*MaemI* prvotno napisa
drage moje, splitsko rodiliste ima najveci broj poroda od svih rodilista u hrvatskoj, a prostora je stvarno malo, sobe su zamisljene i konstruirane za max 3 kreveta, a u svakoj ih ima 4 plus pomocni. Izmedju kreveta ne moze stati ni torba a kamoli krevetic s bebom. U tako maloj sobi kad pet ljudi samo dise zraka nestane dok kazes keks tako da prozor stalno mora biti otvoren, a ajd ti drzi otvoren prozor zimi uz 4 bebe...
Ja sam bila tamo dva puta i pokusavala zamisljat da se nekako izvede rooming i posjete, al meni se to ne cini moguce bez neke vece intervencije...
A stvarno mi je vise puna kapa pisanja o groznom i uzasnom osoblju jer to nije tako. Jel se itko od vas zapitao kako je njima svaki dan raditi tamo, u takvim uvjetima?
Mislite da je njima zabavno, al im ne bi bilo jednostavnije da su bebe s mamama, da ih mame same hrane i presvlace i stajaznam, da su one tu samo kad zatrebaju pomoc?
Osobno mislim da 99% njih daje sve od sebe, i svaka im cast!
Onaj ko nije bio dolje ne moze zamislit kolika je to koncentracija ljudi na tako malom prostoru, i iskreno cudi me kako sve to i uspjeva ikako funkcionirat, a uspjeva samo zahvaljujuci divnim ljudima koji rade tamo...