Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Tjemenica

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Tjemenica

Moja Jana će uskoro 3 godine, a i dalje joj se radi tjemenica po glavi.Jel to ima veze sa šamponom možda?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

MI smo prvi puta dobili tjemenicu s godinu dana. Kupila sam Mustelin šampon protiv tjemenice s kojim sam joj prala pola godine kosu, a nakon toga svako drugo ili treće pranje i super nam je glavica. Više se nije javljala.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Super,nisam znala da ima šampon protiv toga,al znala sam da će mi netko tu dat takvu informaciju
    Kupila sam ulje za skidanje tjemenice,ali to se ponavlja,pa je vrijeme da promijenimo šampon.Do sad smo koristili Johnsonov.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nas je isto spasio Mustellin šampon! Dva pranja i tjemenica kao rukom odnešena!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja glasam za mustelu, imaš u ljekarnama, košta oko 80 kuna, ali stvarno djeluje!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I nama je jedna bočica trajala skoro godinu i pol!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma koristila sam ja jedno vrijeme Mustelin šampon za tuširanje,koji je ujedno bio i za pranje kose i mlijeko za tijelo,i stvarno nam je dugo trajalo,tako da ću sigurno već danas otići kupiti ovaj šampon za kosu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tinu perem kosu gotovo od rođenja Mustellinim šamponom protiv tjemenice, i još uvijek je ima mjestimično :/

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hm... neki dan sam primijetila kod v na tjemenu male ljuskice. pretpostavljam da je tjemenica. al tko zna od kad ju ima jer je teško vidjeti s obzirom koliko kose ima. al mi oduvijek koristimo onaj mustelin 2u1 pa mi je čudno onda od kud sad to.
    mislite da bi ipak trbalo prati kosu baš s tim posebnim šamponom?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Tinu perem kosu gotovo od rođenja Mustellinim šamponom protiv tjemenice, i još uvijek je ima mjestimično :/
    Mi taj šampon koristimo godinu dana i također nam ne pomaže.
    Ošišala sam ga (zapravo fizerka ga je ošišala) na 1 cm kako bih mogla jednostavnije provjeriti stanje.

Za čišćenje tjemenice koristim maslinovo ulje (namazano stoji barem 4 sata prije pranja kose), a kosu mu operem 'običnim' Mustella gelom (mustella dermo-cleansing gel) i trljačicom.

Tjemenice trenutno nema.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam tjemenicu dobro skinula s maslinovim uljem.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo se na početku borili s tjemenicom, ali i osjetljivom kožom na pregibima, pa kada sam ga savim prestala kupati u bilo kakvim šamponima/sapunima već samo s par kapi maslinovog ulja prošlo i jedno i drugo. Ja sam nekako zaključila da su i koža i vlasište bili suhi, šampon/sapun još više isušivao, a kada je dobio dovoljno masnoće iz maslinovog ulja stanje se drastično popravilo u roku 3 dana.
    Znam da su sada već veći i da se i znoje i sada ga kupam u kupkama/šamponima...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

često se događa da nedovoljno ispiranje šampona uzrokuje pojavu sličnu tjemenici, a i potencira tjemenicu...
    a malim bebačima je dosta teško dobro oprati glavicu šamponom i isti dobro isprati...
    F je do 6mj imao tragove tjemenice kojih smo se riješili mustelinim šamponom za tjemenicu, od tada do pred ovo ljeto (16mj) prali smo kosicu 1x u 2 tjedna šamponom, ostalo vodom s masl. uljem (u tome se kupao)...
    zadnje vrijeme - šampon na kosicu ide 1x tjedno (jaslice, pješčanici...), a ostalo voda s masl. uljem...

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam klincima s Olival uljem za tjemenicu to uspješno skinula,ali se vraća ponovo. I danas u tri ljekarne nema Mustelinog šampona Moram se sutra dat u potragu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vanja je imala dosta tjemenicu i mi smo to uspjesno rijesili s maslinovim uljem i mustelinim samponom.
    Namazla sam glavicu s maslinovim uljem par minuta prije kupanja i tada sam u vodi iscetkala i oprala kosicu s mustelinim samponom.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kristijan je to imao kao beba i brzo je otislo
    nisam koristila nikakve specijalne sampone
    ali sam mu nekad prala kosu bez sampona a nekad sa jako malo

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oskaru se tjemenica pojavila ljetos i nije pomoglo maslinovo ulje ni četkanje.
    Htjela sam kupiti Mustelin šampon, ali ga u ljekarni na moru nije bilo. Pa smo kupili Mustelinu kremu protiv tjemenice. Namazali ju triput i više se ljuskice nisu vratile!
    A bile su stvarno grozne i guste.
    Tak da možeš probati s tom kremom, ako ne nađeš šampon.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vimmerby koliko kosta ta krema?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi još uvijek muku mučimo s tjemenicom. Jako dugo nismo uopće koristili šampon za kosu (jer je nije bog zna što niti imala), ali tjemenice poprilično puno ali ne peruta se onako kao kad je bila mala beba već su neke žućkaste veće ljuske i čvrsto se drže uz tjeme.Mustela šamp. protiv tjemenice malo poboljša stanje ali nikako da se skroz riješimo te napasti.
    Kakva je to krema?Baš protiv tjemenice? :?

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    89 kn :/

s tim da bih ju sigurno manje platila da sam ju kupila doma, a ne u jedinoj ljekarni na otoku!

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ivana s, sorry, nisam uopće vidjela pitanje na kraju

Da, baš protiv tjemenice, tak se i zove. To je ona linija Stelaker, tubica od 40ml.
    Krema se namaže navečer, lagano umasira i ostavi preko noći (malo smrdi iako piše da je bez mirisa, ali...). Ujutro ju normalno opereš šamponom. Već prvo jutro sam vidjela osjetno poboljšanje.
    I super mi je to kaj ne treba ništ iščešljavati jer me stalno bila frka da ga ne grebem ili još gore iziritiram.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo isto muku mučili sa tjemenicom do oko godine dana starosti. Prali smo sa mustelinim šamponom, mazali maslinovim uljem, baby uljima, čak mi je netko rekao i za parafinsko ulje da pomaže. I ništa. Onda kada sam se razljutila i prestala to tretirati, već samo redovno prati sa blagim dječjim šamponom za kosu, samo od sebe je nestalo. Istina je da je ružno za vidjeti, ali opasno nije, prema tome ženice naj se sekirati!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    Citiraj Dia prvotno napisa
    89 kn :/

s tim da bih ju sigurno manje platila da sam ju kupila doma, a ne u jedinoj ljekarni na otoku!
    mislila sam da je jeftinija od sampona :/
    btw. i ja sam na otoku, al skocim ja do zadra po takve stvari

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U ne znam kojoj po redu ljekarni našli smo šampon protiv tjemenice.Uzela sam brošuru s proizvodima,i vidjela da imaju i tu kremicu protiv tjemenice,ali za sad ću probat samo sa šamponom.Oprali smo istu večer,i već jučer ujutro sam primjetila da se ljuskice same dižu, ne sve,ali dio njih da,tak da ne budem sad dirala ništa u smislu uljenja i raščešljavanja,baš me zanima hoće li samo pranje bit dovoljno.Ne znam koliko često smijem prat kosu s njim :? .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala Bogu da nisam sama s ovim problemom! :D Već sam pomislila da je moja Antonia jedina njezine dobi koja jos ima Tjemenice.... Kod nje su strasno tvrde i žute, a kosa joj je prije toga jako dobro narasla, tako da joj je sada vrh glavice jako slijepljen. Kupila sam nedavno u Njemačkoj šampon "Linola" koji je protiv suhe kože na tjemenu, platila sam ga 10tak EURA. Od njega mi je kao malo bolje ali kad joj se dižu ljuskice ode i kosa za njom..... :shock: Sama neznam šta ću. Najradije bi je sada ošišala na nulericu ili na jako kratko ali mi je žao, em što joj je kosa jako lijepo narasla, em što ide zima pa se bojim da joj nebude hlado a mrzi sve što se stavlja na glavu, od šnalice i gumice pa sve do kape. Dali ima netko savjet za nas????

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi se isto borimo sa tjemenicom.
    dok je bila mala bebe nije ju imala,a sada grozno izgleda.
    možda da češće peremo kosu bi se malo smanjilo ali imamo borbe s njom za pranje kose.jedva ju držimo,ma užas
    ta krema mi se čini ok,baš ću je potražiti.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi mučimo muku s tjemenicom :/

probat ću naći tu kremu, možda pomogne

Početno Re: Tjemenica

mi smo je dobili sa 1 god. i namazala sam je sa dosta ulja, (baby) po glavi, pustila pet minuta da odstoji. i oprala kosu kasnije iščetkala. i tako možda 2x. preporučili su mi mustelu.
    ali kak mi je otišlo sa običnim uljem, nisam ju probavala.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A jel samo operete s Mustelom ili i češljićem stružete? Nama baš i ne ide odstranjivanje...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobro staro maslinovo super pomaze! U par dana je se bezbolno rijesili..bez muke s ispiranjem.
    Kosu samponom peremo jednom tjedno (doduse mi imamo zbilja malo kose) i to tek od nedavno.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa
    A jel samo operete s Mustelom ili i češljićem stružete? Nama baš i ne ide odstranjivanje...
    kad se stavi krema ništ se ne struže. samo se ujutro opere kosa.
    to mi je bil i najveći plus jer me iščešljavanje nakon maslinovog ili baby ulja izluđivalo - niš koristi, a činilo mi se da mu tim struganjem još smo bolje iritiram kožu!
    Oskar inače ima dosta kose. i tjemenica nam se, kuc-kuc-kuc, još nije vratila!

ajde cure kad probate tu kremu dajte pliz javite dal i vama funkcionira.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam kupila Mustela kremu i platila je 90 kn :/
    Uglavnom probali smo je samo jednom prošli vikend jer nam baš nije zgodno prati kosu ujutro prije vrtića. Primjetila sam da su se sutradan bas jako odizale ljuskice, nisam nista skidala cesljem samo sam navečer namazala kremu i ujutro oprala mustelinim samponom za tjemenicu.
    Nadam se da će pomoći jer mi je već stvarno dosta te napasti!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja imam samo šampon i nismo skinuli. da kupim i kremu?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Radije kupi meku četku od umjetnih vlakana pa njome lagano masiraj tjeme kod pranja. Ima ih u svakoj apoteci. Ulja i kreme treba duuugo ispirati s puno većom količinom šampona.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

išla sam u ljekarnu po mustelinu kremu i ima samo neka pjena,ne krema. jeli to to?košta 75 kn.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    išla sam u ljekarnu po mustelinu kremu i ima samo neka pjena,ne krema. jeli to to?košta 75 kn.
    ta pjena je šampon a postoji još i prava krema u tubi.
    meni izgleda da je kod nas malo bolje stanje :D

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prijavljujem i nas u krug velikih s tjemenicom. Dosad nismo ništa posebno poduzimali osim što sam reducirala upotrebu šampona na glavi na minimum (nekad ju je kupala baka koja definitivno nije štedila na šamponu,a očito nije ispirala baš najbolje) i čini mi se da je bolje. Pranje kose nam je donedavno bila noćna mora, sad smo to sveli na "pretrpim ako budeš jako brza i zabavljaš me", a ako kojim čudom odemo stepenicu naprijed - pokušat ću joj savršeno ispirati glavu i mislim da neće trebati ništa drugo. Malo me muči samo to što joj je kosica gusta i dosta duga pa i kad se te naslage odignu od tjemena - silaze prilično teško.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i nama tjemenice (smajlićkojiočajava/3x).
    Šokirala sam se jer sam to tek sad primjetila, a čine mi se dosta jake naslagice. Ona ima jaku kosu, i te žute naslage su joj baš ipod najgušćeg dijela. Jutros sam je kupala i prala kosu s dječjim sapunom (uvijek koristim samo to, po savjetu patronažne), onda je ona zaspala i kad se probudila gledala sam joj kosicu da li se do kraja osušila i vidjela tu strahotu.

Je li moguće da je to zato što nije do kraja ispran sapun s kose?
    Je li dobro uopće prati kosu dječjim sapunom ili je bolje nešto drugo?Moram li šišati kosicu? Ne znam kako da to gulim preko kose?

Njoj je sad 6 i pol mj.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

PS. Za to se ne ide kod doktora? Mislim, ako kupujem nešto od preporučenog u ljekarni ne treba mi recept?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •