Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 130 od 130

Tema: ST vs. RI - Dvije bebe, dvije sreće i dva različita dolaska

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    koliko je novaca spiskano u vašu novu rivu? pa očito grad ima novaca, može dio preusmjerit u rodilište
    helou, pa novo rodiliste se gradi....al tu sad zalazimo u puno dublje teme...
    zasto nitko ne prica o tome kako splitsko rodiliste ima najmanju stopu mortaliteta novorodjencadi u hrvatskoj?
    al to ne bi trebalo bit puno vaznije crvenog tapeta kojim bi rodilje tribale hodat?
    al to ne govori ipak nesto o osoblju kojeg se toliko gadi?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šta se tiče bolnice, postojeće, u njoj zaista nema mjesta za očeve. Mogli bi oni preko balkona bacat očarde, ali nema pristupa tom balkonu. Jer jedina soba koja je mogla služit za posjete je odavno pretvorena u sobu za održavanje trudnoće u kojoj je uvijek 10 žena.

Čak i sobe za odmor liječnika sa sjeverne strane ne postoje nego su to sobičci za održavanje trudnoće. Ma nije ni tim jadnicama mjesto s rodiljama.
    One jadne na infuziji, a sobu dalje sretne mame sa dječicom.

Prvu trudnoću sam ležala i nisu mi mogle doć posjete. Jer je takvo pravilo u bolnici. I sad sam ja budala, a onaj koji daje mito, trebala bih se nad njim sažalit i razumit ga, jer inače će se jadničak propit,,,

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Petrova ima najvišu stopu jer ima i najviše rizičnih i trudnoča i poroda

kolika je stopa dojene djece?
    kolika je stopa postporođajne depresije?
    kolika je stopa ozljeda beba pri porodu - zbog doktorske greške?
    kolika je stopa CR-a?
    kolika je stopa reanimacije zbog nasilnog poroda?
    kolika je stopa medicinske neuvjetovane indukcije?

ima tu puno parametara
    ali niti jedan ne opravdava da se prema rodilji postupa ka prema stoci
    koliko je diploma potrebno da se stekne ljudskost?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A sve sobe tik do rodilišta su odjel Konzervative. To su vanmaternične trudnoće, umjetne oplodnje i sl.
    Čega se sve te jadnice naslušaju.
    Dijele ih samo staklena vrata.
    Ali, eto, bit će od proljeća bolje.
    I ja uopće nisam za rooming in. Mislim s našim mentalitetom, jadne prvorotkinje. To će bit katastrofa. Pa ima žena koje se uopće ne mogu dignut. A ovako one djecu promijene, okupaju i donesu meni na dojenje. Čak ih i nahrane po potrebi. I ja sam im na tome zahvalna.
    Nije mi na kraj pameti da se bunim. Čeka mene sve to kad dođem doma. I presvlačenje, i kupanje, i punti...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Al fala ti što brineš, dojila sam do godinu dana i imam troje djece. I četvrto na putu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni zvoni rečenica moje mame:
    čujem te kako plačeš, čitav hodnik ozvanja a ja te ne mogu zagrliti
    prije 29 g ni šibenik nije imao roming

nema ništa ljepše nego kad ti tek rođenu bebu još sluzavu i krvavu stave na prsa, kad se ne odvajati ni minute i tvoje zlato je uvjek uz tebe, čim otvoriš oči vidjeti to malo prekrasno i savršeno biće ...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ambrozija prvotno napisa
    Al fala ti što brineš, dojila sam do godinu dana i imam troje djece. I četvrto na putu.
    moja strina je izgubila mlijeko zbog odvojenosti od bebe koju su uredno nadohranjivali, kad je došla kući iz rodilišta nije imala niti kapi
    moja mama zamalo nije završila s gadnim mastitisom zbog prepunjenosti jer sam i ja nadohranjivanja

da ja nisam imala roming šanse za moje dojenje bi palo ispod 50%

odakle im pravo da razdvoje majku i dijete, 9mj ga je nosila ispod srca, prošla kroz bolove porođaja da bi joj ga neka glupa pravila neke blesave bolnice uzela :/ odvojila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad je mene mama rađala u Petrovoj, bilo joj je hladno, bila je sama, gladna, žedna i prestrašena, i nije se zamisli čuda otvarala ... onda je netko zaključio da je toga dosta, nalegao na trbuh ... meni polomljena ključna kost, arkada, hematom, nisam plakala niti puštala glasa ne znam koliko dana.

Kad je rađala brata, sišla je s kreveta sama i čučnula pored, sestra je došla i pitala je je li normalna, što izvodi - a mama joj je rekla da je ostavi na miru i ne uči pameti, da je ona sama zdravstveni djelatnik i da je uostalom već rađala, pa valjda zna kako joj je lakše. Nije "bilo uvjeta" za rađanje čučečki niti tada, ali pametnom jednom dosta, da se drugi puta opemati i traži za sebe bolje.

Ja sada znam da ne bih dozvolila razdvajanje djeteta od mene, pa makar me 100 puta proglasili mimozom, jer mi uopće nije bitno što druge rodilje misle o meni niti što osoblje misli o meni, jedino bitno na ovome svijetu mi je dijete i moja obitelj.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    , sišla je s kreveta sama i čučnula pored, sestra je došla i pitala je je li normalna, što izvodi - a mama joj je rekla da je ostavi na miru i ne uči pameti, da je ona sama zdravstveni djelatnik i da je uostalom već rađala, pa valjda zna kako joj je lakše. Nije "bilo uvjeta" za rađanje čučečki niti tada, ali pametnom jednom dosta, da se drugi puta opemati i traži za sebe bolje..

to mi je bekup plan ukoliko završim s drugim u šibensko rodilište (ipak bih htjela opet u Vž ... jedno su želje ..)
    tako je i mamina teta čučnula uza zid i rekla im ako će pomoč nek pomognu, ona će rodit tako

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam žene i žene podučila dojenju. A nisu sve zainteresirane. Održavala sam sve tri dosadašnje trudnoće, pa nisam znala u očekivanju poroda što bih sa sobom.
    I nisu uopće sve zainteresirane. Glume. A jedva čekaju doć doma i tutnit bocu. Za vrijeme posjeta je i vrijeme dojenja. Nije jedna koja dijete ostavi samo na krevetu podojeno-nepodojeno - svejedno. Još sam i tuđu djecu nosala po sobi .
    One koje su htjele sve su naučile. Ali eto, nisu ih naučile sestre.
    Kažem, nije sve kako vam se čini. Ljudi su različiti.Neke su sestre beštije, neke su anđeli , neke su rodilje mame i po, a neke su rodile - ne znam ni sama zašto.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A mogla bi država Hrvatska, jer te trudince iz Makarske, Šibenika, Dubrovnika, Metkovića, Imotskog, i BIH ne spadaju u grad Split, zar ne?
    ja bi tila napomenuti da makarska ima rodiliste i da je beba 24 sata uz mamu (ja prvo dite tamo rodila) ali za najmanju komplikaciju rodilje se salju u split (jer imaju uvjete samo za urednu trudnocu i porod).
    a osoblje zbilja cini razliku jer kad sam ja tamo rodila bila sam jedina rodilja tu noc pa je sestra bila odvratna prema meni a ja balavica od 18 god se nisam usudila nista reci!! sto reci da me na stolu ostavila 2 sata samu, mogla sam i rodit (bila je jedna jedina sestra jer sam dosla u 1 u noci), kad bi je nesto upitla odgovarala mi je doslovno drsko, vikala je na mene sto se toliko vrtim pa se plahte guzvaju ispod mene.... ma grozno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A virujen da ti je to bija bad. I meni je najgore bilo bit sama. Užas jedan. Zavežu te i ostave. Imala sam grčeve u nogama i paralelno trudove, a dijete mi je gubilo otkucaje srca. Sestra mi je samo dala masku i nestala. Kad sam joj dobacila da mi smoči usta, procijedila je: ne može. I opet nestala.
    Ne mogu po njoj suditi ostale. Ali da ju neću potirat ako ju ovaj put ugledam, oću sigurno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj *MaemI* prvotno napisa
    Zato i grade novo rodiliste di ce biti omogucemo sve ovo o cemu pricamo, ali tako da ce svima biti ugodno..
    Djaba novo rodiliste, lijepi zidovi itd. ako se nece promijeniti svijest ljudi koji tamo rade.. A koliko vidim iz ovog svega sto je napisano o iskustvima tamo - nije uopce stvar nedostatka prostora.. tamo je nedostatak ljubaznosti i osnovnog ljudskog postovanja :/ I dokle god to rodilje budu trpile i mirile se s tim i ne zahtijevale drugacije, tako ce stvari i ostati Nova zgrada ce napraviti da stvari lijepo "izgledaju", ali prakse i odnos prema roditeljima ce i dalje ostati iste..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sve sam to pročitala u pričama o porodu u st rodilištu
    ili hočeš reći da te žene lažu?
    ne, niti ja kazem da je splitsko rodiliste super, nije.
    ja samo kazem da je trenutno situacija takva kakva je, i da je najbolje stisnut zube i istrpit jer ipak se gradi novo, nesto se mrda, nekog je briga, i bit ce bolje...
    moja poanta je da razmazenice koje dodju dolje i zahtjevaju (u ovom trenutku) nemoguce samo kompliciraju zivot i sebi i osoblju i drugim rodiljama....
    aaaaa
    stisnut zube i trpiti da rodis dijete i da ti ga odnesu i donesu nakon 12 i vise sati, jer kao treba ga pedijatar prije pregledati?

da stisnes zube i trpis da ti pored tvojih grudi i mlijeka dijete preko stakla hrane na bocicu jer im nije vrijeme za donijeti dijete u sobu?

da stisnes i trpis jer im se ne da donositi dijete na podoj koje je na plavom svjetlu, jer gospodjo tko ce mu sad skidati flastere s ociju?...

a ne kosta nista i ne zahtjeva nikakve uvjete da mama bude s djetetom po rodjenju i uvijek, da ga iskljucivo doji (koliko je to djece izaslo iz St rodilista a da nije dobilo bocicu?)

ne kosta nista i zato sam skepicna prema novom rodilistu jer ovo nije stvar prostornih i arhitektonskih uvjeta nego dobre volje i znanja o dojenju i vaznosti bivanja majke sa tek rodjenom bebom

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje dijete rađa se samo jedan jedini put - i ja ne želim stiskati zube i trpiti, nego mu dati ono što mu želim do kraja života: najbolje

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo što je zrinka napisla me podsjetilo na još nešto: nema uvjeta ovo, nema uvjeta ono.
    a za adptirano mlijeko, i onima kojima treba, ali bome i za najveći dio njih kojima ne treba, za to love ima.
    kao i za dripove i ostale "besplatne" divote koje se rado daju rutinski

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zasto aptiranog ima je jedna druga podla prica.
    recimo, ono je ulaganje.
    ulaganje u nedojenje.
    jer se gubi 450$ po djetetu koje iskljucivo doji 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Djaba novo rodiliste, lijepi zidovi itd. ako se nece promijeniti svijest ljudi koji tamo rade.. A koliko vidim iz ovog svega sto je napisano o iskustvima tamo - nije uopce stvar nedostatka prostora.. tamo je nedostatak ljubaznosti i osnovnog ljudskog postovanja :/
    Mene je zaprepastila nazadnost tih zena koje tamo rade (najcesce su zene babice i sestre, pa zato pisem zene). To su toliko primitivna razmisljanja i stavovi da ne znam koja zgrada ce to promijeniti. Tamo bi trebalo podijeliti otkaze svima sto imaju preko 30 godina i zaposliti nove i mlade ljude koji su svjeziji, voljni prihvatiti izazove, mijenjati stajalista, educirati se i sl.

U ST je jos gore imati vezu nego je ne imati. Jer ti se tada ONI dobro "pobrinu" za dijete. Nista ti ne brini, mi cemo ti ga nahraniti, dobit ces ga za 15 sati jer beba mora biti pod nadzorom kad se rodi, ne moze sad tebi u krilo, oni najbolje znaju sto tvoja beba treba. Ma, to se ne da opisati rijecima, to morate vidjeti uzivo! O neinformiranosti o dojenju (i sto je najgore nije ih briga) ne treba ni pisati. Kad sam se ja izdajala kad je T bio gore, sestra me pitala zasto se izdajam kad je on gore, da ce mi doci mlijeko pa di cu onda kad mi nabubre cice.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma nije baš sve po HS. Kad sam rodila prvo dijete popucala sam sva, šili su me , aj aj aj. Iskrvarila, pukla arterija, sto problema. Dehidrirala.A probleme imala i sa samom sobom. Mlada, nezrela, nervozna. Puna šavova. Ukratko horor. Mlijeka niotkud. Dijete gubi na težini, a ja želim vani... i zamolim sestru da mu da mlijeka. Otrgnula mi je spavačicu na sred hodnika, krvnički me stisla za dojku da je prokrvarila, vratila to jadno spavačice na mene i rekla: Ha, nema još, al će bit. Tri dana. Moje dijete ništa nije jelo tri dana. Ja sam bila uvjerena da će umrit od gladi.
    Stalno je plakao. Užas jedan. S sisom i bez nje, bočicom i bez nje.
    U bolnici nije bilo niti kapi, a došlo je tek kući...i izdržali smo.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

to mi je bekup plan ukoliko završim s drugim u šibensko rodilište (ipak bih htjela opet u Vž ... jedno su želje ..)
    Uh, a ja sam ziva zahvaljujuci jedno sibenskom ginekologu koji je porodio mene, a kasnije i mojsu sestru, medjutim on je vec odavno u penziji. Mojoj mami je napravio tako savrseni carski (i to hitni, na osjecaj da bi me trebalo izvaditi iznutra i ucinili su to u zadnji cas jer sam vec bila modra s pupcanom vrpcom 3 puta oko vrata). Tad su svi radili jos onaj uzduzni rez, a on ju je rezao poprecno, skroz nisko i predobro. Nista se vise ne vidi. A moj je koma.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja se ježim babica. Konkretno samo onih u rađaonici. One su mi bile užasne, greze, s primjedbama bolnim do neba.
    Ali ostalo osoblje je bilo o.k.
    Mislim da im samo fali malo individualnog pristupa, ljudskosti i razumjevanja. Ali ako je osoblja malo, mogu li oni imati vremena i razumjevanja za mene. Ako rade dva dr. Od toga jedan iskusan. I odrađuju sve, preglede u ambulanti, porode, operacije, carske rezove, koliko mogu uopće biti suosjećajni sa pacijentom

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko mogu uopće biti suosjećajni sa pacijentom
    pa to je temelj njihove struke! ili nas je to većina putem zaboravila??
    osim toga oni su tamo zbog nas, a ne obrnuto.
    i to nekad zaboravljamo.
    i da, ne rade to iz pukog milosrđa, nego, kao i mi svi ostali radni ljudi, dobiju plaću za svoj posao, plaću koju dajemo mi-porezni obveznici-zato da nam budu na usluzi kad su nam potrebni.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

još samo malo o st rodilištu, odnosno bolnici općenito.
    završi moje dite sa nekih misec i po na dječjem odjelu (dite stalno plakalo, a niko ne zna šta joj je) i smiste oni nju u bolnicu, 3 dana na "promatranje".
    a kako ona, nažalost, nije bila dojeno dite (mlika kod mene niotkud i baš se nešto mislim zašto mi se to dogodilo ) tribalo ju je u bolnici ta tri dana hranit. i ajde, uz pelene koje sam donila i maramice, fino mi pripomenu kako tribam donit i kutiju mlika. ok, donesem ja i tu kutiju, nema problema, ali sam popi*dila na razlog zbog kojeg sam morala donit tu kutiju:
    mama, nama djeca ovdje jedu sva isto mliko. ko hoće specijalno i izvoljevat neka ga donese jer bolnička apoteka nema to koje vi dajete, moderno. :shock:

ne budi ja lina, spustim se do bolničke apoteke i naravno, imaju ga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kao da se curi na reklamacijama u T-comu da biti ljubazan.
    Ali nauče ih, moraju, inače dobiju otkaz.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mlijeka niotkud. Dijete gubi na težini, a ja želim vani... i zamolim sestru da mu da mlijeka. Otrgnula mi je spavačicu na sred hodnika, krvnički me stisla za dojku da je prokrvarila, vratila to jadno spavačice na mene i rekla: Ha, nema još, al će bit. Tri dana. Moje dijete ništa nije jelo tri dana. Ja sam bila uvjerena da će umrit od gladi.
    A da je ta ista sestra umjesto sto je stiskala sisu do krvi tebi rekla da je NORMALNO da nemas mlijeka prvih 3-5 dana, i da imas kolostrum kojeg je jaaako malo ali da je nuzno da ga dijete sisa i da mu je to ok i dovoljno.. da bi tada i ti bila smirenija (jer znas da je sve ok i da sve radis dobro) a onda bi i dijete bilo smirenije. Ovako ti je unijela nepotrebnu paniku.. zaista nepotrebnu

I onda neki zive u uvjerenju da ce stvari postati bolje s gradnjom nove zgrade... nece pa da ima jos novih 100 zgrada.. kad se mentalni sklop onih koji tamo rade nece promijeniti (nazalost) zajedno s novom zgradom.

Zrinka, sjajan post

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja se ježim babica. Konkretno samo onih u rađaonici. One su mi bile užasne, greze, s primjedbama bolnim do neba.
    Ali ostalo osoblje je bilo o.k.
    evo ja sam rodila nedavno i meni su babice bile ok. pitala me ocu do wc-a i odvela me do tamo da malo prosetam prije nego me smjesti u boks, pitala me di mi je mobitel da mi ga donese da ga mogu ponit u boks, ponudila me vodom, pitala je zelim li ljekove protiv bolova.... ma sve 5.
    i moram ti reci da su sve cure iz moje sobe imale slicno iskustvo sa babicama tj.iskljucivo pozitivno.
    nasam se da ce i tebi drugi put biti ovako

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    evo ja sam rodila nedavno i meni su babice bile ok. pitala me ocu do wc-a i odvela me do tamo da malo prosetam prije nego me smjesti u boks, pitala me di mi je mobitel da mi ga donese da ga mogu ponit u boks, ponudila me vodom, pitala je zelim li ljekove protiv bolova.... ma sve 5.
    i moram ti reci da su sve cure iz moje sobe imale slicno iskustvo sa babicama tj.iskljucivo pozitivno.
    nasam se da ce i tebi drugi put biti ovako
    E pa onda je napredak tu!

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

drage moje, splitsko rodiliste ima najveci broj poroda od svih rodilista u hrvatskoj, a prostora je stvarno malo, sobe su zamisljene i konstruirane za max 3 kreveta, a u svakoj ih ima 4 plus pomocni. Izmedju kreveta ne moze stati ni torba a kamoli krevetic s bebom. U tako maloj sobi kad pet ljudi samo dise zraka nestane dok kazes keks tako da prozor stalno mora biti otvoren, a ajd ti drzi otvoren prozor zimi uz 4 bebe...
    Ja sam bila tamo dva puta i pokusavala zamisljat da se nekako izvede rooming i posjete, al meni se to ne cini moguce bez neke vece intervencije...
    A stvarno mi je vise puna kapa pisanja o groznom i uzasnom osoblju jer to nije tako. Jel se itko od vas zapitao kako je njima svaki dan raditi tamo, u takvim uvjetima?
    Mislite da je njima zabavno, al im ne bi bilo jednostavnije da su bebe s mamama, da ih mame same hrane i presvlace i stajaznam, da su one tu samo kad zatrebaju pomoc?
    Osobno mislim da 99% njih daje sve od sebe, i svaka im cast!
    Onaj ko nije bio dolje ne moze zamislit kolika je to koncentracija ljudi na tako malom prostoru, i iskreno cudi me kako sve to i uspjeva ikako funkcionirat, a uspjeva samo zahvaljujuci divnim ljudima koji rade tamo...
    potpisujem u potpunosti......
    p.s. rodila prije 14 dana....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

aj sad ti nama trudnicama lipo napiši ko te porodija, da znamo ko su divni judi.Jer ih ima brate mili svakakvih

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja stvarno ne znan ko me porodio :shock:
    bile su tri babice, sve su bile dobre.... (bila sam samo 45 min u boksu, mozda zato... od toga je jedna bila stalno samnom a ove dvije su se pojavile pred sam porod, znaci bile su tu nekih 10-15 min)
    doktor me dosao samo zasit... a on nije bio bas najljubazniji ali meni u tom trenutku nista nije moglo pokvariti n'moju srecu, ionako je bilo brzo gotovo

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •