-
Prijenos iz matice rođenih!?
Živim i prijavljena sam u Zg, a dijete će biti rođeno u Ri. Samim tim će biti upisana u njihov matični ured što mi je komplikacija za izdavanje rodnog lista i izvatka iz matice rođenih. Pitanje glasi - Da li je moguć prijenos iz Ri matičnog ureda na Zg i što mi je za to potrebno?
Tražila sam po netu na službenim stranicama Saboa i njihovim odredbama, ali je pisano takvim jezikom da nisam ništa shvatila. Molim za pomoć!!
-
-
Znači u matičnom po mjestu stanovanja napravimo taj zapisnik, a koji su to formulari i gdje ih nabavim? Daju ih u matičnom? Koliko se to plaća? Uffffff koliko pitanja...sorry ali termin je blizu a nemamo od kuda to saznati. Hvala ti na info!
-
Osoblje foruma
formulare možeš pokupiti u matičnom kad odete po zapisnik, ili ih isprintati s neta
plaća se točno onoliko koliko košta izdavanje dokumenata, plus naravno poštanska marka. znači, isto koliko bi platila i u zagrebu.
-
Osoblje foruma
-
Osoblje foruma
i ne zaboravi da imaš pravo na onu lovu od grada zagreba, bez obzira gdje ti je dijete rođeno (naravno, ako ti i TM zadovoljavate one uvjete s prebivalištem)
-
PUUUUUUUUUUUNO hvala!! :D :D Za lovu sam se već raspitala i čekaju papiri samo da ih predamo
-
Osoblje foruma
provjeri da li za lovu od zagreba imaš SVE ovo:
1. POPIS DOKUMENATA POTREBNIH ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POMOĆ ZA OPREMU NOVOROĐENOG DJETETA, KOJE JE POTREBNO PRILOŽITI UZ ZAHTJEV:
a. Dokaz o državljanstvu (Domovnica RH ili osobna iskaznica) - za roditelja
podnositelja zahtjeva
b. Dokaz o prebivalištu (Uvjerenje o prebivalištu) - za oba roditelja i svu djecu navedenu u
zahtjevu (ne starije od 6 mjeseci)
c. Izvadak iz matice rođenih ili Rodni list - za svu djecu navedenu u zahtjevu
d. Upravna pristojba u iznosu od 20,00 kn
e. Ostali dokumenti ovisno o okolnostima (na traženje referenta)
2. UZ ZAHTJEV JE POTREBNO DATI NA UVID:
a. Matični brojevi građana - za novorođeno dijete uvid u originalno Uvjerenje o MBG
iz MUP-a
- za roditelje i ostalu navedenu djecu uvid u bilo koji
originalni dokumenat s MBG-om
b. Kartica tekućeg računa ili kartica žiro računa ili štedna knjižica - roditelja
podnositelja zahtjeva
Napomene:
1. Uz zahtjev je potrebno priložiti originalne dokumente koji se daju na uvid uz preslike (kopije) dokumenata koje ostaju uz zahtjev, ili preslike (kopije) ovjerene kod javnog bilježnika
i ovdje si isprintaj zahtjeve da ih doma u miru ispuniš:
http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&08
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma