Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pupčana vrpca oko vrata

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Pupčana vrpca oko vrata

Trudna sam 23 tjedna i jučer sam bila na 3D ultrazvuku u Poliklinici Vili.
    Doktor mi je rekao da je sve ok osim da ima mali problem, a to je da je djetetu pupčana vrpca omotana oko vrata i to dva puta.
    Rekao je da to nije ništa zabrinjavajuće i da će se do poroda najvjerojatnije odmotati. Bez obzira malo se brinem.
    Ukoliko imate iskustva s tim molim vas pišite.
    Koliko sam shvatila dok je beba u trbuhu nema brige, ali samo kad pomislim da joj je nešto omotano oko vrata hvata me jeza. Molim vas podijelite iskustva sa mnom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj Luka se rodio sa pupčanom vrpcom zamotanom oko vrata dva puta. Znači da mu se zamotala još ranije dok je imao manevra.
    Ostala iskustva nisu dobra, pa neću o njima.
    Sretno, nadam se da će se odmotati...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dora je imala 2 puta omotanu pupčanu vrpcu oko vrata i usto je bila na zadak pa je rođena carskim rezom (iako su meni krenuli trudovi i bila sam otvorena 8 cm) jer doktori nisu htjeli ništa riskirati

dobila je mrvicu kisika odmah iza poroda i to je bilo to

s njom je apsolutno sve u redu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita je imala pupčanu vrpcu oko vrata, doduše samo jednom omotanu.
    rođena je potpuno prirodno, na stolčiću, kad je izašla van samo su joj babice odmotale pupkovinu i sve je bilo, i ostalo, u savršenom redu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj L je imao dva puta omotanu pupkovinu oko vrata s tim da je i na samoj pupkovini bilo nekoliko čvorova. Rodila sam vaginalno, inducirano iako mi za pupkovinu oko vrata nikad nitko nije ništa rekao (radila UZV pregled). L se rodio potpuno ljubičast, ali je zaplako odmah po porodu i nije bilo potrebe za drugim intervencijama. Kada sam ga vidjela onako ljubičastog upitala sam odmah pedijatricu da li je sve u redu, a ona je rekla vidjet ćemo. Bila sam se zbilja zabrinula. No, hvala Bogu, sve je bilo OK, ispostavilo se da je imao i žuticu.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zachu je pupcana vrpca bila omotana oko vrata (tako je barem UZV pokazao) no, na UZV prije poroda ustanovljeno je da se odmotala.

nemoj brinuti, puno puta se desi da se otpeljalju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja sestrična stara 4 mjeseca imala je pupčanu vrpcu vezanu u čvor i s njom je sve u redu...bilo je panike u početku...ali nakon svih pretraga malena je puštena kući i sad je sve ok...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nemam iskustva ali drzim figwe da bude sve u redu...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M. se rodila vaginalno s dva puta omotanom pupčanom vrpcom oko vrata i sve je bilo u najboljem redu, apgar odmah 10, nikakvih problema nije imala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj je imao omotanu tri puta oko vrata s time da se omotala ,izgleda 1 tj. prije poroda.Porod je tekao dobro, vaginalno,malo teže je izašao ali rekla je dr. poslije poroda da je sreća što je pupčana vrpca bila jako duga :/
    Sretno

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala vam puno na dobrim željama i vašim iskustvima, sad mi je ipak puno lakše. Bila sam danas kod svog gin. i rekao da je nemam razloga za brigu.
    Tražila sam po netu o tome međutim ništa nisam našla, po ko zna koji put hvala bogu što postoje Rode i ovaj forum.
    Pozdrav svima!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pupčana vrpca je dovoljno duga pa ako nije previše omotana oko vrata pa da dijete steže, porod može ići sasvim normalno.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Karlo je imao pupčanu vrpcu oko vrata, tijela i jedne nogice. Rodio se vaginalno, ali malo teže. Malo su mu morali pomoći jer se nije mogao spustit. U trudu bi se malo spustio, ali ga je vrpca stalno vukla nazad. Sve je bilo u redu. Bitno je da doktroi to znaju i sve će bit dobro.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    margita je imala pupčanu vrpcu oko vrata, doduše samo jednom omotanu.
    rođena je potpuno prirodno, na stolčiću, kad je izašla van samo su joj babice odmotale pupkovinu i sve je bilo, i ostalo, u savršenom redu.
    ovako i Sven. samo što je rođen u Rijeci. rekla sam im da ima pupčanu i pratili su ga na CTG-u malo bolje. i rekli su mi da je često i da se ne brinem.

tek kad se rodio, vidjeli smo da ju je uspio svezati u čvor. tj. muž je vidio. ali nitko nije radio nikakvu dramu oko toga, tako da mislim (tj. skoro sam sigurna) da će sve biti ok, samo im napomeni.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

2 moje prijateljice su imale identicnu situaciju: obje su nosile curice, obje curice su imale zamotanu pupcanu vrpcu oko vrata. I nisu se okrenule, obje su ostale na zadak, pa su se doktori (prvi slucaj je bio na SD, drugi u inozemstvu u privatnoj poliklinici) radi te kombinacije: zadak + vrpca oko vrata odlucili na carski.

Nista se ne brini, sve ce biti OK. Ima jos puno vremena da se vrpca odmota, a ako i ostane zamotana do poroda, vidis iz svih iskustava da sve prodje OK.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

M je imala omotanu pupčanu vrpcu oko vrata i oko nogice i to se nije vidjelo prije na UZV i nismo imali pojma.
    Na porodu se nije htjela spustiti i kod svakog truda vrpca bi ju vukla nazad i skoro sam završila na carskom ali hvala bogu sve je super prošlo i imala je apgar 10/10. ali je zato moj porod bio

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj malecki se rodio sa tri puta okomotanom vrpcom s tim da do samog poroda to nisu vidjeli,,eto uz puno truda doktori iz merkura/koima jako zahvaljujem uspijeli su poroditi malog leonarda....nije odmah zaplakao a i bio je dosta plav,,,dobio je abg. 8........poslije nije imao nikakvih problema,,,,mali je savrseno zdravo dijete,,,,,,!!))

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja cura je imala vrpcu zamotanu oko vrata jednom, a kad su mi probili vodenjak, okrenula se oko svoje osi i zamotala još jednom.

porod kao takav mi je bio katastrofa, ali sa njom je sve bilo u redu, bar što se ticalo te vrpce.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo jos jednog topica na tu temu...

pupcana vrpca

molim administratorice da spoje ili presele jednu od tema da se ne hvatamo na 100 strana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •