili sebe i svoje zdravlje u najranjivijoj životnoj fazi, kao i svoje najsvetije potomstvo, doživjet ćete bezvlašće i samovolju pojedinih garnitura medicinskih sestara koje si uzimaju za pravo ponašanja kojekakvih šerifa i diktatora i u par dana već ste naviknuti na drskost i ljutnju koju valjda izazivate samim svojim postojanjem na tom odjelu. Svoju manipulaciju pretvaraju u skrušenost pred doktorima u jutarnjim vizitama pa se na trenutak priupitate: jesu li to iste osobe ili vam se samo pričinja!? Unaprijed mi je žao par rijetkih osoba, koje su pokazale dozu humanosti, a koje pripadaju ovoj priči i Odjelu br.1.
    Da bi otac ili baka vidjeli dijete, što je nemoguće po svim pravilima bolnice, pojedinim gospođama potrebno je tisnuti i do 100-tinjak eura. Tek će ga tada donijet bez imalo srama što u tom istom hodniku stoje očevi, bake i djedovi ostale djece koji nemaju ili ne žele napraviti istu gestu kako bi vidjeli svoje potomstvo.

Čistačice naprijed, majke stop
    Ono što vas kao majku najviše boli u svemu tomu je tretman prema bebama. Majka je osuđena na promatranje svega što se događa kroz staklenu stjenku bez mogućnosti da primi svoje dijete u trenucima djetetova histeričnog plača. U istu prostoriju ulaze čistačice s već gljivičnom krpom natopljenom Ajaxom zatvarajući vrata za sobom i ostavljajući bebe u tom smradu, a majka djeteta, koja prekrši pravilo ulaska u prostoriju, kako bi utješila svoje dijete, ili ga prevrnula jer je možda pljucnulo, biva protjerana u svoju sobu, dok ista medicinska sestra nastavlja neumorno turpijati nokte u dva ujutro, a hodnikom se i dalje ori plač pojedinih mališana, nekih gladnih, nekih mokrih, kojima je potrebna majka ili malo nadohrane iz bočice koja se, vjerovali ili ne, dijeli na limitiran način iako znamo da pojedina djeca nisu jednaka ni u početnim apetitima pa neka znaju ostati gladna do idućeg hranjenja.
    Glede istog, ukoliko vam dijete ima malo jači imunitet bit ćete sretnica da ne ponese aftice doma kao poklon iz rodilišta. Kao poklon ponijet ćete s djetetom i pelenski osip, koji je, nažalost, nastao bez pelena jer sretni su oni trenuci majki kad ugledaju da su napokon stigli paketi pelena i da vaše dijete taj dan neće nositi kombinaciju gumene plahte.

Zamjene beba
    Na veliku žalost pojedinih mama bila sam svjedok uzastopnih zamjena beba. Doživjela sam isto više puta, ali kad vam zdravu bebu odvedu na plavo svjetlo jer mlada stažistica ne gleda u broj narukvice već se povede za prezimenom iz krevetića kojeg je unaprijed nadobudna sestra vješto zamijenila, to je itekako traumatično i šokantno za svaku majku.
    Ukoliko se sestra nije dovoljno naspavala tu noć u ranu zoru doživjet ćete da na vas viče kao da ima posla s malom djecom u vrtiću, a u naletu bijesa histerično ubacuje vaše stvari u ormar tjerajući vas da pravite krevet kao da ste na odsluženju vojnog roka ne vjerujući vam ako kažete da ne možete ni ustati jer ste možda porodili na carski. Ukoliko ste u međuvremenu nešto i priupitali možete doživjeti samo rat.
    Ako ipak imate potrebu za lijekovima protiv bolova, koje vam je doktor redovito propisao, doći ćete u situaciju da se tog lijeka nitko neće ni sjetiti ako ne vi sami pa i napominjanje sestri neće vam znatno pomoći već ćete na žalost morati moliti nešto da izdržite noć.
    Tužno, zar ne, ali vjerujte sve je istinito, doživljeno, proživljeno. I sad ostaje nada nas sviju u novo rodilište, gledamo i divimo se, rađa se novo krilo bolnice. No, u nama majkama jednaka tuga i upitanost: Zar zidine mijenjaju ljude?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pre pre strašno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije to ništa, najgore su šporke rodilje:svaki cinizam je namjeran:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prestrašno, nada se da je poslala još kuda to pismo osim u novine

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A jel bi nekome u Zagreb gradu, ako postoji zabrana za viđanje djece prije izlaska, palo na pamet da svjesno i namjerno ide kršit pravila bolnice.
    Ne vjerujem da je itko tih sto € tražio, nego se baja od tate sam hitao s novcima.
    A pitam ja tog autora članka zašto, i kakvu je poruku dao očevima za ubuduće. Ja vjerujem da bi svi htjeli vidjet svoje dijete, ali ih se većina ne usuđuje radit nešto što se ne može.
    Hvala autoru članka, sad nas je naučio da se može, i da postoji način. S kojim se ne slažem. Al, eto, možda barem obogatimo prevažne nam i spominjane čistačice.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakva zabrana viđanja djece ?
    tko je pozvan da roditeljima može zabraniti da vide dijete ? bolnica, neki tip koji se zove ravnatelj :? ne bih se složila.
    Koliko ja znam, jedino Sud može odrediti roditeljima da ne smiju viđati djecu.
    Članak ne poziva roditelje da daju 100€, nego odgovornima daje do znanja da se više neće šutjeti o tome.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

isto kao i što svaka rodilja može napustiti bolnicu netom poslije porođaja ako se osjeća dovoljno jakom za put s tim da potpiše da odlazi na svoju odgovornost
    to su prava pacijenata u našem zdravstvu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A koliko je neodgovoran onaj koji novce tutka u džep? To sam mislila reći.
    Djeca se ne mogu vidjeti jer u st rodilištu ne postoje uvjeti za to.
    I ako to vrijedi za Janka, onda to vrijedi i za Marka. I meni je to o.k..
    I ne pada mi na pamet da krojim druga pravila za sebe. Ili misliš da onaj koji slijedi pravila, kakva- takva je glup?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e da si ti bila na vlasti, žene nikad ne bi dobile pravo glasa

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Postoje stvarno primjeri u kojima se vidi da smo u banani, ali to šta neka razmažena prvorotkinja ne može svom mužiću sina pokazat... ne bih uopće vrijeme na to trošila.
    Bitiniji je broj operacijskih dvorana, broj djece rođene s celebralnom paralizom, pokvareni ctg aparati,način na koji si primljen sav onako ustrašen u bolnicu,,, sve se broji, ali to može li otac doć i vidjet dijete u hodniku kroz koji prolaze sve trudnice, rodilje, operirane ženje, one na održavanju trudnoće, a i djeca drugih rodilja, ma dajte, to je bez veze.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni vlast ne pada na pamet, ali da sam na mjestu te čiste, prijavila bih tog tuljana na policiju za podmićivanje, pa mu više ne bi palo na pamet.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne povežu se jednako majka i dijete ako su u kontaktu ili ako nisu u kontaktu nakon poroda. Isto vrijedi i za očeve. Pa se onda čudimo kako ne tangiraju svoju djecu 5% nego im je bitnije ići u birtiju pit. Ako si čula za neke sisavce koji odbacuju mladunčad ako nisu s njima po porodu, mi imamo racio, pa nećemo to učiniti, ali osjećaji i instinkti još negdje čuče. Ma puno toga je tamo katastrofa, pa je ovo samo jedna stvar među svima ostalima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ako nema uvjeta, onda nema, stvarno ne kuzim sta je tu toliki problem za skontat, kao da tim sestrama ne bi bilo lakse da su bebe s mamama i da je sve lipo i novo. Cinjenica je da je ovo rodiliste staro preko 30 godina i u njega se minimalno ulagalo, jednostavno premalo je mjesta i da bi funkcioniralo pravila se moraju postivati. Krasno bi bilo da je tatama dopusteno vidjeti bebe, tako da se svi lipo nacrtaju na odjelu, ulaze u sobe s bebama i rodiljama, ma divota jedna ili da je dopusteno rodiljama ulaziti u sobe s bebama, pa da se osam mama mota oko beba..meni osobno to ne bi bilo drago, onako barem sam znala da mi je beba na sigurnom...
    Potpuno shvacam sestre kad polude na tako neku razmazenu tatinu curicu koja je navikla da je cili zivot tocno onako kako ona zamisli...
    Za neke stvari jednostavno nema uvjeta!!! Zato i grade novo rodiliste di ce biti omogucemo sve ovo o cemu pricamo, ali tako da ce svima biti ugodno..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isto vrijedi i za očeve. Pa se onda čudimo kako ne tangiraju svoju djecu 5% nego im je bitnije ići u birtiju pit.
    da, vecina pijancina pije jer nisu vidili svoje dite prva tri dana...mah

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šibensko rodilište je staro ka i splitsko , no kod nas rooming nije problem, bebe se ne odvajaju od mama
    nije pitanje opreme nego stava uprave

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma puno toga je tamo katastrofa, pa je ovo samo jedna stvar među svima ostalima.
    ma kako ti to znas? jesi mozda bila tu i vidila?
    lako tebi kad kod vas u varazdinu ruze cvatu, sigurno nema guranja kuverti, svi su 0-24 nasmijani, veseli...ma raj na zemlji

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

šibensko rodilište je staro ka i splitsko , no kod nas rooming nije problem, bebe se ne odvajaju od mama
    naravno, ali da se to omoguci u splitu trebale bi jako velike gradjevinske intervencije, jer u stratu nije zamisljeno tako...
    zato i grade novo...istina, trebali su ga graditi puno prije...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zar im nije jednostavnije da bebe u krevetičima (koje več imaju na odjelu) stave kod majki ? rastereti će ih posla oko mjenjanja pelena, hranjenja, nosanja bebe ...
    biti će im jednostavnije i mame će biti zadovoljnije i nitko ih neće pilati di je beba zašto plače ....

samo malo volje, niti kunu više

zalud će biti i najnoviji i najsuvremenije opremljeno rodilište s takvim sestrama, doktorima i upraviteljem

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj *MaemI* prvotno napisa
    naravno, ali da se to omoguci u splitu trebale bi jako velike gradjevinske intervencije, jer u stratu nije zamisljeno tako...
    zato i grade novo...istina, trebali su ga graditi puno prije...
    pa upravo i jest fora u tome što im ne treba apsolutno ništa da bi bebe bile uz mame, krevetiči bez problema stanu u prolaz između kreveta

kako šibenska ruševina može imati roming a splitska ne?
    i još imamo posjete preko stakla ko u izlogu

malo volje, ništa drugo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma puno toga je tamo katastrofa, pa je ovo samo jedna stvar među svima ostalima.
    ma kako ti to znas? jesi mozda bila tu i vidila?
    lako tebi kad kod vas u varazdinu ruze cvatu, sigurno nema guranja kuverti, svi su 0-24 nasmijani, veseli...ma raj na zemlji
    nije se varaždin promjenio sam od sebe, oni su imali sreču da se i među ginekolozima i babicama nađu osobe koje potpuno shvačaju važnost prirodnog poroda i humanog tretiranja rodilja (i bore se s starom gardom kakva vam vlada u splitu, šibeniku..)

ja sam rodila u Vž (stolčić) i tamo ima bahata doktorica koju sam ignorirala i umalo izbacila iz rađaone , i grubih medicinskih sestara (bila sam plaha nakon poroda, valjda od hormona pa nisam reagirala na grubost, ali sljedeći put će me čuti ako bude takvih)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u čk puštaju očeve odavno, a pregrda izmeđe boxeva je obični paravan

nije stvar u novcima

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drage moje, splitsko rodiliste ima najveci broj poroda od svih rodilista u hrvatskoj, a prostora je stvarno malo, sobe su zamisljene i konstruirane za max 3 kreveta, a u svakoj ih ima 4 plus pomocni. Izmedju kreveta ne moze stati ni torba a kamoli krevetic s bebom. U tako maloj sobi kad pet ljudi samo dise zraka nestane dok kazes keks tako da prozor stalno mora biti otvoren, a ajd ti drzi otvoren prozor zimi uz 4 bebe...
    Ja sam bila tamo dva puta i pokusavala zamisljat da se nekako izvede rooming i posjete, al meni se to ne cini moguce bez neke vece intervencije...
    A stvarno mi je vise puna kapa pisanja o groznom i uzasnom osoblju jer to nije tako. Jel se itko od vas zapitao kako je njima svaki dan raditi tamo, u takvim uvjetima?
    Mislite da je njima zabavno, al im ne bi bilo jednostavnije da su bebe s mamama, da ih mame same hrane i presvlace i stajaznam, da su one tu samo kad zatrebaju pomoc?
    Osobno mislim da 99% njih daje sve od sebe, i svaka im cast!
    Onaj ko nije bio dolje ne moze zamislit kolika je to koncentracija ljudi na tako malom prostoru, i iskreno cudi me kako sve to i uspjeva ikako funkcionirat, a uspjeva samo zahvaljujuci divnim ljudima koji rade tamo...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad bi se rodilište u varaždinu prebukiralo ranije bi otpuštali žene (s carskog već 5-ti dan ako bi se dobro osječale )
    di ima volje ima i načina
    prebacivanjem beba kod mama oslobodile bi se sobe u kojima ostavljaju bebe .. sve su to mali zahvati

nije u redu emocionalno matletiranje rodilja
    nije u redu odvajanje beba od majki - to može sabotirati dojenje a o mukama majke i bebe neću ni pričati

a sve sam to pročitala u pričama o porodu u st rodilištu
    ili hočeš reći da te žene lažu?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije stvar u novcima
    Cakovec ima oko 1100 poroda godisnje, a Split oko 4300
    al da, mogli bi stavit paravane...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a sve sam to pročitala u pričama o porodu u st rodilištu
    ili hočeš reći da te žene lažu?
    ne, niti ja kazem da je splitsko rodiliste super, nije.
    ja samo kazem da je trenutno situacija takva kakva je, i da je najbolje stisnut zube i istrpit jer ipak se gradi novo, nesto se mrda, nekog je briga, i bit ce bolje...
    moja poanta je da razmazenice koje dodju dolje i zahtjevaju (u ovom trenutku) nemoguce samo kompliciraju zivot i sebi i osoblju i drugim rodiljama....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije stvar u novcima
    Cakovec ima oko 1100 poroda godisnje, a Split oko 4300
    al da, mogli bi stavit paravane...
    tako je bilo i u šibenskom rodilištu pa je promjenjen upravitelj i sad se ne može
    eto kreče i preuređenje rodilišta pa je naš upravitelj došao na bisernu ideju da očevi mogu prisustvovati porođaju ali u odvojenoj sobi i može gledati kroz staklo :/
    ...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ne mogu vam varaždinci doći renovirati rodilište

i ovo je ovakvo zato što je netko imao poveliki prag tolerancije

u vž je i prije renoviranja rodilište bilo relativno ok, pa se nije stalo na tome, išlo se renovirati, makar i zbog toga mizernog broja rodilja

sistem muči dok ne prelije čašu, što talasati kad plaća redovno stiže i ovako, doveo je i do toga da se ide u renoviranje tek sada, dok su druga rodilišta išla rješavati problem odavno, a još davnije u planiranje zahvata

ah, uzaludna rasprava, ako rodilje imaju takav stav, što će se osoblje onda i buniti i tražiti bolje (osim možda jer je njima teško)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ah, uzaludna rasprava, ako rodilje imaju takav stav, što će se osoblje onda i buniti i tražiti bolje (osim možda jer je njima teško)
    da slazem se da je rasprava uzaludna, jos ponajvise sto nikad nisi ni vidila to sto gadis i o cemu raspravljas....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da slazem se da je rasprava uzaludna, jos ponajvise sto nikad nisi ni vidila to sto gadis i o cemu raspravljas....
    da se ne mirite s tim stanjem ka konačnim i jedinim odavno bi se novci za obnovui našli, pa koliko tek estradnih i sportskih zvjezda imate, pa dalo bi se nešto humanitarno organizirati i skupiti neke novce

koliko je novaca spiskano u vašu novu rivu? pa očito grad ima novaca, može dio preusmjerit u rodilište

stav; muči i trpi ...
    od malih nogu imam na to alergiju

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

koliko je novaca spiskano u vašu novu rivu? pa očito grad ima novaca, može dio preusmjerit u rodilište
    Je, ali trudnice i radjanje ne spadaju u predizbornu kampanju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Je, ali trudnice i radjanje ne spadaju u predizbornu kampanju.
    e pa kad u predizbornoj godini po novinama krenu natpisi o stanju rodilišta onda postaje predizborna zanimacija

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A mogla bi država Hrvatska, jer te trudince iz Makarske, Šibenika, Dubrovnika, Metkovića, Imotskog, i BIH ne spadaju u grad Split, zar ne?
    Ali nije nitko.
    Napisala sam cijelu jednu kilometrasku poruku koja je nestala, a ne da mi se vraćati na ono što je odvratno, a vezano je za gradsku upravu. To je problem parkirališta. Jer je potezom pera jedini parking u blizini bolnice postao građevinska parcela. I na njoj je nikla zgadurina, a opet, ne u skladu s građevinskom dozvolom.
    No, dame moje, kad se borim, u ovom gradu mogu samo ispast luda. Mislim, već sam i ispadala, nije mene briga, ali mi je žao moje djece - imaju mamu luđakinju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •