Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: je li moguće... (izbijanje 1. zubića?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno je li moguće... (izbijanje 1. zubića?)

otvaram novi topic jer ne mogu doći k sebi. je li ja umišljam ili ne, ali meni se čini da su bembu počeli zubići..........sad ćete reći da sma luda, ali iako ima tek 2 i pol mjeseca (fali koji dan) on već 3-4 dana stalno gura ruke u usta, trpa babarin u usta, kolar od majice, naramenice od hlača, meni hvata lice i strpao bi ga u usta da može,slini i to poprilično......... kad mu dam dudu i pređem njome preko desnih par puta umiri se, inače je nemiran, svako malo se probudi pa jaukne. jučer smo bili na pregledu redovnom u pedijatrice i zaboravila sma je pitat. inače s njim je sve o.k.-rečeno nam na pregledu. pokušala sam pipanjem ustanovit je li ovo moguće da su zubići, ali nisam dovoljno iskusna da bih to osjetila..... je li moguće da dijete s nepuna 2,5 mjeseca ima problem sa zubićima?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam mislila da će ovo moje čudovište ozubatiti s jedno 3 mjeseca jer se isto ponašao, a činilo mi se da sam i vidjela bijele točkice na mjestu zuba, međutim, sve se povuklo, a prvi zub došao nam je sa 6 mjeseci. Nadam se da ni vama neće prije

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moguce je moguce. Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva, jer sam nekad i sama podigla ovakav topic i svi su mislila da sam odlijepila. A nisam 8)
    Edita je prva dva zuba (zajedno nikla) dobila sa nepuna cetiri mjeseca, s tim da je to balenje krenula sa njena dva mjeseca.
    A i bolje je da djetetu ranije niknu zubi. Sto kasnije nicu, teze izbijaju i djeca su nervoznija.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, da je po slinjenju i guranju stvari u usta, Lea bi već imala sve zube

Svašta je moguće, ali mislim da slinjenje i guranje svega u usta nije simptom izbijanja zubića

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, sad mi je lakše! hvala cure! a što ste radile s tako malim bebama(npr.edita 2 mjeseca)? jeste li im kako pomogle da ih manje boli, mislim na tekućinu za zubiće i sl? smije li se to uopće u ovako maloj dobi?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Niki isto već 20 dana sve trpa u usta, pa sam mu kupila one "ključiće" za gristi i jako je sretan s njima. Inače je prvo počeo sliniti i praviti balončiće, a onda je krenuo na babarin i ruke. :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Oni trpaju rukice u suta zato što to znaju raditi :D tako uče

Recimo, vjerojatno još ne trpaju nogice u usta jer niti ne shvaćaju da ih imaju možete se igrati s njima tako da im pokazujete stopala (tuc-tuc sa stopalcima), gladite nogicu sa rukom, pa im date da drže stopalo sa rukicom - lijevo s lijevom, desno s lijevom, itd. i stavljate im vi stopalca malo u usta - tako će prije sami naučiti. Ili, super je igra sa skrivanjem - stavite im na lice neku majičicu ili gazu pa ih pustite da ju sami maknu s rukicama.

Sve da im i ne rastu zubići, dečki su super napredni kad su tako brzo počeli stavljati rukice u usta i hvatati predmete :D

lidac2004

Početno

moja malena je pocela sliniti sa nepuna dva mjeseca a ruke trpa u usta isto non-stop pa smo mi lijepo pitali doktora zasto toliko slini a on je rekao da joj se stvaraju zlijezde slinovnice (ili kako se vec zovu) i da je to sasvim normalno da toliko slini.
    po mojoj sveki njoj vec odavno rastu zubi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj malisa je vec sa nekih mjesec dana poceo jako sliniti, i tako dva-tri mjeseca,pa se smirilo, a zubici su dosli u 6. mjesecu.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I moj Fran vec desetak dana jako slini i trpa u usta rukice i one svoje plasticne kolutice, a nekoliko mi je puta i tako zaurlao usred dubokog sna da sam se stresla, a ima i malene bijele kvrzice na desnima na mjestima jedinica. frendica mi je rekla da se njena curica tako ponasala kad su nicali zubici, pa sam i ja to prvo pomislila, ali su me svi zivi ismijali (imao je 2,5 mjseca) pa sam sada kus. Voljela bih da mu nikne zubic samo da vide da nisam skrenula

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sinu od moje frendice s posla je prvi zubić izrastao s 3 mjeseca.
    Btw. pokazala sam Nikiju nogice, kao što je Mima rekla, i jako mu se svidjelo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Niko je vrlo rano počeo sliniti (i trpati rukice i babarin u usta) i to je znao toliko jako da sam mu uvijek nosila babarin, a prvi zub je dobio sa 8 mjeseci. Mislim da slinjenje i trpanje rukica (i ostalog) u usta nije pokazatelj da li će zubići uskoro vani ili ne....kažu babske priče da je bolje da kasnije izađu, da su kvalitetniji.... :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto i nas, zara je isto slinila s 2, 3 mjeseca, gurala ruke u usta, desni su joj bile tvrde i s bijelim točkicama.............
    a prvi zub joj je izrasao s 11 mjeseci i bilo je super, bez temperature, bez plakanja, bez nervoze.... a tako i svih ostalih 5 (da, moje blesavo malo s 18 mjeseci ima samo 6 zuba ).
    tako da se nikako ne bih složila da je to gore i teže što zubi kasnije niču...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I Anđela isto gura ruke usta već mjesec dana .Nekad mi se čini da će ih pojesti.Meni je prošli tjedan pedijatrica sama rekla da je muče zubići a ja se zaprepastila jer mi je mama rekla da nema šanse ( mama je medicinski radnik) već je "našla ruke" .Ali pedijatrica mi je rekla da je to moguće jer je njenom sinu iznikao zub od 2.5 mjeseca
    Dakle nemoj se čuditi ako se uskoro koji zabjeli.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo i ja da se javim. I Marta je počela sliniti s 2 mjeseca. Sad su joj skoro 5 a od zuba ni traga. Jedino što žešće trpa ruke u usta.

Početno

Tara je počela sliniti i gristi sve što stigne s 2 mjeseca. Čak i pedijatrica me je čudno pogledala kad sam izjavila da joj rastu zubi i rekla "Da, da, nekoj djeci izrastu s 4 mjeseca, ali njoj vjerovatno neće..." Jutro nakon što je napunila 4 mjeseca me je ugrizla svojim prvim zubićem!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja seka ima blizanke i njima su počeli zubići rast sa 4 mj. :shock: Evo mom malom zloćku, nakon tjedan dana lagane nervoze zabijelio se prije dva dana. Sve u svemu zasad je to jao dobro podnio.... kamo li sreće da tako bude i sa drugim zubićima....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma ja mislim da je riječ o običnom istraživanju svijeta oko sebe... i Rok slini sve u šesnaest i sve gura u usta: od krpica, podbradaka, igračaka, svojih ruku/mojih ruku, jednom mi je i lice cuclao... pa to je doba kada postaju svjesni da imaju ruke i zabavno im je cuclati ih. prije jedno 2 tjedna se bio tako stepao jer je ugurao svoje prste u usta i zagrizao ih-još valjda nije bio svjestan da svoje ruke grize . inače, dajem ja njemu i dudu, al ju ne cucla onako kako se duda cucla nego ju okrene okomito pa kao da ju gricka. moram priznat, kad sam to vidjela i ja sam pomislila da je riječ o rastu zubića, ali čisto sumnjam...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja mladja sestra je dobila prva dva zuba sa 3m 6d, a moja Mejrusha sa 4m 9d.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MM je jucer Asji ugledao prvi zubic, nakon skoro mjesec dana nervoze. A i drugi se prilicno bijeli, mogao bi i on za koji dan.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ništa to čudno ni neobično nije
    curica rođena s mojom se rodila sa dva zubića donja...

a ja sam dobila prva 2 zuba s 3 mjeseca i 3 tjedna i nitko nije ni primjetio nikakve simptome...... a brat s 4mjeseca

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sunčica već dva dana slini i trpa sve do čega može doći (ručice, dekicu kojom je pokrivena, žniranac na kapici), a nema ni dva mjeseca!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo dokaza da je sve moguće - Roko će za 4 dana imati 3 mjeseca i jučer je dobio prvi zub!!!

Nisam mogla vjerovat, slini već 2-3 tjedna, gura rukice i sve živo u usta, a jučer je bio nemiran i odbijao flašicu s hranom (a inače jede uvijek, i kad je gladan i kad nije). Kad sam mu probala prstom, dolje lijevo sam opipala "iglicu". Otišla u apoteku po kapi za desni, teta iz apoteke potvrdila da je to to i namazala mu desni. Odma poslje je popapao ko veliki, a kad sam ga uspavljivala, gurao je moje ruke sebi u usta jer mu je pasalo kad sam mu masirala zubić. Eto...napredan dečko...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

josip je od 2 mjeseca trpao sve u usta i slinio ko veliki tako da sam čekala zubiće stalno... vidjela sam da mu je pasalo kada sam mu prolazila rukom po desnima... ma bila sam uvjerena da je to to.
    i tako je to trajalo i trajalo...
    sa punih 9 mjeseci je mrvica dobio prvi zub - dakle načekala sam se
    i još uvijek smo na tom jednom zubu, koji je izašao bez ikakvog problema ili jauka ili nervoze...
    za jedno 7 mjeseci se nadamo drugom zubu...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da se nadovežem na temu slinjenja i trpanja ruku u usta. A. to već dosta dugo radi,ali zadnjih dva tjedna je to poptimilo žestoke razmjere pa me zanima jel tak bilo i kod vas. Slina mu stalno curi niz bradu, povremeno čak pljune, meni se čini kao da ima prekomjernu količinu.Nekad ga smeta kod spavanja, ne može dijete progutati pa se budi.
    A šakice su cijele stalno u ustima i mokre. Valjda mu se neće neke gljivice nastaniti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja se bojim da se Ela ne prehladi koliko zna smočiti rukave noću :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, copy/pasteam svoj post ovdje, ali sad kad sam pročitala ovaj topic vidim da nismo izolirani slučaj i da bijela točkica ništa ne znači.
    Dakle, ovo je bila moja dilema:

Cure, je li to moguće?
    Znam da je proces izbijanja zubića ponekad dugotrajan, ali da počne ovako rano?

Naime, o čemu se radi: Kaleb je od subote jako neraspoložev, plačljiv, gura rukicu u usta, po noći se budi svakih 45 minuta - sat vremena i onda siše minutu-dvije, tek toliko, i natrag zaspe, nervozan je, stalno se meškolji...Ja sam mislila da je to zbog vrućina, ali jutros me čekalo iznenađenje - neka bijela, malo veća točkica na donjim desnima, na mjestu donje desne jedinice. Mislila sam da je od mlijeka ili čak možda soor, ali na dodir je tvrdo i ne da se skinuti - dakle, nema biti što drugo nego zubić! Pretpostavljam da to izbijanje može trajati sljedeća 2-3 mjeseca, ali da se pojavio ovako rano, to mi je nevjerojatno...

Znam da se djeca znaju čak roditi sa zubićem, ali nisam mislila da će Kaleb ući u tu kategoriju superranog izbijanja zubića - i to me NIMALO ne veseli, jer će se siročić patiti puno duže nego ostali. :/

Ima li tko ovakvo iskustvo?

p.s. Lutonjice, sorry što sam bila otvorila novu temu, tražila sam izgleda po krivom ključu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo i mom Lukasu izbila donja dva zubića sa 3 mjeseca. Sad će za koji dan imati 4 mjeseca i već su skoro do pola vani. Slini i onih par dana prije nego što su izbili je bio malo cendrav, ali nema neke nervoze, sve je super. Tako da i ne vidim neki problem...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa kad zubić izbije, više ga ne boli, boli ono kad su mu desni bijele i samo prvo izbijanje. ajde super je to luna, sad jedan zubić briga manje

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I nama je ta patnja rano krenula, sa 3 mjeseca i 5 dana 1. a odmah nakon deset dana i drugi zubić.
    Inače Ivan se od prvog dana (svake noći bez iznimke) budio svakih sat vremena, niti po danu nije spavao, stalno se meškoljio, sisao, nikada mira-sad si mislim da je to sve zbog zubića. Slinio i nije puno kao što neke druge bebe znaju, ali i to slinjenje je počelo rano, negdje već sa mjesec dana. Čim se rodio vidjele su se bjele točkice po cijeloj čeljusti i već se pod kožom koja je bila napete nazirao raspored zubi- ito prilično jasno.
    Sa 8 mjeseci je već imao 8 zubića, a sada ih imamo 12.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I moj Ivan je poceo sliniti i gurati u usta sve s 2 mjeseca. S 2,5 su mu desni poceli naticati tako da je usred sisanja poceo tuzno plakati (jer mu je jos vise krvi doslo u desne). Prva dva zubica su mu izasla s cetri mjeseca. S 5,5 su mu natekli gornji desni a slina je ocela curiti u potocima i ja vec mislila da je na mene (meni od 4. mjeseca svaki drugi mjesec nikla 4 zubica) kad ono br 3 i br 4 izasli tek prije 10ak dana

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I moj Ivan je poceo sliniti i gurati u usta sve s 2 mjeseca. S 2,5 su mu desni poceli naticati tako da je usred sisanja poceo tuzno plakati (jer mu je jos vise krvi doslo u desne).
    poznato...L. sve gura u usta, u sred podoja pocne neutjesno plakati, ritati se, patiti i nisam imala pojma zasto...pocela je i sliniti i velim ja iz zezancije MMu da joj mozda ne pocinju rasti zubici... znaci, moguce je! kak da vidim jel joj oticu desni? (tocno smo 2mj.)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i noa je imala sve simptome da će joj izbiti zub još sa 2 mj.,a prvi zub izašao je sa 6 mj.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ista stvar, glođe, slini, trpa u usta od 2. mj., a niknuo tek u 9. mj
    ja stalno govorila "evo, samo što nije"

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    ista stvar, glođe, slini, trpa u usta od 2. mj., a niknuo tek u 9. mj
    ja stalno govorila "evo, samo što nije"

Mejra nikakvih simptoma nije imala. Sa 4m9d je dobila dva. Bar smo tada nasli. Cudi me da nisam prije osjetila jer je dojila a bili su skoro do pola van. (Nemajka sam!)

A Ahmed slini, nervozan, temp. tu i tamo. Sve to prepisujemo zubicima a njih nikad (temp. kada doktor iskljuci sve drugo)

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

d. je slinio od 2-3 mj. ...i prvi zub dobio s 11 a mama nije ni skužila dok nije bio potpuno vani
    l. je počeo sliniti isto s 2 mj. sa 7 dobio zub i bio totalno drugo dijete 2 tjedna prije toga (plač, cendranje , cijeli dan na rukama , spavanje 2xpola sata , sisanje češće nego novorođenče ...)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

poznato...L. sve gura u usta, u sred podoja pocne neutjesno plakati, ritati se, patiti i nisam imala pojma zasto...pocela je i sliniti i velim ja iz zezancije MMu da joj mozda ne pocinju rasti zubici... znaci, moguce je! kak da vidim jel joj oticu desni? (tocno smo 2mj.)
    tesko ces vidjeti ali procitala sam negdje da prije cicanja svojim prstom izmasiras bebi desne (time smanjis kolicinu krvi u desnima pa kada nova navre za vrijeme sisanja bebu manje boli). Kod nas je to funkcioniralo, cak je nakon dva dana cim bi osjetio moj prst na ustima odmah razjapio usta i sam se pomicao po mom prstu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I nasa curica je dobila prvi zubic prije 8 dana. Danas ima 4 mjeseca i 3 dana.
    Ono sto me muci je njeno stenjanje po noci koje je pocelo prije nekoliko dana. Ona spava i svakih otprilike pola sata pocne stenjati, samo caj je moze smiriti.
    Dok spava preko dana toga nema. Inace spava u svom kreveticu (sa mjesec i pol provela je 6 dana u bolnici zbog bronhiolitisa i od onda se navikla na komociju, jednostavno ne spava ako nije u svom kreveticu... ) pa mislim da to nije razlog.
    Je li moguce da su u pitanju zubi ili je nesto drugo muci? :?
    Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja curka je dobila prvi zubic prije tjedan dana a danas ulazi u 9 mjesec. Inace spava ko top od 8pm do 8am ali tih par dana prije izbijanja zubica je plakala u snu u trljala glavom od madrac. Inace mi nije davala da joj namazem gel ali tih dana bi spremno otvorila usta i radila mmmmmmmmmmm dok bih joj masirala desni. Sad kad joj je zubic izbio ne place vise nocu ali cekamo napad slijedeceg zubica.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

5mj 11 d, Ahmedu izbija prvi zubic. Vise izgleda kao komadic stakla na desni. Na babin 27 rodjendan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    5mj 11 d, Ahmedu izbija prvi zubic. Vise izgleda kao komadic stakla na desni. Na babin 27 rodjendan
    tako je i bembu izbio prvi, a odmah surtradan drugi. ahmedu

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja opet nisam shvatila, jeli bembu izbio zubić s 2,5 mjeseca ili s 5m i 11d ili na babin rođendan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Arijana zeno, nasmijala si me do suza. Plus, Marge Simpson rules!!

Onda Puros, kad su zubici niknuli?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sa 5 mj. 11 d. i na babin 27 rodjendan...

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dižem ovu temu da ne otvaram novu. mi smo završili kod doktora jer je malena od 3 mjeseca slabije jela i bunila se na prsima. ima na čeljusti bijelu izraslinu, tvrdu. doktori zaključili da će izbiti zubić. ne čudi me što izbija sa tri mjeseca, ali to je četvorka ili petica!!! Da li je tko imao slična iskustva ili čuo za takav slučaj? Mislim, prvi zubić, pa četvorka?!?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iva2405,mi smo dobili prvo donje jedinice,ali na moje čuđenje sad su nam gore izbili prvo četvorka pa onda do nje trojka!!!Dakle totalno zbunjujuće... :?

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti na odgovoru. već sam posumnjala da će itko odgovoriti, a gledam svaki dan u nadi... :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moja cicika ima 4mj i 11 dana, a vec ima dva donja zubica,prvi sa 4mj i 4 dana i drugi 3 dana nakon prvog.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nama izbija i drugi zubic, prvi nam je izbio 12.11. rukice u usta je trpao jos u rodilistu. zadnjih mj-dva sve je grizao oko sebe, bas se glavom zalijecao, onda je pocelo pojacano slinjenje i onda nervoza jedno 4-5 dana i izbio nam zub!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sve je moguća ... ima dječice koja se i rode sa zubićima ... onda ovo izbijanje zubića sa 3,4 mjeseca i nije tako veliko čudo!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •