Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prijenos iz matice rođenih!?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Prijenos iz matice rođenih!?

Živim i prijavljena sam u Zg, a dijete će biti rođeno u Ri. Samim tim će biti upisana u njihov matični ured što mi je komplikacija za izdavanje rodnog lista i izvatka iz matice rođenih. Pitanje glasi - Da li je moguć prijenos iz Ri matičnog ureda na Zg i što mi je za to potrebno?
    Tražila sam po netu na službenim stranicama Saboa i njihovim odredbama, ali je pisano takvim jezikom da nisam ništa shvatila. Molim za pomoć!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zapisnik o rođenju možete napraviti u matičnom uredu u zagrebu, a onda njega, formulare i lovu pošaljete u matični ured u rijeci, otkuda vam poštom pošalju sve dokumente.
    ima nas ovdje mnogo koji smo rodili u rijeci i varaždinu, a da nismo od tamo, i svi smo ovako rješavali stvari (mislim da su samo jednu mamu otpilili , ne sjećam se o kojem matičnom uredu se radilo)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znači u matičnom po mjestu stanovanja napravimo taj zapisnik, a koji su to formulari i gdje ih nabavim? Daju ih u matičnom? Koliko se to plaća? Uffffff koliko pitanja...sorry ali termin je blizu a nemamo od kuda to saznati. Hvala ti na info!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

formulare možeš pokupiti u matičnom kad odete po zapisnik, ili ih isprintati s neta
    plaća se točno onoliko koliko košta izdavanje dokumenata, plus naravno poštanska marka. znači, isto koliko bi platila i u zagrebu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ne zaboravi da imaš pravo na onu lovu od grada zagreba, bez obzira gdje ti je dijete rođeno (naravno, ako ti i TM zadovoljavate one uvjete s prebivalištem)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

PUUUUUUUUUUUNO hvala!! :D :D Za lovu sam se već raspitala i čekaju papiri samo da ih predamo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

provjeri da li za lovu od zagreba imaš SVE ovo:

1. POPIS DOKUMENATA POTREBNIH ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POMOĆ ZA OPREMU NOVOROĐENOG DJETETA, KOJE JE POTREBNO PRILOŽITI UZ ZAHTJEV:

a. Dokaz o državljanstvu (Domovnica RH ili osobna iskaznica) - za roditelja
    podnositelja zahtjeva
    b. Dokaz o prebivalištu (Uvjerenje o prebivalištu) - za oba roditelja i svu djecu navedenu u
    zahtjevu (ne starije od 6 mjeseci)
    c. Izvadak iz matice rođenih ili Rodni list - za svu djecu navedenu u zahtjevu
    d. Upravna pristojba u iznosu od 20,00 kn
    e. Ostali dokumenti ovisno o okolnostima (na traženje referenta)

2. UZ ZAHTJEV JE POTREBNO DATI NA UVID:

a. Matični brojevi građana - za novorođeno dijete uvid u originalno Uvjerenje o MBG
    iz MUP-a
    - za roditelje i ostalu navedenu djecu uvid u bilo koji
    originalni dokumenat s MBG-om
    b. Kartica tekućeg računa ili kartica žiro računa ili štedna knjižica - roditelja
    podnositelja zahtjeva

Napomene:

1. Uz zahtjev je potrebno priložiti originalne dokumente koji se daju na uvid uz preslike (kopije) dokumenata koje ostaju uz zahtjev, ili preslike (kopije) ovjerene kod javnog bilježnika

i ovdje si isprintaj zahtjeve da ih doma u miru ispuniš:
    http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&08

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala na svim info...skinula i popunjavam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •