Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: sto sve treba od papira za novi pecat u firmi

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sto sve treba od papira za novi pecat u firmi

tj udruzi

molim vas, ako imate informacije, olaksajte mi
    mijenjali bi pecat pa mi treba info koje su procedure

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko znam treba ti Rješenje sa Trgovačkog suda gdje su vidljivi svi podaci.

Onda kreirate idejno rješenje u pečatarskoj radnji (ja sam to uvijek radila u onoj u Praškoj). Naručite xy broj žigova (one koji neće biti službeni u smislu da se neće žigirati ugovori i sl...neka imaju još neki broj u sebi).

Kasnije sa žigom i potrebnim forumularima za izmjenu potpisnih kartona sa novim žigom (pitaj u referentnoj banci) pošalješ u banku.

Ej sad...od mojeg doba do danas prošlo je...neću reći kolko vremena...

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kopiraj rješenje o osnivanju, jer se jedna kopija prilaže uz nalog za izradu pečata.

Idejno rješenje možeš donijeti gotovo. Bit će sretni.

Postupak za firme se nije mijenjao, ali... Čini mi se da sam negdje pročitala da bi pečat udruge morao biti opisan u statutu. Sad me to kopka. Probat ću naći

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

morao ili mogao?
    znam da moze, ali ima stvari koje mogu biti u statutu, ali i ne moraju

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da imam dobre vijesti: za napraviti novi pečat ne treba ti ništa osim dobre volje.

Jedino što još ima institucija i poslovnih partnera koji pečat smatraju svetinjom i gotovo da ne priznaju zastupanje npr. člana uprave ako nema pečat . Kao banke npr. Tako da kad promijeniš pečat, prođi si po papirima od firme i vidi čije sve usluge koristiš pa ih obavijesti da imaš novi pečat. Naravno, ako se radi o insitutciji koja voli do besvijesti formalizirati stvari (banka, FINA, Porezna uprava), onda lijepo popričaj s referenticom kod koje inače ideš i sve će ti reći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •